Şimdi Ara

kafası kesilen dana ne kadar yaşar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ........
    ............
    .................
    ..................
    ....................
    hemen ölür tabiki

• yemin et
  • 3 vakte kadar yaşar
  • Bundan herhalde 9 sene önce kurbanlık koyunumuz kafası kesildikten sonra (tamamen koptuktan sonra) bacağını çözünce ayağa kalkıp 1 metre yürüyüp düşmüştü..

Tıbbi olarak ne kadar imkaanlıdır vs bilemem? Belki kasap beyinciğide omuriliğe katmıştı keserken bir yanlış yapmıştı, ama bu olay oldu çok moralimiz bozulmuştu.. Hayvana extra zulüm diye...
  • Ölünceye kadar
  • insan bile kafası kesildikten sonra 5,6 sn kadar şurunu yitirmiorsa hayvanlarda 5-10 sn arası yaşar diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: m1ndfre4k

insan bile kafası kesildikten sonra 5,6 sn kadar şurunu yitirmiorsa hayvanlarda 5-10 sn arası yaşar diye düşünüyorum.

hayvanı insandan üstün yapan nedir? yani biz de 5sn ise onlarda niye 10 sn olsun.. bizim beynimiz daha gelişmiş değil mi acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tim Robbins

quote:

insan bile kafası kesildikten sonra 5,6 sn kadar şurunu yitirmiorsa hayvanlarda 5-10 sn arası yaşar diye düşünüyorum.

hayvanı insandan üstün yapan nedir? yani biz de 5sn ise onlarda niye 10 sn olsun.. bizim beynimiz daha gelişmiş değil mi acaba?

Beyin gelişimiyle uzun yaşama süresi arasında nasıl bağlantı kurdun acabaKafası kesildikten sonra en uzun yaşayan hayvan bir horozdur mesela.Beyninin de çok büyük olduğunu sanmıyorm.

• Beyin değil vücudun işlevlerini sürdürmesinden bahsediyoruz (sanırım)..

Hayvanda daha fazla kan olduğundan ve insana nazaran daha dirençli olduğundan 10sn diye tamamen sallamış olabilir arkadaş... Bunun bol örneklemeli deneyini yapmadan kimse cevabını veremez zaten ancak münasip yerlerimizden sallarız
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leopar

Beyin değil vücudun işlevlerini sürdürmesinden bahsediyoruz (sanırım)..

Hayvanda daha fazla kan olduğundan ve insana nazaran daha dirençli olduğundan 10sn diye tamamen sallamış olabilir arkadaş... Bunun bol örneklemeli deneyini yapmadan kimse cevabını veremez zaten ancak münasip yerlerimizden sallarız

ben 5-10 sn die tahmini birşey söledim zaten kesin olarak belirtmedim.Ancak daha önce idam cezası çarptırılan insanların kafası kesildikten sonra 5 sn boyunca şuurunu yitirmediği için vucütlarını kendilerine gösterildğini okumuştum.Bu açıdan bağdaştırdım.

• quote:

quote:

Beyin değil vücudun işlevlerini sürdürmesinden bahsediyoruz (sanırım)..

ben 5-10 sn die tahmini birşey söledim zaten kesin olarak belirtmedim.Ancak daha önce idam cezası çarptırılan insanların kafası kesildikten sonra 5 sn boyunca şuurunu yitirmediği için vucütlarını kendilerine gösterildğini okumuştum.Bu açıdan bağdaştırdım.

benim kafama takılan 5 ya da 10 saniye değil. mesela bir danayla adamın kafasını aynı anda kessek hangisi daha uzun süre şuurlu kalır? vücut canlılığını sormuyorum.. Sadece kafa

• quote:

Bundan herhalde 9 sene önce kurbanlık koyunumuz kafası kesildikten sonra (tamamen koptuktan sonra) bacağını çözünce ayağa kalkıp 1 metre yürüyüp düşmüştü..

Tıbbi olarak ne kadar imkaanlıdır vs bilemem? Belki kasap beyinciğide omuriliğe katmıştı keserken bir yanlış yapmıştı, ama bu olay oldu çok moralimiz bozulmuştu.. Hayvana extra zulüm diye...

ya ilginç geldi bana bu konu,
    beyin komutu olmadan nasıl ayakta durup adım attı
    yani yerde titreme ve çırpınmayla, anlamsız zıplama gibi olabilir ama dört ayak üstüne ayağa kalkıp yürüdü diyorsun,
    sonra düştü,
    hani şaka yapılcak bi şey değil ama,
    beynin bir metre çapında bir etki alanımı var acaba
  • kafası kesinlen horoz kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grandeamore -- 9 Aralık 2008; 20:32:43 >
  • Yürümek vs. beyin tarafından komuta edilen şeyler değil.. omurilik tarafından komuta edilen rutin hareketler bir hata oluşması durumunda beyincik en sonda beyin devreye girer.. diye biliyorum fen bilgisi derslerinden orta okuldaki..

Evet banada çok ilginç geldi bu olay ondan yazdım zaten.. Yürüdü derken podyum mankeni gibi yürümedi saçma sapan bir iki adım yanyana atabildi sonra devrildi, adı belli kalkıp düzgün bir şekilde bir metre yürüyüp devrilmedi..
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Tim Robbins

quote:

Beyin gelişimiyle uzun yaşama süresi arasında nasıl bağlantı kurdun acabaKafası kesildikten sonra en uzun yaşayan hayvan bir horozdur mesela.Beyninin de çok büyük olduğunu sanmıyorm.

Çok iyisin hocam

Bu arada aramızada cinayet planları yapanların varlığını seziyorum.

• Eğlenceli Bilgi setinde okumuştum.Tavuğun kafasını kesmişler ama artık şansına olsa gerek,kestikleri yer atardamara isabet etmemiş ve uzunca bir süre yaşamış.Ufak tüp sayesinde su damlatarak falan besliyorlarmış hatta Amerika'da adı "Kafasız Tavuk X" (X adı oluyor tavuğun unuttum adını) diye çıkmış.Sahibi gezdiği yerlerden birinde ufak tüpü unutunca tavuk ölmüş.
  • benim arkadaş rüyasında onu kovalayan kafasız bir boğa görmüş
  • 2.5 dk yaşıyormuş.tabi buna tam yaşamak denmez tıbben canlı.bizim kurban kesme tekniğimizde zaten kanın akması 10sn yi geçiyor.aslında elektrikle şok yapıldığında kesimde acı duymadan hatta öldüğünü bile anlamadan ölebiliyormuş.hemde bu yöntemle vücuttan çok daha fazla kan akıyor ve bu sayede çok daha hijyenik oluyormuş.diyanetde bu tekniğin halka öğretilmesi üzerine çalışıyor..
  • Ben kesimlerin tam anlamıyla uyuşukluk dahilinde yapılmasından yanayım elektirik şoku çok güzel bir teknik umarım bütün müslüman dünyasında kullanılır ama ummaktan öteye gitmez kullanılmaz çünkü... Ak sakkallı insanlar bunun karşısında yer alabilir islami değil kurban sayılmaz vs. diyerek, elektirik şoku herkesin kullanabileceği bir yöntemde sanırım olamaz ama bir iğne yardımıyla olabilir.. Bir iğne vurulacak kesimden önce bu iğne felç edecek sinirleri duyarsız hale getirecek ondan sonra kesim yapılacak mesela.. Her zaman hayvan kesiliyor sadece kurban bayramında değil, kurban bayramında yine insanlar hayvanı hayvan olarak değil, kurbanlık olarak gördüğünden saygı duyuyorlar ama normal zamanlarda yapılan kesimlerin ne gibi vahşetler içinde yapıldığını araştırmak gerek..Her türlü kesim işleminde hayvana en az acıyı çektirecek ve maliyeti düşük olacak bir yöntem geliştirilmeli ve bu kullanılmalı usta kasap denilen kişiler omur iliği bir kaç saniye içinde ayırsada o birkaç saniye kim bilir ne gibi şoklara neden oluyor o hayvanın beyninde dayanılmaz bir acı veriyor vüduttan bütün sinyaller kesilene kadar... Kısacası acıyorum hayvancıklara...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.