İşgücü yeterli düzeyde olsa bu kadar işsizlik olmaz.Erkekler iş bulamazken kadınlara nasıl bulacaksın.Zaten vasıflı olan çalışır almaz almayada hakkı yok bu aylığı. |
Kadınlara verilen yetim aylığı adaletsiz değil mi? (4. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Yatarak para almak varken neden çalışarak alayım aptal mıyım diye düşünmeyecek mi bu insanlar ? Bedava para gelirken neden aynı parayı gece mi gündüzü me katıp çalışarak kazanayım ki ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: M3lank0likİşgücü yeterli düzeyde olsa bu kadar işsizlik olmaz.Erkekler iş bulamazken kadınlara nasıl bulacaksın.Zaten vasıflı olan çalışır almaz almayada hakkı yok bu aylığı.
Alıntıları Göster3 durum var.
Adaletsizlik
Kadınların tembelliğe teşviği (Bir yerden bedavadan yeterli miktarda para geliyorsa neden çalışsın?)
Dolayısıyla kadınların iş gücüne yeterli seviyede katılmaması. (Hayır sonra bazı feministler ve popülistler kadınların iş hayatında yeterin yer almamalarından şikayet ediyorlar. Halbuki çalışanların ezici çoğunluğu mecbur oldukları için çalışıyor zaten. Hangi salak yıllarca hemen her gününü sinir, stres, yorgunluk, çile içinde geçirmek ister? Hele hele Türkiye gibi işçinin köleden farksız olduğu bir ülkede.)
Şu anki işsizlik durumu ise kötü ekonomi ve kötü yönetimin sonucudur. Kötü yönetim, kötü toplum elindeki zengin kaynaklarla bile yoksulluk çekebilir. Şu anda işsizlik var doğru haklısın. Ama bu iyileştirilebilecek bir durum tabi bu kafadaki yönetimle zor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: PeriahYatarak para almak varken neden çalışarak alayım aptal mıyım diye düşünmeyecek mi bu insanlar ? Bedava para gelirken neden aynı parayı gece mi gündüzü me katıp çalışarak kazanayım ki ?
Araştırsın devletin bir sürü kamu görevlisi var gerekirse yerinde denetim yapsın boşuna mı para veriliyor.Onu bunu sorgulayan devlet pek ala bunuda yapabilir değil mi illa birinin ispiyonuna mı bakıyor misal.
İşte burada bir soruna geliyoruz.Devletin en önemli görevi olan şey denetimin olmaması.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kartal Göz3 durum var.
Adaletsizlik
Kadınların tembelliğe teşviği (Bir yerden bedavadan yeterli miktarda para geliyorsa neden çalışsın?)
Dolayısıyla kadınların iş gücüne yeterli seviyede katılmaması. (Hayır sonra bazı feministler ve popülistler kadınların iş hayatında yeterin yer almamalarından şikayet ediyorlar. Halbuki çalışanların ezici çoğunluğu mecbur oldukları için çalışıyor zaten. Hangi salak yıllarca hemen her gününü sinir, stres, yorgunluk, çile içinde geçirmek ister? Hele hele Türkiye gibi işçinin köleden farksız olduğu bir ülkede.)
Şu anki işsizlik durumu ise kötü ekonomi ve kötü yönetimin sonucudur. Kötü yönetim, kötü toplum elindeki zengin kaynaklarla bile yoksulluk çekebilir. Şu anda işsizlik var doğru haklısın. Ama bu iyileştirilebilecek bir durum tabi bu kafadaki yönetimle zor.
Alıntıları GösterVasfı yoksa eşi sigorta şartlarını azami ölçüde yerine getirmişse alabilir.
Çünkü kadına iş gücü yaratacak bir istihdam ortamı yok.Hatta diyorum ki son dönemde kadına ayrılan iş yönelim çabasından öteri işsizlik arttı evet.Çünkü Türkiye'deki iş potansiyeli belli ve bu azalıyorda.Yani cepten yiyorlar.
Evet kadını tembelleştiriyor.Ama bunda sorun başta toplumsal ve kadına yüklenen durumlardan dolayı geliyor.
Belli yaşı geçmiş 40-45 ve vasfı olmayan bir kadın hiçbirşey yapamaz zaten bu kadının yetim aylığı almasında bir maruzat yok.Okumamış etmemiş çoğu ev hanımı.Ha vasfı varda alıyorsa haksızlık olarak nitelendiririm.Buda kesilmeli.
Birde benim aklıma direk şu durum geldi tartışmalı.Babası ve eşi vefat eden.Babası ve eşi farklı sağlık kurumlarından emekli bağkur sgk gibi iki noktadan para alanlarda vardı üstelik bu haksızlık misal.Babadan dul yetim birde eşten almak gibi.
Ha ölen kişinin çalışma şartı 5 yıldan 10-12 ye çıkarılabilir şartlar biraz üste ve denetimlerde sıklaştırılabilir.
Bu noktada en önemli şey de-ne-tim...
Şuanki işsizlik durumu iyileştirilemez.Başta alım gücü iyileşecek.Dış yatırımcı teşvik edilecek burada fabrika açılacak istihdam sağlanacak öylede böyle buda olmayacağına göre ve varolan kötü gidişat vesilesi ile diğer fabrika vb şeylerde kapanacağını ele alırsak dahada artacak bu olgu.Nereye gider bilmem.Ben zaten bunu öngörerek çıktım ülkeden.
Türkiye'de yönetim değişse bile hiçbirşey bir anda iyileşmeyecek.Başta oluşacak koalisyon hükümeti fikri amacı gayesi ne olacak belirsiz.
Bunu farzediyorum ne olur ne yaşanır bilmem belki iç savaş çıkar.Ama olumlu değişim olsa bile 1-2 yıl güven veren bir algı olacak sonra yatırımlar olacak var olan haraç sistemi enkaz borç sarmalı hafifleyecek dersek 10 yıl var ki bu 10 yılıda 2025 üzerine ekliyorum.
2035'e kim öle kim kala kemer sıkma politikası atılımlar meyvelerini alma kolay değil.Borçlanıp bir şeye sahip olmak ne demekse.Buda aynı şey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 9 Ekim 2020; 20:48:30 >
-
Bundan belki 30 40 sene önce haklı bir uygulama olabilirdi ama günümüzde adaletsiz ve acımasız bir uygulama bence.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Erkeklerin birbirini düzmesi sapıklık gelmiyorsa size ben ne diyeyim.
Din min hiçbirşey olmasa bile insan olan karşı çıkar.
Kadına aylık bağlanması vs hususunda Allahın emirlerine bakmak lazım.
Ben sadece onu kıstas alırım.
Eğer kanunlar müslüman ahali için bunu kıstas almıyorsa hata yapıyordur.
Gavurun hükmü ayrı müminin hükmü ayrı
Bir memleket niye çalşıp vergi veriyor, akşam olunca hep beraber 82 milyon oturup afiyetle yemeğini yemek için, hayatın başka ne amacı var, kimin ekmeği eksikse devlet bakacak ona ekstra bi somun atacak! Sen fakirin boğazından kesip yol, köprü, şatafata işine girersen bu günahtır. Kadınları fındık fıstık ekstra besleyeceksin çünkü onlar çocuk yapacağı için sağlıklı beslenmeli ki nesiller güçlü olsun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
"İş gücü" diyeni ıslak odunla döveceksin. Bu ülke çalışabilecek durumda olanların yarısı için iş üretebiliyor. Geri kalanı için iş yok zaten.
Zaten iş bolluğu olup işçi kıtlığı olsa maaşlar reel olarak yükselir. Tam tersine iş arzından kat be kat fazla işçi talebi olduğu memleketin hasbelkader iş bulabilen iş gücünün ezici çoğunluğu asgari ücretle çalışıyor.
-
Her zaman söylerim kesinlikle saçmalık. Karısına verilsin hadi ona tamamda kızına verilmesini anlayamıyorum. Emeklilik 55 yapıp bunu kaldırsalar ssk için daha karlı olur.
Düşünsenize kız 20 yaşındayken babası ölüyor hiç evlenmezse ortalama 40-50 sene babasının maaşını alıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DoğukanBlack
Erkeklerin birbirini düzmesi sapıklık gelmiyorsa size ben ne diyeyim.
Din min hiçbirşey olmasa bile insan olan karşı çıkar.
Kadına aylık bağlanması vs hususunda Allahın emirlerine bakmak lazım.
Ben sadece onu kıstas alırım.
Eğer kanunlar müslüman ahali için bunu kıstas almıyorsa hata yapıyordur.
Gavurun hükmü ayrı müminin hükmü ayrıNeden sapıklık olduğunu hiç dini kullanmadan açıkla o zaman. Ayrıca iki erkek sadece öpüşüp sevişseler, birbirlerine oral seks yapsalar ama birbiriyle cinsel ilişkiye girmeseler yani senin tabirinle birbirlerini düzmeseler o zaman kabul edecek misin?
-
Hiç din olmasa bile diye dedim zaten.
Eşcinsellik sapıklıktır.
Aynı pedofili gibi..
Sen onlara sıcak bakıyorsan çoktan insanlığından birşeyler eksilmiştir.
Eski Türklerde eşcinselliğin cezası idamdı.
Yani illa dine gerek yok bu kültürümüzde var.
quote:
Orijinalden alıntı: DoğukanBlack
Hiç din olmasa bile diye dedim zaten.
Eşcinsellik sapıklıktır.
Aynı pedofili gibi..
Sen onlara sıcak bakıyorsan çoktan insanlığından birşeyler eksilmiştir.
Eski Türklerde eşcinselliğin cezası idamdı.
Yani illa dine gerek yok bu kültürümüzde var.Sen din olmasa bile sapıklıktır dedin, neden sapıklık olduğuna dair bir açıklama yapmadın. Eski türklerde eşcinselliğin cezasının idam olduğunu kabul etsek bile bu eşcinselliğin neden bir sapıklık olduğuna dair bir açıklama getirmez. Önceden sapıklık olarak kabul ediliyor diye şimdi de sapıklık olarak kabul edicez diye bir kural da yok.
Ayrıca madem kültür diyorsun, eskiden kültürümüzde görücü usulü evlilik vardı. Şimdiki gibi kızlı-erkekli sokakta gezilemiyordu. Madem kültürüne sadık olmak istiyorsun o zaman da sen de görücü usulü ile evlen.
-
Zaten ben görücü usülü tanıştım ve evlendim.
Onun öncesinde ise sevdiğim biri vardır birbirimizi çok sevdik istedik bekledik ama bir sebepten olmadı.
Yani iki türlüsünüde yaşadım.
Eşcinsellik insanın hayvanlaşmasıdır.
Kadın ve erkek birbiri için yaratılmıştır.
Eşcinsellik yaratıcıya başkaldırıdır.Ve pis bir yoldur.
Aids vb birçok hastalık bu tiksindirici davranıştan dolayı oluşur.
Yani bu pisliği savunmanın manasını ben çözemiyorum.
Not:Çiftcinsiyetli doğanların hükmü tamamiyle farklı olup eşcinsel kategorisine girmez.
Araştıracak bir konu yok ki. Kadın evlenmiyor yada imam nikahı yapsa bile imamları mı sorguya çekecekquote:
Orijinalden alıntı: M3lank0likAraştırsın devletin bir sürü kamu görevlisi var gerekirse yerinde denetim yapsın boşuna mı para veriliyor.Onu bunu sorgulayan devlet pek ala bunuda yapabilir değil mi illa birinin ispiyonuna mı bakıyor misal.
İşte burada bir soruna geliyoruz.Devletin en önemli görevi olan şey denetimin olmaması.
Alıntıları Göster
sigortasız çalışma yasak zaten ayrıyaten farklı yapacağı bir şey yok
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ahlaki değerler dinden gelir yani Tanrı tarafından insanlığın doğuşuyla beraber insanlara aracılarla (peygamber )anlatılır. Annenle babanla kardeşinlequote:
Orijinalden alıntı: x-ternalNeden sapıklık olduğunu hiç dini kullanmadan açıkla o zaman. Ayrıca iki erkek sadece öpüşüp sevişseler, birbirlerine oral seks yapsalar ama birbiriyle cinsel ilişkiye girmeseler yani senin tabirinle birbirlerini düzmeseler o zaman kabul edecek misin?
Alıntıları Göster
teyzenle halanla dayınla hemcinsinle cinsel ilişki yaşamamanı din öğretir .Böyle davrandıkça zaten bunun kötü birşey olduğunu hissetmeye başlarsın ve pis
birşey görmeye başlarsın... Ahlaki değerler ancak yaşayarak, kişi kendini terbiye ederek öğrenilebilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 13 Ekim 2020; 7:6:38 >
-
daha kadınların niçin öldürüldüğünü bile tartışma yasağı varken daha çok kadının öleceğini şiddet göreceğini bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Amaquote:
Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak
Bu forumun kadın düşmanlığı mide bulandırmaya başladı.
Ülkede kadının canını koruyamıyoruz. Ne eşitliğinden bahsediyorsunuz ?
beleş maaşlar gelsin , nafakalar gelsin , beleş takılar altınlar gelsin birkaç 100 kadın feda olmuş çok mu umrunda onların
kadınlar için fabrikalar açılabilir açılıyor da zaten . balık fabrikası, tekstil ve birçok sektörde çoğunlukla kadın çalışıyor.kadınlarda talep olursa buda artacaktırquote:
Orijinalden alıntı: ösymdekituvaletpompası25 yaşındaki bir erkeğin elinden herşey gelir en kötü gider inşaatta çalışır. 25 yaşındaki kızı tekstil fabrikaları dışında kim işe alır ? Anca gider temizlik yapar.
Edit: Kendimden örnek vermek isterim, yetim maaşı alıyorum ve sırf bu yüzden bir nebzede olsa rahatım. Yaşıtlarım üniversite için doğuya giderken ben İstanbul gibi bir yerde 1200 tl kiramı bu maaş sayesinde karşılıyorum. Kısacası maaş olmasa okumam çok zor olurdu, mecburen ailemin olduğu şehirde (ki orayada puanım yeterse) orada okumak zorunda kalırdım. Yada herkesin para için gittiği hemşirelik bölümüne girmek için can atardım. Çok şükür bu maaş sayesinde okulumu bitirdim, dgs ye girdim ve dün hacettepede mühendislik kazandığımı öğrendim, şimdi o maaşla Ankara dan ev tutup öğrenim hayatıma devam edeceğim. Eğer o maaş olmasaydı ben şuan büyük ihtimalle okumuyor olurdum. Kiramı karşılıyor maaş tutupta 2-3 bin almıyorum zaten, en düşük kiralı yerlerde kalıyorum.
ayrıca 25 yaşındaki kadın niye tek başına iş arıyor erkekle niye aramıyor ? hadi 25 yaş 28 olsun... 28-30 yaşına gelmiş bir kadın hala yuva kurmak için niye harekete geçmiyor zaten 40 yaşından sonra kadın çocuk yapması bile şüpheli yada zorlaşır mesele sadece çocukta değil hormon.Hormonlar azalırken nasıl iyi bir ilişki kuracak...Beleş maaş alıcam diye gizli saklı ilişkilerle kendini niye yoketmek zorunda kalıyor?
-
iş için okumaya gerek yok ki... balık çiftliği, dokuma atölyesi , fidan-çicek yetiştirimi, meyve-sebze paketlemesi için okumaya gerek yokquote:
Orijinalden alıntı: ösymdekituvaletpompasıEvet kardeşim okursan öyle peki imkanı olmayıpta okumayan kadınlar ne yapacak ?
Şu an yoksulluk maaşı bile 950 lira gerçi bunda yaş şartı olabilir (65 gibi ) hiç geliri olmayan kişiler alıyor bunuquote:
Orijinalden alıntı: M3lank0likçalışmıyorsa ve yaşı baya ileri ise eşi var veya sakat engelli ise yetim aylığı hakkıdır.Ama haksız olarak alanda var.Sırf boşanmış gibi görünüp bu maaşı almaya çalışan 500 lira filandı sanırım.
yani şunun için dedim 500 lira olması için ebeveynin emekli maaşı 1000 lira olması gerekir ki şimdi emekli maaşı 1500 lira tek kız 750 3 kız 500er alır milletvekilin kızı 7500 lira alır eğer 3 kız varsa 5biner alır üst kademede memursa 10bin emekli maaşını paylaşırlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 13 Ekim 2020; 8:12:24 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X