Şimdi Ara

Kaç çeşit Bas var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ses sistemleri ile ilgili yorum yapan kişlerin, bas ses tarifi yaparken, "tok", "derinden" vs. gibi sıfatlar kullndığına şahit oldum. Benim microlab 2+1 ses sisteminde de ,gerçekten denildiği gibi basların tok ve derinden geldiğini hissettim. Derken, bir ara "edifier" mıydı neydi, başka bir 2+1 ses sistemini dinlerken, onun bas sesinin, parçadan kaynaklanmıyorsa eğer, sanki tize yakın "çat çat" gibi çıktığını fark ettim. Aynı durumu, mesela nikâh salonundaki ses sisteminde de hissettim.
    Gerçekten bas sesler, ses sisteminin markasına ve cinsine göre değişik ve çeşitli midir, yoksa durum çalınan parçanın kaydedilme özelliklerine bağlı olarak mı değişmektedir ?
    Eğer öyle ise, benim sisteme hiç "tize yakın bas" çeşitli parça mı rastlamıyor acaba ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bas Çeşitleri

Bas, müziğin ritmik temelini oluşturan ve derinlik ve güç katan önemli bir elementtir. Çeşitli bas türleri, müziğin farklı tarzlarına ve enstrümanlara göre değişir.

Derin Bas (Deep Bass)

Derin bas, 60 Hz'nin altındaki frekanslarda duyulan çok düşük, güçlü bir bastır. Genellikle elektronik müzikte, hip-hop'ta ve dubstep gibi türlerde kullanılır. Hoparlörlerin güçlü bir wooferi olması gerekir, aksi takdirde derin bası tam olarak üretemeyebilirler.

Saf Bas (Pure Bass)

Saf bas, herhangi bir bozulma veya yankı içermeyen temiz ve net bir bastır. Genellikle klasik müzik, caz ve akustik gitar gibi türlerde kullanılır. Yüksek kaliteli ses sistemleri, saf bası tüm incelikleriyle yeniden üretebilir.

Diğer Bas Çeşitleri:

• Alt Bas (Sub Bass): Derin basın en düşük frekans aralığındadır ve genellikle 20 Hz'nin altındaki frekansları kapsar. İnsan kulağı tarafından pek duyulmaz, ancak fiziksel olarak hissedilebilir.
    • Orta Bas (Mid Bass): Derin bas ile tiz arasındaki frekans aralığında yer alır. Davullar ve gitarların alt notalarında sıklıkla kullanılır.
    • Yüksek Bas (High Bass): Orta bas ile tiz arasındaki en yüksek frekans aralığında yer alır. Bas gitar ve sentezleyicilerde yaygın olarak kullanılır.

Müziğin türüne ve hedeflenen etkiye bağlı olarak, farklı bas çeşitleri kullanılarak çeşitli atmosferler ve duygular yaratılabilir. Derin bas, güç ve güçlülük hissi verirken, saf bas netlik ve hassasiyet sağlar. Bas çeşitleri arasındaki dengeyi bulmak, dinleyiciler üzerinde maksimum etki yaratan uyumlu bir ses manzarası oluşturmak için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu çok geniş bir konudur, teknik olarak anlamam bilmem diyim baştan.
    EQ ayarlarından anlıyorsan orada 20Hz ile yaklaşık 400Hz arası bas frekans aralığına girer.
    Bu işin bass verim olarak, %50 si müzik yazım kaydı, %50 si ses kaynaklarından kaynaklanır.
    Devamını yazacam....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Bu çok geniş bir konudur, teknik olarak anlamam bilmem diyim baştan.
    EQ ayarlarından anlıyorsan orada 20Hz ile yaklaşık 400Hz arası bas frekans aralığına girer.
    Bu işin bass verim olarak, %50 si müzik yazım kaydı, %50 si ses kaynaklarından kaynaklanır.
    Devamını yazacam....
    Cevabınızın devamını beklerken, bir hususu da dikkate almanızı isterim. Sadece ekolayzır ayarlarını değiştirerek bas çeşitleri de değiştirilebilir mi? Yoksa bu çeşitlilik ekolayzır ,hoparlör ve amplifikatör cins ve ayarlarının uyumu ya da tercihi ile mi ilgilidir ?
    Yani kimi ses sistemi üreticileri,kimi ürünlerinde bazı bas türlerini, kimi ürünlerinde ise diğer bas türlerini verecek ürünler mi dizayn etmektedirler ? Ki böyle bir durum varsa eğer, belli bir türü etkin verecek türde ( mesela derin ve tok baslar ) dizayn edilmiş ürünlerden, sadece ekolayzır ayarlarını değiştirmek yoluyla diğer bass çeşidini (benim tabirimle çat çat ) almak mümkün müdür ?

• quote:

Orijinalden alıntı: simeli

Cevabınızın devamını beklerken, bir hususu da dikkate almanızı isterim. Sadece ekolayzır ayarlarını değiştirerek bas çeşitleri de değiştirilebilir mi? Yoksa bu çeşitlilik ekolayzır ,hoparlör ve amplifikatör cins ve ayarlarının uyumu ya da tercihi ile mi ilgilidir ?
    Yani kimi ses sistemi üreticileri,kimi ürünlerinde bazı bas türlerini, kimi ürünlerinde ise diğer bas türlerini verecek ürünler mi dizayn etmektedirler ? Ki böyle bir durum varsa eğer, belli bir türü etkin verecek türde ( mesela derin ve tok baslar ) dizayn edilmiş ürünlerden, sadece ekolayzır ayarlarını değiştirmek yoluyla diğer bass çeşidini (benim tabirimle çat çat ) almak mümkün müdür ?

Alıntıları Göster
    Bass aralığının 20 ile 400Hz arasında olduğunu söylemiştim. Dikkat ettiysen winamp veya media playerin eq ayarlarında sol taraftan 30hz, 60hz, 150hz, 300hz, 600Hz bas. 800hz, 1khz, 3khz, 5khz orta ses. 5khz, 8khz, 10khz, 12khz, 16khz tiz ses frekans aralığına girer.
    Ben istersem en iyi bas verecek müziği hz ayarlarını değiştirerek mahvedebilirim, yada kendi istediğim şekilde ayarlıyabilirim. Sen de bu ayarları değiştirerek yada tek tek kaldırarak hangisinin netonda ses verdiğini çözebilirsin.
    Neden arabaların arkasına 30cm bas kabin koyarlar, çünkü onlar 20Hz ile 60Hz arası bass frekansına cevap verirler.
    bass frekansı düştükçe kaliteli hoparlor ve çıkış ister.
    ucuz bir 20cm hoparlor 70Hz den aşağısını veremez.
    Mesela bizim arabada alpıne kaset çalar vardı, arkadaşın arabasında ise cd çalar.
    Lazım oldu bizim kaset çaları arkadaşın arabasına taktık, sonuç.
    Cd çalar arkadaşın anfisinden teneke gibi bass verirken, bizim ototeybi bass kalitesini daha iyileştirdi ve teneke sesler ortadan kalktı. Yani bass olarak cd çalar yerlerde süründü.
    Bununeden anlattım, bu iş aynı zamanda ses kaynağınada bağlı.
    İyibir bass için:
    1. ses kaydı kalitesi, 2. ses kaynağı, 3. ses eq vb ayarlar, 4. amlifikatör (güç) katı, 5. arakablolar, 6. Hoparlorler.
    Mesela winampta eq 60Hz de biter, buna ek program olarak 4front eq, programını yükledim ve ordaki 30Hz yi açınca kendimi araba setinde gibi hissettim yani istediğin bası elde etmen için istediğin frekansı bilmen lazım.

• quote:

Bass aralığının 20 ile 400Hz arasında olduğunu söylemiştim. Dikkat ettiysen winamp veya media playerin eq ayarlarında sol taraftan 30hz, 60hz, 150hz, 300hz, 600Hz bas. 800hz, 1khz, 3khz, 5khz orta ses. 5khz, 8khz, 10khz, 12khz, 16khz tiz ses frekans aralığına girer.
    Ben istersem en iyi bas verecek müziği hz ayarlarını değiştirerek mahvedebilirim, yada kendi istediğim şekilde ayarlıyabilirim. Sen de bu ayarları değiştirerek yada tek tek kaldırarak hangisinin netonda ses verdiğini çözebilirsin.
    Neden arabaların arkasına 30cm bas kabin koyarlar, çünkü onlar 20Hz ile 60Hz arası bass frekansına cevap verirler.
    bass frekansı düştükçe kaliteli hoparlor ve çıkış ister.
    ucuz bir 20cm hoparlor 70Hz den aşağısını veremez.
    Mesela bizim arabada alpıne kaset çalar vardı, arkadaşın arabasında ise cd çalar.
    Lazım oldu bizim kaset çaları arkadaşın arabasına taktık, sonuç.
    Cd çalar arkadaşın anfisinden teneke gibi bass verirken, bizim ototeybi bass kalitesini daha iyileştirdi ve teneke sesler ortadan kalktı. Yani bass olarak cd çalar yerlerde süründü.
    Bununeden anlattım, bu iş aynı zamanda ses kaynağınada bağlı.
    İyibir bass için:
    1. ses kaydı kalitesi, 2. ses kaynağı, 3. ses eq vb ayarlar, 4. amlifikatör (güç) katı, 5. arakablolar, 6. Hoparlorler.
    Mesela winampta eq 60Hz de biter, buna ek program olarak 4front eq, programını yükledim ve ordaki 30Hz yi açınca kendimi araba setinde gibi hissettim yani istediğin bası elde etmen için istediğin frekansı bilmen lazım.

Alıntıları Göster
    _Free Air (Kutusuz)
    _Kapalı Kutu
    _Portlu ( Bass Reflex ) Kutu
    _Band-Pass Kutu

1.Müzik Kulağınız yoksa Giriş Seviyesi sistemleri ve Kaliteli sistemler arasındaki fazla farkı gözlemleyemezsiniz. halbuki dağlar kadar fark vardır.
    Konuya gelince,
    Bassların türleri Kutu şekillerine göre değişir.
    Bass ı en iyi şekilde kendi isteğinize göre şekillendirebilirsiniz.
    sert ve tok vursun isterseniz kapalı kutu şeklinde hoparlör çeşidini seçebilirsiniz.
    yumuşak ve derin vursun istiyorsanız band-pass kutu türünü şeçmeniz gerekiyor,
    günümüzde portlu kutular tercih edilmektedir. desibel artışı gözlendiği için daha çok yaygındır.
    Free-air kutusuz hoparlör türleri otomobillerde bagaj ı kutu olarak kullandığı için, uğraşmak istemeyenler için idealdir.
    Sonuç olarak Bu dört secenekten hangi hoşunuza gidiyorsa o türden sistemlere yönelebilirsiniz.
    Equalızer ayarları sadece sesi bozar. odyofiller sesi canlı ve temiz dinlemek ister. kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: akyurt

_Free Air (Kutusuz)
    _Kapalı Kutu
    _Band-Pass Kutu

1.Müzik Kulağınız yoksa Giriş Seviyesi sistemleri ve Kaliteli sistemler arasındaki fazla farkı gözlemleyemezsiniz. halbuki dağlar kadar fark vardır.
    Konuya gelince,
    sert ve tok vursun isterseniz kapalı kutu şeklinde hoparlör çeşidini seçebilirsiniz.
    günümüzde portlu kutular tercih edilmektedir. desibel artışı gözlendiği için daha çok yaygındır.
    Free-air kutusuz hoparlör türleri otomobillerde bagaj ı kutu olarak kullandığı için, uğraşmak istemeyenler için idealdir.
    Sonuç olarak Bu dört secenekten hangi hoşunuza gidiyorsa o türden sistemlere yönelebilirsiniz.
    Equalızer ayarları sadece sesi bozar. odyofiller sesi canlı ve temiz dinlemek ister. kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Emin-Fırtına ve akyurt ilginize teşekür ederim.

• quote:

Merhaba,

Ses sistemleri ile ilgili yorum yapan kişlerin, bas ses tarifi yaparken, "tok", "derinden" vs. gibi sıfatlar kullndığına şahit oldum. Benim microlab 2+1 ses sisteminde de ,gerçekten denildiği gibi basların tok ve derinden geldiğini hissettim. Derken, bir ara "edifier" mıydı neydi, başka bir 2+1 ses sistemini dinlerken, onun bas sesinin, parçadan kaynaklanmıyorsa eğer, sanki tize yakın "çat çat" gibi çıktığını fark ettim. Aynı durumu, mesela nikâh salonundaki ses sisteminde de hissettim.
    Gerçekten bas sesler, ses sisteminin markasına ve cinsine göre değişik ve çeşitli midir, yoksa durum çalınan parçanın kaydedilme özelliklerine bağlı olarak mı değişmektedir ?
    Eğer öyle ise, benim sisteme hiç "tize yakın bas" çeşitli parça mı rastlamıyor acaba ?

şimdi bass ler arasında fark elbette var

3'e ayrılır

kalın-bass

orta -bass

ince-bass olmak üzere ve bunlar hop çapları ile alakalı olduğu kadar amfilikatör ile de alakalı ve dinlediğiniz kayıt ile de alakalı o yüzden hiç bir sistemde aynı sesi duyamazsın zaten çogu bass sesleride duyamazsın ama hissedebilirsin

zaten akyurt arkadaş anlatmış gerekini ama zaten müzikle uğraşmıyorsan da dediği gibi kaliteli sistemle kalitesiz sistem arasındaki farkı anlamazsınız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaç Tane Ayakkabınız Var ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

quote:

Merhaba,

şimdi bass ler arasında fark elbette var

3'e ayrılır

kalın-bass

orta -bass

ince-bass olmak üzere ve bunlar hop çapları ile alakalı olduğu kadar amfilikatör ile de alakalı ve dinlediğiniz kayıt ile de alakalı o yüzden hiç bir sistemde aynı sesi duyamazsın zaten çogu bass sesleride duyamazsın ama hissedebilirsin

zaten akyurt arkadaş anlatmış gerekini ama zaten müzikle uğraşmıyorsan da dediği gibi kaliteli sistemle kalitesiz sistem arasındaki farkı anlamazsınız
    nekedar iyibass, okadadar sert konili, kuvvetli manyetik mıknatıs güçlü, bobinni daha amperajlı bir hoparlor gerekir. yani etli butlu bir woofer. işte bu hoparlorler azbir seste ve iyi frekansta (30-60Hz arası). heryeri camları kapıları titretir. İştebu derin bass tır, ben buna kısaca SESİ DUYMA HİSSET!!! derim. Ama sıradan bir kağıt hoparlor bu frekansı alır ama ses, havada titreşim üretemez. buda arkadaşın dediği gibi orta bastır. Nasılki tiz seslerde en ince detayı (12khz den fazla) duymak için twetırlar bağlarız. Daha düşük bass frekanslar için daha geniş çaplı ve sağlam woofer bağlarız. İsterse 48cm lik hoparlor olsun iyi bir bas değlise, 20cm si kaliteli ise daha iyi çalışır..

• quote:

nekedar iyibass, okadadar sert konili, kuvvetli manyetik mıknatıs güçlü, bobinni daha amperajlı bir hoparlor gerekir. yani etli butlu bir woofer. işte bu hoparlorler azbir seste ve iyi frekansta (30-60Hz arası). heryeri camları kapıları titretir. İştebu derin bass tır, ben buna kısaca SESİ DUYMA HİSSET!!! derim. Ama sıradan bir kağıt hoparlor bu frekansı alır ama ses, havada titreşim üretemez. buda arkadaşın dediği gibi orta bastır. Nasılki tiz seslerde en ince detayı (12khz den fazla) duymak için twetırlar bağlarız. Daha düşük bass frekanslar için daha geniş çaplı ve sağlam woofer bağlarız. İsterse 48cm lik hoparlor olsun iyi bir bas değlise, 20cm si kaliteli ise daha iyi çalışır..

Alıntıları Göster
    Müziğin kayıt şeklinden kulandığım cihazlara kadar hepsinin bir payı var üretilen seste. Çat çat dediğin sesler sürücü va kabinin tasarımıyla alakalı biz o bozulmaya distorsiyon diyoruz. Ayrıca kullandığın medya oynatıcı ve ses kartının kesim frekansları da etkiler aldığın sesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Müziğin kayıt şeklinden kulandığım cihazlara kadar hepsinin bir payı var üretilen seste. Çat çat dediğin sesler sürücü va kabinin tasarımıyla alakalı biz o bozulmaya distorsiyon diyoruz. Ayrıca kullandığın medya oynatıcı ve ses kartının kesim frekansları da etkiler aldığın sesi.

Benim çat çat tabir ettiğim bas sesi,hissedebildiğim kadarıyla,bozulmadan meydana gelmiyor. Tabir caizse ,basın tonu değişik. Arkadaşların da dediği gibi , bu durum sadece bir tek faktöre bağlı değil pek çok faktöre bağlı galiba. Medya oynatıcı ayarından , bas ve uydu hoparlör kabinlerinin dizaynına ve tabii ki ilk kaynağın ayarlarına kadar.
    Bir örnek olması açısından youtube'dan iki örnek link vermek istiyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=BXj93oEcJ24

Yukarıdaki linkte çalan parça, ekolayzer ayarlarından olsa gerek, daha boğuk gibi çıkıyor. Ayrıca,dikkat edilirse eğer, bazı yerlerinde çıt çıt sesler geliyor. Bu çıtırtı şeklindeki bozulmalarda suçu ben hemen hoparlörlere yüklerdim. Acaba,kablolarında bir bozulma ya da hoparlörün kendinde bir hata mı var diye. Hatta, bu sefer, kendim tweeter eklediğim için,ben mi yanlış bir şey yaptım diye düşündüm, bu çıtırtı için.
    Ancak aynı parçanın youtube'daki başka bir yüklemesinde,çıtırtıdan eser olmadığını görünce kolonlarda suç olmadığını; tizlerin ve kısmen basın değişik tonda ve özellikle tizlerin çok daha belirgin çıktığını hissettim. Parçanın dediğim 2.linki de aşağıda. Ben ,her iki dinlemede de ne ses ayarı ne de ekolayzır ayarlarıyla hiç oynamadığım halde ( ekolayzır max. bas ve tize ayarlıdır ) 2.linkteki , muhtemelen yükleyenin değiştirdiği ayarı, çok daha beğendim.
    2.link aşağıdadır.

http://www.youtube.com/watch?v=cDLFojKHKmM

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Benim çat çat tabir ettiğim bas sesi,hissedebildiğim kadarıyla,bozulmadan meydana gelmiyor. Tabir caizse ,basın tonu değişik. Arkadaşların da dediği gibi , bu durum sadece bir tek faktöre bağlı değil pek çok faktöre bağlı galiba. Medya oynatıcı ayarından , bas ve uydu hoparlör kabinlerinin dizaynına ve tabii ki ilk kaynağın ayarlarına kadar.
    Bir örnek olması açısından youtube'dan iki örnek link vermek istiyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=BXj93oEcJ24

Yukarıdaki linkte çalan parça, ekolayzer ayarlarından olsa gerek, daha boğuk gibi çıkıyor. Ayrıca,dikkat edilirse eğer, bazı yerlerinde çıt çıt sesler geliyor. Bu çıtırtı şeklindeki bozulmalarda suçu ben hemen hoparlörlere yüklerdim. Acaba,kablolarında bir bozulma ya da hoparlörün kendinde bir hata mı var diye. Hatta, bu sefer, kendim tweeter eklediğim için,ben mi yanlış bir şey yaptım diye düşündüm, bu çıtırtı için.
    Ancak aynı parçanın youtube'daki başka bir yüklemesinde,çıtırtıdan eser olmadığını görünce kolonlarda suç olmadığını; tizlerin ve kısmen basın değişik tonda ve özellikle tizlerin çok daha belirgin çıktığını hissettim. Parçanın dediğim 2.linki de aşağıda. Ben ,her iki dinlemede de ne ses ayarı ne de ekolayzır ayarlarıyla hiç oynamadığım halde ( ekolayzır max. bas ve tize ayarlıdır ) 2.linkteki , muhtemelen yükleyenin değiştirdiği ayarı, çok daha beğendim.
    2.link aşağıdadır.

http://www.youtube.com/watch?v=cDLFojKHKmM

Alıntıları Göster
    ancak 1. müzikteki kalite sanırım 2. linkte yok yani 2. linkteki parça daha kaliteli frekans aralığına sahip diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: aagökhan

ancak 1. müzikteki kalite sanırım 2. linkte yok yani 2. linkteki parça daha kaliteli frekans aralığına sahip diye düşünüyorum

Mesele de bu. İki parça da muhtemelen müzik CD ya da DVD sinden aktarılmış. Bunların kayıt kalitesi de aynı ise (ki mantıken aynı olmalı ) ya youtube'a yükleyen kişiler (nasıl oluyorsa ) farklı ekolayzer ayarlarıyla yüklemişler ya da CD /DVD ye kayıt stüdyosunda bu parça iki farlı ekolayzer ayarıyla kaydedilmiş (üstelik 1. linktekinde cızırtı bile var,nasıl kayıtsa ) ....mi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bu bas meselesi geniş bir konu malesef ama senin anladığım kadarıyla sorunun pc den yeterli bir bas alamaman
    sana önerim net ve kesin sonuc logitec Z 2300 al bas nasıl olur bir dinle .durumunda varsa bir cretiv ses kartı

ev yada oto gurubunda bas biraz maliyet ve karışık

• quote:

Orijinalden alıntı: süper cüp

bu bas meselesi geniş bir konu malesef ama senin anladığım kadarıyla sorunun pc den yeterli bir bas alamaman
    sana önerim net ve kesin sonuc logitec Z 2300 al bas nasıl olur bir dinle .durumunda varsa bir cretiv ses kartı

ev yada oto gurubunda bas biraz maliyet ve karışık

Alıntıları Göster
    Sağolun arkadaşlar

• quote:

Sağolun arkadaşlar

Alıntıları Göster
    Asus N550JV kullanıyorum ve içerisinde "olufsen ICEpower" ın kullandığı "Audio by Bang" adlı bir ses sistemi devresi var. Ayrıca bunu tam kullanmak için Asus un kendi ürettiği maxxaudio yazılımıyla bass treble hassas ayarı yapılabiliyor ve sizin dediğiniz derinden gelen ses özelliği yani ses frekanslarınıda ayrıyetten değiştirilebiliyor. Bunlar değiştiğinde sesin kalitesi bile gerçekten değişiyor :) Yani basslar arasındaki tek fark frekansları değişiklik göstermesi bunu müziğin veya sesin kalitesi ve frekansı ne olursa olsun değiştirebilmeniz mümkün.

benim kullandığım yazılım:

Kaç çeşit Bas var ?

• quote:

_Free Air (Kutusuz)
    _Kapalı Kutu
    _Band-Pass Kutu

Konuya gelince,

Ekolayzer olmadan sesi nasıl aynı netlik düzeyine çıkaracağız? Mesela tiz sesler?

Op-amp'ler bunu yapabiliyor mu?

Ekolayzer olmadan tizleri nasıl net alabilirim? İyi bir tweeter ve sürücü devresiyle mi?

• Kullandığınız ekipmanlar nedir bilmiyorum ama iyi bir tiz istiyorsanız ipeksi tiz sürücü kullanmanız gerekiyor. Tiz sesini yükselttiğinizde netleşmez bozulur kulağı tırmalar. Ekolayzır kısmında yani, ekolayzırsız düz band kullanıcaksanız iyi bir sürücünüz olması gerekiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyurt -- 25 Mayıs 2016; 1:34:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kullandığınız ekipmanlar nedir bilmiyorum ama iyi bir tiz istiyorsanız ipeksi tiz sürücü kullanmanız gerekiyor. Tiz sesini yükselttiğinizde netleşmez bozulur kulağı tırmalar. Ekolayzır kısmında yani, ekolayzırsız düz band kullanıcaksanız iyi bir sürücünüz olması gerekiyor..

Tonlamalarda bütün iş sürücüde mi bitiyor yani?

Fiber tiz sürücü var bende. Çin malı kalitesiz birşey.
  • Sesin karakterini suruculer belirler ne kadar kaliteli surucu o kadar kaliteli ses..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyurt -- 27 Mayıs 2016; 20:55:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sesin karakterini suruculer belirler ne kadar kaliteli surucu o kadar kaliteli ses..

Kaynak cihaz, kayıt kalitesi, kablolama, hoparlör yerleşimi, dinlenen alanın akustik özellikleri, hoparlör kabini gibi çok fazla faktör var.
    Hoparlörlerimi 10 cm duvara yaklaştırınca bile bass tepkisi çok ama çok değişiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 8 Haziran 2016; 19:19:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.