Şimdi Ara

Kader Hakkında... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SemolicK

quote:

Orijinalden alıntı: JavaKing

quote:

@JavaKing ee bu son alıntı yaptığın yine beni doğru çıkartıyor? Eğer kopyaladığını bir okursan mühürü allahın canı isterse söker istemezse sökmez ancak sen yapabilrisin deniyor. Nerde seçme hakkı?

Sinirlendirme adamı , sonuna kadar okumadan konuşma

Sinirlenmende çok umrumdaydı. Asıl sen bir okuma anlama testine gir sonra gel konuş, daha ne yazdığından haberin yok

Yine Halife Ömer (ra) şöyle dua ederdi: Allahım! Eğer beni cehennemliklerden yazmışsan sil ve beni cennetliklerden yaz Çünkü sen dilediğini siler, dilediğini ise silmezsin

Şunun nedemek olduğunu bir açıklasana.

Herşeyin Allah'ın elinde olduğunu söylüyor , mührü atan mührü kaldırabilir Ama sen "Biz boşuna geldik bizim irademiz yok " diyorsun. Sen elinden geleni yap
    Kulum Bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir arşın yaklaşırım. O bana bir arşın yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse Ben ona koşarak giderim.”

İnş burdaki yürümenin koşmanın mecazi anlamda olduğunu anlayabilirsin

• “Ben kulumun zannı üzereyim. Kulum beni andığında Ben onunla birlikteyimdir.
    O Beni kendi başına zikrederse Ben de onu kendim zikrederim. O Beni bir topluluk içinde zikrederse Ben onu onunkinden daha hayırlı bir topluluk içinde zikrederim. (Kutsi hadis)
  • @JavaKing cidden seninle tartışcak ne vaktim var ne sinir katsayım buna elveriyor.
    Ben elimden geleni yapayım ama yineden mühür açılmazsa nolcak? Yine cehennem yine cehennem? Buna da cevap verme kendi içnde düşün ya da en azından beni alıntılayarak cevap verme çünkü cevap vermeyceğim

+ Hadislerin hiçbirinin gerçek olduğuna inanmıyorum, sonradan toplumu birlik ve düzen içinde tutabilmek için yazılmış şeyler bana göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SemolicK -- 18 Nisan 2012; 0:15:03 >
  • quote:

@JavaKing cidden seninle tartışcak ne vaktim var ne sinir katsayım buna elveriyor.
    Ben elimden geleni yapayım ama yineden mühür açılmazsa nolcak? Yine cehennem yine cehennem? Buna da cevap verme kendi içnde düşün ya da en azından beni alıntılayarak cevap verme çünkü cevap vermeyceğim

Herşeyin sahibi odur , dilediğini cennete dilediğini ise cehenneme gönderir. Örneklerle açıklamak her zaman için iyidir. Dervişin birinin yüz küsür kadar öğrencisi varmış. Öğrencilerini yıllar süren eğitimden geçirmiş. Öğrencilerin artık kalpgözü açıkmış ve gökyüzünde bir yazı görmüşler Derviş (adını unuttum k.bakma) şakidir (Cehennemliktir). Bunu gören öğrencileri dervişi terk etmişler sadece yanlarında bir kaç kişi kalmış. Dervişe gidip olayı anlatmışlar ve Derviş "Ben o yazıyı yıllardır görüyorum lakin gidecek başka kapı var mı?" demiş. Bu teslimiyetten sonra o yazının değiştiği görülmüş. (menkıbedir yaşanmış veya yaşanmamış olması farketmez ders alınmaya çalışılır ) Mantıklı ve önyargısız düşünürsen doğru yolu bulacağına eminim. Vesselam.

• quote:

quote:

@JavaKing cidden seninle tartışcak ne vaktim var ne sinir katsayım buna elveriyor.

Herşeyin sahibi odur , dilediğini cennete dilediğini ise cehenneme gönderir. Örneklerle açıklamak her zaman için iyidir. Dervişin birinin yüz küsür kadar öğrencisi varmış. Öğrencilerini yıllar süren eğitimden geçirmiş. Öğrencilerin artık kalpgözü açıkmış ve gökyüzünde bir yazı görmüşler Derviş (adını unuttum k.bakma) şakidir (Cehennemliktir). Bunu gören öğrencileri dervişi terk etmişler sadece yanlarında bir kaç kişi kalmış. Dervişe gidip olayı anlatmışlar ve Derviş "Ben o yazıyı yıllardır görüyorum lakin gidecek başka kapı var mı?" demiş. Bu teslimiyetten sonra o yazının değiştiği görülmüş. (menkıbedir yaşanmış veya yaşanmamış olması farketmez ders alınmaya çalışılır ) Mantıklı ve önyargısız düşünürsen doğru yolu bulacağına eminim. Vesselam.

1 böyle birşeyin yaşanmadığına eminim. 2. si işte böyle şeylerden ders alınır ama ne gibi bir ders? Benim aldığım toplumu uyutmak daha kolay yönetmek ve sömürmek için uydurulmuş şeyler, senin anladığın onun varlığının kanıtı. Çok ayrı pencerelerden bakıyoruz olaya

• quote:

quote:

quote:

1 böyle birşeyin yaşanmadığına eminim. 2. si işte böyle şeylerden ders alınır ama ne gibi bir ders? Benim aldığım toplumu uyutmak daha kolay yönetmek ve sömürmek için uydurulmuş şeyler, senin anladığın onun varlığının kanıtı. Çok ayrı pencerelerden bakıyoruz olaya

quote:

böyle birşeyin yaşanmadığına eminim
    Var olanı kanıtlayabilirsin ama yok olanı nasıl kanıtlayacan? Sevdiğim bir sözü paylaşmak isterim

KOPYASINI YAPANA HAYRAN OLUP, ASLINI TESADÜFE VERMEK GERÇEĞE İHANET OLMAZ MI? Aklı başında bir insan, resim sergisinde yağlı boya bir gül resmi görünce, “Ne güzel” demez, “Ne güzel çizilmiş” der ve o resmin Ressamına hayran olur.. İşte şuurlu bir Müslüman da gerçek bir gül gördüğünde, “Ne güzel” demez, “Ne güzel yaratılmış” der ve Allah’a hayran olur..!!!

• Bak kardeşim,Bu dinin rehberi Kuran ve sünnettir.Nitekim,Hadis alimleri ravi yani hadisin rivayet ettiği en ilk şahısa kadar incelerler eğerki arada bir tane güvenilmez itibarsız şahıs olsun rivayet edenlerden onu asla almazlar.

Selef alimleri sahabei tabiundan nakledilen hadisleri tutmasalardı,Fıkıh ilmi olmazdı.Nitekim müfessirler dahi Allah resulunun sözlerinden faydalanarak bazı ayetleri bizzat Allah resulu ve sahabesi açıklamıştır yani bazı hadislerin tefsir özelliğide vardır.Bunlar bizlerin daha kolay kavramasına sebep olur.Bunlar zorluk değildir kolaylaştırıcıdır.

Hadisleri kabul etmeyen hiçbirini kabul etmeyen kimseye ancak şunu diyebilirimki,İtibarsızlık.Allah resulunun sahabesinden tabiuna kadar gelen kişilere olan güvensizliktir.Birde bu insanlar tekfirci oluyorlar.

Tekfirde aşırılık diyoruz işte bu tip insanlar ebu hureyre ve birçok sahabeyi tekfir ediyorlarmı onu kendisine bir sorun bakalım.Nitekim Allah ayetinde buyurmuşturki; Allah onlardan razı onlarda Allah tan razıdır.

Bu mübarek insanlara ayet dahi inmişken,Bizler kim oluyoruzda Sahabelere itibar etmiyoruz.Her hadis doğrudur diye birşey yok.Hadis alimleri zaten zayıf olan hadisleri söylemişlerdir.Rivayet eden aradaki kişilerin itibarına göre islamdaki yerine göre değerlendirmişlerdir.Eğer rivayet edenlerden biri itibarsız ve yalancı münafık ise bu hadis zayıftır uydurmadır demişlerdir.

Bu arada şunuda unutmamak gerekir,Allah resulununde hüküm koyma yetkisi vardır.Ayetle kat'idir.Sahih hadislere riayet edip faydaanmak ki eğer Allah resulu bilmiyormuydu uydurma hadis yazanların olucağını ? elbette biliyordu kim benim ağzımla yalan birşey söylerse cehennemde yerini hazırlasın diyerek buyurdu.Bunları bildiği halde Veda hutbesinde KURAN VE SÜNNET diyor.Sünnet Tabi oluşumuzun Allah resulune tabi oluşumuzun alametidir

(Alıntı)

• Kanıt olmadan iddia edilen bir şeyi çökertmek için bir kanıta ihtiyaç yoktur.
    Bu da benim çok sevdiğim bir sözdür, + yazdığında güzelmiş olmayan şey için etrafa bakıp ne güzel olmuş dememi bekleme
  • Risale-i Nur 'dan Yirmi Altıncı Söz Kader Risâlesi'ni okumanızı tavsiye ederim.
  • Din akıl sahiblerinin işi değildir. Bunları düşünüp yorum yaparsanız kafayı yersiniz. Zaten bu yüzden bir sürü kişi yoldan çıkmıştır. Müslümanım demek görmeden inandım demek bi bakımdan. Benim de aklıma bazen geliyor ama düşünmüyorum
  • Süper bir konu olmuş.
    Katkısı olan herkese tşk.ler.

yalnız şu afrika'da müslümanlıktan haberi olmayanların kişilerin müslümanlığı nasıl bulacağı, nasıl sorumlu olacağı konusu kafamı karıştırdı. Cüzi irade ile bulacaksın, içinde huzursuz olursun ve hidayete kavuşursun gibi içinde pek de mantık barındırmayan şeylerle buna açıklık getirmek çok zor. Orada doğmuş ve orada ölüp gitmiş, islamdan bihaber birisinin sorumlu olması imkansızdır. Peki öbür dünyada ne olacak ? Benim bildiğim kadarıyla cehenneme gitmese bile tüm islami gereklilikleri yerine getirmiş birisi ile de aynı katta olamayacağı açık şekilde cennete gidecektir diye biliyorum.
  • arkadaşlar din tartışılcak konu değildir bunu ilk başta öğrenirseniz sizin için hayırlı olur din dogma bilgilerdir.Sadece Allah tarafından gönderilen sadece onun dediğinin olduğu kitaplardır hadisler Kuranda yazılanlara açıklık getirmek için yapılan sözlerdir en basiti Kuranda hak yolunda sizinle savaşan kişilerin kellesini koparın yazması Kuranda düşmanın kellesini koparın değildiir.Şu anda aşırı dincilerin yaptığı gibi ya da namaz kılmayın camiye girmeyin sözünün devamında temiz değilseniz abdest almadıysanız içkiliyseniz gibi devam eder ancak siz bunun başını okuyup ta aaa böyle yazıyor Kuranda diye yorumlamayın diye alimlerin açıklayıcı bilgileridir.Rivayet ise birşeylerden ders çıkarmak için söylenen hikayelerdir bunun aslı var mıdır yok mudur diye tartışmaya gerek yok hoş konuyuda değiştirdiniz konumuza gelirsek evet cennet cehennem Allah tarafından yaratılmıştır.Hala aynı mantalitede devam ediyorsunuz.Bu dünyaya gelirken bir imtihan için geliyorsunuz bunun karşılığında yaptıklarınız yapacaklarınızla mükafatlandırılırsınız eğer daha önceden bize nereye gideceğimiz belirlendi diyorsanız gerçekten sizde bir problem var diyorum.Arkadaşlar alın yazısı Allah tarafından verilmiştir.Bu ayrı bir konudur örnek verirsek sizin Afrika'da dünyaya gelmeniz ya da çok zengin bir aileden dünyaya gelmeniz alın yazınızdır.Örneğe devam edersek Afrikalı bir aile fakir açlık sınırında siz ordan okuyup zengin birisi oldunuz ve müslüman değilsiniz bu zenginlikten sonra camii yaptırdınız herkese yardım ettiniz kendi iradenizle bir yerlere gelip bir çaba içine girdiniz siz şimdi müslüman olmadınız diye cehennemlikmisiniz ya da ne bileyim siz bu tercihinizle yardım yaparak Allah yolunda cennete giremediniz mi?biraz mantık çerçevesinde bakın olaylara eğer bu kişi kendi çabasını bir kenara bırakıp okumayıp fakir devam etseydi ve bunun sonunda Allah yolunda bir hayır yapamasaydı ne olcaktı herkes kendi kaderini yaşar.Mükafat sizindir yaptıklarınızla

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.