Evdeki buzdolabında soğutup çıkarttığımız kola nedense dışarda restaurantlardaki coca cola dolabından çıkan kolanın verdiği soğukluğu ve lezzeti vermiyor (tabi o coca coca dolabı 3-5 dereceye ayarlanmışsa). Sizce bunun nedeni ne olabilir? Kolanın en ideal soğukluğu 4 derece. Evdeki dolap da 4 dereceye ayarlı olmasına rağmen yine coca cola dolabından çıkan kola gibi olmuyor. Hem olması gerekenden daha az soğuk oluyor, hem de lezzeti daha düşük oluyor. Buzluğa attığımda ise bu sefer kolanın tadında bir bozulma oluyor. Yani hiç bir türlü coca cola dolabından çıkan kola gibi olmuyor. Bu coca cola dolaplarının farkı ne ki bu derece lezzet farkı oluyor. |
Neden evdeki dolaptan çıkan coca cola lezzet vermiyor?
-
-
kolanın tad değişkenliğini sağlayan çok şey var ama yazmaya üşendim
-
çok güzel konuya değinmişsiniz hocam düşündüm de, bir ara coca cola fabrikasında operatör bi abey soru sorabilirsiniz konusu açmıştı, dolap bir yana, kolanın kendi içeriğinin bile usta biri olmadan tam hakkıyla yapılamayabileceğini belirtmişti, yani soğukluktan önce kolanın nereden nasıl çıktığı daha önemli gibi desek yalan olmaz gibi
-
sana verilen kolayla o restorantlara verilen kola aynı değil çünkü
konu kilit.
-
Açılmamış bir coca cola nasıl oluyor da 1-2 derece farklı sogukluklarda tat farkı yaratıyor??
Dışarda söylenen içeceklerde genelde su katılıyor belki fark odur. -
Bu coca cola içinde güçlü SSS stimülantları var. Çok ciddiyim. Yani reçeteli kullanılan metilfenidat ya da sokak uyuşturucusu metamfetamin gibi. Uzun süre bağımlısıydım. Bıraktığımda uyku bozukluğu, psikolojik değişiklikler yaşadım. 1 yıl bıraktıktan sonra yine içtiğimde resmen vücuduma yayılan bir enerji hissettim. Cinsel isteği de arttırıyor. Kesinlikle araştırılması lazım.
-
Nedeni çok basit , kola eğer bir kez açılıp hava aldı mı asit yoğunluğu ciddi anlamda gidiyor. Sen restoranda kutu kola veya küçük şişede bir kere açılıp bitirilcek şekilde ml de içtiğin için asidi tam yoğunluğuyla içiyorsun. Ondan güzel geliyor.
Evdekileri açıp dolaba koydun mu asidi kaçmış oluyor 20 dakka geçse bile değişiyor tat. 2.5 litre petlere bak sabah içtiğinle eve geldiğinde çok fark var sanki şekerli su içiyorsun. Eskiden cam şişeler vardı, asit yoğunluğunu koruyordu bir nebze.
Yani olay tamamen asit yoğunluğuyla alakalı.
-
2.5 lt lerde kolayı içtikten sonra şişeyi olabildiğince büzüp kapağını kapatırsan asit kaçma olayı yaşanmıyor , çok az kaçıyor diyeyim -
Chivas ile beraber içiyorum, lezzetli...
-
1 litrelik kolalarda sadece şeker var 1lt'den daha büyük şişelerde ise hem şeker hem tatlandırıcı oluyor artık. sanırım bu şekilde ekonomi yapıyorlar. tad farkı ondan kaynaklı olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X