Şimdi Ara

Kafam karışık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araba alacağım, ancak showroom'ları gezip inceledikçe durum daha da karıştı.

Kriterler şöyle;

- Araç sıfır olacak
    - Kesinlikle şu markalardan birisi, başka bir marka düşünmem; VW, Ford, Opel ve Volvo
    - Yılda hemen hemen tamamı şehiriçi olmak üzere 13-14 bin km yol yaparım. Başlangıçta sadece dizel modellere bakıyordum, fakat fiyat farklarından dolayı benzinli modelleri de sorgulamaya başladım.
    - Bütçe olarak gönlüm 50k civarına bağlamak, ancak 60k e kadar da çıkabilirim.
    - B sınıfı düşünmüyorum
    - ESP ve otomatik klima olmazsa olmaz
    - Otomatik şart değil, manuel olur
    - Performans delisi değilim, ancak zayıf motorda istemiyorum. Kriter olarak, 100 bg altı olmaz diyebilirim.
    - En az bi 5 sene binerim. Daha fazla da kullanmak arzusundayım

Bana fikir verebilirseniz çok sevinirim

• Opel Astra 1.4 140hp 200nm 6-ileri manuel Sport donanım. (benzinli), dilerseniz ActiveSelect ile de alınabilir. 50.900 manuel için, 53.900 otomatik için.

Volvo'da size uygun model yok gibi. Belki bomboş s40 sedan 1.6 dizel bulunabilir 60k civarına.

VW'de de Golf 1.4 tsi 122hp - 7ileri DSG Highline önerebilirim. 58.200

Benim tercihim düz vites Astra Sport olurdu sanırım iyi bir indirimle 48 civarına alınabilir, VW bayileri 1 kurus bile indirim yapmıyor.

Ford Focus, iç mekan ve bagajı çok dar, fiyatlarını da beğenmediğim için kişisel olarak önermiyorum.
  • Sedan olucaksa Kesinlikle Focus 3
    Dizel ve Benzinli Hb olucaksa Golf 6
    Benzinli Hb olucaksa Golfe alternatif Astra J

Ben olsam Fiyat avantajı nedeniyle Astra J 1.4 140 ps yi alırdım muhtemelen ama aklım Focusda kalırdı.
  • JETTA 1.4 TSI 122 PS Highline 52.300,00
  • Yeni astra.
  • Bende jettanın versiyonlarını incelemenizi tavsiye ederim...
  • Merhaba Arkadaşlar,

Sanırım forum da ki en ilginç katılımda bulunacağım. Yaklaşık 15 gün önce ekonomik nedenlerden dolayı 2010 model a4 2.0 tfsi quattro aracımı satmak zorunda kaldım. Sonra uygun fiyatlara konforlu bir araç alabilmek için arayışlara girdim ve tabii ki yeni doğan bir bebeğim olmasından dolayı 4 kapı almak istedim.

Fiyat performans araştırmaları yaptım. Sonuç ne olursa olsun bir de yakından görebilmek adına;
    Yeni Astra, Ford Focus, Honda Civic, Renault Megane, Vw Golf ve Citroen gezdim.

Sadece Yeni Astra test etme ihtiyacı hissettim çünkü aracın iç konforu benim için önemliydi. Sürüş bir zevktir ve dış detaylar ise gösteriş diye düşündüm. Bu tabii ki benim fikirlerim. Astra içi ve dışı olarak bence diğer modellerle kıyaslanmayacak kadar başarılı geldi.

Astra Sport 1.4T karar verdim. Çünkü araç biraz gitmeli. Gitmeyen araca gitsin diye gaza bastığınızda dizel motorlar hem sorun hemde yakıt adına benzinliden çok farklı değil.
    Citroen DS4'e baktım (Dış Görüntü 10 üzerinden 10 iç mekan ve konsol ise maalesef beni biraz üzdü. Arka koltuk hacmi çok kısa ve basık bir araç) Tabii ki çok şık ve güzel olmuş ama A4 den inen biri olarak beni inanın çok mutlu etti.

Dizel almak çok istedim. Ama a4 den inince çok zor geldiğinden 1.4T ye karar verdim.

Honda yeni civic, focus ve renault sevmeyen biri olarak bu araçlar çok basit geldi.

Astra iri kasası, güzel iç tasarımı, yenilenen ve hiçte fena olmayan dış tasarımı ile beni çok mutlu etti. İkinci el piyasasıda çok önemli diye düşündüm ve benim aracın 2.el olanlarına baktım ki zaten 2012 olan bir ikinci el göremedim. Buna rağmen ben dolu modelini 53.000 e almama rağmen boş olan modelleri bile 50.000 rakamlarına satabiliyorlar.

Yanlız bir detayı aktarmayı unuttum. Benim araçta Navi 600 Navigasyon var ve aracı çok değiştiriyor diye düşünüyorum. Sunroof ta var bluetooth da. İstediğim herşey var araçta ve şu ana kadar çok mutluyum. Umarım sorun yaşamam.

A4 ile 2.0 T ve sürekli 4 çeker olduundan 100 km ortalama 14litre yakan biri olarak 7 litreye düşmek de ayrıca mutlu etti tabii.

Dizel kullanan arkadaşların araçlarına diyecek birşeyim yok çünkü bu araçta ne istediğinle ilgili.

Umarım vermiş olduğum bilgiler yeni düşünen arkadaşlara yardımcı olmuştur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aradığnız kritirlere en uygunu JETTA 1.4 TSI 122 PS Tiptr. DSG Comfortline 57 bin tl
  • Aradığnız kritirlere en uygunu JETTA 1.4 TSI 122 PS Tiptr. DSG Comfortline 57 bin tl
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.