Şimdi Ara

Kader Saçmalığı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
1
Favori
4.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaşadım gördüm . 2 kere
  • Timsah-16 kullanıcısına yanıt
    o kadar çok cevabım var ki anlatamam bile. en basitinden "beni yaratmadan önce cehenneme gideceğimi biliyordun neden yarattın" allah bilmiyordum sen seçtin diyemez çünkü biliyordu
  • HAKLISINBRO kullanıcısına yanıt
    cevabım nickindir . anlamıyorlar hocam yazmaktan bıktım yeminle herkes aynı şeyi tekrarlıyor kimisi uzatıyor, kimisi örneklendiriyor ama sonuçta hepsi aynı
  • erco35coast kullanıcısına yanıt
    ya da tedavisi olmayan bir hastalıkla doğan bir insana(milyonlarca örneği var) allah snei böyle yarattı, ben sapasağlamım ama sen sakatsın ve ikimizde aynı sınava gireceğiz denebilir çünkü gerçek bu. bir öğretmen lise öğrencisiyle ilkokul öğrencisini aynı sınava soksa herkes itiraz eder ama tanrı tamamen farklı insanları aynı sınava sokunca nedense kimse itiraz edemiyor nedeni çok açık -çocukluktan beri süregelen cehennem ve yanma korkusu-
  • İnsanların cehennem tasvirleri mevcut. Buna göre en büyük ceza cehennem kabul ediliyor.

Halbuki en büyük ceza unutulmaktır. Bugün bizi unuttuğunuz gibi bizde sizi unuturuz. Bu unutulmuşlukta bi tartışma hali var ancak kimse tatmin olmuyor. Cevap yok diyor bilemezsin diyor vs.

Bi yaratıcı var. Ancak unutulduğunu ileri süren bi şey de var. Yazıldığı gibi okursak ilahi kudret bizi çoktan unutmuş da olabilir. Belki hatırlayabilir miyim diye dünyayı yarattı dersek eserler onun teala eseri olacağı gibi bi kısım insanlar kendisine de vasıl olmuş olabilir.

.............

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Peki hocam tartışma için sağol
  • İlahi kudretin pis işleri hallettiği cehennem diye var deniyor. Madem biliyordun beni niye yarattın dediğiniz şey biraz dikkatli bakarsak cehennem de olabilir.

Biri cennet için yapıyo dedi adı Abdulcenne. Diğeri cehennemden azat için dedi abdunnar. Sonra kah güle kah ağlaya yaşadılar çektiler gittiler de bu söyledikleri yerde mi kalacak. At tut sık sonra? Cehennem bizi halk etse Ve anlat gülüm heyecanlı oluyor derse ne diyecez? hiç bi şey.

Konuma tekrar bi bakıp ona göre hamle yapmak lazım.

• e92v8 kullanıcısına yanıt
    seni o kadar iyi anlıyorum ki uzun uzadıya paragraflar yazıp konu başka yerlere çekiliyor "zamanmış,mekanmış,bildiği için değil kendimiz karar veriyormuşuz,yok otobanmış arabaymış,sınavmış" her seferinde en başa dönüp ama "biliyordu" denilebilecek cevaplar bunlar.Birde şu var adem ve havvanın yasak elmayı yiyeceklerini de bilmiş oluyor bu da yine bizi dünyaya gönderebilmek için bir bahane gibi değilmi Ç:d
    Paşam senin küllüm cehennemlik olduğunu bilsem ne yaptığın konusunda aklımı ifsadına izin verir miydim?

Cehennemlik adamın ameli bi şey mi oldu, uzayda bi yer mi kapladı ki anlam kazansın.

Cehennemlik adamın ameli ne ola ki bilinse kıymeti olur?

İman olmasa ne kıymetini var diyen birisi cehennemliğin nesine değer verebilir?

hocam neresinden tutarsanız tutun yeterki akıl ve mantık çerçevesi içinde düşünün yapboz parçaları gibi bir bir çelşikiler ortaya çıkıyor. en saçmalarından biri de şeytanın allahaa karşı gelmesi :/ şeytan allahın herşeyden üstün herşeyden kudretli ve ne istese yapabilecek güçte olduğunu ve hiçbir şekilde ona karşı galip gelemeyeceğini bildiği halde isyan etmesi ne kadar mantıklı? . tanrı kimin karşısına geçerse geçsin bok senden üstündür dese bile yine ona karşı gelemez hiç kimse çünkü o bir tanrı ama allah şeytana diyor ki insan senden üstün diyor ve şeytanda bunu reddedip isyan ediyor sonra allahla anlaşma yapıyor gerçekten tam bir tarih öncesi mitolojiden başka bir şey değil. müslümanlara odinin veya başka bir tanrının hikayesini anlat saçmalık derler ama bunları anlattınmı açıp dua okurlar işte bizde bunlarla tartışmak zorundayız yapacak bir şey yok

• Kurufasulyeden müteşekkil bir halde nimetten mi sayıldık ki toprak verimimiz ya da mahsul kalitemiz tartışıldı da bilinmeli ya da bilinmemeli bi şey oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 5 Mart 2019; 21:22:27 >
  • ya niye kızıyorsun, ben şuraya iki iç satır yazdım o da beşeri bir insanın yapmış olduğu tebliğe ve o tebliğe uyaraktan, hemen hakarete başvuruyorsun. senin sahip olduğun ideolojinin açık bir kuralı var nedir biliyor musun. hemen hakerete başvurmak. senin bu davranışını her gördüğümde doğru bir istikamette olduğuma inanıyorum. ben sana hakaret ettim mi?

çok uzağa gitmene gerek yok ki islam bir insanın yapmış olduğu tebliğ ile bu zamana kadar gelmiş durumda. elbetteki bir insan bir insana bir bilgi aktardığında ona inanıp uyanlar ve uymayanlar kısaca arkasını dönenler olacaktır. ben şimdi sana herşeyi bir anda anlatamam. ama seni kırmayım bir iki bir şey daha yazayım. neden Allah böyle bir yol tercih etti ki diyorsun. her şey başından belliydi diyerek misali.

Allah' ın neden böyle bir yol izlediğini merak ediyorsan eğer, hz ademin tövbesine, hz musa ile konuşmasına, hz muhammed' e habibim demesine bakabilirsin. elbetteki evrenin yaratılışı ve bütün güzelliği de islama göre son peygamberine yöneliktir. bunu anlayabilmen için sana iki örnek vereyim. yarın evlenip çocuğun olduğunda, sana ne kadar yakın ise o kadar çok seversin. sana ne kadar uzak kalır da adeta isyan edercesine sana zorluk çıkarırsa o derece de ondan uzaklaşmak istersin. kovarsın belki de.

ikinci örneğim de mesela robot teknoloji için bir yapay zeka geliştirdin ve gerçekten eşsiz ve benzersiz hem geçmiş hem de gelecekteki en büyük insani bir naşarıya imza attın diyelim. bu başarın seni mutlu eder mi etmez mi? gurur duyar mısın dıymaz mısın? aslına bakarsan bu noktada farklı şeylere de girmek gerekiyor ama ben seninle uğraşmak istemiyorum. bu iki örnekden sen kendine ne pay çıkarırsan artık sana kalmış..

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    osmanlıca yazıyorsunuz bazı kelimeleri anlamakta güçlük çekiyorum ama anladığın kadarıyla cehennemlik insanların yaptıklarının hiçbir kıymeti yok diyorsunuz galiba öyleyse bir tarihe bakmak lazım :D
  • Tanrı senin ne yapacağını bilir, herşeyi bilir fakat sen kendi seçimlerini neden yaptığını neden o yolu seçtiğini bilmek için burdasın.
  • Adamant kullanıcısına yanıt
    Hımmm hiç kimse daha önce böyle bir açıdan yaklaşmadı bunu bir düşünmek lazım. Çok sağol kardeşim demek ki her beyin bir değil.
  • Eksik bilgi.ALLAH biliyor tabiki ne yapacağını ama sen yaşa ve gör diyor, çünkü ahirette ben yapmadım vey ben bunları yapmazdım demeni inkar etmemen icin.asıl kaderini sen çiziyorsun.ama doğum ölüm gibi şeyler Bizim elimizde değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koç_hisarlı -- 5 Mart 2019; 21:4:40 >
  • alperen200 kullanıcısına yanıt
    Hoş bir insan karakteri iyi bu adamın nerdeyse bütün videolarını izledim ama tatmin etmiyor boş konuşuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAKLISINBRO

hep aynı şekilde savunuyorsunuz adam bunu kabul etmiyor işte oda diyor ki. "Bizleri yaratmadan öncede biliyordu ne yapıcağımızı bilirken yaratması anlamsız olur diyor" Başka açıklamanız yoksa bunu tekrarlamayın konu boşa uzamasın.
    Hep aynı şeyle alakası yok. Doğru tektir. İnanır veya inanmaz kendisi bilir.
  • Davada tarafsın ve haklısın diyelim. Şimdi bütün tezlerin senin doğruluğun üzerine olacağı gibi karşı tarafın yanlışına değinedebilirsin istersen pas da geçersin.

Ben kendi dükkanıma bakarım diyen biri için diğerinin kazancı ya da kaybı anlam ifade etmezken İlahi gücün salt cennetlikle ilgilenip(aslı cennet de değil rida makamıdır) cehennemliği ilgilisine devretmiş olması da mümkün. Yani cehennemliğin kader bazlı iyiliği yok ki zaten neyine vakıf olacan.

Kaderi cehennemlik olanın bilinen hali ne olabilir ki bir şeye Mania teşkil etsin. Cennetlik olan kişi ise kaale alınan bi kader sahibi olacaktır denmeli.

Yani gemiyi limana ulaştıranın hali hatırı sorulurken ulaştıramayanın vasıl olup haber verebileceği bi liman mı kalmışa dikkat edilmeli.

Gelenin ameline bakıp kader mikyasına vurdun diyelim gelmeyenin en fazla battığına ya da başka! Limana yelken açtığına yani kendi kaderine yol aldığına inanmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 5 Mart 2019; 23:9:34 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.