Bildirim
Kafamda soru işaretleri bi yardım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
55-200 ile de çok güzel bokeh imkanı yakalarsınız. Hatta 200mm civarında 50mm 1.8'den daha iyi bokeh verebilir. O yüzden memnunsanız hiç gerek yok. Dar alanda çekim yapıyorsanız veya daha açık bir diyaframa ihtiyacınız varsa 50mm güzel bir seçenek olur. -
almaya gerek yok o halde. Teşekkürler -
Hocam yukardaki abimiz daha bilgili sanırım fakat ben de sana şöyle bir katkı sağlim.
Elindeki lensin odak aralığının geniş olması güzel fakat bu aralık ne kadar fazlaysa fotoğrafta sana kayıp olarak döner.Keskinliği öldürür.Zaten sabit açılı diyeceğim artık,bu lenslerin özelliği keskinlikten kazanmaları.Hayat bookeh değil :D zoom güzel,ama prime lensin tadı hiçbişeyde yok,bide manual focus iste tadından yenmez.bence karşılayabiliceğin bir fiyatsa al gitsin. -
Yani 50 mm ile daha keskin fotoğraflar çekebilirim diyosunuz öyle mi? -
Bu işin mantalitesi budur.öle milyarlık lensler kullanmıyorsanız sabit odaklı lens herzaman daha keskindir.50mm lik bir lenste arkadaşın bahsettiği bookeh olayını 1 metredeki cisme yaparsınız. 200mm deki lenle 3 metredeki cisme yaparsınız.fark bu.zaten biliyorsunuz. ama odak aralığı büyüdükçe lensin keskinliği azalır.o yüzden bir 50mm 1.6 200 tl iken. ne bilim 35-200 3.6 da 200 tl. e crop makinada 35 mm zaten 50 mm olarak çalışıyor. adam salak mı geri kalan odak aralığını bedavaya vericek.olay o. 35-200 ün 50mm deki durumu 50mm prime lensin keskiliğinden düşüktür.şahsen elinizde zoom yapabiliceğiniz bir lens olması iyi,yani şart gibi bişey,herşeye çok yaklaşamıyosunuz,yada görüş açısı sağlıyor falan falan.ama ben gördüğümü çekerim diyosanız 50 mm. -
hocam doğru söylüyor. Canon 55-200 ile 50mm 1.8 arasında çok da yadsınmayacak farklar var. Tamam 50mm 1.8 le daha yakından fotoğraflar çekmeniz gerekir ancak 1.8 diyafram ile düşün ışıkta çok daha iyi sonuçlar alırsınız. 55-250 4.5 - 5.6 diyafram aralığı bu size zorluk çıkaracaktır. 50mm 1.8 tam bir fiyat performans ürünü. Şu an dolar yüksek olmasına rağmen fiyatı da gayet iyimiş buradahttp://www.babatasfoto.com/canon-ef-50mm-f-1-8-ii-sabit-lens-urun870.html -
quote:
Orijinalden alıntı: çığır
hocam doğru söylüyor. Canon 55-200 ile 50mm 1.8 arasında çok da yadsınmayacak farklar var. Tamam 50mm 1.8 le daha yakından fotoğraflar çekmeniz gerekir ancak 1.8 diyafram ile düşün ışıkta çok daha iyi sonuçlar alırsınız. 55-250 4.5 - 5.6 diyafram aralığı bu size zorluk çıkaracaktır. 50mm 1.8 tam bir fiyat performans ürünü. Şu an dolar yüksek olmasına rağmen fiyatı da gayet iyimiş buradahttp://www.babatasfoto.com/canon-ef-50mm-f-1-8-ii-sabit-lens-urun870.html
Reklam yapacağım diye ne yapacağınızı şaşırdınız artık. Adam Nikon kullanıyor sen gidip Canon 50mm öneriyorsun. Nikonda 50mm fiyatı 225 lira olsa almasını önerirdim zaten. 800 lira fiyatı var. Düşük ışık harici sadece portrede 800 lirasına yazık olacak.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Abi adam 50mm lens bakıyorum diyo,tamronu var bilmemnesi var. Ben mesela amerikadan gelen tokina 28-90 bi lensi 180 liraya satmıştım.sıfır gibiydi.Bakar nikona uygun bi lens gider alır nolcak.Genel olarak 50mm nin ne faydası zararı olacak onları konuşmak lazım. -
quote:
Orijinalden alıntı: VYC Majoris
quote:
Orijinalden alıntı: çığır
hocam doğru söylüyor. Canon 55-200 ile 50mm 1.8 arasında çok da yadsınmayacak farklar var. Tamam 50mm 1.8 le daha yakından fotoğraflar çekmeniz gerekir ancak 1.8 diyafram ile düşün ışıkta çok daha iyi sonuçlar alırsınız. 55-250 4.5 - 5.6 diyafram aralığı bu size zorluk çıkaracaktır. 50mm 1.8 tam bir fiyat performans ürünü. Şu an dolar yüksek olmasına rağmen fiyatı da gayet iyimiş buradahttp://www.babatasfoto.com/canon-ef-50mm-f-1-8-ii-sabit-lens-urun870.html
Reklam yapacağım diye ne yapacağınızı şaşırdınız artık. Adam Nikon kullanıyor sen gidip Canon 50mm öneriyorsun. Nikonda 50mm fiyatı 225 lira olsa almasını önerirdim zaten. 800 lira fiyatı var. Düşük ışık harici sadece portrede 800 lirasına yazık olacak.
Reklamlık bir durumum yok 55-250 olarak algıladım ürünü aradaki farkın öyle sadece bokeh yapmaktan ibaret olmadığını belirtmek istedim.
-
Nikon'da otofokus ile kullanılabilecek lenslerin en ucuzu 50mm 1.8G'dir. Onun da fiyatı malum 800tl civarı. Arkadaş D7XXX ve üstü bir seri kullanıyorsa 1.8D de alabilir. Başka da 1000 liranın altında lens yok. Manuel odaklama yapmak da giriş seviyesi dslr ile biraz zor olacağı için hiç yazmıyorum. Bu durumda 50mm almasını tavsiye etmekteki mantığı çözemedim. Arkadaş elindeki lens ile son derece mutlu ve çektiği fotoğrafları beğeniyor. Düşük ışık ile de çok ilgi olmadığına göre benim ekleyecek birşeyim yok.
@xhoOp Nikon'un hangi modelini kullanıyorsunuz? -
Hocam arkadaşın parayla ilgili problemi yok mu bilemeyiz.Ben sorudan daha çok,50mm nin ne gibi artısı eksisi olur gibi anladım ve söyledim.Ben şahsen 50mm de af çok da gerekli görmüyorum.Benim görüşüm kişiye göre değişir.mf daha zevkli bence.
Ben olaya ışık açısından bakmıyorum,evet f değeri her lenste fark yaratır.Ama bir prime kullanmanın zevki farklıdır.Tekrar diyorum,mm veriyor marka değil.Alternatif markalara yönelebilir.
Hangi makinayı kullandığını bilmiyoruz ki.Sadece 55-200 aldım demiş.50mm her fotoğrafçının olmazsa olmazı bence :) -
Konu sahibinin maddi durumunu tabii ki bilmiyoruz ama çok ciddi şekilde portre çekmeyen biri için bu miktarlar her durumda yüksek. Kaldı ki herkes "50mm kesin olmalı" tarzında konuşur ve büyük ihtimalle bu arkadaş da bu tür söylemleri duyduğu için konu açma ihtiyacı hissetmiştir. Ben bir zorunluluk olmadığını, eğer gözünün kırpmadan bu miktarları harcayamayacaksa kendisini sıkıntıya sokmamasını öneriyorum. Tabi 2. el alıp deneyip fazla zarar etmeden elden de çıkarabilir.
Elbette ki yöneltilen soru "50mm bana portrede ne fayda sağlar" tarzında olduğu için ben olmazsa olmaz bir lens olmadığını belirttim. 50mm 1.4 veya 85mm 1.8, 1.4 gibi lensler olsaydı portre için ciddi fark yaratırlardı. 50mm'de otofokusu çok gerekli görmüyorum demişsiniz ama 55-200'den daha keskin fotoğraflar çekebilirsiniz demiştiniz ve eğer odaklamayı kusursuz yapamazsa 55-200 ile çektiklerinin yanından bile geçemeyecek kadar düşük keskinliği olan fotoğraflar çekecektir çünkü fotoğraflar net çıkmayacak. Kaldı ki 200mm'de f/5.6'nın verdiği bokeh için 50mm'de 1.8 ve 2.8 arasında bir diyafram seçmeli ve bu durumda odaklama daha da zorlaşacak çünkü alan derinliği oldukça düşük olacak. Bu tarz diyaframı oldukça geniş olan lensleri çoğu kişi 1.8 gibi değerlerde kullanmaz zaten. Genelde 4 civarı tercih edilir ki insanların bir kısmı odakta, diğer kısmı dışarıda olmasın.
Diğer bir kısım ise nasıl ortamlarda portre çekileceği. Yani arka planın portresi çekilecek kişiden ne kadar uzakta olduğu. Eğer arka plan objeye 5-10 metre mesafede ise 50mm daha bulanık yapacaktır fakat daha uzun mesafeler söz konusuysa 200mm'de çekilen arka plan daha bulanık olur. Bu yüzden elimizde 2 lensin de olması bir avantaj sağlar fakat bu bulanıklık farkının devasa olmayacağını söyleyebiliriz. Bu fark için 50mm masrafına girilip girilmeyeceği kişisel bir konudur ve arkadaş karar verir artık.
-
Tabiki dediklerinize katılıyorum,bu da bir bakış açısı benimki de.Sadece ben kendi bakış açımı söylerken dayanaklarımı belirttim.Ayrıca şunu da söylemek lazım ki eğer makinesi crop ise 35mm alsın :D çünkü 50mm hakaten 50mm olmicak crop makinesinde.
Ben şahsen canon ae-1 im ile fd 1.4 50mm lens kullanıyorum.Kullandığım tek 50mm de bu idi.Eminin bir gün sizin elinize de geçmiş incelemiştirsiniz bu lensi.Bence focus ring gayet başarılı.
Ben şahsen portre bazında düşünmüyorum.50mm nin bakış açısını seviyorum.Öyle zoom moom falan olmadığı için insanı sabit bir bakış açısına itiyor.Görüş açısını da seviyorum şahsen.Eğer uzaktaki bir cismin sizi farketmeden fotosunu çekmek isterseniz zoom gerek,ama diğer biçok şey için 50mm yeter gibi bir hissim var içimde.Şahsi fikir tabiki bunlar.Arkadaş ne zaman ne gibi bir lens almayı düşünür bilinmez.önceden belirttiğim gibi bir tokina 28-90 af lensimi 180 liraya satmıştım,odak değişken aralığı da kısa olduğu için çok tatlı bi lensti.Ama ne bilim.Ben şahsen hobi olarak ilgileniyorum,eminim sizin daha çok tecrübeniz vardır konu ile ilgili.Hatta bana da aktarın biraz : D bu fd mount u Sony-minolta nın A mount ta kullanmak için bir çevirici var mıdır :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: VYC Majoris
Konu sahibinin maddi durumunu tabii ki bilmiyoruz ama çok ciddi şekilde portre çekmeyen biri için bu miktarlar her durumda yüksek. Kaldı ki herkes "50mm kesin olmalı" tarzında konuşur ve büyük ihtimalle bu arkadaş da bu tür söylemleri duyduğu için konu açma ihtiyacı hissetmiştir. Ben bir zorunluluk olmadığını, eğer gözünün kırpmadan bu miktarları harcayamayacaksa kendisini sıkıntıya sokmamasını öneriyorum. Tabi 2. el alıp deneyip fazla zarar etmeden elden de çıkarabilir.
Elbette ki yöneltilen soru "50mm bana portrede ne fayda sağlar" tarzında olduğu için ben olmazsa olmaz bir lens olmadığını belirttim. 50mm 1.4 veya 85mm 1.8, 1.4 gibi lensler olsaydı portre için ciddi fark yaratırlardı. 50mm'de otofokusu çok gerekli görmüyorum demişsiniz ama 55-200'den daha keskin fotoğraflar çekebilirsiniz demiştiniz ve eğer odaklamayı kusursuz yapamazsa 55-200 ile çektiklerinin yanından bile geçemeyecek kadar düşük keskinliği olan fotoğraflar çekecektir çünkü fotoğraflar net çıkmayacak. Kaldı ki 200mm'de f/5.6'nın verdiği bokeh için 50mm'de 1.8 ve 2.8 arasında bir diyafram seçmeli ve bu durumda odaklama daha da zorlaşacak çünkü alan derinliği oldukça düşük olacak. Bu tarz diyaframı oldukça geniş olan lensleri çoğu kişi 1.8 gibi değerlerde kullanmaz zaten. Genelde 4 civarı tercih edilir ki insanların bir kısmı odakta, diğer kısmı dışarıda olmasın.
Diğer bir kısım ise nasıl ortamlarda portre çekileceği. Yani arka planın portresi çekilecek kişiden ne kadar uzakta olduğu. Eğer arka plan objeye 5-10 metre mesafede ise 50mm daha bulanık yapacaktır fakat daha uzun mesafeler söz konusuysa 200mm'de çekilen arka plan daha bulanık olur. Bu yüzden elimizde 2 lensin de olması bir avantaj sağlar fakat bu bulanıklık farkının devasa olmayacağını söyleyebiliriz. Bu fark için 50mm masrafına girilip girilmeyeceği kişisel bir konudur ve arkadaş karar verir artık.
Sohbetinize ufak bir duzeltme yapayim diye katildim
200mm f5,6 da ki "bokeh" 50mm de ancak f1,4 ile elde edilebilir f1,8-2,8 arasi olmaz.
Hesap icin
Odak mesafesi/diyafram
Formulunu kullanabilirsiniz
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
O formül tam olarak doğru değil ama. O kadar basit değil yani. Bunun için bazı web siteleri var. Ben onlardan bakıyorum:
http://howmuchblur.com/#compare-1.5x-200mm-f5.6-and-1.5x-50mm-f1.4-and-1.5x-50mm-f1.8-and-1.5x-50mm-f2.8-on-a-3m-wide-subject -
Çevirici mutlaka vardır. Benim tecrübem hem var hem yok diyebilirim. Yani şöyle ki; kuzenim fotoğrafçı ve çok ekipman görebiliyorum ama kendim alıp da pek kullanmıyorum. Yani istesem alabilirim fakat akraba bile olsa binlerce liralık lensleri ödünç almak istemiyorum. Zaten o tarz profesyonel lensleri almayacağım için küçük kullanımlar da tadını damağında bırakmaktan başka bir işe yaramıyor :D Canon 50mm 1.4 FD mountlu olanı kısa süre kullandım ama durumu çok iyi değildi. Geçenlerde ebay'de sıfır ayarında bir tane buldum ve fiyatı da kargo dahil 63 dolar gibi oldukça uygundu ama biraz yavaş davrandım ve ben alana kadar başkası kaptı. O tarz 1.4'lü bir lens alacağım bu aralar inşallah. Sony A'ya göre adaptör ebay veya aliexpress'te mutlaka vardır :) -
Arkadaşlar çok teşekkür ederim ilginiz için. Ama ben biraz daha araştırdım ve kullanan bir kaç kişiyle konuştum. Ben 50 mm hep 200 lira civarlarında olduğu için alırım diye düşünüyordum çünkü daha yeni 55-200 lens aldım. Ama 50 mm autofocus olmadan (ki benim makinemde olmuyor) kullanması çok zor oluyormuş. Mantıklı düşününce de öyle. Hele gece portrelerinde falan odakladığını düşünüyorsun ama bi bakıyorsun yine kaymış. Bunları bana kullanan bi kaç arkadaşım anlattı. Ama kendinden motorlu bi 50 mm fiyatıda fazla bana göre. O yüzden fazla gerek duymuyorum şimdilik. Onun yerine biraz daha koyup 2.8 bi lens alabilirim. Tekrar çok teşekkür ederim, tartışmanız sayesinde de biraz aydınlandım -
Evet ebay da var. Sony A7rII bu fd lenslerle uyumluı :D Adaptör lazım ama camsız adaptör kullanabiliyor.Bence af çok çok çok takılıcak bir konu değil.En azından herşey değil.Ben olmazsa ucuzundan bir minolta 35mm bakim.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X