Şimdi Ara

Kaçak Akım Rölesi Hergün Aynı Saatte Atıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
16.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu çok ilginç okuduğum anda aklıma ilk gelen buzdolabı oldu.Buzdolaplarının içinde belli aralıklarla çalışan bir ısıtıcı var. Hangi aralıklarla çalışıyor bilmiyorum ama sizin buzdolabında 24 saat ara ile olabilir. Isıtıcı bozulup topraklamaya elektrik kaçırıyor olabilir. (Buzdolabının içinde ısıtıcı mı olur dalga geçiyorun diyenler için belirteyim evet var NO-FROST için kullanılıyor.)
  • Öncelikle gemiş olsun. Bahsetmiş olduğunuz konuda kaçak akım attığında sonra kaldırdığınızda tutuyor. Sanırım.. 2. Bir dip not bu bahsetmiş olduğunuz saatler astonomik rakama göre istanbul ve çevresi dijital timer aydınlatma yakma saati dışarı aydınlatmadaki nötür ve topraklama kısa süreliğine çakışabilir. Site aydınlatma timer kontrol etmeniz öneririm..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zanlı, bulaşık makinesi olabilir mi?

• Takip

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle şunu söyleyeyim, @mysticus mesajından sonra araştırmamı genişlettim ve KAR atma saatinde sitenin bulunduğu cadde değil ancak tam arkamızdaki sokakta aydınlatmaların yandığını tespit ettim. Sitenin bulunduğu caddede daha sonra yanıyor. Site aydınlatmaları ise daha da sonra.

Tabii sitenin elektrik hattı bulunduğu caddeden değil de arka sokaktan alınmış olabilir.

Bu sebeple de olay başladığından bugüne kadar 17:35'den 17:47'e kadar ilerlemesi de aydınlatmaların yanma saatinin ilerlemesi ile ilgili.

Daha önce yazdığım mesajda belirttiğim üç cihazı prizden çekince KAR atmıyor, ancak bunları tek tek ve ikili denemelerle yaptığımda sonuç alamıyorum. Yani üç cihaz da prizden çekilince KAR atmıyor ancak herhangi biri takılı ise atıyor. Yani bu üçünü zanlı yapıyorum ama hiçbirini suçlu ilan edemiyorum.

@mysticus dostum, sizin sorunu hangi marka ile çözdüğünüzü yazabilir misiniz?

@Diablo3 dostum, yukarıda belirttiğim üç cihazı prizden çekince, buzdolabı takılı olmasına rağmen KAR atmıyor. Bu durum buzdolabını zanlı listesinden çıkarıyor.

@linux_talebesi dostum, zanlılardan biri zaten bulaşık makinesi ama bunu çekip diğer ikisini takılı bırakınca KAR yine atıyor. Bunu takıp diğer ikisin çıkarırsam yine atıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkal -- 6 Ocak 2019; 21:44:18 >

• Hocam nötrü iyi sık dediğim gibi anlık gerilim evdeki aletleri sorunu arama kendi görüşüm senin hattında nötr anlık nötr kopması yaşanıyor.. evdeki aletlerde sorun olsa nötr tutmaz bağlantı yapmış olduğun nötr kablonu 10 luk kablo ile çek çekebiliyorsan 16 lık kablo ile çek trifaz sigortana birde öyle dene..😉 çekmiş olduğun kablonu yükseltmeni öneriyorum.. kolay gelsin..

• Ben de yıllarca bu sorunu yaşadım. Ben de cihazda sorun olabileceğini daha önce düşünmedim çünkü kaliteli bir KAR almıştım.. Dediğim gibi sokak lambası yanınca ve şimşekli havalarda atıyordu. Bi gün artık tak etti canıma. Mahalledeki elektrikçi komşuyu çağırdım. cihaz bozuk dedi. İdareten birşeyler yaptı fazlarla ilgili tam bilmiyorum.fazların birinde arıza var dedi KAR'da. Sonraki günlerde de değiştirdi. Ben başka marka sanıyordum ama baktım bu da siemensmiş. Ama eskisi ile aynı model değil, farklı model. eskiden tüm kar atınca tüm şartelleri indiriyordum. tek tek açarken özellikle bulaşık makinesinin olduğu hat tutmuyordu attırıyordu KARı. bulaşık makinesini yeniledim yine de sorun devam ediyordu. bence iyi bir elektrikçi bulun. Sokak lambasıyla alakasını bulamadım hala ama bozuk cihazı etkiliyor demek ki. Ya da KAR aşırı hassaslaştığı için bulaşık makinesi gibi suyla temas halindeki cihazlar KARın atmasına neden oluyordur.

• mysticus M kullanıcısına yanıt
    Akla doğrudan suyla temas eden bulaşık ve çay makinesi geliyor, ki bende bu ikisi zanlı zaten. ANcak bende sizdekinden farklı bir durum olaral KAR attığında kaldıramama sorunu yok. Sigortalar da atmıyor. Kendim kapattığımda da sorunsuz kaldırıyorum sigortalarıda.

Ben bu olayı yaşayınca KAR'dan şüphelendiğim için aldığım KAR'ı iade edip başka mağazadan aynı marka model aldım, ancak sorun aynen devam etti.

şimdi farklı bir marka deneyeyim diyorum ama sorun devam ederse boşuna masraf yapmış olacağım, sorun devam etmezse bir kaçak var ve ben görmezden geliyormuşum gibi hissedeceğim.

kararsız kaldım.
  • aynı saat olmasa da anlamsızca kar atması sorunu yaşıyorum, bazen iki günde bir, bazen ise 15 günde bir.

bina yeni, ilk taşındığımızda 2,3 kez tüm apartmandakilerle birlikte bizimde attı, daha sonra 4 ay boyunca bir kere bile atmadı!. kasım ayı başında ise "sanıyorum" yalnızca bizde olmak üzere yeniden başladı, evde kar atarken on konumunda olan buzdolabı ve modem var (modemin bağlı olduğu uzatma prizin ışıklı anahtarı da var).

kar 25a 30ma siemens marka, schneider'in aynı özellikteki bir kar'ı ile değiştireceğim. sonuçları paylaşacağım.

not: istisna olarak bu mesajı yazmadan yarım saat önce de yoğun yağış ve yıldırım varken tüm apartmanla birlikte bizimde attı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimano -- 15 Ocak 2019; 20:7:46 >
  • Yetenek sizsiniz aref geldi aklıma 😃😃

• Nötr hattının ve toprak hattının birbirilerine bağlantısı olabilir. Büyük olasılıkla, evinize giden bağlantılarda veya sitenin şebekesinde yanlış bağlantı vardır.

Sitede başka dairelerde aynı olay oluyor mu?
  • Bulaşık Makinesinin prizi konum olarak tam nerede acaba? Mutfak lavabosunun altındamı?
  • Evet

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Prizi söküp kontrol etmenizi tavsiye ederim mutfak lavabosundan nem alıyor olabilir.
  • Konu takibinde ama sonuç halen yok sanırım? Başka marka model Kar ile deneme yapıldı mı? Legrand öneririm.

• Arkadaş merak ettim sorunun halloldu mu? Çünkü benim de yine geçen hafta iki kere sokak lambası yanınca kar attı. yine mi bozuluyor cihaz bilemedim. Bir kaç defa daha yaparsa elektrikçiyi çağıracağım. Bu arada sizde alarm sistemi var mı? alakası olabilir mi diye merak ettim.
  • Bende alarm yok.

Sorun devam ediyor. Net bir şekilde sokak lambaları yanınca gerçekleşiyor. Bu durumun %95 bulaşık makinesi prizinden kaynaklandığını da gün gün takip edip kayıt tutarak tespit ettim. Ancak bir %5 pay var ki o da çay makinesinin takılı olduğu priz.

Daha net şöyle anlatayım, bulaşık makinesinin fişini takılı bırakmıyorum artık, çalıştıracağımız zaman takıp sonrasında çıkarıyoruz. Böyle yapınca neredeyse hiç atmıyor. Ancak istisna olarak ayda 1-2 kez bulaşık makinesi takılı olmamasına rağmen yine aynı saatte (sokak lambaları yanınca) attı, bunun da tek takılı olan çay makinesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akkal

Bende alarm yok.

Sorun devam ediyor. Net bir şekilde sokak lambaları yanınca gerçekleşiyor. Bu durumun %95 bulaşık makinesi prizinden kaynaklandığını da gün gün takip edip kayıt tutarak tespit ettim. Ancak bir %5 pay var ki o da çay makinesinin takılı olduğu priz.

Daha net şöyle anlatayım, bulaşık makinesinin fişini takılı bırakmıyorum artık, çalıştıracağımız zaman takıp sonrasında çıkarıyoruz. Böyle yapınca neredeyse hiç atmıyor. Ancak istisna olarak ayda 1-2 kez bulaşık makinesi takılı olmamasına rağmen yine aynı saatte (sokak lambaları yanınca) attı, bunun da tek takılı olan çay makinesinden kaynaklandığını düşünüyorum.
    Benzer sorunları biz de 1 sene yaşadık, sizin durumla tek fark bizim belli saatte değil kafasına göre rastgele atıyordu, prizlere hiçbir şey bağlı değilken bile bazen atabiliyordu. Legrand kaçak akım rölesi vardı bozuktur dedik siemens taktık değişen birşey olmadı. Sonrasında schindler Si model selektif-bağışık tip kaçak akım rölesi taktık ve sorun çözüldü. Fiyatı biraz pahalı olduğu için alın sorununuz kesin çözülür diyemiyorum tabiki çünkü farklı bir sorun olabilir sizin durumunuz için, sadece fikir vermesi açısından yazdım. Normal tip kaçak akım röleleri cihazların veya tesisattan kaynaklı doğal kaçaklarda hatalı açma yapabiliyor. Si tip kaçak akım rölelerinin bağışıklık özelliği bu tür hatalı açma durumlarında daha doğru tepkiler veriyor.

Başka bir konuya daha detaylı yazdım bakabilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137635188

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 24 Mart 2019; 2:45:16 >

• Topraklama zayıf ondan kaynaklı. Parafudr kullanın büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir.Çay makinesi resistansı arızalı ise KAR attırır.Bulaşık makinesi motoru arızalı ise attırır.KAR lar kolay kolay bozulan ürünlerden değiller.Test tuşuna basarak test edebilirsiniz.
  • genixalfa kullanıcısına yanıt
    arkadaşım bu bahsettiğin parafudr nedir ben biraz araştırdım tam anlayamadım. kar yerine mi takılıyor yoksa ayrıca dış panoya mı ekleniyor?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.