Şimdi Ara

Kabus gibi bağlantı kopması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yaklaşık 2 yıldır usr 9105 modem kullanıyorum ve ilk aldığımdan beri sürekli kopmalar yaşanıyor. Daha önce aldırış etmedim çünkü kopmalar kısa süreli olduğu için sorun olmuyordu fakat online oynunlara başladıktan sonra tam bir kabus olmaya başladı, yaklaşık 2 aydır her gün ttden ve usrdan yetkililerle görüşüyorum ve bu sorun hakkında araştırma yapıyorum fakat hala tam bir çözüm bulamadım. Kopmalar olduğunda adsl ışıklarına bakıldığında sorunun fiziksel kopma olduğu anlaşılıyor, yani telefon kablosunu çıkarıp taktığımda oluşan adsl ışığındaki hareketlenmeler, kopmalar olduğundakiyle aynı. İlk temassızlık olabilir diye düşündüm. Fakat bütün kabloları ve splitterları en az bir kere değiştirdim, splittersız direkte bağladım fakat hiç bir işe yaramadı. Modeme iki bilgisayar bağlı ikisindede kopmalar yaşanıyor.

Bazen kullanırken 4 saat sorunsuz çalışıyor fakat kopmalar başladımı sürekli tekrar ediyor bazen 20 dkda bir bazen 30 dkda bir.
    Hattımın şu anki değerleri şu şekilde

SNR Margin (dB): 17.8 31.0
    Attenuation (dB): 63.0 31.5

Dediğim gibi bu konuda forumları araştırdım ve buna benzer kopmalar için ya voltaj dalgalanması, ya da gürültüden dolayı denmiş.http://forum.donanimhaber.com/m_11848740/tm.htm buradada oksitlenme denmiş. Bu kopmaların nedenini nasıl öğrenebilirim ? Lütfen bunun gibi bir olayla karşılaşanlar varsa bana yardım etsin Sıyırtmak üzereyim lütfen yardım edin

• Hocam bir yerden başka bir adsl modem bul onu dene sanırım modemde sorun var. Başka bir modemle denersen bağlı olduğun hattın sağlamlığını test etmiş ve problemin modemdenmi yoksa hatlardanmı kauynaklandığını anlarsın.
  • adaptörünü değiştir aynı voltaj amper değere sahip başka bir adaptörle dene birde.
  • TTden teknik servis geldi binanın girişindeki kablolara el attı. Girişte Snr Margin 25e 35 gözüktü, daireden ölçünce 19a 31 gözüktü. Onlar gittikten sonra Snr Margin hep 19-22, 31-33 arasındaydı ve bağlantı kopması olmuyordu. Dün ben 256 limitsiz olan bağlantımı 1k 3gb kotalı yaptım, adslnin hızı arttığından sonra Snr Margin azaldı 2 gündür 13-14, 23-24 aralığında ve kopmalar gene başladı . Sonra teknik servisi aradım ve durumu anlattım, dedilerki Ulus santrala çok uzak 1mbps bağlantıda sorun çıkar dediler böyle saçma şey olurmu yaw.

• aynı durumu bende yaşıyordum. her 5 dakikada 1 düşüyordum yani fiziksel olarak hat kopuyordu. bahsettiğin gibi line att 63lerde olduğu için.. ne yaparsan yap , saha dolabındaki kabloların fiber'ile değişemediği sürece sorunun hallolmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tai-chi

aynı durumu bende yaşıyordum. her 5 dakikada 1 düşüyordum yani fiziksel olarak hat kopuyordu. bahsettiğin gibi line att 63lerde olduğu için.. ne yaparsan yap , saha dolabındaki kabloların fiber'ile değişemediği sürece sorunun hallolmaz.

Bu kabloları fiberle değiştirmek masraflı bir olay mı ? . TT adsl için dünyanın parasını alıyor, bu kopmalarda onların dandik alt yapısı yüzünden oluyor ve onların çözüm bulması lazım

• quote:

Orjinalden alıntı: placebo11

quote:

aynı durumu bende yaşıyordum. her 5 dakikada 1 düşüyordum yani fiziksel olarak hat kopuyordu. bahsettiğin gibi line att 63lerde olduğu için.. ne yaparsan yap , saha dolabındaki kabloların fiber'ile değişemediği sürece sorunun hallolmaz.

Bu kabloları fiberle değiştirmek masraflı bir olay mı ? . TT adsl için dünyanın parasını alıyor, bu kopmalarda onların dandik alt yapısı yüzünden oluyor ve onların çözüm bulması lazım

yo aslında her saha dolabında fiber var.. ben devamlı 4440375 i aradığım için adamları yıldırdım en sonunda. nihayetinde benim hattımı fibere aldılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

yo aslında her saha dolabında fiber var.. ben devamlı 4440375 i aradığım için adamları yıldırdım en sonunda. nihayetinde benim hattımı fibere aldılar.

haha süpermiş bende en az 10 kere aramışımdır ama daha bişey yaptıkları yok. Sabaha elektrikçi çağırıcam saha dolabından daireye gelen kabloları yenileticem baya eskimiş onlar, olmazsa bi 5 kere daha ararım ttyi benimkinide fiber yaparlar

• USR 9105 oldukça stabil bir modemdir, dışarıdan bir etki olmayınca (telekom ve dandik kablolaması gibi) kolay kolay kopmaz, ben de iki senedir kullanıyorum, TEK bir defa kopmadı. Senin sorun galiba telekomdan. Ama istersen başka bir modemle de dene, belki modemde donanımsal bir arıza?
  • Ben olsam şöyle yapardım: ( aman diyim böyle arızadan, uzak dursun bizden )

işini sağlama almak için, sıfır telefon kablosu al , binanın girişindeki telefon dağıtım kutusundan,
    doğrudan modeme kadar bir kablo çek (geçici olarak), soketleri de düzgün çakmaya özen göster.
    bir süre bu şekilde idare et. 3-5 gün neyse...

eğer kopmalar devam ediyorsa, git doğrudan senin bölgedeki telekoma, sorumlu birilerine git.
    öyle teknikerlere falan gitme, onlar her halûkarda dinlemeden sallayacak seni.
    sorumlu kişiye durumu anlatmaya çalış, eğer dinlemezse ve ya seni sallamaya çalışırsa;
    ADSL hizmetinden tam olaraka yararlanamadığın için, onları bir üst merciye şikayet etmek zorunda kalacağını ve hukuki işlem başlatmak zorunda kalacağını,
    sakîn bir şekilde söyle.

eğer kopmalar devam etmiyorsa, apartman girişindeki kutudan(ve ya işte müstakil evdeysen), senin oturduğun evde bulunan telefon kutusuna(duvar boat) kadarki kabloları hiç bir yerde ek olmayacak şekilde yenile.

Yapacağın işlemler her ne olursa olsun, sorun çözüldüğünde,sonucu da buraya bizlere bilgi amaçlı
    yazarsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 9 Şubat 2007; 10:50:31 >

• kopma olduğu zaman "Ağ kablosu takılı değil" msg alıyormusun ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: outlaw13

kopma olduğu zaman "Ağ kablosu takılı değil" msg alıyormusun ?

Yok almıyorum.

Levcho anlattığın yöntem aslında mantıklı ama dediğini benim gibi hayatında dağıtım dolabının içini görmemiş biri yapabilir mi ? Kabloyu dağıtım dolabından direk modeme mi takıcam ? Ve alacağım kablonun dağıtım dolabındaki ucu nasıl olacak, modeme taktığımla aynı uçmu olucak ? Sizi biraz yorucam ama gerçekten önemli
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: outlaw13

kopma olduğu zaman "Ağ kablosu takılı değil" msg alıyormusun ?

Yok almıyorum.

Levcho anlattığın yöntem aslında mantıklı ama dediğini benim gibi hayatında dağıtım dolabının içini görmemiş biri yapabilir mi ? Kabloyu dağıtım dolabından direk modeme mi takıcam ? Ve alacağım kablonun dağıtım dolabındaki ucu nasıl olacak, modeme taktığımla aynı uçmu olucak ? Sizi biraz yorucam ama gerçekten önemli

Kardeş, dolabin içini görmediysen, sen iyisimi, git bir tane elektrikçiye durumu anlat, at 10 YTL, o ilgilenir senle. Zaten kabloları dolaba çakmak için özel aletler gerekiyor, sadece tornavida ile olmaz.
    ( dolabın içini görmemiş biriysen, komşuların telefon kablolarını karıştırısın istemeden, sonrasını kendin tahmin et )

• Evine giden hatti bulup binanin girisindeki o kabloya ek yapip direk modeme gir yani telefon jakiyla tabiki sonrasinda eger hattin stabil calisirsa sorun evine gelen kablodandir.Sorun giderilmez ise telkomun kablolamalarindandir.
  • US ROBOTİCS İN BÜTÜN ÜRÜNLERİMİ BÖLE YAF BENDEDE USR5461 WİRELESS ROUTER İ VAR MÜKEMMEL KALİTEDE ÇEKERKEN ARADA BİR KOPUP TEKRAR BAĞLANIYOR PC VE BU BÖLE 1 SAAT 2 SAAT GİDİO KOP BAĞLAN KOP BAĞLAN.. ADAMI HASTA EDİO ESKİDEN LİNKSYS ROUTER VARDI 4 GÜN NETTEN KOPMAZDIM USR IN ALLAH BELASINI..
  • Bende de 9107 var çok memnunum modemden, gayet stabil hiç kapatmıyorum bile ama bazen modemin yakınında cep telefonumu unutursam , cep telefonu çaldığı anda kopuyor modem yaw çok komikk ,ben de onu öyle kabul ettim artık cep telefonu bırakmamaya çalışıyorum etrafında , o kadar kusur kadı kızında da olur napalım...
  • Bugün saha dolabından modeme kadar olan kabloları yeniledim ve gene kopmaya devam ediyor
  • bu sorun bendede var ve formattan -modem ve kablo degisimine kadar herseyi denedim ama gecmedi.

internete bağlanmak sorun degil sorun oyuna girememek oyuna girmek istedigim zaman kesinti oluyor.

ttneti aramaktan bıktım

binlerce forum gezdim ama yanıt bulamıyorum yeterli

trojen spy virüs de degil temiz makinem
  • bu başlığı okudugumda yalnız olmadıgımı öğrendim benim modemim ise airties rt 102 online oyunlarda böyle pc yi zorlayıcı , elektriğe ihtiyac duyulan yerlerde cat gidiyo sinyal :S aradım defalarca ttneti en sonuında eve ekip göndermeyi kabul ettiler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.