Şimdi Ara

Kafam çok karıştı lütfen yardım (HTPC ile LCD Tv bağlantısı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Philips PFL7662D LCD TV'im var ve bir de HTPC'im, LCD TV 1080p Full HD desteklemesine rağmen PC bağlantısı olarak 1024x768 destekliyor maksimumda (1:1 Pixel Mapping yaparak). Dolayısıyla ben PC bağlayıp 1920x1080 görüntü de alabiliyorum ancak pixel mapping yapmadığı için çamur gibi oluyor görüntü. Şimdi windows çözünürlüğünü 1024x768'e ayarlayıp KMplayer aracılığıyla Full HD çözünürlükte bir film oynatmayı denediğimde görüntü gayet güzel, ancak videoyu tam ekran yaptığımda yine de 1024x768 çözünürlükte olmuyor muyum ? Dolayısıyla o Full HD filmi 1024x768'e downscale etmiş olmuyor muyum ? Oysa KMplayer da bu durumda video bilgisini ekrana yansıttığımda output : 1920x1080 bilgisini veriyor. Üstelik screen capture aldığımda da 1920x1080 bir resim captureluyor. Windows çözünürlüğü 1024x768 iken nasıl oluyor bu ? Hadi tam ekran yaptığımda çözünürlük birden 1920x1080'e çıkıyor desem ondan da emin değilim zira TV "1080p" mesajı vermiyor. Oysa PS3 bağlayıp full hd görüntü aldığımda tv'de direk 1080p ibaresi beliriyor.

Yani sizin anlayacağınız ben windows çözünürlüğünü 1024x768'e ayarlayıp KMplayer'da 1920x1080 bir film oynatıp tam ekrana aldığımda hangi çözünürlükte film izlediğimi anlayamıyorum !!

Öte yandan windows ekran çözünürlüğünü 1920x1080'e getirip pixel mapping olmadan o çamur gibi görüntü varken kmplayer'ı açıp aynı filmi oynattığımda daha kötü bir görüntü elde ediyormuş hissiyatındayım.

Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

• TV'ye 1024-768 yolladığında ve bunu tv menüsünden tam ekran yaptığında upscale işini tv yapar. TV'ye 1920*1080 ile bağlanıp tam ekran seyrettiğinde 1:1 pixel yapamadığından bu değerde görüntü belki biraz bozulur ama tv bunu 1080p olarak algılar.

Eğer 1024*768 ile tv'ye bağlansan ama görüntüyü ekrana yaymasan. Yani ekranın tam 1024*768 pikselinde görüntü oluşursa tv işlem yapmaz. PC downscale yapar.

Ya aslında fazla detaya girmeyelim. TV'de 1920*1080 pixel var mı var. Ve bu pixeller bir şekilde doluyor. İşin önemli noktası pc ile ilk bağlandığın çözünürlük. 1024*768 ise pc'de seyrettiğin 1080p film de olsa, playerdan ayarları da değişsen, bu görüntü 1024*768 ile tv'ye yollanıyor demektir. Bundan sonrasını tv'nin işlemcisi halleder. Tam ekran seyrediyorsan upscale yapar. 1024*768 lik alanında görüntü oluşmuyorsa sadece yanlarda siyah bar ama dükeyde tüm kısım doluyorsa aslında bu durumda bile 1:1 yapıyor denemez. Çünkü gelen görüntünün satır sayısı 768 iken fullhd bir tv'de satır sayısı 1080 dir. Dolayısıyla yukarı-aşağı bir upscale oluşur.

• Bir de sen VGA'dan mı bağlıyorsun HTPC'yi? Bazı tv'ler özellikle yeni modellerin nerdeyse hepsi HDMI'dan 1920*1080 algılar. Daha doğrusu tv hdmi'dan gelen bu sinyali harici bir aygıt örneğin:ps3 gibi kabul eder. Ve tv menüsünde bir ayar vardır. İşte Samsung'larda just scan, Sony'lerde full pixel, Toshiba'larda exact scan gibi...Bu seçildi mi 1:1 pixel yapacak şekilde görüntü tam ekran yerleştirilir.

Senin tv yanılmıyorsam biraz eski bir model. Belki HDMI'dan bağlamana rağmen bu özellik olmadığından kullanamıyor olabilirsin veya HTPC'nin hdmi çıkışı olmayabilir. Ama bir hatırlatayım dedim.
  • DVI to HDMI kablo ile HDMI'dan bağladım PC'yi, benim anlayamadığım ve aşırı saçma gelen şey de şu : Bu durumda benim LCD TV'im güya 1080p görüntü destekliyor olmasına rağmen ben bir PC aracılığıyla full hd mkv bir filmi 1920x1080 çözünürlükte izleyemiyorum ! Ancak 1024x768'lik bir görüntüyü upscale yazarak izlemiş oluyorum. Öte yandan aynı filmi mts formatında PS3 aracılığıyla aynı LCD TV ile 1920x1080 olarak izleyebiliyorum. Doğru muyum ?
  • hocam tv nin bütün hadmi girişlerini dene . bende samsung 32s81b lcd var bende ilk önce hdmi 1 den bağladım dvi-hdmi ile ne kadar uğraşsamda 1368*760 1:1 piksel yapamadım sonra kullanma klavuznu kurcalarken 1:1 piksel mapingi hdmi ikiden bağlayın yazıyordu. hemen denedim bağladım görüntüyü aktardığım gibi bilgisayar sordu ve 1:1 piksel maping yaptı. deneme değer
  • Akşam gidince bir deneyeyim, belki işe yarar ancak çok umutlu değilim. Zira TV'nin kullanım kılavuzunda zaten desteklenen pc çözünürlüklerinde maksimum 1024x768 yazıyordu. Şu durumda bir LCD TV'yi HTPC ile birlikte kullanmak isteyen biri için TV'nin tek başına FULL HD olmasının hiçbir esprisi yok anladığım kadarıyla. Ancak 1920x1080 pixel mapping yapabiliyor olması lazım ki o çözünürlükte pixel mapping yapan LCD de var mıdır bilemiyorum :) Hayır benim anlamadığım sıradan bir DVD player bile TV'ye 1080p video sinyali gönderebiliyorken, bir PC'de bu sinyali video sinyali olarak göndermenin imkanının olmayışı. İlla PC sinyali olacak, o zaman da Full HD film izleyemeyeceksin televizyonun Full HD olsa dahi. Çok saçma yahu !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaRLusT -- 28 Aralık 2009; 9:41:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StaRLusT

Akşam gidince bir deneyeyim, belki işe yarar ancak çok umutlu değilim. Zira TV'nin kullanım kılavuzunda zaten desteklenen pc çözünürlüklerinde maksimum 1024x768 yazıyordu. Şu durumda bir LCD TV'yi HTPC ile birlikte kullanmak isteyen biri için TV'nin tek başına FULL HD olmasının hiçbir esprisi yok anladığım kadarıyla. Ancak 1920x1080 pixel mapping yapabiliyor olması lazım ki o çözünürlükte pixel mapping yapan LCD de var mıdır bilemiyorum :) Hayır benim anlamadığım sıradan bir DVD player bile TV'ye 1080p video sinyali gönderebiliyorken, bir PC'de bu sinyali video sinyali olarak göndermenin imkanının olmayışı. İlla PC sinyali olacak, o zaman da Full HD film izleyemeyeceksin televizyonun Full HD olsa dahi. Çok saçma yahu !

Çoğu lcd'de bu aradığın özellik var aslında. Senininkinde niye yok şaşırtıcı. Kullanım kılavuzundaki PC algılama değerleri genelde VGA bağlantı için geçerlidir. Kullanım kılavuzunu indirebileceğim bir link biliyorsan, müsait bir zamanımda okuyup incelemeye çalışırdım. Belki gözünden kaçmş bir nokta olabilir.

• İlgin için teşekkürler, bir bakabilir ve beni aydınlatabilirsen çok memnun olurum. Kullanıcı kılavuzu linki şu şekilde :http://www.p4c.philips.com/files/4/42pfl7662d_12b/42pfl7662d_12b_dfu_tur.pdf

quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: StaRLusT

Akşam gidince bir deneyeyim, belki işe yarar ancak çok umutlu değilim. Zira TV'nin kullanım kılavuzunda zaten desteklenen pc çözünürlüklerinde maksimum 1024x768 yazıyordu. Şu durumda bir LCD TV'yi HTPC ile birlikte kullanmak isteyen biri için TV'nin tek başına FULL HD olmasının hiçbir esprisi yok anladığım kadarıyla. Ancak 1920x1080 pixel mapping yapabiliyor olması lazım ki o çözünürlükte pixel mapping yapan LCD de var mıdır bilemiyorum :) Hayır benim anlamadığım sıradan bir DVD player bile TV'ye 1080p video sinyali gönderebiliyorken, bir PC'de bu sinyali video sinyali olarak göndermenin imkanının olmayışı. İlla PC sinyali olacak, o zaman da Full HD film izleyemeyeceksin televizyonun Full HD olsa dahi. Çok saçma yahu !

Çoğu lcd'de bu aradığın özellik var aslında. Senininkinde niye yok şaşırtıcı. Kullanım kılavuzundaki PC algılama değerleri genelde VGA bağlantı için geçerlidir. Kullanım kılavuzunu indirebileceğim bir link biliyorsan, müsait bir zamanımda okuyup incelemeye çalışırdım. Belki gözünden kaçmş bir nokta olabilir.

• Kullanım kılavuzunu biraz inceledim dostum. HDMI'dan PC sinyal algılaması max. 1024*768 gözüküyor ama bence bunun önemi yok. Kendi tv'im den örnek vereyim.

Benim Sony v4000'in kılavuzunda da 1280*1024 mx. yazar. Bunun üzerindeki değerlerde göstermiyorum demez. Sadece bu sinyali PC değilde external-harici bir cihazdan gelen görüntü olarak kabul eder ve gösterir. Fakat bunu görüntü olarak algıladığı için görüntünün etrafından bir kısmını göstermez. Çünkü 1:1 yapmaz. Bu görüntü olduğu için de, gözün alggılayabildiği bir olumsuzluk pek oluşmaz. Amma... pc sinyali olduğunda bu görüntüyü biraz olsun genişletmesi 1:1'i bozduğu için masa üstü uygulamarında netlik kaybı hissedilir.

İşte bunun önüne geçebilmek ve 1:1'i sağlamak için Sony "tam piksel" diye bir ayar koymuş tv'ye. Onu seçtiğinde bu kenara taşmalar kaybolur ve 1:1 yapacak şekilde görüntü oturur. Dolayısıyla pc sinyali olarak algılamamasının dezavantajı kaybolmuş olur.

Senin tv'ye dönelim. Benim dikkatimi, kılavuzdaki şu aşağıya aldığım kısım çekti.
     Kafam çok karıştı lütfen yardım (HTPC ile LCD Tv bağlantısı)

Buradaki "native 1080" olarak geçen ayar, Sony'deki "tam piksel" e benziyor. Bence senin yapman gereken:

1080i veya 1080p olacak şekilde pc'den sinyali yolladıktan sonra ki yollayabildiğini söylemiştin ama görüntü biraz dağınık oluyor demiştin, işte bu "native 1080" i "ON" yapmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 28 Aralık 2009; 18:58:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.