Şimdi Ara

Kadınlara verilen yetim aylığı adaletsiz değil mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
3.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

İşgücü yeterli düzeyde olsa bu kadar işsizlik olmaz.Erkekler iş bulamazken kadınlara nasıl bulacaksın.Zaten vasıflı olan çalışır almaz almayada hakkı yok bu aylığı.

Alıntıları Göster
    Türkiyede işsizliğin nedeni iktidar ve halkın maaş artışıyla dünya piyasasını kandırabileceğine inanmasıdır . Hindistandaki pamuğun birim maliyeti 100 birimse sen burda 200 birime üretirsen o malı satamazsın çindeki pirincin maliyeti 50 birimse sen burada 100 birime üretmek istersen satamazsın sen norveçteki balığı 10 birim yerine 20 birimle üretmek istersen işsiz kalacağını söylemem benim müneccim olduğumu göstermez

Türkiyeki insanlar dünyada oluşan piyasa şartlarını rüşvet sayesiyle iktidarla aşacağına inanmaktadır. iktidar bunları belli bir süre kandırır sonra işsiz kalarak ortada kalırlar

iktidar asgari ücret sistemiyle 18 yıldır halkı kandırdı .artık bunu ya ortalama işletme ücreti sistemine geçecek yada eski kafayla devam edip asgari ücreti düşürecek ( düşürmek derken TL olarak değil dolar bazlı ) çözecektir

Bu bakımdan kadınlarda iş bulabilir hem de aile ferdi olarak . erkek işsiz kalırsa kadının çalıştığı evin geçimini sağlayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 13 Ekim 2020; 8:8:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

"İş gücü" diyeni ıslak odunla döveceksin. Bu ülke çalışabilecek durumda olanların yarısı için iş üretebiliyor. Geri kalanı için iş yok zaten.

Zaten iş bolluğu olup işçi kıtlığı olsa maaşlar reel olarak yükselir. Tam tersine iş arzından kat be kat fazla işçi talebi olduğu memleketin hasbelkader iş bulabilen iş gücünün ezici çoğunluğu asgari ücretle çalışıyor.

iş gökten inmez ki. iş ortamının yaratılması gerekir. iş talebi varsa sermaye de varsa iş ortamının oluşması için ortamlardan birkaçı oluşmuş olur... en önenmlisi de dünya piyasasında üretim maliyeti çıkardın mı herşey tamam olur... Bunları hazırladın mı Türkiye'de 50 milyona bile iş bulabilirsin

Fakat insanlar daha kolay bir yöntem isterler asgari ücret 500 dolar memur maaşı 1000 dolar emekli maaşı 750 dolar olsun ister. piyasa böyle bir dayatmayı kabul etmez. Aslında yukardaki sistem uygulansa memur ve diğer insanlar daha fazla kazanacaktır ama başlangıçta öyle dayatma kabul etmez piyasa

• quote:

Orijinalden alıntı: DoğukanBlack

Zaten ben görücü usülü tanıştım ve evlendim.
    Onun öncesinde ise sevdiğim biri vardır birbirimizi çok sevdik istedik bekledik ama bir sebepten olmadı.
    Yani iki türlüsünüde yaşadım.

Eşcinsellik insanın hayvanlaşmasıdır.
    Kadın ve erkek birbiri için yaratılmıştır.
    Eşcinsellik yaratıcıya başkaldırıdır.Ve pis bir yoldur.
    Aids vb birçok hastalık bu tiksindirici davranıştan dolayı oluşur.

Yani bu pisliği savunmanın manasını ben çözemiyorum.

Not:Çiftcinsiyetli doğanların hükmü tamamiyle farklı olup eşcinsel kategorisine girmez.

Yaratıcıya kaldırılmış pis bir yol diyorsun. Eşcinselliğin neden yanlış olduğunu açıklarken dini kullanıyorsun. Ben sana diyorumki dini kullanmadan eşcinselliğin neden sapkınlık olduğunu açıkla.

Aids olabilmen için aids virüsü taşıyan biriyle cinsel ilişkiye girmen gerekir. Anal ilişkiyle bulaşma ihtimali daha yüksek olsa da vajinal ilişki yoluyla da bulaşabilir. Ama ayrıca hiç anal ilişki yapmayan, sadece ön sevişme ve oral seks yapan eşcinsel erkeklerde var. Aynı şekilde anal bir temasta bulunmayan eşcinsel kadınlarda var. Onların cinsel bir hastalık kapma ihtimali bir kadın-erkek çiftle ya aynıdır ya da daha azdır. Şimdi burda heteroseksüeller evleniyor, tek eşli yaşıyor da diyemessin. Çünkü evlenemeselerde aynı kişiyle birliktelik yaşayan eşcinsellerde var.

Allah çift cinsiyetliliği günah kılmamış. Ama sürekli sadece kadın ve erkek yaratılmıştır deyip, hadislerde erkeğin kadın gibi, kadının erkek gibi davranmasını lanetleyip, kendince belirlediği insan fıtratına bu kadar önem veren bir yaratıcının bir yandan hem kadınlık hem erkeklik organına sahip kişiler yaratması bana göre Allah'ın bir çelişkisi. Yani Allah'ın çift cinsiyetli kişileri yaratmasındaki amaç ne? Neden basitçe sadece kadın ve erkek yaratmamışta, çift cinsiyetli insanları da yaratmış? Akraba evliliği diyemezsin çünkü daha az olsa da normal evliliklerden de bu durum olabiliyor. O kişilere ve yakınlarına verilmiş bir sınav desen, hayvanlarda çift cinsiyetli doğabiliyor (bu şekilde üreyen hermafrodit canlılardan bahsetmiyorum, normal kedi-köpekte bu anomaliyle doğabiliyor) ama hayvanlar sınava tabi değil? O zaman hayvanların da bazılarını çift cinsiyetli yaratmasının mantığı ne? Bu çift cinsiyetlilik konusunun kuranda değil de sadece hadislerde geçmesi de bana göre Kuran'ın bir eksikliği. Çünkü kuranda kadın ve erkeklere uygulanan farklı hükümler var (şahitlik, miras gibi). Mesela çift cinsiyetli bir kişi mirastan kadın kadar mı pay alacak, erkek kadar mı, şahitliği kadınınki gibi mi olacak, erkeğin ki gibi mi? Allah'ın çift cinsiyetli kişileri yaratması böyle çıkmazları da beraberinde getiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-ternal -- 13 Ekim 2020; 19:7:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Ahlaki değerler dinden gelir yani Tanrı tarafından insanlığın doğuşuyla beraber insanlara aracılarla (peygamber )anlatılır. Annenle babanla kardeşinle

teyzenle halanla dayınla hemcinsinle cinsel ilişki yaşamamanı din öğretir .Böyle davrandıkça zaten bunun kötü birşey olduğunu hissetmeye başlarsın ve pis

birşey görmeye başlarsın... Ahlaki değerler ancak yaşayarak, kişi kendini terbiye ederek öğrenilebilir

Alıntıları Göster

İşte ben de diyorum ki, din kullanılmadan eşcinselliğin neden yanlış ya da sapkınlık olduğuna dair mantıklı bir açıklama yapılamıyor. Ayrıca kişinin dininde bu sapkınlık olarak geçse bile bir foruma eşcinsellik sapkınlıktır diye mesaj yazılmasını doğru bulmuyorum. Kişi eşcinselliği onaylamayabilir, benim dini inancıma aykırı olduğu için desteklemiyorum/onaylamıyorum diye bir beyanda bulunabilir, kendi içinden eşcinselliği sapkınlıkta görebilir. Ama dünya tıp örgütlerince sapkınlık olarak kabul edilmeyen bir yönelime başkalarının da duyacağı/göreceği şekilde sapkınlıktır diye bir beyanda bulunamaz. Eğer müslüman bir kişi böyle bir beyanda bulunmaya 'bu benim kişisel özgürlüğüm, istediğim şeyi sapkınlık olarak görüp bunu söyleyebilirim' diye kendinde bunu hak görüyorsa o zaman başkasının da 'bana göre müslümanlık bir sapkınlık' diye bir beyanda bulunmasına bir tepki vermeyecek. Sonuçta onu söylemekte o kişinin bir özgürlüğü olmuş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-ternal -- 13 Ekim 2020; 19:9:7 >

• quote:

iş gökten inmez ki. iş ortamının yaratılması gerekir. iş talebi varsa sermaye de varsa iş ortamının oluşması için ortamlardan birkaçı oluşmuş olur... en önenmlisi de dünya piyasasında üretim maliyeti çıkardın mı herşey tamam olur... Bunları hazırladın mı Türkiye'de 50 milyona bile iş bulabilirsin

Fakat insanlar daha kolay bir yöntem isterler asgari ücret 500 dolar memur maaşı 1000 dolar emekli maaşı 750 dolar olsun ister. piyasa böyle bir dayatmayı kabul etmez. Aslında yukardaki sistem uygulansa memur ve diğer insanlar daha fazla kazanacaktır ama başlangıçta öyle dayatma kabul etmez piyasa

Alıntıları Göster

Paralel bir evrende yaşamadığımıza göre ülkenin mevcut şartlarına göre değerlendireceğiz. Halamın ta*akları olmadığına göre amcam olabilmesi ihtimali üzerinden değerlendirme yapmak boş lakırdıdan ibarettir.

Ülkemiz 20-65 yaş arası nüfusunun yarısından azına iş üretebilmiş günümüze kadar gelen politikalar ile.

Mevcut çalışmayan milyonların hepsi birden yarın iş aramaya başlasa, girebilecekleri iş miktarı, iş arzından 1 (yazıyla bir) adet bile fazla olamaz. Milletin sermayesi olsa zaten iş kurar kendine. O yüzden iş yoksa kendi işini kursun da denilemez.

Herhangi bir bireyi suçlayabilirsiniz, ama bunu genelleyemezsiniz. Ahmet'in kapasitesi vardır, ama iş aramıyordur. Ahmet kendi adına belki daha fazla tırmalasa iş bulabilir, ama piyasada milyonlarca Ahmet var. İş aramayan Ahmetlerin hepsi birden iş arasa bile çok büyük çoğunluğu işsiz kalmaya devam eder. İş bulabilen Ahmet de azami olarak asgari ücrete talim eder, zira işveren için başka bir Ahmet bulmak kolaydır. Piyasada Ahmet'ten bol bir şey yok.

İş yaratabiliyor olsa zaten ülke, işçi arzı iş talebinden fazla olur ve işverenler işçileri çekebilmek için daha iyi şartlar sunmak zorunda kalır. Bu da reel olarak maaşları yukarı çeker. Ülkenin yarısından fazlası asgari ücrete talim etmez.

İş aramaktan umudunu kesmiş insanlar da iş gücüne katılma fırsatı bulur.

• quote:

Şu an yoksulluk maaşı bile 950 lira gerçi bunda yaş şartı olabilir (65 gibi ) hiç geliri olmayan kişiler alıyor bunu

yani şunun için dedim 500 lira olması için ebeveynin emekli maaşı 1000 lira olması gerekir ki şimdi emekli maaşı 1500 lira tek kız 750 3 kız 500er alır milletvekilin kızı 7500 lira alır eğer 3 kız varsa 5biner alır üst kademede memursa 10bin emekli maaşını paylaşırlar

Alıntıları Göster

Zengin kimse gene bir türlü yolunu buluyor.Asıl sıkıntı fakir kesimde.

Vasıfsız kadınlar alsın 40+ üstü amenna okumamış etmemiştir durumu yoktur.Ama 25-30 yaşındaki okumuş etmiş kadınada bağlanmaz.Şunu deyim sırf bu parayı söğüşlemek için dini nikah yapan kadınlar var.

Ortada iyi bir niyet var ama işi kötü noktaya suistimal edenler getiriyor.

• quote:

Türkiyede işsizliğin nedeni iktidar ve halkın maaş artışıyla dünya piyasasını kandırabileceğine inanmasıdır . Hindistandaki pamuğun birim maliyeti 100 birimse sen burda 200 birime üretirsen o malı satamazsın çindeki pirincin maliyeti 50 birimse sen burada 100 birime üretmek istersen satamazsın sen norveçteki balığı 10 birim yerine 20 birimle üretmek istersen işsiz kalacağını söylemem benim müneccim olduğumu göstermez

Türkiyeki insanlar dünyada oluşan piyasa şartlarını rüşvet sayesiyle iktidarla aşacağına inanmaktadır. iktidar bunları belli bir süre kandırır sonra işsiz kalarak ortada kalırlar

iktidar asgari ücret sistemiyle 18 yıldır halkı kandırdı .artık bunu ya ortalama işletme ücreti sistemine geçecek yada eski kafayla devam edip asgari ücreti düşürecek ( düşürmek derken TL olarak değil dolar bazlı ) çözecektir

Bu bakımdan kadınlarda iş bulabilir hem de aile ferdi olarak . erkek işsiz kalırsa kadının çalıştığı evin geçimini sağlayabilir

Alıntıları Göster

Kadınların çalışabileceği olanaklar belli ayrıca Türkiye'deki ortam pek kadın adına güvenli ve ahlaki yeri olmayan yerler.Her türlü sıkıntı mevcut.

Erkekte istihdam her 10 erkekten 6 sı iken kadında her 10 kadından 3 ü şeklinde.Şuan zaten başta tehlike erkekler işsiz.Kadınlar ise ikincil koşullandırılmaya bırakılmış.Almanya gibi bir modelleme olsa zaten ihtiyaçtan dolayı kadında çalışacaktı öyle veya böyle.Ama ülkede öyle bir potansiyel yok.Bunun içinde adım atılmadı.

Kadınların bu 10 da 3 ü çalışan dediğimde çoğunlukla tarım işçisi.

• x-ternal X kullanıcısına yanıt
    Şimdi çok fazla dinden örnek vermişsin konu dağılacak.

Sağlıklı bir zihne sahip insan, iki erkeğin birbirini düzmesine sıcak bakamaz.
    Hatta tiksinir.
    Hatta ahlaksızlık olarak görür.
    Hatta aile kavramının yıkılması için bir pislik olarak düşünür.

Yani bu devirde en çok şaşırdığım şey bu pisliğe normal gözle bakabilen insanların türemesi.
    Eskiden beri bu pislik var.
    Tarihte her zaman vardı.
    Her millette var.

Nasıl ki her millette cinsi sapık veya pedofili veya katil varsa bunlarda hep vardı.
    Diğerlerini nasıl lanetliyorsam eşcinselleride lanetliyorum.

Şimdi yaratıcıyı çok basit bir varlık olarak görmen sende bu sorulara sebebiyet veriyor.

Başını kaldır ve kainata bak:
    100 milyar galaksi, her galakside 100 milyar yıldız.
    Bu bir azamet ve haşmet gösterisidir.
    Şimdi bu kainatı yaratan yaratıcı diyorki bu bir pisliktirZ
    Ben üzerine laf söylemem.
    Söylesem bile haklı çıkmam.
    Bin tane dernek kurup 100 tane sendikayla örgütlenip yürüsem ve tüm dünyayı eşcinsel hale getirsem(misalen) yine başarılı olamam.

Son sözü söyleyen emri veren Allahtır(bu dini cevaptı)

Seni yaratan yaratıcı bu pisliği yapma diyorsa aklın varsa yapmaz ve desteklemezsin çünkü:
    Östrojen ve testesteronu cinsel organları tüm uzuvları dolaşım boşaltım vb tüm anatomik sistemleri tasarlayan yaratıcı diyorki

Zina etme evlen
    Evlenirsen arkadan ilişki yasak
    Evlendiğinde aldatma günah
    Boşanma hoş değil ama mecbursan boşan.
    Nefsine yeniliyor ise ve adaşetli davranacaksan bir kişiyi daha(onun izni dahilinde) nikahına al..
    Çocuk yap vsvsvsvsv

Yani apaçık kurallar belli kuralı koyan belli..
    Ben oynamıyorum kardeşim banane diyorsanda cehennem belli..

Çift cinsiyet vb teknik detayları fıkıh bilen tefsir bilen ehli sünnet bir alime sormalısın.

Sana soru:
    İnekler bizim için kesiliyor gözümüzün önünde.
    Evet eti sütü vs herşeyi faydalı.
    Ama üzülüyorum.İçin gidiyor.
    Ama kurban kesin deniyor.
    Şimdi beni yaratan ineği yaratan açlığı susuzluğu beslenmeyi yaratan O..
    Diyor ki keseceksin.
    Ama hayvanın canı acıyor.
    Peki yaratıcı katil mi yada acımasız vahşi bir varlık mı?

Yani bu soruları dediğim kişilere sormalısın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Şimdi çok fazla dinden örnek vermişsin konu dağılacak.

Sağlıklı bir zihne sahip insan, iki erkeğin birbirini düzmesine sıcak bakamaz.
    Hatta tiksinir.
    Hatta ahlaksızlık olarak görür.
    Hatta aile kavramının yıkılması için bir pislik olarak düşünür.

Yani bu devirde en çok şaşırdığım şey bu pisliğe normal gözle bakabilen insanların türemesi.
    Eskiden beri bu pislik var.
    Tarihte her zaman vardı.
    Her millette var.

Nasıl ki her millette cinsi sapık veya pedofili veya katil varsa bunlarda hep vardı.
    Diğerlerini nasıl lanetliyorsam eşcinselleride lanetliyorum.

Şimdi yaratıcıyı çok basit bir varlık olarak görmen sende bu sorulara sebebiyet veriyor.

Başını kaldır ve kainata bak:
    100 milyar galaksi, her galakside 100 milyar yıldız.
    Bu bir azamet ve haşmet gösterisidir.
    Şimdi bu kainatı yaratan yaratıcı diyorki bu bir pisliktirZ
    Ben üzerine laf söylemem.
    Söylesem bile haklı çıkmam.
    Bin tane dernek kurup 100 tane sendikayla örgütlenip yürüsem ve tüm dünyayı eşcinsel hale getirsem(misalen) yine başarılı olamam.

Son sözü söyleyen emri veren Allahtır(bu dini cevaptı)

Seni yaratan yaratıcı bu pisliği yapma diyorsa aklın varsa yapmaz ve desteklemezsin çünkü:
    Östrojen ve testesteronu cinsel organları tüm uzuvları dolaşım boşaltım vb tüm anatomik sistemleri tasarlayan yaratıcı diyorki

Zina etme evlen
    Evlenirsen arkadan ilişki yasak
    Evlendiğinde aldatma günah
    Boşanma hoş değil ama mecbursan boşan.
    Nefsine yeniliyor ise ve adaşetli davranacaksan bir kişiyi daha(onun izni dahilinde) nikahına al..
    Çocuk yap vsvsvsvsv

Yani apaçık kurallar belli kuralı koyan belli..
    Ben oynamıyorum kardeşim banane diyorsanda cehennem belli..

Çift cinsiyet vb teknik detayları fıkıh bilen tefsir bilen ehli sünnet bir alime sormalısın.

Sana soru:
    İnekler bizim için kesiliyor gözümüzün önünde.
    Evet eti sütü vs herşeyi faydalı.
    Ama üzülüyorum.İçin gidiyor.
    Ama kurban kesin deniyor.
    Şimdi beni yaratan ineği yaratan açlığı susuzluğu beslenmeyi yaratan O..
    Diyor ki keseceksin.
    Ama hayvanın canı acıyor.
    Peki yaratıcı katil mi yada acımasız vahşi bir varlık mı?

Yani bu soruları dediğim kişilere sormalısın.

Eşcinsellik pisliktir diyorsun. Ben de sana diyorum ki neden pislik olduğunu dini kullanmadan açıkla. Bunu hala açıklayabilmiş değilsin. 'Sağlıklı bir insan eşcinselliğe sıcak bakmaz'. Tamam da neden sıcak bakmaması gerektiğini dini kullanmadan açıkla.

Hala iki erkeğin birbirini düzmesi diyorsun. Ben de sana diyorum ki, cinsel ilişki yapmayan sadece öpüşme-sevişme ve oral yapan eşcinsel erkekler de var. Bu erkekler senin tabirinle 'birbirini düzmediklerine' göre onları normal karşılaman gerekiyor. Ya da eşcinsel kadınları o zaman bu mantıkla normal görüyorsun. Ayrıca eşcinselliği sadece cinsellikten ibaret görmen de yanlış. Onlarda aşık oluyor, aşk acısı çekiyor.

Ayrıca bir kadına cinsel ilgi duyamayan eşcinsel bir erkek nasıl bir kadınla evlensin? Bir kadına hiç bir şekilde erekte olamayan eşcinsel erkekler var. Sen nasıl küçüklüğünden beri içgüdüsel olarak kadınlara ilgi duyuyorsan, bunu kendi iradenle sen seçmediysen, eşcinsellerde kendi cinsine ilgi duymayı kendileri seçmedi. Onlar isteseler de karşı cinse ilgi duyamıyorlar.

Bir yaratıcı olduğunu kabul etsek bile bu islamın doğru olduğunu kanıtlamaz. İslamın kurallarını herkesin uymak zorunda olduğu bir hükümmüş gibi sunmaktan vazgeç. Sen müslümansan o kurallara uy ama başkasını o kurallara uymayı zorlama.

Çift cinsiyetlilikle ilgili sorduğum soruya neden kendin cevaplamıyorsun da alime sormalısın diyorsun. Sen kendi inandığın dinin kurallarını bilmiyor musun? Ben sana sorduğum sorunun cevabını söyleyeyim. Her mezhep çift cinsiyetlilerin ne kadar miras alacağı, şahitlik durumunun ne olacağı konusunda farklı şeyler söylüyor. Yani kesin bir görüş yok. İnandığın din, bu konuda kesin bir hüküm veremiyorsa sen de inandığın dini sorgula bence.

Son olarak bu belgeseli izlemeni tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-ternal -- 13 Ekim 2020; 19:48:42 >

• quote:

Paralel bir evrende yaşamadığımıza göre ülkenin mevcut şartlarına göre değerlendireceğiz. Halamın ta*akları olmadığına göre amcam olabilmesi ihtimali üzerinden değerlendirme yapmak boş lakırdıdan ibarettir.

Ülkemiz 20-65 yaş arası nüfusunun yarısından azına iş üretebilmiş günümüze kadar gelen politikalar ile.

Mevcut çalışmayan milyonların hepsi birden yarın iş aramaya başlasa, girebilecekleri iş miktarı, iş arzından 1 (yazıyla bir) adet bile fazla olamaz. Milletin sermayesi olsa zaten iş kurar kendine. O yüzden iş yoksa kendi işini kursun da denilemez.

Herhangi bir bireyi suçlayabilirsiniz, ama bunu genelleyemezsiniz. Ahmet'in kapasitesi vardır, ama iş aramıyordur. Ahmet kendi adına belki daha fazla tırmalasa iş bulabilir, ama piyasada milyonlarca Ahmet var. İş aramayan Ahmetlerin hepsi birden iş arasa bile çok büyük çoğunluğu işsiz kalmaya devam eder. İş bulabilen Ahmet de azami olarak asgari ücrete talim eder, zira işveren için başka bir Ahmet bulmak kolaydır. Piyasada Ahmet'ten bol bir şey yok.

İş yaratabiliyor olsa zaten ülke, işçi arzı iş talebinden fazla olur ve işverenler işçileri çekebilmek için daha iyi şartlar sunmak zorunda kalır. Bu da reel olarak maaşları yukarı çeker. Ülkenin yarısından fazlası asgari ücrete talim etmez.

İş aramaktan umudunu kesmiş insanlar da iş gücüne katılma fırsatı bulur.

Alıntıları Göster
    ne demiştim piyasa dayatma kabul etmez diye. Ücretleri piyasa belirler insanlar bunu ilk önce kabul edecekler. Limon üreticisi seneye limon 12 lira olacak dayatma yapabilir mi patates 2 lira olacak diye dayatma yapılabilir mi. Yılbaşında asgari ücret 600 dolardı (işverene maliyeti ) bunla üretici diğer ülkelerle rekabet edilemiyor asgari ücret 600 dolar değil daha az denirse aradaki fark çalışmayanlara ödeniyor işte.

Asgari ücretle işverenin çalışanı sömürmesi engellenmesi isteniyorsa ortalama işveren ücreti sistemi rahatlıkla getirilebilir

Dediğim gibi iş ortamı gökten inmez bunu o halk yaratır . Türkiye'de çalışacak insan yok mu var üretim maliyeti rekabet düzeyinde tutulamaz mı .işte orda sorun var insanlar rekabete girmek istemiyor devletten beleş maaş varken rekabete niye girsin rekabetle 3bin alacağıma beleş 2-3 bin veya en azından 1000 lira alırım diyor. fakat o beleş 2-3 binin kaynağı da artık 10-12 sat 2300 liraya çalışmak istemiyor. Ne olacak şimdi? silahla mı çalıştıracaksın onları. Ayrıca 600 dolar asgari ücretle 1000-1500dolar çalışan ücretiyle yeni fabrika işyeri kurulamıyor onları da işyeri kurması için silah mı dayayıcaz alnına?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 13 Ekim 2020; 21:2:59 >

• quote:

ne demiştim piyasa dayatma kabul etmez diye. Ücretleri piyasa belirler insanlar bunu ilk önce kabul edecekler. Limon üreticisi seneye limon 12 lira olacak dayatma yapabilir mi patates 2 lira olacak diye dayatma yapılabilir mi. Yılbaşında asgari ücret 600 dolardı (işverene maliyeti ) bunla üretici diğer ülkelerle rekabet edilemiyor asgari ücret 600 dolar değil daha az denirse aradaki fark çalışmayanlara ödeniyor işte.

Asgari ücretle işverenin çalışanı sömürmesi engellenmesi isteniyorsa ortalama işveren ücreti sistemi rahatlıkla getirilebilir

Dediğim gibi iş ortamı gökten inmez bunu o halk yaratır . Türkiye'de çalışacak insan yok mu var üretim maliyeti rekabet düzeyinde tutulamaz mı .işte orda sorun var insanlar rekabete girmek istemiyor devletten beleş maaş varken rekabete niye girsin rekabetle 3bin alacağıma beleş 2-3 bin veya en azından 1000 lira alırım diyor. fakat o beleş 2-3 binin kaynağı da artık 10-12 sat 2300 liraya çalışmak istemiyor. Ne olacak şimdi? silahla mı çalıştıracaksın onları. Ayrıca 600 dolar asgari ücretle 1000-1500dolar çalışan ücretiyle yeni fabrika işyeri kurulamıyor onları da işyeri kurması için silah mı dayayıcaz alnına?

Alıntıları Göster

Anlatmak istediğin şeyi yerli yersiz her yere sokuşturmaya çalıştığını başka başlıklarda birden çok kez gördüm.

Mevcut düzendeki işgücüne katılım oranını asgari ücretin yüksekliği ile izah edemezsin. Bak E-DE-MEZ-SİN. Neden? Çünkü Türkiye'deki işgücüne katılım oranının çok düşük olması yeni bir olgu değil. Asgari ücret dolar bazında düşükken de böyle idi, şimdi de böyle.

Muhakkak bir etkisi olacaktır, ancak bu ülkenin çalışabilecek yaştaki insanlarının yarısından fazlasına iş üretememesini asgari ücret gibi bir sebeple özetlemeye çalışmak abes olmakla birlikte aynı zamanda saflıktır.

Asgari ücret dolar bazında çok çok düşükken bu insanlar için yine iş yoktu bu ülkede. Oran biraz daha kötüye gitmiştir.

Asgari ücret arttığı için işyerleri batmadı. Sadece makas daraldı. Eskiden sadece en vasıfsız insanlar asgari ücret alırken şimdi vasfı daha yukarıda insanlar da asgari ücrete çalışıyor. Daha da vasıflı insanların maaşları da asgari ücret oranında artmadığı için aradaki makas daralıyor.

Karmaşık, çok boyutlu bir soruna çok basit mucize bir çözüm olduğunu sanıyorsun.

Neyle rekabet edeceksin? Çin ile mi fiyat rekabeti yapacaksın? 1500TL mi olsun? 1000TL keser mi seni paşam?

İki erkeğin birbirine ilgi duyması ve cinsel herhangi bir yaklaşmada bulunması sana artık normal gelmeye başlamış.
    Yani kaybedilmiş bir insansın.Dejenere olmuş bu iş bitmiş gitmiş.
    Halbuki herhangi normal bir insan bu işten tiksinirdi.
    Şöyle örnek vereyim.

Ben çocukluğumda ailemle tv izlerken öpüşme sahnesi çıktığında utanıyordum.

Hala utanırım ve yanlarında izlemem.
    Ama artık kendim izlerken utanıp haya edip gözümü çevirmiyorum.
    Demek ki bir müslüman olarak ben dejenere olmuşum, bu günahı küçük görüp önemsememeye başlamışım.
    Yine kendimizden devam edersek bir insanın erotik veya pornografiyle ilk karşılaştığında verdiği tepki ile yıllar sonra onlara baka baka alışmasından ileri gelen tepkisel azalma farklıdır.

Sende çevren vb etkilerden dolayı yıllar içerisinde en başta garip veya itici bulabilirken , ilerleyen zamanda tv basın yayın twitter şakaları vsvs derken artık sana da normalleşti hatta ve hatta sonraki aşamada eşcinsel evlilikleri hoş bulacaksın ve hatta ilerde kendi çocuğuna, kendisi eşcinselim demese bile bu normaldir diye anlatacaksın.

Sıcak suda haşlanan kurbağa misali..
    Kurbağa insanlardır.Bu eşcinselliği pedofiliyi travestiliği eşini aldatmayı swinger olmayı açık ilişki yaşamayı vs tüm bu sapkınlıkları normalleştirmek için herşeyi yapıyorlar.
    Sende kaybedilmiş bir insansın bu konuda.

Çiftcinsiyet hariç
    Eşcinsellik kesinlikle bir seçimdir.
    Eğer hormon bozukluğu varsa hormon tedavisi olmalıdır ilgili kişi
    Çoğu gay çocuklukta istismara uğramıştır.
    Seçim olduğu için sapkınlık diyorum.
    Seçim olmasa 49 tane cinsiyet gerçekten var olurdu..

• quote:

Kadınların çalışabileceği olanaklar belli ayrıca Türkiye'deki ortam pek kadın adına güvenli ve ahlaki yeri olmayan yerler.Her türlü sıkıntı mevcut.

Erkekte istihdam her 10 erkekten 6 sı iken kadında her 10 kadından 3 ü şeklinde.Şuan zaten başta tehlike erkekler işsiz.Kadınlar ise ikincil koşullandırılmaya bırakılmış.Almanya gibi bir modelleme olsa zaten ihtiyaçtan dolayı kadında çalışacaktı öyle veya böyle.Ama ülkede öyle bir potansiyel yok.Bunun içinde adım atılmadı.

Kadınların bu 10 da 3 ü çalışan dediğimde çoğunlukla tarım işçisi.

Alıntıları Göster
    iş potansiyelini yaratan şey zihniyettir. Şu an iş için 600-700 dolarlık bariyer var en azından. Eğer o bariyer tarımda da olsa Türkiyede şu an ne pamuk ne

domates ne diğer tarım ürünleri üretilebilirdi. Düşün hatay'da 56 lira yevmiyeyle Arap ve romanlar tarlada çalışıyor oysa şehirde aylık 600 dolardan günlük

25 dolara yakın ve o nedenle romanlar, Kürtler, Araplar sigortalı iş bulamıyorlar. İşveren günlük 25 dolar para ödeyecekse en azından kalifiye eleman istemekte

.Bu nedenle Romanlar ve kadınlar iş bulamaz bu bariyerler nedeniyle. Oysa 100-150 lira yevmiye olsa şehirde de 10larca işletme kurulabilirdi fakat

kadınlara maaş olsun sosyal yardımlar olsun beleş emeklilik sistemi olsun işletmelere maliyet çok artırmakta buda yeni işletmelerin kurulmasını imkansız kılıyor

• quote:

iş potansiyelini yaratan şey zihniyettir. Şu an iş için 600-700 dolarlık bariyer var en azından. Eğer o bariyer tarımda da olsa Türkiyede şu an ne pamuk ne

domates ne diğer tarım ürünleri üretilebilirdi. Düşün hatay'da 56 lira yevmiyeyle Arap ve romanlar tarlada çalışıyor oysa şehirde aylık 600 dolardan günlük

25 dolara yakın ve o nedenle romanlar, Kürtler, Araplar sigortalı iş bulamıyorlar. İşveren günlük 25 dolar para ödeyecekse en azından kalifiye eleman istemekte

.Bu nedenle Romanlar ve kadınlar iş bulamaz bu bariyerler nedeniyle. Oysa 100-150 lira yevmiye olsa şehirde de 10larca işletme kurulabilirdi fakat

kadınlara maaş olsun sosyal yardımlar olsun beleş emeklilik sistemi olsun işletmelere maliyet çok artırmakta buda yeni işletmelerin kurulmasını imkansız kılıyor

Alıntıları Göster

Sıkıntı devlette ve uyguladığı adaletsiz vergilendirme sisteminde saklı.

En azına bireylerin azami sayıda bazı ürünleri temin etmesi sağlanmalı.Eğer ikinci veya üçüncüsü alınacaksa misal telefon olsun araç olsun vesaire daha ağır vergiler uygulanabilir.Kişilerin TC'sine yada siciline kayıt edilmeli.Sorunlu ithalatın önüne geçme olayı budur.Ha sen durdurma değil soyma haraç amacında isen bilemem.

Kadınlara istihdam yaratılması güç .Ama kadın girişimcilere teşvik sağlanmalı.Kozmetik olur vs. olur teknoloji olur.

Ülkede ama şu var fabrika kurma destekleme ve bunu denetleme olayı yok.Yolsuzluk had safhada böyle oluncada bir halt olmaz.

Ülkede bu kafa olduğu müddetçe dış borç bitmez.İşsizlik %20 nin altına düşmez.Bakın kadınlar işsiz yerine sayılmıyor kadınların taş patlasa %30 u çalışıyor %70'i çalışmıyor ha bunların içinde vasıflıda var ev hanımı olanda.

Kadın nüfusu erkek nüfusu ile aynı yani çalışabilir nüfustan bahsediyorum buna rağmen 17 Milyon erkek, 6 Milyonda kadın çalışan var.

Türkiye'de kaldırabilir nüfus sayısı galiba önceden bahsetmiştim 55 Milyon dolayında aile bazında bakarsak ülke 8 Milyon erkek ve 8 Milyon kadın çalışana bakabilir yani kadın erkek istihdamının en iyi şekilde olması için üstü zarar ve bu nedenle yaratılamıyor.

Şöyle örnek veriyorlar bu işe.Bir kadın yuva kuramaz.Yani maaşlı çalışan olsa sadece kendine harcama yapar.Ama bir erkek yuva kurabilir.Bu baz alındığında erkeğin öncül,erkeğin yuva kurmada elini taşın altına koyma ve toplum adınada sorumluluk beklentisi altına girdiğinden böyle bir olay ortaya çıkıyor.

Tıpkı şey gibi malzeme bu bundan da ancak bu olur gibi.Bende isterim erkek kadın çalışsın ama ülkenin potansiyeli yok.Kontrolsüz nüfus artışı,nüfusla birlikte eğitimde teknolojide atılımın yapılamaması,homojen olmayan şehir ve nüfus yapıları istihdamın hep belli yerlerde olması ve bununda hayat pahalılığına neden olması gibi kronik sorunlar var ve bu kısa sürede düzeltilemez.O nedenle bu sorunlar giderek göze çarparak artacak.

• quote:

Anlatmak istediğin şeyi yerli yersiz her yere sokuşturmaya çalıştığını başka başlıklarda birden çok kez gördüm.

Mevcut düzendeki işgücüne katılım oranını asgari ücretin yüksekliği ile izah edemezsin. Bak E-DE-MEZ-SİN. Neden? Çünkü Türkiye'deki işgücüne katılım oranının çok düşük olması yeni bir olgu değil. Asgari ücret dolar bazında düşükken de böyle idi, şimdi de böyle.

Muhakkak bir etkisi olacaktır, ancak bu ülkenin çalışabilecek yaştaki insanlarının yarısından fazlasına iş üretememesini asgari ücret gibi bir sebeple özetlemeye çalışmak abes olmakla birlikte aynı zamanda saflıktır.

Asgari ücret dolar bazında çok çok düşükken bu insanlar için yine iş yoktu bu ülkede. Oran biraz daha kötüye gitmiştir.

Asgari ücret arttığı için işyerleri batmadı. Sadece makas daraldı. Eskiden sadece en vasıfsız insanlar asgari ücret alırken şimdi vasfı daha yukarıda insanlar da asgari ücrete çalışıyor. Daha da vasıflı insanların maaşları da asgari ücret oranında artmadığı için aradaki makas daralıyor.

Karmaşık, çok boyutlu bir soruna çok basit mucize bir çözüm olduğunu sanıyorsun.

Neyle rekabet edeceksin? Çin ile mi fiyat rekabeti yapacaksın? 1500TL mi olsun? 1000TL keser mi seni paşam?

Alıntıları Göster
    Asgari ücretle olaylara bakmak hata zaten bunun yerine asgari ortalama işletme ücreti olmalı

Tarımda asgari ücret bırak 2300ü 500-600liradır hatırlatırım. Eğer tarımda asgari ücret şehirdeki gibi 600 dolar olsaydı muhtemelen çok farklı tarım ürünü ücretleri olurdu patates belki 4 lira domates 6 lira olurdu fasulye de 30 lira falan .Çok garip geliyordur muhtemelen hatayda 56 liraya çalışır tarım işçileri diğer şehirlerde 60-70 lira 950 lira tarım sigortasını(ssk) çıkar bakalım 23 gün çalışanın eline kaç lira geçecek ancak 300-500 lira evden 1kişi daha çalışırsa 1000-1500 lira eder ancak

Hatayda yada başka yerde 56 liraya çalışanın emeğini yemek şehirde yaşayanların umrunda olmayabilir çünkü çok uzakta sanki hindistan yada suriye orası . Hatayda urfada 56 liraya arap ve Roman çalışıyorsa istanbulda adanadaki şehirde 100-150 liraya Romanın Kürdün çalışmasına niye engel oluyorsunuz beleş maaş gelecek diye?.Zaten kaçak çalışan çalışıyor ancak ne vergi alınıyor ne sigorta pirimi ödeniyor hemde birde devletten sosyal yardım alınıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 14 Ekim 2020; 0:47:27 >

• quote:

Sıkıntı devlette ve uyguladığı adaletsiz vergilendirme sisteminde saklı.

En azına bireylerin azami sayıda bazı ürünleri temin etmesi sağlanmalı.Eğer ikinci veya üçüncüsü alınacaksa misal telefon olsun araç olsun vesaire daha ağır vergiler uygulanabilir.Kişilerin TC'sine yada siciline kayıt edilmeli.Sorunlu ithalatın önüne geçme olayı budur.Ha sen durdurma değil soyma haraç amacında isen bilemem.

Kadınlara istihdam yaratılması güç .Ama kadın girişimcilere teşvik sağlanmalı.Kozmetik olur vs. olur teknoloji olur.

Ülkede ama şu var fabrika kurma destekleme ve bunu denetleme olayı yok.Yolsuzluk had safhada böyle oluncada bir halt olmaz.

Ülkede bu kafa olduğu müddetçe dış borç bitmez.İşsizlik %20 nin altına düşmez.Bakın kadınlar işsiz yerine sayılmıyor kadınların taş patlasa %30 u çalışıyor %70'i çalışmıyor ha bunların içinde vasıflıda var ev hanımı olanda.

Kadın nüfusu erkek nüfusu ile aynı yani çalışabilir nüfustan bahsediyorum buna rağmen 17 Milyon erkek, 6 Milyonda kadın çalışan var.

Türkiye'de kaldırabilir nüfus sayısı galiba önceden bahsetmiştim 55 Milyon dolayında aile bazında bakarsak ülke 8 Milyon erkek ve 8 Milyon kadın çalışana bakabilir yani kadın erkek istihdamının en iyi şekilde olması için üstü zarar ve bu nedenle yaratılamıyor.

Şöyle örnek veriyorlar bu işe.Bir kadın yuva kuramaz.Yani maaşlı çalışan olsa sadece kendine harcama yapar.Ama bir erkek yuva kurabilir.Bu baz alındığında erkeğin öncül,erkeğin yuva kurmada elini taşın altına koyma ve toplum adınada sorumluluk beklentisi altına girdiğinden böyle bir olay ortaya çıkıyor.

Tıpkı şey gibi malzeme bu bundan da ancak bu olur gibi.Bende isterim erkek kadın çalışsın ama ülkenin potansiyeli yok.Kontrolsüz nüfus artışı,nüfusla birlikte eğitimde teknolojide atılımın yapılamaması,homojen olmayan şehir ve nüfus yapıları istihdamın hep belli yerlerde olması ve bununda hayat pahalılığına neden olması gibi kronik sorunlar var ve bu kısa sürede düzeltilemez.O nedenle bu sorunlar giderek göze çarparak artacak.

Alıntıları Göster
    Türkiyede sol propaganda çok güçlü ve insanların zihinlerinde değişik bariyerler oluşturmakta bu. Mesela sen çalışma koşulları daha iyi zenginlik var diye Hollandaya gidiyorsun ama Türkiyenin nüfusu 55 milyon olsun diyorsun Hollanda yoğunluğunda olsak Türkiye 323 milyon olmalıydı Kore gibi olsak 400 Tayvan gibi yoğun nüfus olsak 500 milyon nüfusumuz olmalıydıhttps://forum.donanimhaber.com/marka-cikaran-ulkeler-gibi-nufus-yogunlugumuz-olsaydi--141059374?

Hollanda Tayvan Kore Japonya 1 günde zenginleşmedi ki... sistem halkın ve iktidarın birbirine kandırması üzerine kurulu halk asgari ücret ,memur -emekli maaşı-sosyal yardımların artmasını istiyor iktidarda bunu artırma üzerine vaat veriyor. Peki iktidar kimden alıp bunlara verecek . Atalarımızdan kalan Türkiye toprakları sınırsız değil ki. Sonsuza kadar memura emekliye sosyal yardımlar için ülke toprakları parsel parsel satılıp verilemez ki

işin oluşumu sadece zihniyet meselesidir ufacık kore japonya Tayvan Hollanda 100milyonlarca insana iş üretebiliyor Türkiye bunlardan büyük ama sadece 15 milyon kişiye iş bulabiliyor. Sonra iş yok deniliyor çünkü 40 milyon maaş ve yardım alıyor devletten .Devlet bu kadar kişiye maaş ve yardım vermek için vergiyi yükseltiyor vergiler düşük olsa ortalama maaş 7-8 bin lira olursa zaten ülkede

Kızlara maaş 70lerde gelmiş sanırım hadi o zaman herkes köydeydi iş bulamıyordu komünizm vardı . insanlar komünist olmasın diye kızlara beleş maaşlar ,20 yılda emeklilik ,emeklilik ikramiyeleri gibi popülist uygulamalar getirildi .Şimdi komünizm tehlikesi de yok . Komünist olan ülkelerin hepsi sefalet yaşadı kadınları sokaklara düştü

işin kötüsü Türkiye dibe gelmedi henüz. Türkiyenin satacağı çok yeri de var aslında ama bazı kişiler diyor ki biz yurtdışına gidemiyoruz ,gezemiyoruz ama onlar buraya gelebiliyor .Söylenmesi gereken şu: sen babanın emekli maaşıyla memur maaşıyla ancak bu kadarlık hayat yaşıyorsun onu da Türkiyenin coğrafi zenginliğiyle elde etmektesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 14 Ekim 2020; 1:24:36 >

• quote:

İki erkeğin birbirine ilgi duyması ve cinsel herhangi bir yaklaşmada bulunması sana artık normal gelmeye başlamış.
    Yani kaybedilmiş bir insansın.Dejenere olmuş bu iş bitmiş gitmiş.
    Halbuki herhangi normal bir insan bu işten tiksinirdi.
    Şöyle örnek vereyim.

Ben çocukluğumda ailemle tv izlerken öpüşme sahnesi çıktığında utanıyordum.

Hala utanırım ve yanlarında izlemem.
    Ama artık kendim izlerken utanıp haya edip gözümü çevirmiyorum.
    Demek ki bir müslüman olarak ben dejenere olmuşum, bu günahı küçük görüp önemsememeye başlamışım.
    Yine kendimizden devam edersek bir insanın erotik veya pornografiyle ilk karşılaştığında verdiği tepki ile yıllar sonra onlara baka baka alışmasından ileri gelen tepkisel azalma farklıdır.

Sende çevren vb etkilerden dolayı yıllar içerisinde en başta garip veya itici bulabilirken , ilerleyen zamanda tv basın yayın twitter şakaları vsvs derken artık sana da normalleşti hatta ve hatta sonraki aşamada eşcinsel evlilikleri hoş bulacaksın ve hatta ilerde kendi çocuğuna, kendisi eşcinselim demese bile bu normaldir diye anlatacaksın.

Sıcak suda haşlanan kurbağa misali..
    Kurbağa insanlardır.Bu eşcinselliği pedofiliyi travestiliği eşini aldatmayı swinger olmayı açık ilişki yaşamayı vs tüm bu sapkınlıkları normalleştirmek için herşeyi yapıyorlar.
    Sende kaybedilmiş bir insansın bu konuda.

Çiftcinsiyet hariç
    Eşcinsellik kesinlikle bir seçimdir.
    Eğer hormon bozukluğu varsa hormon tedavisi olmalıdır ilgili kişi
    Çoğu gay çocuklukta istismara uğramıştır.
    Seçim olduğu için sapkınlık diyorum.
    Seçim olmasa 49 tane cinsiyet gerçekten var olurdu..

On mesajdır eşcinsellik sana normal geliyorsa sen de sorun vardır gibisinden mesajlar yazıp duruyorsun. Hala daha eşcinselliğin neden yanlış olduğunu açıklayabilmiş değilsin. Ben de şöyle bir yorum getirebilirim. Aslında sapkınlık olmayan bir şeyi, sırf çocukluktan itibaren sana empoze edilen dini inanç bunun günah olduğunu söylüyor diye sapkınlık olarak görüyorsun. Ve ailenin ve çevreninde eşcinselliği sürekli aşağılayıcı kelimeler kullanmasınında bunda etkisi var.

Ayrıca bir sürü çocuk ve ergen eşcinsel veya transeksüel olduğu için arkadaşları ve ailesi tarafından zorbalığa maruz kalıyor. Eşcinsel olduğu dışardan anlaşılmayan çocuklarda, dünyada tek eşcinselin kendisi olduğunu düşünüp depresyona giriyor. Eşcinsel ergenlerin intihar oranı heteroseksüel ergenlere göre 3-4 kat daha fazla. Nedeni senin gibi insanların sürekli eşcinselliği aşağılaması. Bu zorbalıkların önüne geçmek için mesela Hollanda'da, tüm ilkokul ve ortaokullarda çocuklara eşcinsellik ve cinsel yönelim farklılıkları hakkında bilgi vermenin zorunlu hale getirilmesi düşünülüyor. Zaten eşcinsel evliliğin yasal olduğu ve eşcinselliğin normal karşılandığı ülkelerde çocuklar ve ergenler bu konuda daha bilinçli olduğu eşcinsel olduğunu açıklayan bir arkadaşını dışlamıyor, zorbalık yapmıyor. Hatta youtubeta videolar bile var, çocuklara eşcinsel evlilik nedir diye soruluyor, çocuklar gayet güzel bir şekilde açıklıyor. Nefreti yayan, aşılayan yetişkinler.

Eşcinselliğin de hormon bozukluyla bir alakası yoktur. Eşcinselliği bir seçim olarak görüyorsan sana şunu sorayım. Sen kadınlara ilgi duymayı ne zaman tercih ettin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-ternal -- 14 Ekim 2020; 4:3:22 >

• quote:

Türkiyede sol propaganda çok güçlü ve insanların zihinlerinde değişik bariyerler oluşturmakta bu. Mesela sen çalışma koşulları daha iyi zenginlik var diye Hollandaya gidiyorsun ama Türkiyenin nüfusu 55 milyon olsun diyorsun Hollanda yoğunluğunda olsak Türkiye 323 milyon olmalıydı Kore gibi olsak 400 Tayvan gibi yoğun nüfus olsak 500 milyon nüfusumuz olmalıydıhttps://forum.donanimhaber.com/marka-cikaran-ulkeler-gibi-nufus-yogunlugumuz-olsaydi--141059374?

Hollanda Tayvan Kore Japonya 1 günde zenginleşmedi ki... sistem halkın ve iktidarın birbirine kandırması üzerine kurulu halk asgari ücret ,memur -emekli maaşı-sosyal yardımların artmasını istiyor iktidarda bunu artırma üzerine vaat veriyor. Peki iktidar kimden alıp bunlara verecek . Atalarımızdan kalan Türkiye toprakları sınırsız değil ki. Sonsuza kadar memura emekliye sosyal yardımlar için ülke toprakları parsel parsel satılıp verilemez ki

işin oluşumu sadece zihniyet meselesidir ufacık kore japonya Tayvan Hollanda 100milyonlarca insana iş üretebiliyor Türkiye bunlardan büyük ama sadece 15 milyon kişiye iş bulabiliyor. Sonra iş yok deniliyor çünkü 40 milyon maaş ve yardım alıyor devletten .Devlet bu kadar kişiye maaş ve yardım vermek için vergiyi yükseltiyor vergiler düşük olsa ortalama maaş 7-8 bin lira olursa zaten ülkede

Kızlara maaş 70lerde gelmiş sanırım hadi o zaman herkes köydeydi iş bulamıyordu komünizm vardı . insanlar komünist olmasın diye kızlara beleş maaşlar ,20 yılda emeklilik ,emeklilik ikramiyeleri gibi popülist uygulamalar getirildi .Şimdi komünizm tehlikesi de yok . Komünist olan ülkelerin hepsi sefalet yaşadı kadınları sokaklara düştü

işin kötüsü Türkiye dibe gelmedi henüz. Türkiyenin satacağı çok yeri de var aslında ama bazı kişiler diyor ki biz yurtdışına gidemiyoruz ,gezemiyoruz ama onlar buraya gelebiliyor .Söylenmesi gereken şu: sen babanın emekli maaşıyla memur maaşıyla ancak bu kadarlık hayat yaşıyorsun onu da Türkiyenin coğrafi zenginliğiyle elde etmektesin

Alıntıları Göster

Sol propaganda güçlü değil. Olsa ülke bu konumda olmazdı.

Hollanda Japonya ve daha bir çok ülke kendilerine bahşedilen ve varolan teknolojilerini gelitirme üzerine bir yol izledi ve bunda atılan adımlarla başarılı oldular Kolay değil yılların birikimi çabası sonucu oluyor.Türkiye'de ise durum çok berbat ve devamlı sarsıntıda bir gidişat olduğundan ve siyasidekilerde genelde hizmetten öte cep doldurma savaşı ve olmayacak vaatlere okey demeleri ile ülkeyi batırdılar.

Şua akılda türkler hollanda da olsa yanlış yerleşme politikası ile her türlü afete karşı savunmasız ve muhtemeln batan bir ülkede yaşardı veya japonyaya koysan türkleri endonezyadan farksız olurdu.

Zihniyet beklenti ve çıkar menfaat tutumu var.

Öncelik şu devlet vergiyi indirsin.Memur maaşlarıda insin bunla paralel olarak.Özel teşvik edilsin.Bu sebeple herşeyi devletten bekleme özel sektörde girişimci ol asıl mesele bu.

Devlet vergi kolu ile ülkedeki herşeyi öldürüyor vergi faizden daha tehlikeli birşey.

Komünist düzende okumakta bir zorunluluktu herkesin belli bir zanaatı ve çalışma zorunluluğu vardı.Mülkiyet hakkı yoktu. Yani dersek herkes okudu mühendis doktor öğretmen oldu.Ama sovyet sistemi dağılınca ne oldu kapitalist geçiş döneminde bunlar ihtiyaç fazlasında kaldı.Neden çünkü kapalı havuz yaşayan halk dışa açıldı buda yoğun ihtiyaç dışı ve para politikası neticesinde insanların sıkıntı yaşamsına sebep oldu.

Tabi oligark dönemide var işte bu noktada kadınlar fuhuşa sürüklendi ki buda tercihtir.Yani komünist düzen değil.Asıl komünist düzeni zoraki bozan ve bir anda soğuk duşta bırakan gorbaçovun sebebidir.ABD kuklası gorbaçov bu geçiş sürecini bildiğin bir gecede cahil kaldık deyimine benzer nitelikte yaşatmıştır.O anki parçalnam savaşlarda bunun diğer sebebidir.Çeçen yugsolavyanın parçalanması kafkasyadaki olaylar vs.

Kadınların bir suçu yok.Komünist düzeninde sıkıntı her zaman yöneticilerdedir.Şunu söyleyim iyi niyetle dönen sistemler insani olarak en az zarar verirler.Ama siz bu var olan ama kusursuz olmayan sistemleri menfaat ve yolsuzluk çarkları ile garabete yollarsınız ki.Bu yola ne ülkeniz tam bir kapitalist olur nede bir sosyalist.Misal Türkiye'de sosyal devlet anlayışı yok.ABD Türkiye'den daha sosyal bir devlet kapitalist olmasına rağmen bunuda söyleyeyim.

Ayrıca son olarak söylersem eğer japonya Güney Koredeki veya Holllanda daki halk yapısı ve akıl bilime olan yönelme Türkiye'de olsa idi.Türkiye 400 Milyon nüfusu besleme potansiyeline ulaşırdı işsizlik düşük olurdu.Ama bu seferde doğudan çok feci göç alırdı.Buda iyi mi olurdu kötü mü olurdu bilemem.Ama şuan bile gereksiz alan 15 milyon göçmen ucuz sigortasız işçi olarak kullanılıyor.Yani buda ilerde olabilecek büyük sorunların habercisi.

Türkiye geri kalmış bir ülke ve 10 yıla iyice demografik olarak bozulmuş bir yapıya ulaşacak.İltica yolu ilede batıya göç artacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 14 Ekim 2020; 0:54:21 >

• Yanlisin var bence bir tanidigim 600 tl aliyor yetim ayligi fazla alan var mi?Bence devletin verdigi yetim ayligi az.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Senin mantığına kalırsa pedofili de normal sayılabilir.
    Bir pedofili ile röportajı izledim.
    Adam sanki çok normal birşeymiş gibi anlatıyor durumunu. 5 yaşındaki kıza aşık olmuş vs.

Avrupanın bir ülkesinde yüne ilkokul çocukları ile travestilileri aynı ortamda buluşturup tanıştırıyorlar.
    6-8 yaşındaki çocuklar travesti ile muhatap oluyor.
    Belkide travmaya sahip olan ve yanlış çevrede yetişmiş olan sensindir.
    Bu arada benim sülalemde hiç eşcinseller yada travestiler lezler konuşulmaz konusu bile geçmez.
    Biz gençler sosyal medyada yer aldığımız için görüp konuşuyoruz..

Hala diyorsun ki din dışı neden yanlış olduğunu anlat.

Pedofili örneği sana yeter.
    O yetmezse bu kendisini şeytan gibi dövmelere boğup dişlerini sivriltip deri altına implant koyarak boynuz çıkaran yanağını deldiren tiplerde NORMAL! o zaman.

Yahu adam penisini kökten kestirip vajina yaptırıyor.
    Adam meme çıkarmak için silikon koyduruyor.
    Adam testesteronu baskılasın diye hormon alıyor bunun neresi normal?!

Kadın kılım çıksın diye testo alıyor.
    Memelerini aldırıyor..Testonun verdiği güç ile aşırı ağırlık kaldırıp kas yapıyor sonra diyor ki “ Ey dünya hepiniz anormalsiniz çünkü bizi kınıyorsunuz”
    Ben hadi oradan sapkın ruh diyorum.(Hepsine 49 cinsiyet uyduran herkese)

2 cinsiyet vardır kadın-erkek
    1 genetik bozukluk çiftcinsiyet
    1 de hormon bozukluğundan dolayı erkeksi yada kadınsılar vardır.Tedavisi var çok şükür.

Ona kalırsa kimi erkekler aşırı kıllı olur kimi köse olur.
    Kimi kızlarda aynı şekilde.

Genetik ilmi farklı bir mecra.Ama asla eşcinsellik genetik değil SEÇİMDİR ve aslında travmadır.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.