Şimdi Ara

Kadınların zekaları erkeklerden daha düşük olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim düşünceme göre evrim teorisi nedeni ile kadınlar daha düşük zekalı olabilir, bunun nedeni ise erkekler kolay kandırabilsinler diye olabilir ve bu sayede tür devam eder.
    Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

• daha az ya da daha fazla olduğunu sanmıyorum, sadece hormon farklılıklarından dolayı zeka işleyişi farklı. Gözlemlerime göre zeki kızlar bile bazı durumlarda kendini aptal olarak gösterebiliyor. Kısacası erkeğide dişiyide hormonlar yönetiyor bence(zeka dahil)
  • Kadınlar sosyal ilişkilerde daha iyi.

Ama zekâ ile akıl farklı şeyler. Kadınlar gayet zeki, binyıllardır kas gücünden çok beyinlerine güvendiler.Ancak hiç akıllı değiller.

Rakamsal olarak genellersek her türlü konuda uzmanlaşanlar erkeklerdir (bilim, mühendislik, mimarî vs.).

Kadınlar ise erkekleri yönetme konusunda uzmanlardır.Bu işin kolayıdır, ortalama (hayvanî) halk hep böyle işin kolayına kaçar.

Ancak Atatürk'ün de kurmak istediği sistem budur: Daha insanî olunan, kadınların evlilikten ve kısır yemekten çok, bilim ve sanatla uğraştıkları bir düzen...

Bu yüzden bir şâir Leylâ Hanım yahut bilim için canını veren bir Marie Curie, kadınların başkalarını yönetme gibi sosyal başarılarının dışına çıkabilmiş ideal kadınlardandır. (ki önemli kadınların çoğu da son 200 yılda bu gelişimi göstermişlerdir, çok yazık...)

Beşeri sermaye israfıdır bu.Kadınlar akıllarını başlarına almalı, erkekler de onları desteklemelidir.

--

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsdister -- 9 Mayıs 2019; 18:9:42 >

• Olabilir mi değil öyle zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.