Neden evdeki dolaptan çıkan coca cola lezzet vermiyor?
Evdeki buzdolabında soğutup çıkarttığımız kola nedense dışarda restaurantlardaki coca cola dolabından çıkan kolanın verdiği soğukluğu ve lezzeti vermiyor (tabi o coca coca dolabı 3-5 dereceye ayarlanmışsa). Sizce bunun nedeni ne olabilir?
Kolanın en ideal soğukluğu 4 derece. Evdeki dolap da 4 dereceye ayarlı olmasına rağmen yine coca cola dolabından çıkan kola gibi olmuyor. Hem olması gerekenden daha az soğuk oluyor, hem de lezzeti daha düşük oluyor. Buzluğa attığımda ise bu sefer kolanın tadında bir bozulma oluyor. Yani hiç bir türlü coca cola dolabından çıkan kola gibi olmuyor.
Bu coca cola dolaplarının farkı ne ki bu derece lezzet farkı oluyor.
Bir yamuk sorusu
Şu yamuk sorusunu yapamadım. Çözümünü de anlamadım. Çözümünde HDB açısının neden 30-30 şeklinde ayrıldığını anlamadım. Aynı şekilde DKH açısının 60 derece olmasını anlamadım.
Bir türkçe dilbilgisi sorusu
Bir testte değil de bu cümleyi bir yerde görünce birden bu soru aklımda beliriverdi.
"Ders çalıştığını görüyorum" cümlesinde "çalıştığını" sözcüğü fiilimsi mi oluyor? Oluyorsa hangi fiilimsi türü oluyor. İsim-fiil eki almamış. Zarf-fiil gibi de durmuyor. Kafam karıştı.
Eşcinsel çiftlerin el ele tutuşması
Sizce eşcinsel çiftlerde sokakta bir kız-erkek çift gibi el ele dolaşabilmeliler mi? Özellikle ülkemizde iki erkeğin el ele dolaşmasına çok büyük tepki var. Bu konudaki sizin düşünceleriniz nedir?
EDİT: Arkadaşlar şurda yanlış bir bilgi vermişim. Anne ve babanın sadece biri öldüyse tamamını almıyor. Ama ikiside öldüyse, o koşulları sağladıysa tamamını alıyor
Kadınlar bekar oldukları ve sigortalı işte çalışmadıkları sürece yetim aylığı alıp, erkeklerin en fazla 25 yaşına kadar yetim aylığı alması sizce adaletsiz değil mi?
Bir de bir çoğunuzun bilmediği bir şey var. Kadın çalıştıktan sonra emekli olduğunda da bazı koşullarda yetim aylığı alabiliyor! Eğer kadın çalıştıktan sonra ssk'den ya da bağkurdan emekli olmuşsa ve bekarsa, anne/babası emekli sandığından emekli olup vefat etmişse, kadın bu durumda da yetim aylığı alıyor. Hem de anne/babasının emekli maaşının %50'si, %25'i filan değil, maaşın tamamını alıyor. Eğer hem anne, hem babası vefat etmişse, her ikiside emekli sandığından emekli olmuşsa (kadın yine ssk'lı ya da bağkursa) o zamanda hem annesinin hem babasının emekli maaşının tamamını alıyor. Eğer kendisi de emekli sandığıysa iki maaştan birini seçiyor.
Mesela 3000 tl emekli maaşı alan bir erkek düşünelim. Erkek ssk'lı ya da bağkur olsun. Anne ve babasının da emekli maaşı 3000 olsun. Ve ikiside emekli sandığı olsun. Bu durumda erkek, anne ve ve babası vefat ettiğinde sadece kendi maaşı olan 3000 tl'yi alırken, aynı durumdaki kadın hem anne ve babasının maaşını alıp toplam ayda 9000 almış oluyor.
Ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.sgkhocasi.com/kiz-cocuklarina-hem-anneden-hem-de-babadan-aylik-baglanir-mi.html
Peki bu sizce de adaletsiz değil mi?
Açıortay/Kenarortay
Problem sorusu
Hız problemi
Soru hatalı mı?
Yüzde/kar-zarar sorusu
|
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 564
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 7.731 (Bu ay: 71)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 326 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic