Şimdi Ara

12A Sigorta===>SERAMİK SİGORTANIN ÖZELLİĞİ NEDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde 12A değerinde içi görünmeyen seramik sigorta var.
    bunlar özelmi?

Neden şeffaf değilde seramik?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KARDELEN_ -- 23 Ocak 2012; 13:49:14 >

• çünkü seramik elektrik yalıtkanlığı en yüksek olan malzemedir. cam sigortalar daha düşük gerilim ve akıma sahip olan elektronik devrelerde kullanılır. alçak, orta ve yüksek gerilim sigortalarının gövdeleri ise seramikten yapılır. atıp atmadığını görmek zordur, ama buşon kapaklarına pinler yerleştirerek, bunun üstesinden gelinmiştir. içindeki kuvarz kum ise, arkı engellemek için konulmuştur. ani pikler ve diğer etkenlere karşı alınan önlem ise, sigorta akımının değerinin, normal akım değerden 1,5-2 katı olmasıdır.
  • eskiden tv girişlerinde bu tip beyaz sigortalar olurdu.özelliği ani çekilen akımlarda atmamasıdır.mesela şuna benzetebiliriz şimdi b tipi otomatik sigortalar var bu sigortalar hemen atar motora bağlarsın kalkınma yaparken pat diye atar fakat bunun yerine c tipi gecikmeli sigorta bağlarsan senin sigortan gibi ani akımlarda atmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

çünkü seramik elektrik yalıtkanlığı en yüksek olan malzemedir. cam sigortalar daha düşük gerilim ve akıma sahip olan elektronik devrelerde kullanılır. alçak, orta ve yüksek gerilim sigortalarının gövdeleri ise seramikten yapılır. atıp atmadığını görmek zordur, ama buşon kapaklarına pinler yerleştirerek, bunun üstesinden gelinmiştir. içindeki kuvarz kum ise, arkı engellemek için konulmuştur. ani pikler ve diğer etkenlere karşı alınan önlem ise, sigorta akımının değerinin, normal akım değerden 1,5-2 katı olmasıdır.
    quote:

ama buşon kapaklarına pinler yerleştirerek, bunun üstesinden gelinmiştir. içindeki kuvarz kum ise
    Burayı açıklamanız mümkünmü?

• quote:

Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

quote:

ama buşon kapaklarına pinler yerleştirerek, bunun üstesinden gelinmiştir. içindeki kuvarz kum ise
    Burayı açıklamanız mümkünmü?

/>

yukarıdaki resimde gördüğün gibi göztim pulu siğorta teline sıkıca tutturulmuştur. akım teli erittiğinde veya kopardığında, gözetim pulu yerinden çıkar ve sigortanın attığını gösterir. orta ve yüksek gerilin sigortalarında ise aşağıda gördüğün, pinli düzenek vardır.

12A Sigorta===>SERAMİK SİGORTANIN ÖZELLİĞİ NEDİR?

• Hiç denk gelmedim yabancısı olunca demekki
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

Hiç denk gelmedim yabancısı olunca demekki

merak etme çoğu kişi gelmez tahminimce işine yaramaz normal adamın çünki yada zayıf akımla çalışanın genelde il dağıtım merkezlerinde oluyor modüler hücrelerin içinde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konu hortlasın
    Seramik sigortaları bulabileceğim kaliteli ürün satan bir firma bilgisi verebilecek varmı ?
    Malum Doğuanadoluda bulmamız mümkün değil
    Elektrikçiye seramik sigorta soruyorum varmı diye O ne diyor
  • Seramik sigortalar piyasada bir kaç tipte bulunur. En bilindik olanları bıçaklı ve buşonlu tip olanlardır. Elektronik aletlerde kullanılan cam sigortalar gibi küçük boyutlarda seramik gövdeli sigortalarda mevcuttur. Kartuşlu sigorta diye geçer. Bunların kullanım yerleri tiplerine göre çeşitlilik arz eder.

Saygılar....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.