Şimdi Ara

Kaçak elektrik ile mücadelede şifreli elektrik dönemi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam atıyor iki tane tel al sana şifreli elektrik.

• Memleket imkanları kullanılarak üretilen temel ihtiyaç kaynağının halka parayla satılması sadece sistematik baskı ve kölelik olarak geliyor bana. Elektrik satmak istiyorsanız güneş ve şu dışında kaynaklardan üreterek satabilirsiniz. Rüzgar dalga gücü jeotermal gibi kaynaklar da dahil. Elektrik su parasız sunulmalıdır halka. Sosyalizm tek çıkış noktası bu cehennem koşullarından. Çünkü görüldüğü kadarıyla kapitalist de olmaya niyeti yok bu ülkenin çarkını elinde tutanların. Rant dengesi içinde halk güdülüyor. Bunun sonu gelecek. Bunu biliyorum. Ona buna peşkeş çekerek nemalanan elitler yıkılacak.

• Toplu elektrik kesintileri şart. Yoksa olacak gibi değil bu iş. Adam gönderirsin elektriği kesmek için isyan çıkarırlar, görevlileri bile öldürürler(çok yaşandı bu tür olaylar.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuujitsu -- 21 Eylül 2016; 4:52:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hatları düzenli denetleyen bir görevli yok mu onları oradan sökecek? Dediğim gibi kaçak bitirilmek istense bitirilir. Her hanenin(ve mağaranın) tek tek elektriği nereden aldıkları kontrol edilirse
    zaten ortaya çıkar, adamlar gizli gizli yapmıyor düzenli 7/24 hat çekmiş bildiğin. Oy ve başka çekincelerle kaçağı engelleyecek, kullananları cezalandıracak bir yönetim çıkmadı bugüne kadar.
    Bunun yerine cezayı faturasını ödeyen dürüst vatandaşa kestiler kayıp kaçak bedeli altında. Bu şifreleme sistemi gerilim hatlarını kapsamayacaksa zaten baştan yan yatar.
  • Bende doguluyum ve haklisiniz. Tembel dir dogulular bi tek cocuk yaparken caliskanlar. Devlet herseyi yapsin ayağa kadar getirsin isterler sonra da devleti arkasindan vurular devlet bize bahmiiirrr derler. Karadenize bakiyrm adamlar yaylalara kendileri elektriklerini goturuyor cesmesini yapiyor devlet geliyor hazir olani duzenliyor, ic anadolu ya bakiyorum yorukler daglra toroslara elektrkk yol su kendileri goturuyorlar devlet geliyor duzenliyor. Doguya bakiyorum devlet hizmet goturuyor adamlar yardim edecegine kostek oluyor hizmet ayaklarina kadar geliyor bu seferde begenmiyor. O mabadini kaldirda isin bi ucundan tut yardımcı ol desen devlet baa bahacak der. Dogudan adam olmaz bizzat tanidiklarimdan ve dogudaki gozlemlerinden yola çıkarak yazdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç sevinemiyorum, faturaya yansıtacaklarını sanmıyorum bunu :). Bakınız mazot fiyatları dünya genelinde düşerken Türkiye'de düşmüyor aksine zamlanıyor. Aradaki parada cukkaya gidiyor. Biz eşşek oldukça semer vuran çok olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Ödemeyeceklerse karanlıkta kalsın hırsız köpekler.

Simdi neden hakaret ediyorsun

kopeklere?

• Sorunu çözmek çok basit ama isteyene. Her yerleşim yerine ayrı ayrı kayıp kaçak bedeli çıkartacaksın. Bitti gitti. Bir yerin kayıp kaçağını başka bir yere fatura edersen ödemeyen kendisine birşey olmadığı için ödememeye devam eder.
  • Ne Olacagını Söyleleyim. Şifreli ELektrik Sayacı Kullanan Birinin sen Uzaktan Elektrigini Kestigin Zaman O Adam O sayacı Yerinden Çıkartacak Ve Baglantıyı Düz Yapıp Tekrar Kullanacak. Sen İstedigin Kadar Elektrige Şifre Koy O adam O Elektrik Sayacına Müdahale Edebildigi Sürece Elektrikten Mahrum Kalmaz. Elektrik İdaresinde Çalışan Biriyim İlk ağızdan Duyun istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: gamer1903

Bundan sonra molotof ile ısınsınlar :d

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cozum budur.

• Kayıp kaçağın çok olduğu bölgelerde elektrik havadan nakil sistemine geçilsin , alıcı sayaçlarda ön ödemeli olsun ve her ödemede yeniden şifreleme sistemi olursa birde müdahalelerde sayaçta ekstra korumalar vs olursa olay çözülür.
  • Sayaç ve trafo arasında olacak bir doğrulamadan bahsediliyor. Eğer trafodan çıkan kw/h ile sayacın okuduğu eşleşip doğrulanamaz ise trafo tarafından kesinti sağlanıp kullanımın önüne geçilecek.

• son 10 yılda kacak elektrık azaldı demıslerde 10 yıl once faturtanın %25ı kayıp kacaktı ama su anda %40ı boyle gelıyor. Madem azaldıysa neden bu oran artıyor? yalan soylemenınde bı adabı olmalıdır bence
  • yapsınlar daha ne yı beklıyorlar. Mıllet rahat rahat kablo baglayıop kullanıyo sayac okuyana ı rusvet verıyorlar napıyolarsa
  • Çözümü söylüyorum Dicle elektirik ülkeden bağımsız olmalı ve bölgesel negatif yük sadece orayı ilgilendirmeli.Eğer bu noktada ısrarcı davranılırsa o bölgeye yapılacak yatırımlardan bu ücret kesilmeli o lanet olası bölge kaynaklı negatif yük bedel diğer bölgelere kaydırılmamalı kimse essek ker*z değil sözde müslüman ülke ama birazda özde olun hak yiyorsunuz hak ne diyelim ki ama din tüccarının sözlüğünde bu yok sadece mitinglerde var din birde üfürükten birşeyler satmaya çalışanlarda yada camilerde başka yok.
  • NeroWin kullanıcısına yanıt
    Kardeşim asıl sıkıntı zaten sayaç taktırmak, adamlar sayaç taktırmıyor, takılsa bile sayaçları söküyorlar ana sıkıntı sayaç olmaması zaten.
  • konu hortlamış ama uygulama halen ölü
  • elektriğe doğalgazda olduğu gibi önödemeli sistem getirilemiyor mu ?
    umarım haber hayata geçer bazı şeref yoksularının bedeli bizim gibi enayilere yansıtılmaz (evet sesimizi çıkarmayıp kuzu kuzu ödediğimiz için enayiyiz)..
    darısı "trt ve dağıtım bedeli" gibi diğer bizi enayi yerine koyan eklentilere !
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.