Şimdi Ara

Kaçağını Uyaran Devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kardeşimin bitirme ödevinin konusu. Acaba daha önce yapan veya bilen var mı? Örneğin buzdolabını düşünün gövdesine kaçak olduğunda uyarı verecek. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcanzar -- 6 Temmuz 2009; 21:29:33 >

• çok basit bir devre ile bu sorun giderilebilir,en yakın servisten bu konuda yardım alabilirsin bence.sana şema ile anlatma imkanım olmadığı için böğle öneri yapıyorum.
  • ben led değil mini ampulle yapmıştım bitirme ödevinde. ikaz ampulüyle. şaseye bir ucunu diğerini cihazdan değil giriş klemensinden nötüre dönmüştüm. cihazda kaçak olmadığı için klemensten kaçak yapıp göstermiştim hocaya.
  • Dostlar çok sağolunda max 12v dc ile çalışan bir devre şeması gerekli. Kaçak insan için tehlike kabul edilen sınıra geldiğinde led yanacak. Ampul değilde led olmalı çünki devre max 12v dc ile çalışmalı.
  • alcanzar onbaşım sana lazım olan, 220 woltun düşürücü bir trafo ile istenilen(12) wolta indirildikten sonra,besleme woltajını şayet varsa ana gövde üzerindeki kaçak akımdan alan bir devredir,bu devreden alınacak woltaj ilede yine bir direnç marifeti ile elde edilecek olan 1,5-2 wolt ilede ledi yakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 28 Şubat 2009; 22:33:56 >
  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Dediklerinizden yola çıkarak birşey yapıyoruz bakalım hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcanzar -- 12 Mart 2009; 13:55:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.