Şimdi Ara

Kafam çok karışık yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başta açamamışım konuyu tekrar yazıyorum. Şimdi benim ilk senem, 24,5k MF sıralamam var. 9,8k TYT sıralamam var. 57 puan geldi obpden yani anlayacağınız ayt batırdı beni. 3-4 senedir aklımda askeri/sivil pilotluk var. Ama bundan pek çevreme bahsetmedim, kendime hedef olarak bile koyamadım, sadece kafamda bi fikirdi. Çünkü gerçekleşebileceğini hiç düşünmedim; kilo vermem gerek, skolyozum var, bende henüz bi şey yok ama ailede şeker hastalığı genetik, diyelim her şey yolunda gitti mesleğe başladıktan sonra bir sağlık sorunum olursa büyük bi hayal kırıklığı yaşarım. Bu sene herkese hedefim tıp falan dedim, puanım ne pilotluğa ne tıpa yetiyor dişçilik yazmayı düşünüyorum. İnsanlara güzel bir gülümseme vermek, yardım etmek falan vs. dişçilikte mutsuz olacağımı düşünmüyorum sadece devlet atamalarının az olması sebebiyle daha özele dayanan bi sektör olması biraz düşündürdü beni o kadar. Ama mesela hem dişçiliğe hem pilotaja yetiyor olsa puanım hiç düşünmeden pilotajı seçerim. Ve bu dönemde ileride hayatım boyunca bunun pişmanlığını yaşar mıyım diye endişelenmeye başladım. Garip bi gaza gelişle son 1-2 haftada 4 kilo verip skolyozumun derecesini ölçtürmek için randevu fln aldım. Akrabalar kesinlikle diş yazıp gitmemi söylüyor baskı derecesinde. Ailem mezuna kalırsan seni destekleriz ama açıkçası diş yaz istiyoruz diyor. Rehber öğretmenim 24 bin sıralamayla mezuna kalma diş oku sonra THYnin yetiştirmek üzere pilot alım ilanlarına başvur elinde garanti bi mesleğin olur diyor(Mantıklı ama böyle 5 yıl ertelemek bunu :/ ). THK tam burslu pilotaj geçen sene 7k ile Eskişehir teknik pilotaj geçen sene 4k ile kapatmış, benim tercihim bunlardan biri olurdu ama Okan da var 8k ile kapatmış geçen sene, kıbrıstaki pilotaj 14k ile kapatmış 2020de ama kıbrısta okuyabilicek maddi durumum yok. Şimdi bi de ben açıkçası kendime akademik olarak güveniyorum, çalışırsam bence 7 bine çekebilirim ama psikolojik olarak kendime pek güvenemiyorum. Geçen sene hep buhranlardaydım hiç düzgün çalışamadım, mesela modern fiziği sıfırdan bi konu anlatımı dinledim aytden bi gün önce öyle girdim. Hayır insanların benden pek beklediği bi şey de değil havacılık pilotaj falan. Neyse şeyi de bi seçenek olarak görüyorum diş yazsam 2022de obp kırılıcak 2023te tekrar hazırlansam obp kırılmadan ama hem üni hem sınav nasıl olur ve bilgileri unutur muyum falan sıralamlar iyice yükselir mi hiç bilmiyom. Aileme bi sene daha dershane masrafı yüklemek de var hayır, bi de kalıp da daha kötü sıralamayla gelmek var. Bu arada İngilizceyi seviyorum ve gözümde bi problem yok. Baya uzun oldu ama mevzu bu, bana fikir verin ya kararsızlığın sözlük anlamı gibi dolaşıyorum ortada.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    KAFAM ÇOK KARIŞIK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.