Şimdi Ara

Kaç yılda bir araba degiştiriyorsunuz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
1
Favori
7.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: onurcan.kaymak

2005 Opel Vectra 1.6 256binde tekerler kopana kadar devam..
    vectra kral araba gercekten.Cogu yeni nesil araba onun tadini vermez 2005 bi vectram vardi ordan biliyorum.linea symbol onun tadini vermez isterse 2017 model olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 92 model Broadway ( 3 ay kullandım )
    96 model Corolla GLi ( 1.5 yıl kullandım )
    2005 model Astra H ( 5 yıl kullandım )
    2015 model Jetta ( 0 km olarak aldım ve halen kullanıyorum )

• quote:

Orijinalden alıntı: BigMuffin

Hyundai accent
    Vw jetta
    Vw golf
    Audi Q5

bakalım sıradaki ne tahminler gelsin :)
    saygıdeger forumdaşım golften q5 e gecerken ne hissettin aradaki farklari anlatabilirmisin :)

• 10 yıldır değiştirmedim ve bundan sonra da değiştirmeyi düşünmüyorum
    hatta alışkanlık olmasa bunu satıp arabasız yaşamak isterdim :)
  • 10 sene ve üstü bizim evde çok binilmiyor ve kapalı garajda saklanıyor bu yüzden araç yıpranmıyor neden sürekli değiştirelim ki ?

• tutkun123 T kullanıcısına yanıt
    Evet o yüzden kurcalıyor aklımı bu fikir. İkinci el almamaya tövbeliydim ama fiyatların bu kadar yükselmesinden sonra böyle bir değişiklik için mecburen ikinci ele yöneleceğim gibi duruyor 😕

• acipinsan A kullanıcısına yanıt
    Aveo dediğiniz için yazmadan geçemedim. 2006-2007 yıllarında araba almayı düşünürken uygun diye aveo sedanda karar kılmıştım. Sabah gidip alacaktım bayiden ama akşam çarpışma testlerinde 1.5 yıldız aldığını görünce vazgeçmiştim. Sonrasındaki üretimlerde aynı kalite mi devam etti bilmiyorum ama sizin yazdığınızı görünce uyarmak istedim

• 10 yıl. 100binkm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutkun123

aslinda cok farkli araclari deneyimlemek cok güzel ama aliş satis işleri yorucu malesef.

Alıntıları Göster
    İşin ucunda kâr etmek olunca yoruculuğu ikinci planda kalıyo. Yoksa kâr etmeden sürekli araç değiştirmek mantıklı değil tabiki

• İlk aracım 2011 model Mitsubishi Colt. 3 sene kullandım. İstemeyerek ve üzülerek sattım. Hâlâ yolda gördükçe yüzümde gülümseme olur.
    İkinci aracım 2012 model Citroen C4 idi. 5 ay zor dayandım. Hemen sattım. 2 farklı sorun vardı ve bir türlü çözemedim.
    Şu anki aracım 2014 Astra J 1.6 Dizel manuel. 1 seneyi doldurdum. Allah nasip ederse yine en az 3 sene kullanırım. Değişmem gerekli olursa sadece eşimin de rahat kullanabileceği otomatik bir araç olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk aracım
    -77 model 131 idi (2001 yılı)
    -90 model 131 şahin (2002 yılı)
    -97 model Citroen Saxo VTS (2003 yılı)
    -2008 model Daihatsu Materia (2011 yılı)
    -2004 Audi A3 Ambition (2012 yılı)
    -2012 Vw Beetle (2016 yılı ve şuanda devam bu araç ile )

Şirket araçları:

- 2012 Hyundai i20 (2012 yılı)
    - 2015 skoda yeni Fabia (2016 yılı)
    - 2017 Reno Clio Symbol (2017 yılı)
    - 2018 Fiat Egea Urban (2019 ve şuan )

Napmışım ben ya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ya da 4 yılda bir araç değiştiriyorum. 1.5 sene önce aldigim araca Allah'tan bir şey gelmezse 2 sene daha binerim gibi görünüyor.

• Biraz daha planlama ike alakali.Bende ilk megane2 almistim 2008 de 2004 model.Uzun sure binerim dedigim icin fulunj almistim cokta memnun kaldim.Dinamik paketti ve xenon fari sunroofu bana cok guzel geliyordu.5 yil kadar kullandim.Sonra giulietta aldim, onuda uzun sure binrim diye bekleyerek en fulunu aldim, deri koltuk , spor paket vs vs.6 yil kullandim.Bu birazda ekonomi ile ilgili, eger sifir aldiktan sonra yasayacagini kayip sizi uzmeyecek ise 3 yilda bir sifir alip (garanti suresince) sonra satmak mantikli.Bu imkan yok ise ( bende yoktu) beklentilerinize uygun araci alip 6-7 sene binmek mantikli.ikinci elde bildiginiz arac bilmedginiz daha modelli aractan daha iyi olabiliyor.

• Sıfır alır en az 5-6 sene kullanırım. Bu kadar çakalın olduğu piyasada ikinci el alacak kadar zengin değilim.

• Ewarrr kullanıcısına yanıt
    Materia nasıldı hocam malum cok kullanıcısı yok

• Anxiolytic kullanıcısına yanıt
    İlk aracım için malum sitede yaklaşık 6 ay kadar bakındım; yalan dolanla, hile hurdayla araç satmaya çalışanlar mı dersin. Uyanık geçinen, burnu havada, kibirli, x değerindeki malına 3x muamelesi yapan mı dersin hepsine denk geldim. Benim derdim ucuza araç kapatmak değil ama neden değerinden de fazla vereyim ki.
    İşin sonu; lanet olsun dedim gittim 2018 0km leon aldım, maşallah diyeyim şuan aracıma severek biniyorum. Allah nasip ederse uzun süre kullanmayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: babapars

Materia nasıldı hocam malum cok kullanıcısı yok
    Valla tasarımıyla o zaman çok dikkat çeken bir araçtı, Şahsi aldığım araçlar zaten genelde farklı herkeste olmayan araçlar oldu.
    Materia gerek sessizlik, gerek konfor , gerek suv tarzı yapısı , ilginç dış ve iç konsol tasarımıyla zamanında çok iyi bir araçtı.
    Şimdi alırmısın desen almam heralde

Kaç yılda bir araba degiştiriyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ewarrr -- 10 Şubat 2019; 13:55:22 >

• Ewarrr kullanıcısına yanıt
    Dış görünümü güzel kimisi beğenmiyor ama ben severim değişik araçları içi için aynı seyi söyleyemem keşke ortada gösterge olmasaymış

• Valla ben memur adamım giderim 0 km alırım 5 yıl binerim satarım yine 0 km alırım 5 yıl binerim satarım ......

• 3 kisilik ailemizde genelde 2-3 araba vardi bazilari geldi gitti ama hatirladigim kadariyla.
    1999 VW polo
    2001 renault kangoo pampa(2. arac, bu arac 2017de satildi)
    2002 renault megane (polo satildi)
    2004 bmw 318is (3.araba)
    2006 vw new bettle (318is satildi)
    2012 araya honda ve kawasaki yaris motorlari girdi (new beetle satildi)
    2015 vw golf
    2017 bmw 320D (bu araci artik satmayi uzun bir sure satmayi dusunmuyorum konforu yakiti tatmin ediyor)

listeleyince farkettimde araclara iyi para gommusuz hep bosa paralar hic bir getirisi yok. olabildigince tutunmak lazim bir araca
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.