Şimdi Ara

Kaç amperlik sigorta gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
4.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar Japonyadan getirdiğim 125V luk elektronik piyanoyu transformatörsüz 220V a takınca küçük cam sigorta yandı. Sigortanın üzerinde 125V 5A yazıyor. Elektrikçiden 5A lık bir sigorta aldım ama doğrumu emin değilim. Aldığım sigorta 5A ama 240V a göre mi? Özetle kaç Amperlik sigorta kullanmslıyım? Tşk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ferhat1981

Selamlar Japonyadan getirdiğim 125V luk elektronik piyanoyu transformatörsüz 220V a takınca küçük cam sigorta yandı. Sigortanın üzerinde 125V 5A yazıyor. Elektrikçiden 5A lık bir sigorta aldım ama doğrumu emin değilim. Aldığım sigorta 5A ama 240V a göre mi? Özetle kaç Amperlik sigorta kullanmslıyım? Tşk

220 volt da çalıştıramazsınız 125 voltluk cihazı bundan dolayı sigortanız atmıştır,

220 to 125 voltluk bir trafo alacaksınız ve aynı sigortayı takacaksınız ancak sigorta bana çok yüksek geldi sigortayı tekrar okuyun yanlışlık olmasın

.5 yazmasın.
    Eğer nokta 5 yazıyorsa 500 ma dir siz yinede kontrol edin.
  • Orijinalinde 5A 125V yazıyor. Sigorta amperi volta göre değişiyor mu? Burdan alacağım sigorta kaç amperlik olmalı? 5A lık aldım ama voltaj yazmıyor üstünde. Bu 5A 240V mi demek? Yoksa aynı görevi görmesi için 2.5 ya da 10A lık mı gerekir?

• Ekteki resimdeki gibi üzerinde 5A 125V yazıyor. Yeni Aldığım sigortada sadece 5A yazıyor. Bu 5A 240v mudur? Öyleyse orijinaldeki 5A 125V lık sigorta için nasıl bir sigorta almalıyım? 10A 240V mu, 2.5A 240V mu? Yoksa bu kadar teferruata gerek yok 5A heryerde 5A mıdır?
     Kaç amperlik sigorta gerekir?

• Cam sigortalarda gerilimin onemi yok ama cihazda baska arizalarda olusmus olabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım başka arıza yoktur. Taa japonyadan getirdim. Bilgi için tşk.

• 5 amperlik sigortayı tak ancak 125 v ile çalıştıracaksın 220v ile değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5A lik taktım çalıştı şükür. 220 de çalıştırmıyorum zaten trafo kullanıyorum. Çocuk takmış trafosuz. Yardım için tşk.

• Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhat1981

Selamlar Japonyadan getirdiğim 125V luk elektronik piyanoyu transformatörsüz 220V a takınca küçük cam sigorta yandı. Sigortanın üzerinde 125V 5A yazıyor. Elektrikçiden 5A lık bir sigorta aldım ama doğrumu emin değilim. Aldığım sigorta 5A ama 240V a göre mi? Özetle kaç Amperlik sigorta kullanmslıyım? Tşk

Alçak gerilimde çalışan eriyen telli ve bıçaklı sigortalarda gerilimin önemi yoktur. Otomat sigortalarda AC/DC kullanımda farklı davranış gösterir. (Akım olarak)

Saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.