Şimdi Ara

Kaç bin sıralamaya kadar kaliteli bilgisayar mühedislikleri var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
3.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslinda oyle demek istemedim. Yanlis anlasilmis :d

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • trakyayi nasil bilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyteden sonrası yazılmaz
  • Windows Xp W kullanıcısına yanıt
    bahçeşehir çöp.
  • ege bence son iyi bilgisayar mühendisliği sıralama olarak.
  • Gtü'ne kadar diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekanosfer456 -- 3 Eylül 2020; 19:20:34 >
  • Olursa odtüye olmazsa gtüne kadar

• Reddawn07 R kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık olarak dedim ben bence okunabilecek en son üniler aybü gazi estü esogü onlar da yaklaşık 40k civarında kapatıyor

• Sıralaması her iyi olan üniversite daha iyi diye bişi yok he illa sıralamaya bakcaksanız marmaradan sonra pek farketmez açıkçası sana kalmış daha çok

• Bu arada istanbul ve ankara>izmir nispeten daha iyi bi öğrencilik hayatı istiyosan o ayrı tabi

• Gtü sınır

• Dostum Bahçeşehir eğitimi kaliteli demedim ama senin başka mesajda belirttiğin Ege’den bence daha iyidir eğitim ve imkan olarak . Sıralama olarak yapacaksak YTÜ’nün altında bir yerde olur ama gtü’den falan daha iyi olduğunu düşünüyorum .Üstelik öğrenci seviyesi olarak yazdım onları o yüzden tam burslu diye belirttim .Yoksa Bahçeşehir para verip gitmeye değmeyecek tarzda bir yer .
    Bu arada Bahçeşehir’de okumuyorum, subjektif sanma diye diyorum.

Eğitimi de çöp. Ege'yle kıyas bile götürmez. Yata yata okulu bitirmek isteyenler için ideal. Orada okuyan bir arkadaşım OOP dersinin sadece midtermünden 88 almıştı. Sonra yatay geçiş yapmaya karar verip derslere gitmedi ve finale girmedi. CC ile geçti. Network dersinin de sadece midtermüne girdi. 42 aldı. Dersin projesi bile vardı yani midtermün yüzdesi düşüktü. DC ile geçti. Kalmak için beyni aldırmış olmak falan gerekiyor.

Ciddiyetsiz bir okul. Tamamen reklamdan ibaret. Fiziksel imkanları da leş. Okudukları yerlere bakma, birkaç hocası hariç akademik olarak kendini geliştirmiş biri yok.

Özellerde Tobb'un altını dikkate bile almam.
  • Tam burslusunun sıralamasına bakılınca evet seçilecek çok daha iyi yerler var ama Ege bazlı bakınca bence Türkçe bir bilgisayar mühendisliğinin önünde, ben seçmem ama seçene de niye seçtin diyeceğim kadar kötü bir eğtimi olduğunu düşünmüyorum . İllaki devlet üniversitesi bazlı da bakarsak son sınır YTÜ olur (İngilizce olmamasına rağmen) .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows Xp -- 4 Eylül 2020; 1:23:12 >
    Türkçe bölümler dezavantaj değil avantajdır. YTÜ, Ege bilgisayar "Türkçe olmasına rağmen" denilerek aşağılanacak bölümler değil.

Son sınır da ytü olmaz, abartmayın. Bilkent Sabancı Koç ve Boğaziçi dışında lisans eğitimi olarak aşağı yukarı aynı Ege, Dokuz Eylül gibi okullara kadar. Sonrasında biraz bozmaya başlıyor. Mezunlar arasındaki fark da tamamen kapasite farkından dolayı. Eğitim değil. İlk 1000'deki adamı Ege'ye koy o yine yapacağını yapar.

Tercih yapan gençler sıralama, eğitim dili, akreditasyon gibi şeylere çok takıyorlar.

Gerçi bu forumda İTÜ, YTÜ gibi okullar gömülüyor. Neyse, İstanbul'da işe girdiklerinde gördükleri her 10 insandan 7'si bu okullardan mezun olunca anlarlar biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-701F0D364 -- 4 Eylül 2020; 0:35:35 >
  • Ben eğitim dili için katılmıyorum size bilgisayar gibi global bölümlerde dil çok önemli bence hem network için hem de prestij için . Ben YTÜ ‘yü aşağılamıyorum bilakis YTÜ Türkçe olmasına rağmen iyi diyorum yani İngilizce olsa talep daha da artar ama burada kastedilen talep değil. İşe alımlarda diploma çok önemli bir kriter tamam bazı yerler üniversite sıralamasına veya üniversitedeki not ortalamasına(ASELSAN) bakıyor ama direkt diploma aynı şekilde gelişen iki kişinin ayrılmasını sağlıyor . Dil eğitimi gibi mevzular tamam kapatılabilir direkt gelişimi etkileyecek bir kriter değil ama yine önemsiz değil .Bir de bölümün olduğu il de bence önemli Network açısından . İstanbul ve Ankara zaten bu konuda sorun yaşatmıyor ama ben İzmir’in büyük şehir olmasına rağmen şehir bakımından bu imkanları sağlayamayacağını düşünüyorum. Ege’nin iyi olmadığını bir düşünme sebebim de Network ,YTÜ’nün forumda kötülenmesi umrumda değil ama YTÜ mezunu hala ciddi bir saygı ve iletişim ağıyla karşı karşıya Ege’nin bu imkanlara sahip olmadığı kanaatindeyim .Eğitim açısından YTÜ ile aynı olsa bile onun imkanlarını vereceğini sanmıyorum o yüzden son sınır YTÜ bence .Ege’ye kadar da okunur ama üstüne katman gereken birikim fazla olmalı gibi bir kıstasla değerlendirilir bence .

Bölüm dilinin ne networkle ne de prestijle alakası var. Sıralama tablosunda göreceğiniz gibi en altta öğrenci bile alamayan okullar İngilizce eğitim veriyor sözde. Çünkü bu bir trend. İnsanlara Bilgisayar Mühendisliği eğitiminin ingilizce verilmesi gerektiği inandırılmış. Tek argüman da kaynakların İngilizce olmasıymış.

Öncelikle zaten eğitimin İngilizce verilmesi öğrencinin İngilizce seviyesine bir katkı sağlamaz. Ülkede zaten yabancı dil eğitimi leşken bir de üniversitede durmadan "ıııı" laya "ııı"laya terler içerisinde ders anlatmaya çalışan hocadan bi şey anlamıyor öğrenciler. Doktorasını yurt dışında yapıp 10 yıl orada çalışanı da aynı Edirne'den dışarı çıkmayan da. "Ya tamam sus artık da Türkçe anlat şunu" diye isyan edesim gelmeyen birkaç hoca hatırlıyorum sadece.

Teknik eğitim ana dilde verilmeli. Sadece terimler ingilizce öğretilmeli. Dersler Türkçe olmalı ancak İngilizce dersleri ayrı bir şekilde verilmeli. Tobb bunu çok iyi yapıyor. Hazırlıktan sonra 4 tane ingilizce dersi var lisans programı içerisinde. Yıldızda da 2 adet ileri ingilizce dersi var bildiğim kadarıyla. Zaten bu arada bu bölümler %30 ingilizce, Türkçe değil yani. Pratikte bölüm derslerinin %50-60'ı İngilizce veriliyor. Bu okullardan mezun olanların dil konusunda diğerlerinden bir eksiği olmuyor. Hatta derslerin büyük bir kısmını Türkçe aldıkları için daha iyi anlamış oluyorlar ve bu bir artı.

İngilizce eğitim tamamen batı hayranlığı ile reklam malzemesi olarak türetilmiş bir şey. Avrupa'nın önde gelen okullarının bilgisayar bilimleri lisans programlarına bakın. Neredeyse hiç İngilizce göremezsiniz (İngiltere dışında tabi) Neredeyse hepsi ana dilde, çok küçük bir kısmı ana dil ve ingilizce karışıktır. İdeali de bunlardır.

Network açısından İstanbul ve Ankara çok önde buna katılıyorum ancak çok köklü okullarda biraz işler değişiyor. Yani Ege mezunları İstanbul ve Ankara'da epey var. Misal bu yeni yeni hypelanan okulların (gtü, taü, iyte) mezunlarıyla karşılaştırınca kat kat fazla ege mezunu var bu şehirlerde. Tabii bir ytü, itü gibi değil ancak yine de hatrı sayılır.

• Son iki paragraf için yorum yapayım arkadaşım Romanya’da okuyor ve dediğiniz gibi ana dil Romence sadece az biraz İngilizce var seçenek olarak sunulmuş ama kendileri de bilmiyor pek .
    Son paragraf için de dediğiniz gibi çok fazla okul hypelandı ben gtü-iyte gibi okulların saçma yükselişini yaptıkları reklam çalışması ve özellikle öğrencilerinin sosyal medyayı iyi kullanmasına bağlıyorum.Tamam bir bilgisayar trendi var her şey sıralamada değil ama bana gtü’nün araştırma üniversitesi olması dışında pek artısı yok gibi geliyor . İl olarak zaten İstanbul’un üvey evladı gibi bir yerde metro var ama İstanbuldan bağımsız .İllaki kıyaslarsak ben Ege ve dokuz Eylül’ün zaten gtü ile aynı ayar olduğunu hatta Ege’nin biraz daha iyi olduğunu düşünürüm ama direkt üst düzey bilgisayar mühendisi kategorisinde baktığımız zaman YTÜ ile bitmeli diye düşündüm .
    Bu arada evet haklısınız Bahçeşehirin eğitimi iyi değil o kısımda biraz yanılmışım.
    Bir de şunu ekleyeyim benim gibi yurt dışında yaşamak isteyenlere dil önemli bunu da inkar edemeyiz herhalde :)

• Gebze Tekniği İstanbul'dan say zaten, Gebze'den çok İstanbul'a yakın konum olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 4 Eylül 2020; 10:53:14 >
  • Bence sınır itü. O yüzden de itüden sonrasını yazmadım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.