Şimdi Ara

Kaçak elektrik ile mücadelede şifreli elektrik dönemi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ahıra klima taktıranar intşhar eder yakında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kaçak elektriğin önünü kesemez. Genelde kaçak işleri ana dağıtım hatları üzerinden oluyor kaçak kullanmak için tünel bile kazıyorlar ve burada şifreleme kullanabileceklerini sanmıyorum. Bu şifreleme ancak şu işe yarar; bir dağıtım panosundan diğerine kaç kilowatt elektrik gidiyor ve alıcı panoya kaç kilowatt elektrik geliyor. Çıkan ve giren elektrik arasında ciddi farklar varsa o zaman kaçak kullanım olduğunu tespit edebilirler ama kısıtlı elemanlar ile bunu bulmak yine oldukça zor. Ayrıca doğuda birçok yerde tapu yok kooperatif düzeninde ilerliyor ve bu tip yerlere toptan şantiye elektriği verebiliyorlar. Bu tip bir yerden kaçak giriş yapılırsa tespit etmek neredeyse imkansız olur.
  • Devletimizin bu konuda önlem almaya çalışması çok güzel haber. Başarılı olabilme şansları ne kadar,bilmiyorum ama. İlerleyen zamanlarda teknolojinin gelişmesi bu tür çalışmaların daha da sıklaştırılması lazım.

• Kaçak elektrik kullanana hakkım haram olsun

• Şimdi hewaller düşünüsün

• Cozum olacagini zannetmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaçak elektrik kullanımı bitmesin yanlış olur
    Sebebi şu kaçak elektrik kullanımı nasıl faturaya ek olduysa
    şimdi faturalar düşük gelecek mi zannediyorsunuz

• Devlet Bahçeli'nin dediği gibi "Kendilerine kanalizasyon borusu bağlasınlar" bundan sonra :)

• Resmi vereilere göre kaçak

Biliniyor ise neden önlemiyorlar?

Bilinmiyor ise neden biliniyor diyorlar

f*k 'm'all
  • hamsterlar gibi tekerlek çevirir artık hewaller
  • Adamlar utanmasa yüksek gerilim hattından elektrik çekecek. Bunlar daha şifre mifre diyor. Kablodan direkt alınan elektrikler ne olacak baboş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gye_Baek

Ahıra klima taktıranar intşhar eder yakında

Ben bunu şaka zannediyordum da bu olay gerçekmiş, duyunca çok şaşırmıştım.

• Bu şekilde kaçak falan engelleyemezsin sadece iletim hatlarındaki kaybı heseplamana yarar ayrıca sistem çok basit. Sanki teldeki akım akmak için şifre sorucak gibi bir kafa var dalga mı geçiyorlar?! Daha bölgedeki kaçak noktalarını sırf abone faturalarına bakıp kaçağın hangi noktadan yapıldığını dahi hesapla kitapla masa başında bulmak mümkünken bunu yapmayan kekolar bu yöntemlerle kaçak engelleyemezler. Kayıp kaçağı diğer namuslu kullanıcılardan temin etmesini yasa yoluyla yasaklayacaksın bak bakalım nasıl yakalıyolar kaçak kullananları.

Not: Elk. Mühendisiyim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankaland

kaçak elektriğin başlıca çözüm yolları..
    1) sayaç evinizin kapısında olmayacak..mahallelerde beton kulübelerde sayaçlar konumlandırılacak.. bu şekilde abonin sayaca müdahelesini ortadan kaldıracaktır..
    2) sabit alt fiyat uygulaması getirilmelidir.. adamın biri bana birgün faturasından bahsederken aynen şu cümleyei kullandı " bu ay bana 1 tl fatura geldi devlete ayıp oldu.. gelecek ay 2 lira öderim artık"
    minimum fatura 40 tl olmalıdır.. abone 40 tl altı olduğunda direk fatura 40 tl ücret yazacak..
    3) belirli elektrik tüketimini aşan aboneye indirim uygulanmalıdır.
    4) sondaj ve sanayi tipi kullanıcıların bir adet elektirk kaçağı bir mahallenin tüketimine eştir.. asıl kayıp o yönde gerçekleşiyor.. büyük tüketicinin büyük sırtı oluyor.. büyük kaçağı yakalamak ve ceza kesmek ülkemizde farklı sebeblerden mümkün olmuyor.. bunu engellemenin yolu alt limit ve üst limiti kullanmaktır..
    5) 100 dönümlük tarlada sulama ile ürüne bağlı olarak ortalama 40000 tl kazanç sağlanıyor. eğer düzenli elektrik faturası kişi öderse ortalama 35000 tl elektrik parası ödemektedir.. yani kişi yıl boyunca 5000 tl için çalışacaktır.. bunu hiçkimse yapmaz yapamaz.. dolayısıyla kaçak yollarına başvurulmasına sebeb oluyor.. bunun çözümü güneş enerjisi ve rüzgar enerjisini tarım alanında teşvik edilmesidir..
    NİYE DERT EDİYORLAR Kİ; hırsızı yakalayamıyor/yakalamıyor faturayı diğer masaya kesiyor.. karşı masa yedi biz ödüyoruz.. sorun yok keyiflerine baksınlar.. TRT payına devam.. sonuç futbol yorumcusuna aylık ödememiz gereken 300 000-400 000tl maaşlar var.. HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.. yaşadığım her saniyede her uğradığım zerre haksızlığa hakkımı helal etmiyorum.. bu dünyada TRT payı, ahirette ekskavatör ile geri alacağım.. önce cart curt payını kaldırın sonra önlem alın bakalım.. allah bilir kimin şirketi zordadır.. çinden getir sayacı daya millete.. hani akıllı sayaçlar çözüm olacaktı.. zoraki değişim yapıldı.. 45 tl lik sayaç 150 tl millete satıldı..

Bir insana aylık 1 TL 2 TL gibi elektrik faturası gelmez/gelemez normal şartlarda elektriği hiç kullanmasa dahi gelemez. Abimden biliyorum. Oturduğu daireye sadece uyumaya gidiyor, neredeyse hiç elektrik harcamıyor. Aylık gelen fatura 10-15 TL arasında. Bazen 13 TL Bazen 10 TL filan geldiğini hatırlıyorum. Bu bilgi birkaç yıl öncesine ait ama çok farklı bir fatura geldiğini sanmıyorum çünkü o dairede elektrik nerdeyse hiç kullanılmıyor. Zaten o fatura da çoğunlukla vergi vesaireden dolayı öyle 10 TL filan geliyor, yoksa o kadar kullanım yok. Gelelim yazdıklarına.

2. Maddede yazdığın ücrette sabit bir alt sınır olması gerektiğini yazdığın kısma yukarıdaki örnekten dolayı karşı çıkıyor ve bunu saçma buluyorum. Niye alt sınır olsun ki? Adam gerçekten elektrik harcamamışsa niye cebinden para çıksın? Zaten 4. Maddeyi okuyana kadar yazdığın şeye "Ne alaka, niye ücrette sabit bir alt sınır olsun ki? Çok saçma, dedim.

4. Maddede 2. maddede yazdığın ücrette alt sınır olması gerektiğinin gerekçesini kaçak kullanan sanayiciler olarak belirtmişsin. Onlar kaçak kullandı mı bireysel kullanımdan çok daha yüksek tüketim söz konusu doğrudur. (Tarım örneği vermişsin bu da güzel.) TEDAŞ burada saniyicilere tarım işleriyle uğraşanlara onları da bireysel kullanıcıları da zor durumda bırakmayacak şekilde güzel tarifeler yapmalı. Nasıl ki internet konusunda internet servis sağlayıcılar -aslında internet konusunda tarifeler hiçbir halta yaramasa da- değişik değişik tarifeler paketler yapıyorsa bu sanayiciler için elektrik alanında da yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 20 Eylül 2016; 14:55:16 >

• Cine5 in sifresini binbir turlu yolla kirmayi basarmis bir milletten sifreli bisey saklamak ha, sonucunu merekla bekliyorum ;)

• Elektrik hattına kanca atıp kullananlar var onlar ne olacak peki?

• Ana kablodan çekilen kaçak elektriği engelleyebilecekler mi asıl problem bu. Haneleri önceden bildirmeden rasgele günlerde kontrol etseler zaten birsürü kaçak bulurlar. Olay ceza yazmak istemekte.

• bu zamana kadar akılları neredeydı ?

• Tahminimce soyle olur.yeni sayaclar zorunlu denilip takanlarin faturalarina yansitilir.sonra olmadi bu denir ve mecburiyet ortadan kalkar.takanlar isterse iade alsin denilir ama iade icin muracaat edecek bir sorumlu kurum bulunamaz.arada ihaleyi alan yandaslar da kose olur.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.