Şimdi Ara

Kadınlara verilen yetim aylığı adaletsiz değil mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
3.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim kadınlar tembel iş gücüne katılmazlar ya evlenip koca parası ya da evlenmeyip baba parası yemeyi tercih ederler.

Hani gelişmiş ülke olsan vatandaşına bakmanı anlarım ama 80 küsür milyonluk ülkede 20 küsür milyon kişi çalışıyor.

Bizim komşu hem babasının hem kocasının emekli maaşını alıyor ne güzel hayat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 7 Ekim 2020; 14:23:20 >
  • En başta verdiğin para örneği tamamen fantezi o dediğin örnek Türkiye de denk gelecek 1000 kişi çıkmaz...

ben 40 yaşındayım esnafım biz durumu olmıyanlara ara sıra yardımlar yaparız gideriz evlerine erzak yardımı falan yaparız...

şu 40 yıllık hayatımda belki.binlerce yetim aylığı alan insan gördüm ... Çoğu çok çok çok kötü şartlarda tek göz gecekondular da bir hırka bir yelek yaşam.mücadelesi veriyor..

Yetimin sofradaki.lokmasına göz dikenlere ayar oluyorum oda ayrı.. sanki on binlerce TL alıyorlar üç beş.kuruş para alıp kirasınımı ödesin karnına bir lokma yemek mi girsin...

Biriside demiş iş gücüne katılsın kadın tabiki katılsın ama yetim aylığı alanlar zaten %90 ı iş gücünden düşmüş teyzeler nineler yaşlı başlı kadınlar.. kim işe alıcak 30 yaşındaki adamı yaşlı diye işe almıyorlar...

ortada kalmış başında bir er yok tek hayat sigortası babadan kalmış o maaş.. o maaşda öyle arkadaşın dediği 3 bin 9 bin değil eğer yarısını alıyorsa 500tl tamamını alsa kesintilere bin , bin beşyüz TL bir şey alıyor..

Konuyu açan arkadaş emekli maaşı ne kadar onu bilmiyor.. aylık 3000 TL maaş.alan emekli zaten 3 aylık alır 9000 TL.. 9000 TL alan 3 aylıkçı devletin zaten çok yüksek bir kurumundan emeklidir bakanlıklar dan yada üst seviye bir kurumdan görevden..

Öyle insanlar zaten çalışırken dünyalık larını gani gani yapıyor evler yazlık araba yani çocuklarına iyi mal mülk bir gelir kalır...

Erkeğinde alması gerekir onuda söyliym ... Ama burda sanki erkek almıyorsa kadında almasın algısı havası oluşmuş bu yanlış tır.. yada konuyu açan düzeltsin yazısını..

Yetim maaşını bütün dünya ülkeleri veriyor Avrupa Amerika geçdim bazılarının beğenmediği hani ambargo altında olan ekonomisi çok kötü olan İran var ya .. o bile veriyor..

Arkadaşım var İranlı babası ölmüş.. annesi iran'da babasından kalan maaşı alıyor.. İran'dan bahsediyorum.....

Kısaca verilen örnek fantezi konuyu açan arkadaşın da çok genç olduğunu düşünüyorum yoksa hayatın içinde olsa en azından konuyu kadınlar üstünden açmaz daha ağır ayağı yere basıcak şekilde açardı..

O zaman bende sonuna kadar arkasında dururdum evet erkeklerinde alması gerekir ama sen bu mevzuyu gariban yetimler üstünden yürütürsen o zaman karşında dururum....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

bahsettiğinizi yapabilmenin, yasal şartınıda yazarmısınız? Konuyu daha iyi anlarsınız.

Alıntıları Göster

Yasal şartı bekar olmak. Eee iyide emekli kadın, zaten kendi emekli maaşını almıyor mu? Neden aynı zamanda anne/babasının da maaşını almak hakkı varda, bekar emekli erkeğin böyle bir hakkı yok?

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

En başta verdiğin para örneği tamamen fantezi o dediğin örnek Türkiye de denk gelecek 1000 kişi çıkmaz...

ben 40 yaşındayım esnafım biz durumu olmıyanlara ara sıra yardımlar yaparız gideriz evlerine erzak yardımı falan yaparız...

şu 40 yıllık hayatımda belki.binlerce yetim aylığı alan insan gördüm ... Çoğu çok çok çok kötü şartlarda tek göz gecekondular da bir hırka bir yelek yaşam.mücadelesi veriyor..

Yetimin sofradaki.lokmasına göz dikenlere ayar oluyorum oda ayrı.. sanki on binlerce TL alıyorlar üç beş.kuruş para alıp kirasınımı ödesin karnına bir lokma yemek mi girsin...

Biriside demiş iş gücüne katılsın kadın tabiki katılsın ama yetim aylığı alanlar zaten %90 ı iş gücünden düşmüş teyzeler nineler yaşlı başlı kadınlar.. kim işe alıcak 30 yaşındaki adamı yaşlı diye işe almıyorlar...

ortada kalmış başında bir er yok tek hayat sigortası babadan kalmış o maaş.. o maaşda öyle arkadaşın dediği 3 bin 9 bin değil eğer yarısını alıyorsa 500tl tamamını alsa kesintilere bin , bin beşyüz TL bir şey alıyor..

Konuyu açan arkadaş emekli maaşı ne kadar onu bilmiyor.. aylık 3000 TL maaş.alan emekli zaten 3 aylık alır 9000 TL.. 9000 TL alan 3 aylıkçı devletin zaten çok yüksek bir kurumundan emeklidir bakanlıklar dan yada üst seviye bir kurumdan görevden..

Öyle insanlar zaten çalışırken dünyalık larını gani gani yapıyor evler yazlık araba yani çocuklarına iyi mal mülk bir gelir kalır...

Erkeğinde alması gerekir onuda söyliym ... Ama burda sanki erkek almıyorsa kadında almasın algısı havası oluşmuş bu yanlış tır.. yada konuyu açan düzeltsin yazısını..

Yetim maaşını bütün dünya ülkeleri veriyor Avrupa Amerika geçdim bazılarının beğenmediği hani ambargo altında olan ekonomisi çok kötü olan İran var ya .. o bile veriyor..

Arkadaşım var İranlı babası ölmüş.. annesi iran'da babasından kalan maaşı alıyor.. İran'dan bahsediyorum.....

Kısaca verilen örnek fantezi konuyu açan arkadaşın da çok genç olduğunu düşünüyorum yoksa hayatın içinde olsa en azından konuyu kadınlar üstünden açmaz daha ağır ayağı yere basıcak şekilde açardı..

O zaman bende sonuna kadar arkasında dururdum evet erkeklerinde alması gerekir ama sen bu mevzuyu gariban yetimler üstünden yürütürsen o zaman karşında dururum....

Benim üzerimde durduğum konu zaten erkeklerin alamaması

Ayrıca şu an en düşük emekli memur maaşı 2814 lira. Aşağıdaki siteye bakabilirsin.

https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/emekli-maasi-zammi-ne-kadar-olacak-2020-temmuz-emekli-maasi-zam-orani-tablosu-belli-oldu-mu-6250300

• quote:

Orijinalden alıntı: DoğukanBlack

Kadın ve erkek eşit değildir.
    Eşitlik adalet demek değildir.

Kadına bazı durumlarda pozitif ayrımcılık yapmak toplum sağlığı açısından yararlıdır.

Her ne kadar kadınlar aptal feministlerin gazına gelip saçma fikirlere kapılsalarda bizlerin gerçekleri bilip ona göre yasa ve düzenlemeler getirmemiz şarttır.

İnsanoğlu 10 bin yıldır var.
    Bu kadın-erkek rollerinin ve ilişiklerinin 10 bin yıldır süregeldiği anlamına gelir.
    Fakat son yüzyılda ortaya çıkmış lgbti ve feminizim dünya insanlığına ihanettir..

Elbette sapık eşcinsellik binlerce yıldır vardı fakat hiç bir zaman bu kadar insanlığa zorla dayatılmadı.
    Allah onlara lanet etsin.

Bana emekli olan kadının yetim aylığı alma hakkının olup, erkeğin böyle bir hakkının olmamasındaki mantığı söyleyebilir misiniz?

Eşcinselliği onaylamayabilirsiniz. Ayrıca sırf dininizde günah ya da ahlak anlayışınıza uymuyor diye sapık diye bir yaftalama yapamassınız.

• x-ternal X kullanıcısına yanıt

O maaş direk sen emekli olursan alıcağın maaş karına kızına düşerse kesinti oluyor o maaşı almıyor.. misal Allah sana uzun ömür versin örnek diyorum öldün karına maaşın kesilerek kalır kızın var bekar onada yetim aylığı bağlanıcak ama oda maaşın yarısı yani çok cüzzi bir şey..

İşin özü Allah kimseyi o noktaya getirmesin..

Erkekler konusunda hem fikirim kalması lazım .. 60-70 yaşındaki adamı kimse işe almaz hayatını zor zaten idame ettirir.. o yüzden onada eğer kendi emekliliği yoksa kesinlikle onlarada bu tür maaş gerekli..

• Böyle haksız uygulamalar ülkede eşcinselliği yaygınlaştırıyor kadınların çalışmasını engelliyor( ekonomi zayıflıyor) erkekleri daha fazla şiddet eğilimli yapıyor

Erkekler askerlik yapıyor ( veya 30-40 bin lira para ödüyor) evlenmek için masraf yapmak durumunda bunun için çalışması gerekiyor. Oysa kadının böyle bir derdi yok çünkü zaten maaş bir yerden az yada çok gelecek ne askerlik ne iş bulma ne ev geçindirme 1-2 çocuk yaparsa belki hayatta yapabileceği tek şey bu . Böyle bir sistemde normal sosyal düzen nasıl olabilir ki?

Böyle uygulamalar kadınla erkeği ayırıyor . Evlilik memurlar ve zenginler için olmuş oluyor oysa hayat kadin-erkek birlikteliğidir . Nafaka ve ebeveyn maaşı ödemelerinde mutlaka sınırlama olmalıdır yaşla birlikte süre sınırı da olmalıdır... Forumlarda kızlar şöyle böyle deniyor bu sistemi yaratan sizsiniz birde bunu savunuyorsunuz. Beleş maaş varken sıradan erkeklere neden baksın kızlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Gayet adaletli böyle bir ülkede kadın olmak diger dunya ulkelerinden çok daha zor.Daha çok teşvik almalı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazıları da "aldıkları para çok az, daha da fazla almalılar" yazmış.

Bunlar paranın gökten indiğini zannediyorlar galiba, sosyal yardım adı altında artacak her harcamanın vergileri daha da zıplatacağını bilmiyorlar?

Bu ülkenin insanı vergi ödemeye meraklıdır, çatır çatır ödüyorlar da yüksek oranlı vergilerini.

• quote:

Orijinalden alıntı: x-ternal

Yasal şartı bekar olmak. Eee iyide emekli kadın, zaten kendi emekli maaşını almıyor mu? Neden aynı zamanda anne/babasının da maaşını almak hakkı varda, bekar emekli erkeğin böyle bir hakkı yok?

Alıntıları Göster

bekar olmak... cahilsiniz desem, cahillere hakaret olur.

doğrusunu öğrendiğiniz zaman gelin konuşalım.

• quote:

O maaş direk sen emekli olursan alıcağın maaş karına kızına düşerse kesinti oluyor o maaşı almıyor.. misal Allah sana uzun ömür versin örnek diyorum öldün karına maaşın kesilerek kalır kızın var bekar onada yetim aylığı bağlanıcak ama oda maaşın yarısı yani çok cüzzi bir şey..

İşin özü Allah kimseyi o noktaya getirmesin..

Erkekler konusunda hem fikirim kalması lazım .. 60-70 yaşındaki adamı kimse işe almaz hayatını zor zaten idame ettirir.. o yüzden onada eğer kendi emekliliği yoksa kesinlikle onlarada bu tür maaş gerekli..

Kadının anne ve babası biri emekli sandığından emekli olup vefat etmişse, annesi ssk veya bağkurdan emekli olup vefat etmişse, kadın bu durumda anne ve babasının maaşının tamamını alıyor. Kesinti olmuyor.

"Kız çocuğa yetim aylığının tam bağlanması, anne ya da babadan birisinin emekli sandığından emekli olması durumunda gerçekleşmektedir. Vefat eden anne ve babadan birisinin 5434 sayılı kanuna tabi devlet memuru olması ve çalışıyorken ya da emekliliğinden sonra vefat etmesi halinde, diğer ebeveynin SSK ya da Bağ-Kur kapsamında emekli olması durumlarında, geride kalan kız çocuğuna her iki ebeveynin maaşları, tam bir şekilde bağlanır."

https://www.sgkhocasi.com/kiz-cocuklarina-hem-anneden-hem-de-babadan-aylik-baglanir-mi.html?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• quote:

Orijinalden alıntı: MaxPayne87

Gayet adaletli böyle bir ülkede kadın olmak diger dunya ulkelerinden çok daha zor.Daha çok teşvik almalı...

Bana emekli bir kadının, kendi emekli maaşının yanında yetim aylığı alma hakkının olup, erkeğin böyle bir hakkı olmamasındaki mantığı açıklayabilir misiniz?

• Bence kadınlar çalışmasın da devlet onlara baksın.

Giyim,makyaj,estetik,internet,tatil,yemek...

Ciddiye falan alırlar,silsem mi?

emekli sandığından Türkiye de kaç kişi emekli oluyor..

İnsanların %70 ssk dan %20 sı bağkurdan emekli oluyorsa toplasan %10 ancak emekli sandığından emeklidir...

Tutturmuşsun bir emekli sandığı üst düzey kadrolar devlette bakanlıklar cumhurbaşkanlığında çalışanlar emekli sandığı yani 4c kapsamında..

emekli sandığına tabii olabilmen için maliye bakanlığı nın izni üstüne bakanlar kurulunun onayı çıkması gerekli öyle her önüne gelen emekli sandığına tabii olamaz..

emekli sandığına tabii olan insanların zaten normalde maaşları çok iyi halleri vakitleri zaten çoğunun fazlasıyla yerinde.. Yetim aylığınamı tenezzül edicekler... bence Etmezler...

Diyorum yanlış yerden konuyu yakalamaya çalışıyorsun..

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt

Ssk nın Cenaze yardımını almak için kapı pencere tekmeleyen zengin insanlar gördüm valla :))

• quote:

emekli sandığından Türkiye de kaç kişi emekli oluyor..

İnsanların %70 ssk dan %20 sı bağkurdan emekli oluyorsa toplasan %10 ancak emekli sandığından emeklidir...

Tutturmuşsun bir emekli sandığı üst düzey kadrolar devlette bakanlıklar cumhurbaşkanlığında çalışanlar emekli sandığı yani 4c kapsamında..

emekli sandığına tabii olabilmen için maliye bakanlığı nın izni üstüne bakanlar kurulunun onayı çıkması gerekli öyle her önüne gelen emekli sandığına tabii olamaz..

emekli sandığına tabii olan insanların zaten normalde maaşları çok iyi halleri vakitleri zaten çoğunun fazlasıyla yerinde.. Yetim aylığınamı tenezzül edicekler... bence Etmezler...

Diyorum yanlış yerden konuyu yakalamaya çalışıyorsun..

Memurluktan emekli olan herkes zaten emekli sandığı emeklisi olmuyor mu? Ben yanlış mı biliyorum?

• Belli ki bu konu bilinçli açılıyor. Bişeyler için nabız yokluyolar. 10 gün öncede vardı bu konu çünkü

• Bide vergi arttırıyo yazmış utanmadan bazı terbiyezizler. Siz önce günde milyonlarca tl lik boşa giden şatafat harcamalarını sorgulayın.

Erkeklerin alamamasına konusunda ise konu sahibine kesinlike katılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emclord00 -- 7 Ekim 2020; 18:46:21 >

Emekli sandıklı olmak ayrı bir şey devlette çalışmak ayrı.. Her devlette çalışan emekli sandıklı değildir.. artık devlet taşerondan çalışan alıyor sözleşmeli memur alıyor her önüne gelen kadrolu olamıyor... Haberlerde izliyorsunuz işte Kadroya geçen öğretmenler niye o kadar seviniyor havalara uçuyor sanıyorsunuz..

• quote:

Emekli sandıklı olmak ayrı bir şey devlette çalışmak ayrı.. Her devlette çalışan emekli sandıklı değildir.. artık devlet taşerondan çalışan alıyor sözleşmeli memur alıyor her önüne gelen kadrolu olamıyor... Haberlerde izliyorsunuz işte Kadroya geçen öğretmenler niye o kadar seviniyor havalara uçuyor sanıyorsunuz..

Sonuçta kpss puanıyla merkezi atamayla bir yere atandığında kadrolu olmuyor musun? Yani sözleşmeli olanlar haricindeki düz memurlar, mühendis, öğretmenler emekli sandığı olmuyor mu?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.