Bildirim
kac saat uyunmali? (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Gün içerisinde vücudu ve beyni ne kadar yorduğunla ve yaşınla alakalı. Ayrıca şeker, tansiyon, kalp ve bilimum metabolik rahatsızlık ve alışkanlıklarınızla da alakalı. Şahsen ben aralıksız 12-14 saat de uyusam, uyanırken zorluk çekiyorum ve genelde acıkmadıkça uyanmıyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: Kütüphane
quote:
Orijinalden alıntı: -b0Ni
quote:
Orijinalden alıntı: Emre Aksu
bunu koymaya gelmiştim, 5-6 saat yetiyor bana
Kusura bakmayin ama cok sacma, zaman kaybi olarak gorebilirsiniz ama vucudunuzun da kendisini yenilemesi lazim.
Bence bir sacmalik yok. Bugun 6 saat uyudum rahatim, huzurluyum.
-
5 saat -
quote:
Orijinalden alıntı: -Pisagor-
Ben 3 saat uyuyorum bazen 2 saat'te oluyor. Bu kafa ile gider isem beyin işlevleri düzgün çalışmayacağı için mefta olmam an meselesi.
Benim dahada az ama çaresi yok hatta dün 0 uyku ile okula gittim şuandada gece 12de uyandım ve hiç uyumadım yazdan beri böyle.. -
quote:
Orijinalden alıntı: PetrovaFire
Gece uyumayanların kansere yakalnma riskleri diğerlerini göre daha yüksekmiş. Geceleyin yatarken vücut bir sıvı salgılarmış o bizi korurmuş bla bla bla
Ben 3-4 arası yatarım 12 gibi kaalkarım bu da demektir 8-9 saat ama hiç uykumu alamam aylardır alamıyorum
Ne alakasi var? Samanyolu'nda Maceraci'da bi amcanin yanina gitmislerdi 64 yasinda 25 yildir hic uyumuyormus, surekli el isleri ile ugrasiyormus. Adam uyumanin zaman kaybi oldugunu, uyumak yerine bir seyler ile ugrasilmasini soyluyordu. Hanimi, amcanin geceleri evde dolasmasindan rahatsiz olup uyandigindan o da az uyumaya alismis. Bunun gibi cok ornekler var mesela bunu buldum;
http://www.haber10.com/haber/116634/&sa=U&ei=NtiNUYHiE_Pa4QSP-4HQCg&ved=0CAcQFjAA&usg=AFQjCNHurbYovsS1M7GJZFKg1p704Yy4vw
Uyumanin zararlarini tarihteki bazi olaylarda da goruyoruz, sen gelmissin yok az uyumak kanser yapiyor soyle boyle. Ne alakasi var? Yedigin cips, ictigin kola kanser yapmiyor da uyumaman mi kanser yapacak seni? Birakin bu isleri, fazla uyuyanlarin bahanelerinden baska bir sey degil bunlar..
-
gece 1-2 arası yatıyorm sabah 7de kalkıyorm -
aksama kadar ayakta duran bi iste calissinlar surekli hareket halinde en kisa ornek magazada 13 saat ayakta kalsinlar 8 saat bile yetmez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: tryunar
quote:
Orijinalden alıntı: the right hand of evil
Ben 10 saatin altında uyursam asabi oluyorum.
üniversiteye hazırlık döneminde 5 saat yetiyordu ama.
o hazırlık dönmndeym 11 saat benm
+1
İnsan kendi kendine ne zaman uyanırsa o uyuduğu süre onun uyku süresidir benimkisi 8 saat mesela fazlasında rahatsız olurum azında uykumu alamam.8 saat ideal bir süredir bence.
4-5 saat yeterli geliyor. Fazlası zaman kaybı gibi geliyor ama o boşluğu dolduracak mantıklı birşey de olması lazım. Boş boş oturuyorsak uykuya nazaran yine pek faydası yok. Gece 2 gibi yatıp her sabah 6 gibi kalksam ne güzel olurdu. -
Aura'nı en mükemmel sekilde kullanmak istiyorsan, günde 5 saat yeterli
Hafta içi 7-8 saat Hafta sonu 10-11 saat -
quote:
Orijinalden alıntı: Kütüphane
quote:
Orijinalden alıntı: -b0Ni
quote:
Orijinalden alıntı: Emre Aksu
bunu koymaya gelmiştim, 5-6 saat yetiyor bana
Kusura bakmayin ama cok sacma, zaman kaybi olarak gorebilirsiniz ama vucudunuzun da kendisini yenilemesi lazim.
Adamın biri aptallar 8 saat uyur dedi diye uyku düzeninizi bozmayın kitabı yazanda sizin gibi insan fikri doğru yada yanlış olabilir.
-
ben o vuudun dinlenmesini felan hepsini hikaye olduguna inaniyorum. neye alistiysaniz o saatte dinlenirsiniz bence herkes yavas yavas azaltarak uykusunu 4-5 saate indirmeli. ha ben bunu yapiyomuyum hayir
edit: ramazanda sahurdan sonra yatip aksam ezaninda uyanan bi insanim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t9r -- 11 Mayıs 2013; 9:19:15 >
Vücudunun ihtiyacına göre değişir. Gün içinde vücudun ne kadar yıprandıysa o kadar uyuman gerekir ki kendini yeniliyebilesin. Herkes her an aynı işi yapmadığına göre kesin bir saat söylemek doğru olmaz. Ayrıca metabolizma da uyku süresini etkiler. Onarımın ne kadar hızlı olacağında belirleyicilerden birisidir.
Kesintisiz uyku kalitelidir. Uyandığınızda rüyalarınızı hatırlamıyorsanız uykunuz kaliteli demektir.
Fazla uyku da yararlı değil. 8 saati geçtikten sonra rehavete girersiniz. Tüm gününüzü doğrudan etkiler.
İstediğiniz kadar uyumak, istediğiniz saatte kalkmak istiyorsanız gününüzü planlayın. Mesela sabah kalkınca şunu yapacağım, şuraya gideceğim gibi düşünün. Bir nevi kendinizi planlayın. Amaçsız olduğunuzda uykunun süresi uzar. Çünkü bir hedef olmadığı için yataktan çıkmak zor ve can sıkıcı gelir. -
quote:
Orijinalden alıntı: -Pisagor-
Ben 3 saat uyuyorum bazen 2 saat'te oluyor. Bu kafa ile gider isem beyin işlevleri düzgün çalışmayacağı için mefta olmam an meselesi.
Bende o şekildeyim dostum, cannabis ile destekliyorum enerjimi. Pek sorun olmuyor
Kimse uyandirmasa 13-14 saat uyurum
8 saat .uyunur mu lan başlığa yazanlar liseli herhalde
quote:
Orijinalden alıntı: Roinless~
Uykuyu zaman kaybı olarak görüyorum.
+1 ama ossye ikinci kez hazirlanan biri olarak 8-9 saatten asagisini bunyem kabul etmiyor artik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X