Şimdi Ara

Kafayı yiyecem bu zyxel modemlerle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    benim büyük bir sorunum war
    şimdi evde 1laptop 1masaüstü pc war laptopumu yeni aldığımdan ttnetin verdiği kablosuz modemi aldım Zyxel p-660w-tx series modemi 1de benim eski modemim war oda kablolu zyxel prestige 661-h61
    ben kablolu modemimi yani eski modemimi switch olarak kullanmak istiyorum dhcp yi none yaptım switch görevini görüyor ama 10 dk sonra yine kablolu modemim ana modem oluyor ve baglantı gelmiyor
    şimdi benim bu eski modemim nasıl switch görevi görer
    yada yeni aldığım kablolu modemi acces point olarak kullanabilirim
    şimdiden teşekkürler çok acele cevap lazım beyler

• Kablolu modeminizden ayarları kaydedip mi çıkıyorsunuz yoksa dhcpyi none yapıp sayfayı kapatıyormusunuz?DHCP yi kapattıktan sonra modemin 10 dk.sonra yine modem görevi görmeye çalışması ayarları kaydetmediğinizi işaret ediyor gibi.Kablosuz modeminizi access point olarak kullanabilmek için arayüzüne girip adsl modunu no mode yapmalısınız.Bu kablosuz modemleri access point olarak kullanma konusu ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştı forumumuzda arama yaparsanız bulursunuz mutlaka ;)
  • TTnetin verdiği eski modemlerden ise desteklemiyor. Bende Denemiştim olmamıştı ama yeni kampanya modemlerindense onlarda oluyor.
  • 2 modem var biri kablolu, kablosuz olanı sw. olarak kullanmak istiyorsun. bunu yapıyorsun 10 dakkika sonra kablolu sw. modundan cıkıp ıp dağatıyor,?

birde dhcp kapattığında modemin kendi IP ne yapıyorsun? eğer yaptığın ayarlar bozuluyor ise versiyon güncellemen lazım anlamına gelir. birde kablolu modemin ana modem olduğunu nerden anlıyorsun.? farklı bir IP dağalıyor içeriye

diğer modemini access point olarak kullanırsın.
  • Bu şekilde kullanamazsınız. bağlantınız sürekli kopar.. 5 dk da bir hatta 5 dk'dan daha az bir süre.. SW alıcaksınız mecburen.
    kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord_day_walker

2 modem var biri kablolu, kablosuz olanı sw. olarak kullanmak istiyorsun. bunu yapıyorsun 10 dakkika sonra kablolu sw. modundan cıkıp ıp dağatıyor,?

birde dhcp kapattığında modemin kendi IP ne yapıyorsun? eğer yaptığın ayarlar bozuluyor ise versiyon güncellemen lazım anlamına gelir. birde kablolu modemin ana modem olduğunu nerden anlıyorsun.? farklı bir IP dağalıyor içeriye

diğer modemini access point olarak kullanırsın.

ana modem olduğunu urdan anıyorum şimdi eski modemimde baglantım giittiginde bi sayfa cıkardı yine 10dk sonra o sayfa cıkıyor ordan anlıyorum
    kablolu modemimi acces point olarak kullnamıyorum adsl modunda none seçeni yok
  • modem ip' sini 10.0.0.1 yap. ip aralığı otomatik olarak değişecektir.
    veya modem ip' sine dokunma. aşağıdaki ayarda 192.168.1.1 ip' sini kullan.

sw ayarları_
    wan settings
    ttnet
    bridge
    rfc 1483
    llc
    8
    35

lan settings_
    ip
    ip adres (10.0.0.254)
    ip subnet mask 255.0.0.0
    multicast: igmp v2
    any ip setup: active
    netbios: allow lan to wan

dhcp settings_
    dhcp: relay
    remote dhcp server: 10.0.0.1 (modem ip' si)

nat settings_
    nat: off

bu arada yasinden hala cevap gelecek..http://forum.donanimhaber.com/m_38140112/tm.htm
    bakabildin mi diyeceğim ama çok geçmeden mayk amcam sayfayı değiştirdi hemen. benim tespit de havada kaldı gibi.
    ama herkes biliyor tabi..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

modem ip' sini 10.0.0.1 yap. ip aralığı otomatik olarak değişecektir.
    veya modem ip' sine dokunma. aşağıdaki ayarda 192.168.1.1 ip' sini kullan.

sw ayarları_
    wan settings
    ttnet
    bridge
    rfc 1483
    llc
    8
    35

lan settings_
    ip
    ip adres (10.0.0.254)
    ip subnet mask 255.0.0.0
    multicast: igmp v2
    any ip setup: active
    netbios: allow lan to wan

dhcp settings_
    dhcp: relay
    remote dhcp server: 10.0.0.1 (modem ip' si)

nat settings_
    nat: off

bu arada yasinden hala cevap gelecek..http://forum.donanimhaber.com/m_38140112/tm.htm
    bakabildin mi diyeceğim ama çok geçmeden mayk amcam sayfayı değiştirdi hemen. benim tespit de havada kaldı gibi.
    ama herkes biliyor tabi..
    iptal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ypinar -- 3 Aralık 2011; 7:49:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.