Şimdi Ara

Kaçak elektrik ile mücadelede şifreli elektrik dönemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamlar elektrik tellerine kanca atıyor oradan çekiyor sayaçla ne alakası var? :D

• quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

bu video gerçek mi !?

Çalışıyormuş. Yalanlayan yok gördüğüm kadarıyla. Nedir ne değildir araştırmak lazım.
  • Biji pkk/bdp ;)) sesleri geliyor.....

• Adam bildiğin evin önündeki elektrik direğinden kaçak çekiyor bu uygulama işe yaramaz. Pilot bölgeye de hiç şaşırmadım

• Haberim olmadan 220 TL sayaç değişim bedeli şteklediler.
    Bu dijital sayaçlar için 500 TL isterler ve her yıl bakım bedeli diye 100 TL alırlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pahalı bir yatırım bence gerek yok elektrikten geçen data yerine trafolarda sayaç koyup mahalle mahalle süzseler zaten ortaya çıkarki :)

• Baştakilerin tek yaptığı akan derenin yönünü kendine çevirmek. Şimdiye kadar yönü değişen hiç bir dereden benim cebime damla gelmediği için bu sistem tutsa bile bana zerre faydası olmayacaktır.

Ben eminim ki K.K.Bedelinin adı değiştirilip bize ödetmeye devam edilir.

• İnşallah güzel bir uygulama olur

• 8-10 tane kaçak elektirik kullanan hırsızın elini kesin bak bakalım bir daha olur mu
  • madem kacak kullanim dususte neden kayip kacak haraci dusmedi diye soruyorum ulenn

• Tüm analog sayaçlar değiştirilmeden, düzenli kaçak kontrolleri yapılmadan bunu önleyemezler.

Bende Ayedaş'ta çalıştım. Analog sayacın kancasını çıkarıp baya baya kaçak kullanan dolu. Hem de Erenköy bölgesinde. Bunun haricinde tele kanca atan mı ararsın, dijital sayaca hareket sensörü bağlayıp kaçak kullanan mı ararsın...

Bu işin önüne geçmek için tek çare internet gibi sistem üzerinden elektrik vermek. Ayrıca tüm kabloların yer altından geçmesi gerekiyor.

• Hevalsan buna da bi kaçak çeker :D

• Hadi inşallah çözüm olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

Adamlar tele kancayı atıp elektriğini çalıyor. Şifre sistemi nasıl engel olacak buna anlamadım. Ancak karşı tarafta da sayaç varsa ona müdahale edilmesini önler. Ama kaçak elektriğin büyük kısmı köylerde kanca yöntemiyle yapılıyor,

Kardeş neresini anlamadın. Her eve bunu koyacaklar. Şifreli olarak elektrik verecekler. Daha sonra bu sistemde gönderilen şifreli elektriğin sayaçla doğrulanması gerekiyor. Eğer şifreler eksikse bunu elektrik kesiliyor. Bunu ister ana dağıtımdan çeksinler, ister bina girişinden ister trafodan. Elektriğin kaçak kullanıldığı bölgeler ve haneler daha kolay tespit edilecek. Adamlardan kaçak hat çeker çekmez elektrik kesilince her saat başı kaçak elektrik çekemeyecekler. Böyle düşün bir de......

• quote:

Orijinalden alıntı: NeroWin

quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1001

Adamlar tele kancayı atıp elektriğini çalıyor. Şifre sistemi nasıl engel olacak buna anlamadım. Ancak karşı tarafta da sayaç varsa ona müdahale edilmesini önler. Ama kaçak elektriğin büyük kısmı köylerde kanca yöntemiyle yapılıyor,

Kardeş neresini anlamadın. Her eve bunu koyacaklar. Şifreli olarak elektrik verecekler. Daha sonra bu sistemde gönderilen şifreli elektriğin sayaçla doğrulanması gerekiyor. Eğer şifreler eksikse bunu elektrik kesiliyor. Bunu ister ana dağıtımdan çeksinler, ister bina girişinden ister trafodan. Elektriğin kaçak kullanıldığı bölgeler ve haneler daha kolay tespit edilecek. Adamlardan kaçak hat çeker çekmez elektrik kesilince her saat başı kaçak elektrik çekemeyecekler. Böyle düşün bir de......

tamamdır kardeş sağolasın

• tek cozum o bolgeye elektrik vermemektir. birakin donsunlar soguktan. bir tasla iki kus vurmus oluruz.
  • dogudaki guneydogudaki kacak elektrik kullananlar hemen daga cikariz diye tehdit ediyorlar. denetlemeye gelen gorevlilere saldiriyorlar.
    denetleme mudurlugunu taşliyorlar.

bunlardan insan olmaz ki topluma faydali olsun.

• kaçak elektriğin başlıca çözüm yolları..
    1) sayaç evinizin kapısında olmayacak..mahallelerde beton kulübelerde sayaçlar konumlandırılacak.. bu şekilde abonin sayaca müdahelesini ortadan kaldıracaktır..
    2) sabit alt fiyat uygulaması getirilmelidir.. adamın biri bana birgün faturasından bahsederken aynen şu cümleyei kullandı " bu ay bana 1 tl fatura geldi devlete ayıp oldu.. gelecek ay 2 lira öderim artık"
    minimum fatura 40 tl olmalıdır.. abone 40 tl altı olduğunda direk fatura 40 tl ücret yazacak..
    3) belirli elektrik tüketimini aşan aboneye indirim uygulanmalıdır.
    4) sondaj ve sanayi tipi kullanıcıların bir adet elektirk kaçağı bir mahallenin tüketimine eştir.. asıl kayıp o yönde gerçekleşiyor.. büyük tüketicinin büyük sırtı oluyor.. büyük kaçağı yakalamak ve ceza kesmek ülkemizde farklı sebeblerden mümkün olmuyor.. bunu engellemenin yolu alt limit ve üst limiti kullanmaktır..
    5) 100 dönümlük tarlada sulama ile ürüne bağlı olarak ortalama 40000 tl kazanç sağlanıyor. eğer düzenli elektrik faturası kişi öderse ortalama 35000 tl elektrik parası ödemektedir.. yani kişi yıl boyunca 5000 tl için çalışacaktır.. bunu hiçkimse yapmaz yapamaz.. dolayısıyla kaçak yollarına başvurulmasına sebeb oluyor.. bunun çözümü güneş enerjisi ve rüzgar enerjisini tarım alanında teşvik edilmesidir..
    NİYE DERT EDİYORLAR Kİ; hırsızı yakalayamıyor/yakalamıyor faturayı diğer masaya kesiyor.. karşı masa yedi biz ödüyoruz.. sorun yok keyiflerine baksınlar.. TRT payına devam.. sonuç futbol yorumcusuna aylık ödememiz gereken 300 000-400 000tl maaşlar var.. HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.. yaşadığım her saniyede her uğradığım zerre haksızlığa hakkımı helal etmiyorum.. bu dünyada TRT payı, ahirette ekskavatör ile geri alacağım.. önce cart curt payını kaldırın sonra önlem alın bakalım.. allah bilir kimin şirketi zordadır.. çinden getir sayacı daya millete.. hani akıllı sayaçlar çözüm olacaktı.. zoraki değişim yapıldı.. 45 tl lik sayaç 150 tl millete satıldı..

• elektrik calan adam hirsizdir.
    herkesin cebinden calar, herkesin hakkini calar.
    ben elektrik calan kimseye kurusumu helal etmiyorum!

• Onun parasını da bize kitlerler

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.