Şimdi Ara

Hd film izlerken ayarlarım nasıl olmalı :( Üstadlar bi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar monitörüm aşağıda.Bazı sitelerde dvi girişi olduğu yazsada monitörde dvi girişi yok.Hatta şimdi asus teknik desteği aradım onlarda yok dediler.Ama elimdeki monitörle Hd yayın izleyebilirmişim.Maximum kalitede hd izlemek için ne gibi ayarlar yapmam lazım.Çözünürlüğü normalde 1024*768 kullanıyorum.Bunu en yüksek seviyeye çıkardığımda yazılar çok küçük oluyor ekran oturmuyor vs. Acaba filmi taktığımda mı kontrastı yükselticem ya da başka bi püf noktası varmı.Ekran kartım Nvidia 512 mb G-Force 8500.Ayrıca bilgisayarımda Avermedia A-700 dvb-s digital tv kartı var.Avertv 6 programını kullanarak tv izliyorum.İzleyeceğim Hd filmi bu programla açmamın bi artısı olur mu ? ya da hangi programla izlememi tavsiye edersiniz.Sizden ricam elimdeki malzemeleri gördünüz bunları kullanarak en üst seviyede Hd film nasıl izleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Hd film izlerken ayarlarım nasıl olmalı :( Üstadlar bi yardım

Ürün Özellikleri

ASUS VW222S 22" LCD MONİTÖR

*

Ana Özellikler

Ekran Büyüklüğü : 22 inch
    Çözünürlük : 1680 x 1050
    Monitör Tipi : Geniş Ekran LCD
    Tepkime Süresi : 2 ms
    Bağlantı Tipi : Analog VGA - DVI

Teknik Özellikleri

Kontrast : 2000:1
    Parlaklık : 300 cd/m2
    Nokta Aralığı : 0.282 mm
    Renk Sayısı : 16.7 Milyon
    Aktif Görülebilir Alan : 22 inch
    Yatay Tarama Frekansı : 31.3 - 80.2 kHz
    Dikey Tarama Frekansı : 56 - 75 Hz
    Maksimum Düşey Bakış Açısı : 160°
    Maksimum Yan Bakış Açısı : 170°
    Kullanıcı Kontrolleri : Parlaklık - Kontrast - Dil Seçenekleri - Pozisyon
    Diğer Özellikler : Kensington Kilit Uyumlu
    Güç Kaynağı : 55 Watt

Görünüm

Boyutlar : 513 x 405 x 210 mm
    Ağırlık : 4.8 kg
    Renkler : Siyah

• full hd için büyük ii fakat çözünürlüğü yetersiz bir monitör full hd demek 1920 x 1080 = pixel demektir.Yani full hd nin çözünürlüğü budur ama bu demek değildir ki daha düşük ekranlarda full hd seyredilemez çok da güzel seyredilir ama önerilen kalite odur ki konsol filan bağlandığında hdmi girişi de bulunması avantajdır.Senin monitor full hd çözünürlüğe sahip olmasada sen olabildiğince yüksek çözünürlükte film seyret(hd)yada 720p çözünürlükleri ama en yükseğü en iyidir kanatimce program olarak vlc player ,codecleride yükle k-lite(123)son sürümünü bunun sayesinde tüm playerlarında wmp dahil tüm formatları rahatça seyredersin.Ekran kartında yeterli hd filmler için kontrast ayarı filan senin göz zevkine kalmış bnden bukadar

• quote:

Orijinalden alıntı: F a t a l 3 t y

full hd için büyük ii fakat çözünürlüğü yetersiz bir monitör full hd demek 1920 x 1080 = pixel demektir.Yani full hd nin çözünürlüğü budur ama bu demek değildir ki daha düşük ekranlarda full hd seyredilemez çok da güzel seyredilir ama önerilen kalite odur ki konsol filan bağlandığında hdmi girişi de bulunması avantajdır.Senin monitor full hd çözünürlüğe sahip olmasada sen olabildiğince yüksek çözünürlükte film seyret(hd)yada 720p çözünürlükleri ama en yükseğü en iyidir kanatimce program olarak vlc player ,codecleride yükle k-lite(123)son sürümünü bunun sayesinde tüm playerlarında wmp dahil tüm formatları rahatça seyredersin.Ekran kartında yeterli hd filmler için kontrast ayarı filan senin göz zevkine kalmış bnden bukadar

hocam bnm anlamadığım normal anlarda film izlerken filan değil çözünürlük ayarını nası yapıcam.Masaüstünde boşta sağ tuş yapıp ayarlardan ayarlasam sadece 1024*768 de ekran tam oturuyor.Onun harici değerlerde hep ekran bozuk.ya yazılar çok büyük ya da çok küçük.Bunu ayarlamanın formülü nedir ? Devamlı en üst çözünürlükte kullanma imkanım varmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: appachii

quote:

Orijinalden alıntı: F a t a l 3 t y

full hd için büyük ii fakat çözünürlüğü yetersiz bir monitör full hd demek 1920 x 1080 = pixel demektir.Yani full hd nin çözünürlüğü budur ama bu demek değildir ki daha düşük ekranlarda full hd seyredilemez çok da güzel seyredilir ama önerilen kalite odur ki konsol filan bağlandığında hdmi girişi de bulunması avantajdır.Senin monitor full hd çözünürlüğe sahip olmasada sen olabildiğince yüksek çözünürlükte film seyret(hd)yada 720p çözünürlükleri ama en yükseğü en iyidir kanatimce program olarak vlc player ,codecleride yükle k-lite(123)son sürümünü bunun sayesinde tüm playerlarında wmp dahil tüm formatları rahatça seyredersin.Ekran kartında yeterli hd filmler için kontrast ayarı filan senin göz zevkine kalmış bnden bukadar

hocam bnm anlamadığım normal anlarda film izlerken filan değil çözünürlük ayarını nası yapıcam.Masaüstünde boşta sağ tuş yapıp ayarlardan ayarlasam sadece 1024*768 de ekran tam oturuyor.Onun harici değerlerde hep ekran bozuk.ya yazılar çok büyük ya da çok küçük.Bunu ayarlamanın formülü nedir ? Devamlı en üst çözünürlükte kullanma imkanım varmı ?

Eğer yüksek çözünürlükte bulanıklaşıyorsa hz yani yenilme hızından kaynaklanabilir benim ekran 1440x900 75 hz a getirince tam ekrana oturuyor netleşiyor.En yükseğide bu monitorumde ama sen yazılarının küçüklüğünden yakınıyorsan onu görünümden yazıları büyütebiliyorsun

• Senin monitorünün doğal çözünürlülüğü 1680 x 1050. Masaüstünde olsun oyunlarda olsun hep bu çözünürlükte kullanmalısın diğer çözünürlülükler bulanık olucaktır.En net en keskin görüntü senin monitöründe 1680 x 1050 çözünürlüktür.Yazılar ufak gelebilir alışırsın.Alışmalısın olması gereken o. Benim monitor 1920x1080 çözünürlük, benimkinde seninkine nazaran daha da küçük yazılar, alışıyorsuın merak etme.Masaüstünde yazılar ufak gelirse çözünürlüğü değiştirme onun yerine windows'tan dpi ayarı var onu yükseltirsen simgeler ve yazılar büyür.Hemde çözünrülülüğü değiştirmemiş olursun olması gereken ayarda kullanırsın yazılarda büyük olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 17 Haziran 2010; 19:46:01 >
  • hocam oldum olası 1024*768 kullandım.hala onu kullanıyorum.acaba ben bu çözünürlükte kullanmaya devam edersem izlediğim hd filmlerin kalitesini etkiler mi ?
  • 1024x768 çözünürlükte hem görüntü kalitesinden feragat ediceksiniz hemde uygun oran değildir.
    geniş ekran bir monitörde(16:10) neredeyse tam kare bir çözünürlük (4:3) kullanmaktasınız.
    buda görüntünün esnemesi ve bozulması demek. yani ekranda göreceğiniz adamlar aslında daha zayıf denebilir

kesinlikle 1680x1050 kullanınız. Formel e katılıyorum dpi ayarları ile rahat kullanırsınız ve kısa zamanda alışacağınıza eminim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende de aynı sorun vardı dği ayarlarını yükselttim rahatım şimdi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.