8mbit netlimitsiz kullanıcısıyım ama düne kadar 4092/768 kullanıyodum hat degerlerim;
Upstream sınırı 22 downstream sınırı 31 Upstream Hat Zayıflaması 7 Upstream Hat Zayıflaması 4
baglantı gayette ii ve herhangi bi sorun olmuyodu bugün kalktım modemin arayüzüne baktım buyrun yeni degerlerim;
Upstream sınırı 7 downstream sınırı 8 Upstream Hat Zayıflaması 18 Upstream Hat Zayıflaması 32
ve baglantı hızı 2458/531 şuanda şimdi arıza bıraktım. arıza kaydı almaları içinde baglantı kopuyo fln die palavra attım. büyük ihtimal hızımı 1024e kadar düşürüceklerdir klasik ttnet taktigi nede olsa, neden böyle oldu hattım durduk yere nie böyle zayıfladı anlamadım...
telekomda çalışan arkadaşımla sohbet ederken bu konuyla ilgili...bizzat kafalarına göre sabitleme yaptıklarını söledi...
vala korktugum başıma geldi hızımı 1024e kadar düşürdüler. dertsiz başıma dert acıyolar vala ne boktan bi iş töbe töbe
Bagli oldugun telekom santralini ara,adsl hiz islemlerine bakan kisimda hizini artirabilirsin,ben artiriyorum ama kopuyor,senin hat 4 u kaldirdina gore bosa 1 mb avunma.
santral numarasını nerden bulucam...
Google veya 11811den misal bagli oldugun il ve ilceyi soyleyince onlar veriyorlar,ornek Yalova santrali nosu,arayinca hizim dusuk de kaldirabildi max hizi onlar olcerler,sabitleyin de.
ya hattım çok rahat 8mbit i destekliyor 2ay once 4e sabitlemişlerdi aradım duzelttiler dune kadar hiç bi sorun yoktu şimdi yine 4e sabitlemişler yaptıkları işmi ya
aradım biraz önce hat degerlerim tekrar normale döndüde hız degişmedi bide upstream sınırı neden eksi gösteriyor o nedemek??
Upstream Hızı (Kbps) 509 Downstream Hızı (Kbps) 1020 Upstream Sınırı -18 Downstream Sınırı 31 Trained Modulasyon ADSL_2plus_AnxM LOS Hataları 0 Downstream Hat Zayıflaması 7 Upstream Hat Zayıflaması 4
Dostum ben bu yaptiklari isten bir sey anlamadim,aklim ve mantigim bu isi cozemiyor???
Ben hep 8000 kbps di bu 2 gün içinde 8000 iken modem resetleniyor ve 7500 e düşüyor tekrar resetliyorum 8000 oluyor sende dene.
Müşterilerinin tamamına 8mbit hız vermeye güçleri yetmediği için, birinden kısıp diğerine veriyorlar. Ben 5 ay kadar 8mbit'e kada tarifede 1mbit hız kullandım. Aradım yükselttiler. Benimkini yükseltirken başkasınınkini düşürüyorlar. Şimdi ben biraz kullanayım sesim çıkmasın benimki de iner aşağı... Artık 0,800 olunca da yükseltmiyorlarmış, normalmiş o...
saatlerdir ugraşıyorum telekomun girişindeki güvenlikten tutta müdüre kadar tellerini buldum. ama herkez acıyo adsl hız kısmındakiler teli acmıyolar güvenlikdeki adam hep müşteriler arıyor die onlar teli acmazlar dedi. durduk yere 4096 olan baglantı 1024e düştü ii mi? sözde 8mbite kadar
Santrale olan uzaklığınız eğer haddinden fazla ise santral görevlileri size garezleri olmadığından hattınızın devamlı düşmesini önlemek amacıyla hız düşümü yoluna gidiyor. Bazen bu durum abartılabiliyor Sizin hızı yükseltirken de birilerininkini düşürmüyorlar. Santral yoğunluğunun az olduğu sabah ve gece vakitlerinde interneti gayet stabil kullanabilirken yoğunluğun arttığı dönemlerde bant genişliğiniz azalacağı için (sinyal alımı zayıfladığından) hattınızda kopmalar yaşamaya başlayacak her seferinde 8192 kbps veya bu değere yakın bir hıza sabitlemek isteyecek ancak bağlantı sağlansa bile bir iki dakika sonra hattınız düşecek. Yani kaliteli bir net kullanımı olmayacak. Şu anda Türk Telekom 1 mbps hızı garanti ediyor. Sözleşmede yer alan "...e kadar" kelimeleri nedeniyle bu hızın üstünü garanti edemiyor. Bu durumda aboneye altyapıda iyileştirme yapılmasını beklemek kalıyor. Ancak bazen santrale yakınlığı oldukça iyi olanlarda da hız düşümü yapılabiliyor bunun nedeni ise bina içi kablolamadan dolayı sinyal alımının zayıflaması ile ilgili. Devamlı hattan düştüğünüz zaman santral bu duruma uyanıyor ve hızı biraz daha düşürüyor. Bu gibi sıkıntılar yaşamak istemiyorsanız (lafım santrale yakın olduğu halde hız kısıtlamasına uğrayanlara...) bina içi kablolamanızı eksiz ve kaliteli malzeme kullanarak yapmanızdan geçiyor. Saygılar
Aynı durum 2 ay önce benimde başıma geldi arkadaşlarında bahsettiği gibi internetin kesilmesini önlemek için 2 kbps e sabitlemişlerdi normalde 4kbps olan hızımı. Santralin numarasını vermişlerdi arayıp durumu bildirince aynı gün içinde düzelmişti. Bu ay yine aynı şey oldu 2 kbps düştü hız. Henüz aramadım güncelleme yapılır belki diye.
Upstream Hızı (Kbps) 795 Downstream Hızı (Kbps) 8187 Upstream Sınırı 21 Downstream Sınırı 21 Trained Modulasyon ADSL_2plus_AnxM LOS Hataları 0 Downstream Hat Zayıflaması 7 Upstream Hat Zayıflaması 4
dün cok ugraştım ama bitürlü ulaşamamıştım. bugün kalkar kalkmaz aradım 2dkkada 8mbite cektiler. önceden 4mbit veriyolardı şimdi 8mbit aldım okadar sinir harbinden sonra biraz karlı cıktım :)
Arkadaşım hat zayıflık değerin gayet güzel o nedenle uzun süre kopma olmaması lazım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme