Şimdi Ara

KAFAYI YEMELİ mi YOKSA KOLAYA mı KAÇMALI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkesin yazdıkları benim için değerli.. Tartışmaya yol açmak istemediğim için herkesin fikrini okuyup bir süzgeçten geçirip ona göre ne yapacağımı şekillendirmeye çalışıyorum..Öncelik fazlalık olan parçalardan kurtulmak.. Sonrası eldeki bütçe ile şekillenecek..

Tekrar tüm mesaj yazanlara arasında benim vesilem ile tartışabilecek gibi olsalar da kafa yoranlara ve yol gösterenlere çok teşekkür ederim..

Şimdi toparlamak adına netleştirip soruyorum..

"Core 2 Quad Q9650 + ROG asus maximus formula rev 1.0 + 8 gb(4x2Gb) Kingston Hyperx ddr2 800 + Amd HD 6970 2 Gb 256 bit Referans Tasarım GPU + 80 GB Intel SSD" şeklinde bir ilan ile bunları satarak yaratacağım para ile bileşenleri değiştirip güç yeterse Ryzen 3 ya da Ryzen 5 bir sistem güç yetmezse bana 2 sene daha son oyunları kasmadan oynatacak i7 4790k bir sistemi parça parça toplamak planı için karara vardım diyelim..

Bu parçalara ne kadar fiyat biçersek insanlara "yuh o paraya i5xxx alınıyor demez ya da absürd kaçmaz ya da çok iyi fiyat derler?

• cbaycan kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemci 50 tl

Anakart 80 tl

Ddr2 ramler ikisi 40 tl

6970 150 tl

220 tl

Bırdan gelse

İ7 4790k z97 analartlı 16 gb ram ve gtx1060 kı rahat bi sistem yapılabilir

Yada oc dan anlamam dersen

İ7 4790 h81m anakart 16gb ram ve gtx1060 ve güzel bi 75 hz mönitörle canavar olur 24 inç 1ms 75hz

Tabi mönitörüde satmalısınız 300 de mönitör etse gayet iyi olur

Mönitör ve ekran kartı ve anakart sıfır olur ikinci kombinasyonda

İlk kombinasyonda sadece ekean kartı sıfır olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Kalem

quote:

quote:

quote:

Bende Core 2 Quad kullandım. O işlemci artık ömrünü fazlasıyla doldurdu yeni oyunlar için.
    Sen yukarıda Rx 570 tavsiye eden trolle aldanma.
    Sen ekran kartlarını, işlemciyi, anakartı, ram'leri, SSD'yi sat.
    Artık bir oyun 50-60 hatta 90 GB.
    Güç kaynağın kalabilir.
    Kasan ne bilmiyorum, şimdiki ekran kartları 27-30 CM uzunlukta. Destekliyorsa kalsın.

Ryzen 3 1300X
    ASUS B350M-A Prime
    Kingston 2x4 GB 2666 MHz CL15 DDR4 RAM
    Gigabyte Geforce GTX 1060 Aorus 6 GB
    Samsung 850 EVO 500 GB
    WD Black 64 MB 7200 RPM 1 TB

Öncelikle belirteyim, AMD Ryzen masaüstü işlemcilerde dahili grafik birimi yok.
    Elindeki hurda kartlardan biriyle idareten görüntü alabilirsin. Gerisi darboğaz.

Yukarıda yazdığım kombinasyon seni mutlu eder.
    Bütçen varsa işlemciyi Ryzen 5 1600 almanı tavsiye ederim.
    İkinci el alacaksan ürünleri mutlaka stres testleriyle test ederek al.
    2xxx serisi kartları hiç bekleme zira Dolar kuru seni üzebilir.
    Acele etme ama beklemenin de bir anlamı yok.

Net bütçeni belirtirsen daha iyi yardımcı oluruz.

@cbaycan

Ryzen 1300x, 1060 aorus, 2666mhz ram

?????????????????????????????????????

Saka gibi bir tavsiye.

Ryzen 1200 dururken 1300 e fazladan verilen 100 liraya gunah. Bir de 1060 aorus gibi en pahali modellerden birini onermissin

Bunlarin disinda 2666mhz ram fiyaskosu da ayri bir olay.

Konu sahibine tavsiyem Turkiye pazarindan uzak durmasi. Mutlaka amazon.de ve amazon.com dan sistem toplayin. Hazir black friday da yaklasmisken Turkiye de ki cakallara paranizi kaptirmayin.

Ryzen 1400, 2x8gb 3000mhz ram ve bulabildiginiz en ucuz gtx1060 6gb ile cok iyi bir sistem toplanabilir.

Aorus en yüksek saat hızlarına sahip model.
    Oyun için GPU daha önemli.
    Çift kanal bellek ve yüksek frekans bir arada daha ne olsun?
    1300X'in tek çekirdek performansı daha yüksek.
    Aradaki 100 lira ziyan değil
    Evga dışında uluslar arası garanti veren firma var mı?
    Arkadaşa garantiyi sen veriyorsan o ayrı.
    Asıl fiyasko ne biliyor musun, bilgi sahibi oldugunu zannetmen.

1300x in tek çekirdek performansı daha mı yüksek

Siz eğlencesiniz ya yemin ediyorum eğlencesiniz

Hayatında hiç ryzen kullanmayan bir liseli olduğun o kadar belli ki sadece forum köşelerinde ''tavsiyeci'' olarak bir halt bildiğini sanıyorsun

1300x in tek çekirdek performansı daha iyi dedi ya vallaha şaka ötesi

Direk ryzen 1200 ile tek çekirdek ve çoklu çekirdek skorlarımı koyuyorum belki cahilliğin karşısında bir nebze de olsa utanırsın

KAFAYI YEMELİ mi YOKSA KOLAYA mı KAÇMALI?

603 multi core, 156 single core skoru

Şimdiii bir de 1300x e bakıyoruz;

https://www.youtube.com/watch?v=rSH986D2pW0

522 multi, 139 single core

Sen bu forumda millete akıl vermeyi bırak liseli kardeş

Kardeş kaynağına hayran kaldım ya. Yabancı dilin varsa daha kalitelilerine yönel derim.

1300X ile daha az OC yaparsın ama her zaman 1200'e göre önde olursun.

Tabi senin mentalitene göre önce kullanmak gerekiyor.

İlk kullandığın bilgisayar neydi acaba?

Şimdi de kaynak diye mi ağlıyorsun

Birisi direk kullanıcının çektiği video diğeri ise kendi kullandığım Ryzen 1200 skorları tabi size anca böyle paint de yapılmış tablolarla gelmek lazım.

Bir kere 1300x in tek çekirdeği daha iyi gibisinden komik bir cümle kurarsan bu forumda seni kimse ciddiye almaz.

Önce 1200 ile 1300x in birebir aynı işlemciler olduğunu ve 1300x in sadece fabrika çıkışı ufak bir OC lu model olduğunu öğrenmen lazım. Aynı saat hızlarında noktasına, virgülüne kadar aynı sonucu, skoru verirler.

Tabi bizim toplulumuz ''aaa 1300x sonuçta 1300, 1200 den daha büyük bir rakam olduğu için 1300 daha iyidir bir de sonunda X var tabi X varsa sonuçta X ulan işte X koymuşlarsa illa ki daha iyidir'' gibisinden bir yaklaşımda bulunduğu için normal karşılıyorum aslında yazdıklarını.

Dediğim gibi bu sadece senin bilgisizliğinden kaynaklanıyor başka bir şey değil

1300x 4ghz 158 single core, 1200 3.9ghz 156 single core arada ki 2 puanlık fark da 1300x in 100mhz daha yüksek frekansta olmasından kaynaklı

Donanım bilgin çok çok kısıtlı. Bu bilgi birikimiyle insanlarla fazla atışma

• Uydurma kardeşim oyun 90 gb degil sallamayın

Oyunu high da bitiridim herşey sonda 65 70 fps alıyoruö

İşlemcim i3 3220 10gb ram gtx1050ti

Her oyunu highda rahat açıyor sallamayın millete ryzen aldırıcam diye

Ve oyunu indirdim 37 gb dı rardan çikardım 45 gb oldu

90 gb degil eve geçince tekrar bakıcam zaten o dedigin gb olsa hdd de zaten yer yoktu oyunu bitiremezdim

Ve extra adamda core 2 var yani 2 çekirdekten 4 çekirdege geçince saglam bi geçiş olmucak

Bence uzun zamanın verdigi sinirle saglam bi işlemciye geçmeli buda 4790k oc ile i7 8700k ile nerdeyse aynı açıp izleyebilirsin testleri

İ7 4790k ryzen 1200 1300x den kat kat iyi ve ddr4 ramler aşırı derece pahalı

Ve millet hala 2.nesil i5 2500k ile oyunları çatır catır oynuyor ryzen fuzuli masraf suan

Core 2 den 1200 e geçmenin bi mantıgı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 7 Kasım 2017; 14:42:43 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bende Core 2 Quad kullandım. O işlemci artık ömrünü fazlasıyla doldurdu yeni oyunlar için.
    Sen yukarıda Rx 570 tavsiye eden trolle aldanma.
    Sen ekran kartlarını, işlemciyi, anakartı, ram'leri, SSD'yi sat.
    Artık bir oyun 50-60 hatta 90 GB.
    Güç kaynağın kalabilir.
    Kasan ne bilmiyorum, şimdiki ekran kartları 27-30 CM uzunlukta. Destekliyorsa kalsın.

Ryzen 3 1300X
    ASUS B350M-A Prime
    Kingston 2x4 GB 2666 MHz CL15 DDR4 RAM
    Gigabyte Geforce GTX 1060 Aorus 6 GB
    Samsung 850 EVO 500 GB
    WD Black 64 MB 7200 RPM 1 TB

Öncelikle belirteyim, AMD Ryzen masaüstü işlemcilerde dahili grafik birimi yok.
    Elindeki hurda kartlardan biriyle idareten görüntü alabilirsin. Gerisi darboğaz.

Yukarıda yazdığım kombinasyon seni mutlu eder.
    Bütçen varsa işlemciyi Ryzen 5 1600 almanı tavsiye ederim.
    İkinci el alacaksan ürünleri mutlaka stres testleriyle test ederek al.
    2xxx serisi kartları hiç bekleme zira Dolar kuru seni üzebilir.
    Acele etme ama beklemenin de bir anlamı yok.

Net bütçeni belirtirsen daha iyi yardımcı oluruz.

@cbaycan

Ryzen 1300x, 1060 aorus, 2666mhz ram

?????????????????????????????????????

Saka gibi bir tavsiye.

Ryzen 1200 dururken 1300 e fazladan verilen 100 liraya gunah. Bir de 1060 aorus gibi en pahali modellerden birini onermissin

Bunlarin disinda 2666mhz ram fiyaskosu da ayri bir olay.

Konu sahibine tavsiyem Turkiye pazarindan uzak durmasi. Mutlaka amazon.de ve amazon.com dan sistem toplayin. Hazir black friday da yaklasmisken Turkiye de ki cakallara paranizi kaptirmayin.

Ryzen 1400, 2x8gb 3000mhz ram ve bulabildiginiz en ucuz gtx1060 6gb ile cok iyi bir sistem toplanabilir.

Aorus en yüksek saat hızlarına sahip model.
    Oyun için GPU daha önemli.
    Çift kanal bellek ve yüksek frekans bir arada daha ne olsun?
    1300X'in tek çekirdek performansı daha yüksek.
    Aradaki 100 lira ziyan değil
    Evga dışında uluslar arası garanti veren firma var mı?
    Arkadaşa garantiyi sen veriyorsan o ayrı.
    Asıl fiyasko ne biliyor musun, bilgi sahibi oldugunu zannetmen.

1300x in tek çekirdek performansı daha mı yüksek

Siz eğlencesiniz ya yemin ediyorum eğlencesiniz

Hayatında hiç ryzen kullanmayan bir liseli olduğun o kadar belli ki sadece forum köşelerinde ''tavsiyeci'' olarak bir halt bildiğini sanıyorsun

1300x in tek çekirdek performansı daha iyi dedi ya vallaha şaka ötesi

Direk ryzen 1200 ile tek çekirdek ve çoklu çekirdek skorlarımı koyuyorum belki cahilliğin karşısında bir nebze de olsa utanırsın

603 multi core, 156 single core skoru

Şimdiii bir de 1300x e bakıyoruz;

https://www.youtube.com/watch?v=rSH986D2pW0

522 multi, 139 single core

Sen bu forumda millete akıl vermeyi bırak liseli kardeş

Kardeş kaynağına hayran kaldım ya. Yabancı dilin varsa daha kalitelilerine yönel derim.

1300X ile daha az OC yaparsın ama her zaman 1200'e göre önde olursun.

Tabi senin mentalitene göre önce kullanmak gerekiyor.

İlk kullandığın bilgisayar neydi acaba?

Şimdi de kaynak diye mi ağlıyorsun

Birisi direk kullanıcının çektiği video diğeri ise kendi kullandığım Ryzen 1200 skorları tabi size anca böyle paint de yapılmış tablolarla gelmek lazım.

Bir kere 1300x in tek çekirdeği daha iyi gibisinden komik bir cümle kurarsan bu forumda seni kimse ciddiye almaz.

Önce 1200 ile 1300x in birebir aynı işlemciler olduğunu ve 1300x in sadece fabrika çıkışı ufak bir OC lu model olduğunu öğrenmen lazım. Aynı saat hızlarında noktasına, virgülüne kadar aynı sonucu, skoru verirler.

Tabi bizim toplulumuz ''aaa 1300x sonuçta 1300, 1200 den daha büyük bir rakam olduğu için 1300 daha iyidir bir de sonunda X var tabi X varsa sonuçta X ulan işte X koymuşlarsa illa ki daha iyidir'' gibisinden bir yaklaşımda bulunduğu için normal karşılıyorum aslında yazdıklarını.

Dediğim gibi bu sadece senin bilgisizliğinden kaynaklanıyor başka bir şey değil

1300x 4ghz 158 single core, 1200 3.9ghz 156 single core arada ki 2 puanlık fark da 1300x in 100mhz daha yüksek frekansta olmasından kaynaklı

Donanım bilgin çok çok kısıtlı. Bu bilgi birikimiyle insanlarla fazla atışma

Hala cevap veriyor ya.
    Silikon farkı ne öğren gel.
    XFR ve 100 MHz basıp sattıklarını zannediyor.

Neyse sen 2014'de forumla tanışmış bir adam olarak benden daha bilgili, firmaları daha iyi bilirsin.

Havalı isimlerle bilge olunmuyor.

2006 dan beri forumda aktif üyeyim bu 2.üyeliğim

Şimdi de silicon farkı diyorsun ha buna cidden AMD bile güler.

1300x tek çekirdeği daha iyi, 2666mhz ram i yüksek frekans sanmak, sadece XF basıp satıyorlar mı sanıyorsun ve son olarak silicon farkı. Şu forumda çok fazla bilgisiz insanla tartıştım, çok cahil adam gördüm ama emin ol TOP 10 a girersin.

İşin trajikomik tarafı ben eline 3 farklı ryzen (1400, 1300x, en son 1200) geçmiş biri ve bu ryzenları GTX1070, 1050Ti ve son olarak şuan kullandığım GTX1060 6GB ile farklı farklı test etmiş bazılarını da forumda yayınlamış biri olarak konuşurken sen hayatında hiç ryzen işlemci kullanmamış sadece sağda solda gördüğü ile konuşan birisin bu bile sana yeter

• Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

1060 6gb ile ryzen 1500x dusunuyorum. En asagi 5 sene kullanirim bu sistemi. Tabi ilerki zamanlarda suanki gibi etkili olmayacak yeni gelecek oyunlardan dolayi ama ne dersin acaba 1600 1500x 1300x bunlardan hangisi daha iyi olur 1060 ile? OC fln anlamam etmem takip calistirmak isterim.

Son olarak da 2400 ram ile 3000lik ram arasindaki farki hisseder miyim? Hissedersem nerelerde karsima cikar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SezZzaR

Selamlar,

1060 6gb ile ryzen 1500x dusunuyorum. En asagi 5 sene kullanirim bu sistemi. Tabi ilerki zamanlarda suanki gibi etkili olmayacak yeni gelecek oyunlardan dolayi ama ne dersin acaba 1600 1500x 1300x bunlardan hangisi daha iyi olur 1060 ile? OC fln anlamam etmem takip calistirmak isterim.

Son olarak da 2400 ram ile 3000lik ram arasindaki farki hisseder miyim? Hissedersem nerelerde karsima cikar.

Merhabalar.

En aşağı 5 sene kullanırım diyorsanız muhtemelen ilerleyen yıllarda çıkacak olan zen+ ve zen 2 işlemcileri es geçeceksiniz. Bu durumda kesinlikle Ryzen 1600 öneririm. 1300x gibi 4 çekirdekli işlemciler artık yetersiz geliyor, 1500x 4/8 olduğu için 1-2 yıl daha son demlerini yaşar şuan bile bazı oyunlarda %90 üstü görüyor. Ama 1600 6/12 olması sebebiyle sizi rahatlıkla 5 yıl götürür.

2400 ile 3000 mhz ram in farkını da oyunlarda anca anlayabilirsin. Tabi her oyunda istisnasız fark yaratacak, hissettirecek diye bir durum söz konusu değil ama Ryzen işlemciler tam performansını 3000-3200 mhz ram ile tam yansıtabiliyor. İlerleyen yıllarda çıkacak oyunların ryzenlara tam optimize olacağını da göz önünde bulundurursan 5 yıl boyunca kullanılacak bir sistemde mutlaka yüksek mhz ram tavsiye etmenizde fayda var.

• Kafamdaki sistem şu aslinda;

Ryzen 5 1500x cpu

MSI B350M Pro-VD Plus anakart

Corsair 2x8GB Vengeance Lpx DDR4 (2400 veya 3000)

MSI GeForce GTX1060 OC 6GB 6GT 192Bit gpu

Corsair 240GB Force LE 560/530 ssd

Seagate 1 tb 64 mg 7200 rpm hdd

Cordair vs550 550w psu

Zalman R1 gibi 200 tllik bir kasar

Asagi yukari 4bin tllik bir sistem oluyor. Dedigim gibi amacim 5 -7 yil beni uzmesin yeter. Sonrasi hayirlisi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

Hocam işlemci 50 tl

Anakart 80 tl

Ddr2 ramler ikisi 40 tl

6970 150 tl

220 tl

Bırdan gelse

İ7 4790k z97 analartlı 16 gb ram ve gtx1060 kı rahat bi sistem yapılabilir

Yada oc dan anlamam dersen

İ7 4790 h81m anakart 16gb ram ve gtx1060 ve güzel bi 75 hz mönitörle canavar olur 24 inç 1ms 75hz

Tabi mönitörüde satmalısınız 300 de mönitör etse gayet iyi olur

Mönitör ve ekran kartı ve anakart sıfır olur ikinci kombinasyonda

İlk kombinasyonda sadece ekean kartı sıfır olur

Hah işte şimdi şekilleniyor biraz.. Bu fiyatlarla çıkarım.. Bakalım elde satarsak toplam neyse ona göre gelir araştırırım ama DDR4'lü bir Ryzen 7 1700 sistem hayalim açıkçası.. Oraya şu an çıkamayacağım için R5 1600 + DDR4 + Gtx 1060 + Samsung Evo gibi bir formül deneyeceğim.. Hem böylelikle eldeki Arctic Freezer V2'yi de satabilirim diye düşündüm.. R5 1600 yanındaki wraith bayağı işimizi görür kanımca.. Ama bunlar şimdilik hayal..Eğer ele geçen bunlara yetmezse ya vites küçültüp R3 1200-1300 ya da başka alternatiflere o vakit yoğunlaşacağım.. Öncelik eski parçaları okutmak.. Çok teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cbaycan

Herkesin yazdıkları benim için değerli.. Tartışmaya yol açmak istemediğim için herkesin fikrini okuyup bir süzgeçten geçirip ona göre ne yapacağımı şekillendirmeye çalışıyorum..Öncelik fazlalık olan parçalardan kurtulmak.. Sonrası eldeki bütçe ile şekillenecek..

Tekrar tüm mesaj yazanlara arasında benim vesilem ile tartışabilecek gibi olsalar da kafa yoranlara ve yol gösterenlere çok teşekkür ederim..

Şimdi toparlamak adına netleştirip soruyorum..

"Core 2 Quad Q9650 + ROG asus maximus formula rev 1.0 + 8 gb(4x2Gb) Kingston Hyperx ddr2 800 + Amd HD 6970 2 Gb 256 bit Referans Tasarım GPU + 80 GB Intel SSD" şeklinde bir ilan ile bunları satarak yaratacağım para ile bileşenleri değiştirip güç yeterse Ryzen 3 ya da Ryzen 5 bir sistem güç yetmezse bana 2 sene daha son oyunları kasmadan oynatacak i7 4790k bir sistemi parça parça toplamak planı için karara vardım diyelim..

Bu parçalara ne kadar fiyat biçersek insanlara "yuh o paraya i5xxx alınıyor demez ya da absürd kaçmaz ya da çok iyi fiyat derler?

SSD ile beraber en fazla 700 olsun. 650 bence en fazla.
    4790K alırsan işlemci tarafın gelişmeye kapalı olacak.
    2xxx serisi Nvidia kart alsan ileride illaki darboğaz yaşatacak.
    Sen Intel fanboylarına bakma, onlara göre internete bile giremiyoruz biz.
    Onlar ise Intel'le göklerde.
    Intel'in 1 pin ekleyerek yeni nesil için yeni anakartlara müşterileri nasıl zorladığını, nasıl kazık attığını dün gibi hatırlıyorum.

Call Of Duty WW2 çıktı biliyorsunuz. 90 GB alan isteyen bir oyun.
    Henüz araştırmadığım için optimizasyon ne düzeydedir bilemem.
    En düşük Ryzen 5 1400 tavsiye ediliyor.

Artık 4K dayatmasından dolayı piyasanın 4 çekirdek işlemcileri öldüreceğini düşünüyorum.
    Siz 1080P yeter diyorsunuz. (Tıpkı benim gibi)
    İleride daha güçlü bir kart aldığınız zaman Ryzen 3 ne kadar besleyebilir bilemiyorum.
    Artık durum öyle bir hale geldi ki, CPU'ya yük bindirmemenin yolu daha yüksek çözünürlüklerden geçer oldu.
    Bu konuda yazılımın payı da mevcut. Aslında yaşanan performans sorunlarının çoğu yazılım tabanlı ama dar kafalara anlatamıyorsun.
    Onlar sadece pazarlanana bakıyor.
    Şimdilik 1060 ve R3 1300X sizi fazlasıyla idare eder.
    İleride daha güçlü bir AM4 işlemciye ihtiyaç duyarsanız geçersiniz.

Ama şuna eminim Intel 9. nesili getirse bile (buna yüzü yok ama) yeni yonga kümeli anakartları dayatacaktır.
    Intel tarafında Core mimarisi artık miadını gerçekten doldurdu. Temiz, rafine, bir mimariye geçmeleri şart.
    Bunu da DDR5 RAM'ler ile birlikte yaparlar diye düşünüyorum.
    Yaşlı bunak Gordon Moore hala diretiyor. (Adam 7700K kullanıcılarına siz OC yapamıyorsunuz demişti)

Şu an pişman olmazsınız ama ileride yüksek boyutlu, yüksek kaliteli kaplamalara sahip oyunlar için söz veremem.
    Bana kalırsa götürür de, iş biraz yazılımcının marifetine kalmış. O karmaşıklığı verimli çalıştırmak büyük ustalık ister.

Eyyorlamam bu kadar.

700 ile çıkıp işlemci soğutucusu Arctic Freezer Pro v2 de eklerim diye düşündüm.. Sonrasında da yeni teknoloji ve son oyunların optimizasyonu ve son sürücü güncellemeleri ile Ryzen 5 1600 ya da bir yerden süpriz bir kaynak ile R 7 1700 belki olabilir..

Meselahttps://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-5-1600-asus-prime-x370-pro-1-aylik-urunler-satilik--129555288#129726484 böyle ilanlar da var.. Buradan başlayıp parça parça inşa da olabilir.. Tabii buradaki rakamlardan daha uygun yakalamam lazım :)

https://forum.donanimhaber.com/ryzen-r7-1700-asrock-fatality-x370-gaming-k4-1500-tl--129685284#129685284 bu da mesela acaba olur mu ama denemek mi lazım veya bir arıza sıkıntı var mı işte o işleri çok bilemiyorum..

8 sene önce pc'yi burada bir arkadaştan gidip almıştım hani nasılsa forumda illaki bir dünya tanıyan bilen vardır diye.. Ama para tamamen hazır olunca ona göre hareket etmek en sağlıklısı olacak.. 8 GB DDR 2 Hyper x (4x2) 100 TL çok mu fazladır yoksa normal mi? Bir de Arctic Freezer Pro v2 ne kadar eder? Buna göre 700'e hepsini satsam o zaman yola çıkacak bir rakam elde ederim.. 3200 TL ile de 1300e cpu+anakart (Ryzen 5 1600) olsa 700 Tl ram olsa 1200 TL de GTx 1060 6gb olsa en azından çalıştıracak bir kasa tekrar oluşur gibi hayaller şu an :)

• dostum zaten Core 2 Quad Q9650 4 çekirdek

ryzen 1200 de 4 çekirdek ALLAH aşkına
    https://www.youtube.com/watch?v=cjgm-v28hZQ

konu sahibinin işlemci ve 1050ti bf1 ultra

buda multi
    https://www.youtube.com/watch?v=4ywYZf5kEkc

buda ryzen 1200
    https://www.youtube.com/watch?v=jyU8I2KUi_s

fps degerleri birbirine çok uzak degil geçmeye degecek bi fark yok core 2 38 alıyor ryzen 55 genel degecek bi fark degil core da oyunda oyunda ayarları high a çekersen daha iyi sonuç verir

yani adamdada 4 çekirdek var degmez

en kötü i7 ye geçilmeli

yaptıgı masrafın bi anlamı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 7 Kasım 2017; 16:24:59 >

• Sayın @asko56 ve @sınav_testmis_kanka ve diğer arkadaşlar 10 gündür araştırıp test videoları seyrediyordum ama bugün sizlerden gerçekten çok şey öğrendim..

Dediğim gibi öncelikle eldeki parçaları bir ilana çıkıp satmaya çalışacağım.. Sonrası da şu anlık gönlümde yatan aslan DDR4'lü R5 1600 ya da R7 1700e ulaşmayı deneyeceğim..

Onlar hayli zor olacak ama denemekten ne kaybederiz di mi?

Sonrasında eğer bunları alamıyorsam R3 1300 ya da R5 1500x deneyip hiçbiri olmazsa i7 4790k + DDR3 sisteme doğru alternatiflerimiz olacak..

Malum her gün her an kapı gıcırtısına döviz sepeti sapıtan bir ülkede olabiliyor böyle garip işler..

Yazın olsa takla atarak kurulacak ya da bulunacak parçalar kaf dağı ardına gitti.. Zamaınındaki en üst sistemin 2 tık altını alıp 8 sene hiç tıkanmadan kullandım.. Niyetim yine en az 5-6 sene rahat edebilmek.. Ama bu bütçeyle hayal gibi..Nasip.. Bakalım nasıl sonuçlanacak bu maceram merak ediyorum..

Tekrar ilgi ve yardımlarınıza teşekkürler..

• dolar suan 3.87 bu parçalar tabikide zorlanabilir istediginiz parçalar ama ve lakin güncel oyunlarda 8 gb ram yetmiyor bunu kafanızda yer edinsin diye söylüyorum

parçalarınız eski oldugu için çok kolay satılıcagını tahmin etmiyorum

eger elinizde belirli bütce varsa almaya başlayın çünkü bu fiyatlara bulma sansınız yok

2 ay önceyi mumla arar olduk
  • Evet dostlar..2 hafta aradan sonra eldeki satılacak parçalar satıldı ve karar verme zamanı geldi..

Şimdi elimde kalanlar ; Corsair Carbide 400R kasa , 750 W Highpower sağlam 2 senelik PSU , 2 TB seagate HDD , 80 GB SSD , HD 4890 idarelik ekran kartı ve 1080p 60 Hz Monitör..

Uzman sorusu : 3200-3500 TL max bütçe ile bu sisteme işlemci + anakart + ram + soğutucu ve akran kartı almayı düşünüyorum.. Hesabıma göre Gtx 1060 6 Gb işimi ziyadesiyle çözecek 144 hz monitör vs daha almayacağım için.. Şimdi ikinci elden arayıp tarayıp sorduğum seçenekler :

1. 6700k + z170x gaming 3 + Vengeance 3200 Mhz 2x8 Gb Ram + Hyper 212 Soğutucu ---> 2.100 TL (Yurtiçi 1 yıl garanti var)

2. 7700k + msi z270 + 3000 Mhz 2x8 Gb Ram ---> 2.300 TL (yurtiçi 14 ay garanti var)

3. Ryzen 5 1600x + Aourus X 370 ---> 1400 TL (Ram + Soğutucu bulunacak--yurtiçi garantili)

4. 7700k + Asus ROG - STRIX Z270E + G.SKILL TRIDENT 16GB 3200Mhz + PHANTEKS PH-TC14CS Soğutucu ----> 2.000 TL (Yurtdışı Garanti)

5. i5 8400 + z 370 + 16 Gb 2400/3000 Mhz Ram sıfır almak.. (Hiçbir yerde yok ya neyse :) )

6. Ryzen 7 1700 + x 370 anakart ----> 1800 TL (Yurtdışı)

7. 4790K + Z97 + 16 Gb DDR3 Ram----> 1700 TL

Bunların üzerine GTX 1060 6 GB 1100-1200 TL bandı ya da belki daha uygunu..

Halen gördükçe araştırıp peşin para elden teklif almaya çalışıyorum.. Hani şu Ryzen mi yoksa i7 6700k/7700k mı? Ryzen 5 1600 mü 1700 mü ? 1600x harici soğutucu mu? Gtx 1060 6Gb bulursam Zotac olsun mu yoksa Evga FTW mi gibi ahiret sorularının içinden çıkamadım..

1080p 60 Hz'de uzunca müddet sorun yaşamadan çözmek adına sizlerin önerilerine başvuracağım? Atladığım yanlış fiyat kategorisinde bakmadan geçtiğim neler olabilir? Yardımlarınıza şimdiden tekrar tekrar teşekkürler.. Mutlaka bu kafa çorba olmuş halde atladığım majör detaylar da vardır ama el birliği ile mutlaka bazı filtrelerden geçerek bu sistemi kurarım sizin yardımlarınızla diye düşünüyorum..

Saygılarımla..

• Biraz fazlaca seçenek arasında kararsız kalmışım değil mi? İçimdeki ses 3. sıradaki tercihle Ryzen 5 1600x + x370 ile başla ram ekle soğutucuyu bir arkadaşımdan boşa çıkan noctua ile hallet geriye kalanla da güzel bir gtx 1060 6gb ile bu işlemi bitir diyor.. hem önü açık..hem x370 gelecekte 2.ve3.versiyon ryzen desteğine sahip olacak..tek geride 8 sene kullandığım intel ve asus tık demedi son 3 seneyi de overclock ile geldim..aynı şansım olur mu bilinmez..bakalım adım adım yine ryzen'e yöneliyorum çünkü monitör 1080p 60hz.. 144hz ya da 2k olsa intel'e yüklen sonra gtx 1070-1080 kovala uzun sürerdi ama işin büyümesini istemiyorum o kadar.. 1080p 60hz de yağ gibi olabilir ziyadesiyle :) tabii ki bu bütçeyle..
  • İnventus 2500₺’ye sistem verdi bf özel. Kaçırdınız galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: ø

İnventus 2500₺’ye sistem verdi bf özel. Kaçırdınız galiba.

hiç görmedim şu black friday için başka şeyleri kovalarken :) burada da çok fazla mesajını görmedim..nasip kısmet artık.. kendi black friday,cyber monday vb bilimum gün indirimimizi kendimiz yaratıcaz başka çare yok o vakit
  • i5 6600 - 600 tl

asus h10m vd 150 tl

gtx 1060 1100 tl

ram 300 tl

harddisk psu kasa monitor sizde var

toplamda 2150 tl ediyor. ikinci el bolumunun max fiyatlari boyle su an bu yukarda saydiklarimin. genede ryzen gibi sacma sapan sistemlere 4bin verecekseniz siz bilirsiniz

• Hocam koydugunuz tüm işlemciler için özel sogutma lazım özel sogutma maliyetlerini ekleyince

Sıfır i5 8400 almak daha mantıklı duruyor

Şimdi söyle diyim

900 işlemci

670 asus z370p vrm gayet iyi

750 16 gb teknobiyotikde var de ram desek 2300 e geliyor

Kalan 1200 ede zorlayıp 2.el 1060 alabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

Hocam koydugunuz tüm işlemciler için özel sogutma lazım özel sogutma maliyetlerini ekleyince

Sıfır i5 8400 almak daha mantıklı duruyor

Şimdi söyle diyim

900 işlemci

670 asus z370p vrm gayet iyi

750 16 gb teknobiyotikde var de ram desek 2300 e geliyor

Kalan 1200 ede zorlayıp 2.el 1060 alabilirsin

çok teşekkür ederim ilginize..daha önce de yardımcı olmuştunuz.. Ryzen 5 1600/1600x ya da 8400 bazlı sistem f/p olarak daha başarılı olacak..yoksa ekran kartına para kalmıyor.. R5 1600 bulup kendi soğutucusu ile kullanmak da kabil..bir arkadaşım boşa çıkan Noctua 12'yi verirse o zaman 1600x de beni kurtarır.. o zaman 1400 tl 1600x + x 370 aorus + 750tl ram 2150 etti.. geriye kalan 1400 ile rx 580 belki hayal olarak da gtx 1070 kim bilir :) ayrıca ileride oc'ye açık bir kart ve işlemcim de olmuş olur..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.