Şimdi Ara

kafam çok karıştı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum. 2500tl ye kadar verebilirim.
    ben oyun oynamayı sevmem. hatta hiç oynamam. bilgisayarda yapabileceğim pdf den bişey okumak. programlamayla uğraşmak. sörf yapmak. sanal sunucu kurabilirim.(4gb macbook air yetermi bilmem sanal sunucu için)
    benim önem verdiğim konu : sadelik, hafiflik , uzun batarya ömürlü
    illa i7 olacak 2 gb ekran kartı olcak diye bi derdim de yok.
    uzun lafın kısası ultrabookla (asus zenbookun tipini çok sevdim) macbook air arasında kaldım. sizce hangisini seçmeliyim? farklı bir ultrabook öneriniz varsa belirtirseniz çok sevinirim.

• macbook air çok rahat yeterli olur...
  • zenbookla arasında kaldım ya :( asus da apple gibi sade hafif zarif ve pil ömrü fazla
  • Retina ekranlı alabilirsen değme keyfine bence normal olsa bile al bi air bak keyfine âsus ta aynısının bir kaç sistem altı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tylerdurdenizm

arkadaşlar yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum. 2500tl ye kadar verebilirim.
    ben oyun oynamayı sevmem. hatta hiç oynamam. bilgisayarda yapabileceğim pdf den bişey okumak. programlamayla uğraşmak. sörf yapmak. sanal sunucu kurabilirim.(4gb macbook air yetermi bilmem sanal sunucu için)
    benim önem verdiğim konu : sadelik, hafiflik , uzun batarya ömürlü
    illa i7 olacak 2 gb ekran kartı olcak diye bi derdim de yok.
    uzun lafın kısası ultrabookla (asus zenbookun tipini çok sevdim) macbook air arasında kaldım. sizce hangisini seçmeliyim? farklı bir ultrabook öneriniz varsa belirtirseniz çok sevinirim.

http://www.sadecenotebook.com/asus-vivobook-s551lb-cj019h-ultrabook-pmu302785
    http://www.sadecenotebook.com/asus-zenbook-ux32ln-r4060h-ultrabook-pmu324178
    bu ürünelre bakabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

Retina ekranlı alabilirsen değme keyfine bence normal olsa bile al bi air bak keyfine âsus ta aynısının bir kaç sistem altı

merhaba : birşey sorabilirmiyim. mac aldıgım zaman crackli dosya kurabiliyr muyuz? mesela adobe photoshop veya call of duty yi para vermeden crackli olurmu? yoksa batarım ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    Kafam çok dolu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tylerdurdenizm kullanıcısına yanıt
    şöyle kısa bir cevap vermeye çalışıyım mac 2 işletim sistemini 2 farklı oturummuş gibi kullandırabiliyor yani bi oturumda mac osx varken diğerine windows kurup windowstaki gibi klasik indir crackle mantığı yapabilirsiniz bunun yanında mac osx dükkanında (galiba itunes appstore da olabilir :)) ücretsiz olanları indirip gönül rahatlığıyla kurarsınız şimdi oyun işine geldiğimizde iş karışır sen ben oyun oynamam demişsin geri call of demişsin bi tezatlık olmuş ama neyse oyunda şöyle ya mac osx marketten satın alırsın kaldırdığı kadar oynarsın ( bazı oyunlar yok call of var mı onada bi bakmak lazım ) yada windows kurarsın gene indir crackle oyna mantığı olur lakin windows kurunca genel olarak performans kaybı oluyor diyorlar bazılarda osx de iyi performans veridiğinden windows a geçince normal hızına dönüyor diyor ( + oyun oynyacaksan mac alma bence biz sen hiç oyun oynamam dediğin için mac önerdik ) eğer macbook tarzı kasası olan yarı oyun laptobu tarzı bir şey istersen farklı öneriler yapabiliriz ( destan oldu :))

• quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

şöyle kısa bir cevap vermeye çalışıyım mac 2 işletim sistemini 2 farklı oturummuş gibi kullandırabiliyor yani bi oturumda mac osx varken diğerine windows kurup windowstaki gibi klasik indir crackle mantığı yapabilirsiniz bunun yanında mac osx dükkanında (galiba itunes appstore da olabilir :)) ücretsiz olanları indirip gönül rahatlığıyla kurarsınız şimdi oyun işine geldiğimizde iş karışır sen ben oyun oynamam demişsin geri call of demişsin bi tezatlık olmuş ama neyse oyunda şöyle ya mac osx marketten satın alırsın kaldırdığı kadar oynarsın ( bazı oyunlar yok call of var mı onada bi bakmak lazım ) yada windows kurarsın gene indir crackle oyna mantığı olur lakin windows kurunca genel olarak performans kaybı oluyor diyorlar bazılarda osx de iyi performans veridiğinden windows a geçince normal hızına dönüyor diyor ( + oyun oynyacaksan mac alma bence biz sen hiç oyun oynamam dediğin için mac önerdik ) eğer macbook tarzı kasası olan yarı oyun laptobu tarzı bir şey istersen farklı öneriler yapabiliriz ( destan oldu :))

çok teşekkür ederim. hiç oyun oynamıyorum. onu örnek olsun diye verdim. şimdi bilgisayar müh. öğrencisi olacağım bu sene. abilerim türkiyedeki okullarda dotnet öğretiyolar dedi. o da sadece windows ta çalışıyor. benim sıkıntım o konuda. sanal sunucuyla çalışabilirim ama kaldırmı 4gb lik bir mac?

• tylerdurdenizm kullanıcısına yanıt
    Pc müh bende olacam inş bu sene istediğim yer gelmedi yüksek gelmeyecek yerleri tercih ettim abinin dedigini hiç bilmem ama pc müh olacaksan sınıfında bilgisayarın olacak zaten islerini ondan yapacaksın web ağı üzerinden her şeyin okul altyapısıyla bulut a alınacak pc müh olacaksan ağır iş yaptığında mac kaldırmaz mac den vaz geç zaten windows kurunca her şekilde tırt oluyor asus zenbook bakanilirsin illade ince olacaksa zaten mühendislik laptobu = oyun laptobi gibi bir şey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılım işleri ve sanal sunucu vs gibi konulara yönelecekseniz, hyper v veya vmware kullanacaksanız ram i arttırılabilir bir cihaz seçmenizde fayda var. veya en azından 8gb ram li bir model almalısınız.
    Macbooklar hakkında pek bir bilgim yok donanım olarak ama Zenbook serisinin bazılarında ram anakarta entegredir ve 4gb ise yükseltme şansınız olmayabilir. ama örneğin UX32LN alırsanız anakarta entegre 2gb ram i ve artı olarak ram yuvasında 2gb ram i vardır ve o rami 8gb ile değiştirerek toplamda 10gb ram e ulaşabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.