Şimdi Ara

KAFAYI YEMELİ mi YOKSA KOLAYA mı KAÇMALI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar.. 45 yaşında bir abiniz ya da kardeşiniz olarak oynatmaya az kaldı doktorum nerede edası ile danışmaya geldim..

Şimdi önce sistemimi yazacağım:

CPU : Core 2 Quad Q9650 (12M Önbellek, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB)
    ANAKART : ASUS ROG MAXIMUS FORMULA REV 1.0 LGA 775 X38
    RAM : KINGSTON HYPERX 4X2GB 800 Mhz DDR2
    CPU COOLER : ARCTIC FREEZER PRO v2
    SSD : INTEL 80GB (ilk çıkanlardan ama 8 sene tık demedi vesselam)
    GPU : AMD HD 6970 2GB 256 bit (çook oyun oynadım ama artık zorlanıyoruz hepberaber) (Bir tane de eski göz ağrım sapphire HD 4890 OC 1GB 256 Bit kenarda)
    HDD : Seagate 1 TB 7200 rpm + WD 500 GB 7200 rpm
    PSU : HIGHPOWER 750w
    MONITOR : Dell UltraSharp U2312HM 23" IPS LED LCD Monitor - 16:9 - 8 ms

Zamanının efsanesi veya bir tık altı..8 sene 3 ekran kartı değişerek veya FSB'yi 400 Mhz yapıp 3.6 Ghz ile her türlü oyunu max ayarlarda oynadım,program açtım,nadir de olsa video formatı dönüştürdüm ve günümüze geldim..

Elimde şu an 2500 TL mevcut.. (2501 TL yok..İkinci el bölümü değil ya dürüstçe yazabilirim :) )

Geçen sene sadece bir gpu upgrade tavsiyesi ile 1-2 sene idare ederim diyordum ama sağolsun önce mining manyaklığı parçaların fiyatlarını $ olarak uçurdu..

Sonra da bizsel sebeplerle $/TL uçunca kafayı yemeye az kaldı..

Sen kalk 7-8 sene sonra pc mi değişsem sadece gpu mu diye karar vereme, her şey uçsun :(

Bu arada arada sırada bir oyun sararsa enj az 3 ay onu oynarım. Onun yanısıra 2k ya da 4k ya da 144hz 75 hz diye bir derdim yok.. 1080p 60 Hz beni gayet mutlu mesut yaşatıyor :)

Son 15 gündür herkesin yazdıklarını,her tarafı okuyup tartmak ve taramak bana 4 seçenek bıraktı..Size bunları ya da varsa 5. ya da 6. seçenekleri danışmaya bir fikir oluştu..

Şimdi ,

1.İkinci el bir Gtx 970 ya da Gtx 980 bulunur durum 1 sene idare edilir..(Max 1000 TL - Ayrıca 8.Jenerasyon Intel ya da Zen 2 makine kurma fikri netleşir)

2.Monitörü tutarak Max 3000 TL + Yukarıdaki pc ne kadara gider onu bilmemekle beraber Ryzen 7 1700 bir sistem kurup ya GPU ya Ram ya SSD eksik kalır ya da kasa aynı kalarak bir formül bulunur mu bilinmez

3.Eldeki CPU+ANAKART+RAM+GPU ne kadar eder bilmemekle beraber insanların istedikleri 600-700 TL civarına bütçeye eklenerek bir Ryzen 5 1600+Gtx 1060 bulunmaya çalışılır ama bazı parçalar eksik kalır

4.Yeni Gpu serilerin çıkması yeni işlemcilerin belli olması beklenirken,500-700 TL bütçe ile Gtx 1050 Ti ya da çoook şansa Rx470 ile eldeki ekran kartları 3'lenir ve eskimeye devam ederken kafa yenir..

Ben bu çatlak ve sürekli gelgit düşünceler içinde yoğrulurken her gün sadece Gtx 970 ile başlayıp sonra q9650+Gtx1060 6Gb ya da Gtx 980 Ti videolarını youtube'da görüp yahu hani bottleneck diye bi daha lahavle çekip,acaba Gtx 1060 6Gb olabilir mi yahu 1200 TL gpu düşüneceğine 1500'e Ryzen 5 satan bir cpu+anakart+ram kombini bul ram ya da gpu sonra takviye edersin ya da ryzen 7'ye geçersin derken kim bunları almak ya da satmakla uğraşacak ikileminde bu ana kadar geldim..

Uzman sorusu sadece gpu ile beklemek mi yoksa sistemi 3e 5e satıp sonra dua ile istediğim sistemi oluşturmak için bir ortam mı bekleyim ne yapacağıma dair en ufak bir fikrim kalmadı..kafamın içi 37 bilinmeyenli denklem tadına dönüştü bir danışmak istedim..

Siz bu durumda ne yapardınız??

Şimdiden okuyanlara,cevap yazacak ya da yazmayacak olanlara teşekkür eder saygılar sunarım..

Not: Hayatımda bu forumda fikir alışverişinde bulunmadan hiçbir elektronik,teknolojik ya da farklı bir ürün alıp satmadım yine danışma zamanım geldi çattı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbaycan -- 6 Kasım 2017; 19:56:38 >

• Abi senin sistemde anakart-işlemci-ram ve ekran kartının değişmesi lazım.

Adam gibi bir şey almaya kalksan bu 4 parça kafadan 3000 TL civarı yapıyor. (Z370 - I3 8100 - 16GB RAM - RX 570)

2500 TL'ye alacağın parçalara değer mi bilmiyorum.
  • bence sistem komle degişmeli

2.el olrak 4.nesil intele yönelebilirsin

psu hdd kasa ssd sogutucu filan zaten var bu parçalara para harcamıcan

2.el i7 4790 lı rahat bi sistem yapıp

2008 den direk 2014 e terfi etmiş olursun

800 işlemci sıfır anakartı 200

16 gb ddr3 ram 2.el 350 çok rahat bulursun 1350 tl etti burası

kaldı 1150 tl suan sinerjide indirim var
    http://www.sinerji.gen.tr/asus-geforce-gtx1050ti-rog-strix-4gb-128bit-pmu405216

284 tl de size kalıyor onada bi ssd daha eklenebilir yada

2.el gtx1060 6gb alabilirsiniz
    https://urun.n11.com/anakart/msi-h81m-p33-ddr3-m-atx-vga-dvi-glan-sata3-usb30-P118129833?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMIn7TAncWq1wIViawYCh3X3QXmEAQYCiABEgLLyfD_BwE&gclsrc=aw.ds

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 6 Kasım 2017; 21:8:26 >

• adamın sisteminde 1.5 tb dahili hdd si var sadece 80 gb ssd oda windows için yeterde artar

bide ryzen 1300x önermek nedir

adamda 2500 tl var

1060 zaten 1500

575 tl 1300x

8 gb ram 400 tl

2400 etti

anakart da 350

2700 tl

adamın bütceyi aşıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 6 Kasım 2017; 21:28:57 >
  • Ryzen 1200+GTX 1050 Ti+8GB DDR4 üzerine bir platform düşünebilirsin, 2500 lirayı geçmeyecektir. Anakart seçimi için öneride bulunurlar, bence bu sistem orta seviye bir anakart alırsan tamamdır. Uğraşma eski platformla.
  • ram anakart işlemci 3 lüsünü okutabilirsen onuda bütçene eklersin ve Tercihen anakarta aktarırsın.

2500-2600 civarına biraz çek kupon indirim kovalayarak ryzen 1600 b350 anakart 8 gb ddr4 ve gtx1050 ti den oluşan bir sistem çıkarabilirsin.

AMD Ryzen ™ 5 1600 3.2GHz (Turbo 3.6GHz) 16MB Cache AM4 İşlemci (Wraith Spire Soğutuculu) - 217,50$ + KDV = 998,37 TL
    Anakart: Asrock AB350M Ryzen AM4 Socket, 3200+ MHz (OC), DDR4, M.2 SSD, mATX Oyuncu Anakart - ASRAB350M - 80,00$ + KDV = 367,22 TL
    Bellek: Team DDR4 8GB 2666MHz T-Force Dark Gaming Soğutuculu Ram Bellek (TM4TD266681RD) - 89,00$ + KDV = 408,53 TL
    Ekran Kartı: Palit GeForce® GTX1050TI DUAL O.C 4GB 128Bit GDDR5 Ekran Kartı (NE5105TS18G1 1071D) - 165,50$ + KDV = 759,68

2550 görünüyor toplam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 6 Kasım 2017; 22:18:0 >
  • Sayın @Lana-Del-Rey @asko56 @sınav_testmis_kanka @neutumn @Nerd Miner öncelikle uzuun mesajımı sabırla okuyup kıymetli fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim..

Mesajlarınızdan ortak anladığım şu an benim düşündüğüm bir Gtx 970 ya da Gtx 980 ile 1-2 sene daha bu fiyatlar oturana ve yeni mimari işlemciler iyice netleşene ve windows'un sürücüleri mi ya da oyunlara göre optimizasyonları beklemek gibi bir seçenek masada olmuyor..

O vakit benim q9650+rog maximus formula+8 gb ddr 2 Hyperx CL 15 +HD 6970 bileşenlerimi satmam gerekiyor.. Bunlardan elde edeceğim parayı var olan 2500e ekleyince en kötü tahminle 3000 TL gibi bir bütçem olacak..

i7 4790'lı sistem kurmayı ben de düşündüm ama geçen gün birileri forumda yeni oyunlarda i7 6700 i7 7700'lerde frame rate'ler çok düştü artık yeni nesil izleği çok işlemciye yönelmek lazım fikri bana da 8 senede bir sistem değiştiren biri olarak gelceği garantilemek gibi geldi..Ama her şey bütçeyle orantılı o yüzden i7 4790k 'lı bir sistemi de araştırıp bakacağım.. Sonuçta 2 sene sonra benim sisteme göre daha fazla cazibesi olacaktır :)

Bu bütçe ile elimde Corsair Carbide 400 R kasa - Highpower 750 W Psu + 1.5 TB HDD ve 80 GB eski tip SSD ile devam ederek bir Ryzen 5 1600 sistem kurup yanına Msi B350 Tomahawk + DDR 4 8 GB Ram + Gtx 1060 6 Gb eklemem ucu ucuna mümkün olabilecek ama eldekileri tek tek mi yoksa komple kasa olarak mı satmam daha kolay olur sizce?

Ya da bildiğiniz kadarı ile tüm bileşenleriyle kasayı yanında yedek ekran kartı ile ne kadar satabilirim? Sadece cpu+anakart+ram+gpu'yu ne kadara satabilirim? forumda istenmiş fiyatları görüyorum ama satılanlarını görmediğim için o fiyatları referans almamak gerekiyor..

İlgi ve yardımlarınıza tekrar çok teşekkür ederim..Saygılarımla

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam söyle bi durum var

güncel oyunlara bakarsanız hepsi önerilen olarak i7 3770 öneriyor

suan i7 4790k li sistem yaparsanız oc ile zaten 7700k yı tokatlıyor 8700k ya kafa tutuyor

https://www.systemrequirementslab.com/cyri/requirements/call-of-duty-ww2/15916
    https://www.systemrequirementslab.com/cyri/requirements/assassin-s-creed-origins/15993
    https://www.systemrequirementslab.com/cyri/requirements/wolfenstein-2-the-new-colossus/16124

bence gayet oc ile 4790k hala iş görür millet 2.nesil i5 2500k ile her oyunu çatır çatır oc ile oynuyor sıfır darbogaz

bence sıfır bi sistem iyi güzel hoş ama ddr4 ramler aşırı derece pahalı güncel oyunlarda 8 gb ram maglesef yetmiyor

pagefile sorunu oluyor mümkün oldugunca ram 16 gb bakılmalı
    https://www.youtube.com/watch?v=gl0avQB1ALU
    https://www.youtube.com/watch?v=JPZ9mHDHLYU
    https://www.youtube.com/watch?v=sDkOPanJd1Y

buyrun 4790k hala taş intelin saglam serilerinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 7 Kasım 2017; 12:14:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

Bende Core 2 Quad kullandım. O işlemci artık ömrünü fazlasıyla doldurdu yeni oyunlar için.
    Sen yukarıda Rx 570 tavsiye eden trolle aldanma.
    Sen ekran kartlarını, işlemciyi, anakartı, ram'leri, SSD'yi sat.
    Artık bir oyun 50-60 hatta 90 GB.
    Güç kaynağın kalabilir.
    Kasan ne bilmiyorum, şimdiki ekran kartları 27-30 CM uzunlukta. Destekliyorsa kalsın.

Ryzen 3 1300X
    ASUS B350M-A Prime
    Kingston 2x4 GB 2666 MHz CL15 DDR4 RAM
    Gigabyte Geforce GTX 1060 Aorus 6 GB
    Samsung 850 EVO 500 GB
    WD Black 64 MB 7200 RPM 1 TB

Öncelikle belirteyim, AMD Ryzen masaüstü işlemcilerde dahili grafik birimi yok.
    Elindeki hurda kartlardan biriyle idareten görüntü alabilirsin. Gerisi darboğaz.

Yukarıda yazdığım kombinasyon seni mutlu eder.
    Bütçen varsa işlemciyi Ryzen 5 1600 almanı tavsiye ederim.
    İkinci el alacaksan ürünleri mutlaka stres testleriyle test ederek al.
    2xxx serisi kartları hiç bekleme zira Dolar kuru seni üzebilir.
    Acele etme ama beklemenin de bir anlamı yok.

Net bütçeni belirtirsen daha iyi yardımcı oluruz.

@cbaycan

Ryzen 1300x, 1060 aorus, 2666mhz ram

?????????????????????????????????????

Saka gibi bir tavsiye.

Ryzen 1200 dururken 1300 e fazladan verilen 100 liraya gunah. Bir de 1060 aorus gibi en pahali modellerden birini onermissin

Bunlarin disinda 2666mhz ram fiyaskosu da ayri bir olay.

Konu sahibine tavsiyem Turkiye pazarindan uzak durmasi. Mutlaka amazon.de ve amazon.com dan sistem toplayin. Hazir black friday da yaklasmisken Turkiye de ki cakallara paranizi kaptirmayin.

Ryzen 1400, 2x8gb 3000mhz ram ve bulabildiginiz en ucuz gtx1060 6gb ile cok iyi bir sistem toplanabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuan ekran karti almak icin iyi bir zaman değil yeni nesil cikmaya az kalmış sayılırken. İşlemci için de yeni ryzen çıkana kadar alınmamalı bence. İlla alacaksanız da 8. Nesil intelden şaşmayın çünkü ryzenlar artik eski nesil sayılabilir. Tek biraz albenisi olan ryzen 1600 var o da pahalı. Ama 8. Nesilde intelde de ucuz ana kart yok. Kısacası bence dayanmaya çalışın. Bugünlerde donanım alınmaz. Eski nesil 2. El sistem toplayacaksanız yine aynı yere çıkıyor çünkü yeni donanımlar çıkınca değer kaybedecekler. Ha bu demek degil ki beklerken oyun oynamayın. Piyasada birçok kaliteli pc zorlamayan oyun var. Hatta bazilari bence buyuk oyunlardan daha da keyifli. Zaten benim en sevdiğim oyun 120 mb lik atari zamanindan kalma grafikleriyle 2015 yapımı undertale dır. Kısacası seveceğiniz pc zorlamayan oyunlar bulabilirsiniz bu süreçte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 7 Kasım 2017; 13:13:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Kalem

quote:

Bende Core 2 Quad kullandım. O işlemci artık ömrünü fazlasıyla doldurdu yeni oyunlar için.
    Güç kaynağın kalabilir.
    Kasan ne bilmiyorum, şimdiki ekran kartları 27-30 CM uzunlukta. Destekliyorsa kalsın.

Ryzen 3 1300X
    ASUS B350M-A Prime
    Samsung 850 EVO 500 GB

Elindeki hurda kartlardan biriyle idareten görüntü alabilirsin. Gerisi darboğaz.

@cbaycan

Saka gibi bir tavsiye.

Ryzen 1200 dururken 1300 e fazladan verilen 100 liraya gunah. Bir de 1060 aorus gibi en pahali modellerden birini onermissin

Konu sahibine tavsiyem Turkiye pazarindan uzak durmasi. Mutlaka amazon.de ve amazon.com dan sistem toplayin. Hazir black friday da yaklasmisken Turkiye de ki cakallara paranizi kaptirmayin.

Ryzen 1400, 2x8gb 3000mhz ram ve bulabildiginiz en ucuz gtx1060 6gb ile cok iyi bir sistem toplanabilir.

Ryzen 1700 bile 2667 MHz ile yüzde 99 performansını verirken 1200 1300 1400 kere 3000 MHz ram önermek de israf o aradaki paraya... Ha şimdi bak kavga çıksın diye yazmıyorum ama adama öyle bir mesaj atmissiniz sanki adam sizin maneviyatiniza sovmus. Allah aşkına şu forumda daha güzel ince dil kullanalım ki bize de öyle dönüş gelsin.

Ram speed Ile ilgili; Linus tech tips does ram speed matter ryzen yazarak videoyu bulabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlıyorum ya sistemi satıp elde nakitle bir ihtimal ucuza satan varsa diye takip edicem ya da yine eldeki sistemi satıp amazon'dan bir sistem getireceğim bu görüntüde..

Çünkü burada bu dönem gerçekten adama kafayı yedirtecek fiyatlar oluştu.. Hani satıcılar da sıfırı bu para diye yükseltiyolar ikinci elde ama 2-3 aya hepsi dengeye gelir diye ümit ediyoruz hepimiz..yeni ürünler çıkar kimse ikinci ele bu abuk fiyatları ödemezse bir ihtimal o da ancak..

Değerli tavsiyeler için teşekkürler.. Tüm kasayı bir satışa koymak istesem Carbide 400R da dahil, 1000 TL bu sistem için çok mu fazla bir taleptir? Yani işlem görecek monitör hariç kasanın fiyatı nedir? Parça parça uğraşmadan düşük bütçeyle de sistem kuramayan birileri ilgilenir mi sizce?
  • Hocam bence boşa fuzluli satiş olur o parçaları almak istesen bile alamazsin dedigim şekil en mantıklı tercih

Anakart işlemci ram ekran kartını satılıga koy illa biri düşer

Ama ve lakin

1.5 tb hdd 80 gb ssd 400r corsair kasa 750w powe bunlar geyet degerli parçalar

• 8. Nesil i3 işlemciler 7. Nesil i5 lerle benzer performans vermekte ve cekirdek sayıları aynı haliyle i5 işlemciler 2. Elde ciddi fiyat dususune uğrayacak uygun fiyata 6. Nesil i5 işlemcili bi sistem alınabilir oyun için gtx 1060 altında bi ekran kartı almayınız tad vermez

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

quote:

quote:

Güç kaynağın kalabilir.

Ryzen 3 1300X
    ASUS B350M-A Prime
    Samsung 850 EVO 500 GB

@cbaycan

Saka gibi bir tavsiye.

Ryzen 1700 bile 2667 MHz ile yüzde 99 performansını verirken 1200 1300 1400 kere 3000 MHz ram önermek de israf o aradaki paraya... Ha şimdi bak kavga çıksın diye yazmıyorum ama adama öyle bir mesaj atmissiniz sanki adam sizin maneviyatiniza sovmus. Allah aşkına şu forumda daha güzel ince dil kullanalım ki bize de öyle dönüş gelsin.

Ram speed Ile ilgili; Linus tech tips does ram speed matter ryzen yazarak videoyu bulabilirsiniz

Ryzen 1700 bile derken? Yuksek ram hizi sadece ust seviye ryzenlara mi gerekli saniyorsunuz? Yada ryzen 1200 de %5 performans attirirken 1700 de %15 attiracak mi saniyorsunuz? Ust seviye ryzenlar yuksek mhz ramler ile daha iyi performans veirr ama ryzen 1200 e gerek yok? Bu mudur yani?

Konu sahibi 10 yillik ddr2 ram kullaniyor. Ddr4 den ddr5 e gecene kadar bu adam ram degistirir mi sence? 2666 onermek bu adamin parasini cope atmak olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

Hocam bence boşa fuzluli satiş olur o parçaları almak istesen bile alamazsin dedigim şekil en mantıklı tercih

Anakart işlemci ram ekran kartını satılıga koy illa biri düşer

Ama ve lakin

1.5 tb hdd 80 gb ssd 400r corsair kasa 750w powe bunlar geyet degerli parçalar

Anladım.. Peki sizce "Q9650 + ROG MAXIMUS FORMULA + 8 GB HYPERX DDR 2 + AMD HD 6970 2 GB 256 bit Referans Tasarım GPU" bu şekilde ne fiyat ile ilana çıkmak mantıklıdır bir de onu sorayım?

Bana da elde kullanılabilecek parçalar varken bu pahalılıkta ziyan etmemek mantıklı geliyor..

Bunları eldeki parayla birleştirip daha mantıklı bir şeye dönüştürebilirim parça parça toplayarak..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cbaycan

Anlıyorum ya sistemi satıp elde nakitle bir ihtimal ucuza satan varsa diye takip edicem ya da yine eldeki sistemi satıp amazon'dan bir sistem getireceğim bu görüntüde..

Çünkü burada bu dönem gerçekten adama kafayı yedirtecek fiyatlar oluştu.. Hani satıcılar da sıfırı bu para diye yükseltiyolar ikinci elde ama 2-3 aya hepsi dengeye gelir diye ümit ediyoruz hepimiz..yeni ürünler çıkar kimse ikinci ele bu abuk fiyatları ödemezse bir ihtimal o da ancak..

Değerli tavsiyeler için teşekkürler.. Tüm kasayı bir satışa koymak istesem Carbide 400R da dahil, 1000 TL bu sistem için çok mu fazla bir taleptir? Yani işlem görecek monitör hariç kasanın fiyatı nedir? Parça parça uğraşmadan düşük bütçeyle de sistem kuramayan birileri ilgilenir mi sizce?

Hocam Carbide 400R güzel bir kasa.

Satma bence.

EVGA dışında uluslar arası garanti veren firma yok.

EVGA da AMD anakart üretmiyor.

Sadece EVGA ekran kartı alabilirsin yurt dışından.

Güç kaynağın yeterli. Yenisini almanın gereği yok.

Hiç yurtdışından bilgisayar parçası getirmedim ama başka çook parça getirdim.. O zaman gümrük duvarı bayağı satıcıdan fatura oynaması vs kaldırıyordu.. Hatta profesyonel roland elektro davul bile getirdim parça parça ama burada o konuya ayrı bir çalışmak lazım.. amazon.com ve amazon.de herkesiin alışverişi olmuş bir şekilde.. uluslararası garanti dışında soğutma dengesi ve uzun ömürlülük olarak da çok övülüyor evga.. onu da düşüneceğim.. çok teşekkürler valla ilgilenip kafa yorduğunuz için..

ilk etap q9650 + rog asus maximus formula rev 1.0 + 8 gb hyperx ddr2 800 + Amd HD 6970 2 Gb 256 bit için bir fiyat belirlemek.. Ne kadara ilana çıksam abes kaçmaz bu zamanda bu 4 parça beraber?

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

quote:

quote:

Güç kaynağın kalabilir.

Ryzen 3 1300X
    ASUS B350M-A Prime
    Samsung 850 EVO 500 GB

@cbaycan

Saka gibi bir tavsiye.

Ryzen 1700 bile derken? Yuksek ram hizi sadece ust seviye ryzenlara mi gerekli saniyorsunuz? Yada ryzen 1200 de %5 performans attirirken 1700 de %15 attiracak mi saniyorsunuz? Ust seviye ryzenlar yuksek mhz ramler ile daha iyi performans veirr ama ryzen 1200 e gerek yok? Bu mudur yani?

Konu sahibi 10 yillik ddr2 ram kullaniyor. Ddr4 den ddr5 e gecene kadar bu adam ram degistirir mi sence? 2666 onermek bu adamin parasini cope atmak olur.

Lan o paraya 2x4 3000 MHz bellek mi var TR'de?

Lan? yolda görsem ağzının üzerine iki tane çakıp oturtacağım lisesi bebeler forum köşelerinde tanımadığı insanlara ahkam kesiyorlar.

Bir de ''o paraya'' gibisinden yorum atmış. Hangi o para? ne parası? Türkiye diye bir yerlerinden neden uydurdun kim diyor illa TR den alacak diye?

Hadi git sütünü iç belli ki beyin gelişimin tam olarak tamamlanamamış.

• quote:

quote:

quote:

Güç kaynağın kalabilir.

Ryzen 3 1300X
    ASUS B350M-A Prime
    Samsung 850 EVO 500 GB

@cbaycan

Saka gibi bir tavsiye.

Aorus en yüksek saat hızlarına sahip model.
    Oyun için GPU daha önemli.
    Çift kanal bellek ve yüksek frekans bir arada daha ne olsun?
    1300X'in tek çekirdek performansı daha yüksek.
    Aradaki 100 lira ziyan değil
    Evga dışında uluslar arası garanti veren firma var mı?
    Arkadaşa garantiyi sen veriyorsan o ayrı.
    Asıl fiyasko ne biliyor musun, bilgi sahibi oldugunu zannetmen.

1300x in tek çekirdek performansı daha mı yüksek

Siz eğlencesiniz ya yemin ediyorum eğlencesiniz

Hayatında hiç ryzen kullanmayan bir liseli olduğun o kadar belli ki sadece forum köşelerinde ''tavsiyeci'' olarak bir halt bildiğini sanıyorsun

1300x in tek çekirdek performansı daha iyi dedi ya vallaha şaka ötesi

Direk ryzen 1200 ile tek çekirdek ve çoklu çekirdek skorlarımı koyuyorum belki cahilliğin karşısında bir nebze de olsa utanırsın

603 multi core, 156 single core skoru

Şimdiii bir de 1300x e bakıyoruz;

https://www.youtube.com/watch?v=rSH986D2pW0

522 multi, 139 single core

Sen bu forumda millete akıl vermeyi bırak liseli kardeş

• Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Begendigim tek yorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.