Şimdi Ara

Kağıt Krizi ve Artan Fiyatlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda belki daha önce konusu açılmıştır. Bilemiyorum, fakat en uygun yer burası diye düşündüm.

Şu an kağıt sektörü ciddi anlamda krizde. Krizle ilgili detaylı bilgi için şuradaki yazıyı okuyabilirsiniz.

Krizle birlikte; Habertürk gazetesi kapandı. Aydınlık Gazetesi basımına 3 gün ara verdi. BirGün gazetesi ve Uykusuz dergisi zam yapmak zorunda kaldı. Leman son sayısını cep boy olarak yayınladı. Ayrıntı yayınevi, kitaplarına %25-40 arasında zam yapacağını duyurdu. Palto yayınevi artık kitap yayımlamayacak. Daha niceleri ne yazık ki bizleri bekliyor. Bu aşamada e-kitap bu çıkmazda bir çözüm olabilir mi? Sizler ne düşünüyorsunuz?

• Ben de takip ediyorum haberleri. Benim çevirdiğim kitabın basımının sürünceme de kalması Temmuz'un ilk haftası basılacak denmesine rağmen hala basılmaması da ya bu krizle alakalı bir şey ya da bilmediğim başka bir sebepten. Gerçi benim yayınevi küçük değil ama bir Doğan Kitap ya da Altın Kitaplar da değil.

Sonuç olarak ülkedeki her şey gibi kitap da pahalanıyor, zamlanıyor. Bu yıl ufak zamlar yapılmaya başlanmıştı zaten. Yani bir tek kitaba özgü bir durum değil zamlanmak ama okuyan insanları en çok sıkıntıya sokacak zam bu gibi duruyor.

Ben gene de ümitvarım. Eğer dolar düşerse her şey rayına oturacaktır. Düşmezse bile 10 liraya alacağımız kitabı en çok taş çatlasa 15 liraya alırız. Üzülmez miyiz? Elbette üzülürüz ama yarım litrelik sular bile 1 sene içinde 50 kuruştan 1 liraya çıktı, su bu sonuçta, şişeleyip satıyorsun. Masraf ne kadar artmış olabilir ki? O yüzden çok da şeyapmamak lazım. Madem ki efkar-ı umumi bunu istedi, yapılacak bir şey yok.

• E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Hocam ülkede üretim olmadığından doların düşeceğini düşünmüyorum. Sadece belli bir süre idare edilebilir. Doların yüksek olması üretimin olmadığı ülkede diğer ürünlere de yansıyacaktır ki şu an yavaş yavaş zamları hissetmeye başladık. Alım konusunda sadece kitap alsak dediğiniz gibi 10 lira yerine 15 lira veririz, sorun olmaz. Fakat kitap dışında diğer giderler de var. Bilemiyorum, ben geleceğe pek de umutlu bakmıyorum. Kitap konusunda belki tek çıkış noktamız e-kitap olabilir.

Düzeltme: Hocam bu arada kitap çevirdiğinizi bilmiyordum. Umarım bir an önce basılır. İlgili yazıda da bu durumdan en çok etkilenenlerin büyük yayınevlerinin olduğu belirtiliyor. "Büyük kazançlar söz konusu olduğunda edilen zarar miktarı da artıyor" Çeviri kitabınız basıldığı anda haberdar ederseniz mutlu olurum, hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Titanik Bar -- 1 Eylül 2018; 21:43:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Titanik Bar

Hocam ülkede üretim olmadığından doların düşeceğini düşünmüyorum. Sadece belli bir süre idare edilebilir. Doların yüksek olması üretimin olmadığı ülkede diğer ürünlere de yansıyacaktır ki şu an yavaş yavaş zamları hissetmeye başladık. Alım konusunda sadece kitap alsak dediğiniz gibi 10 lira yerine 15 lira veririz, sorun olmaz. Fakat kitap dışında diğer giderler de var. Bilemiyorum, ben geleceğe pek de umutlu bakmıyorum. Kitap konusunda belki tek çıkış noktamız e-kitap olabilir.

Düzeltme: Hocam bu arada kitap çevirdiğinizi bilmiyordum. Umarım bir an önce basılır. İlgili yazıda da bu durumdan en çok etkilenenlerin büyük yayınevlerinin olduğu belirtiliyor. "Büyük kazançlar söz konusu olduğunda edilen zarar miktarı da artıyor" Çeviri kitabınız basıldığı anda haberdar ederseniz mutlu olurum, hocam.
    İşte diğer harcamalar pek parası olmayanları zorlayacaktır böyle giderse. Doların artacağı ya da düşeceği benim hiç anlayamadığım bir konu ama inşallah düşer demekten başka bir şey gelmiyor elimden.

Çevirdiğim kitap Osmanlıca'dan çeviri ve çok cins bir konusu var. Kolay kolay herkesin ilgisini çekecek bir kitap değil ama madem istediniz size özel olarak yazarım basılınca, eğer unutmazsam.

• E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Hocam siz özelden yazın. İlgimi çekmezse bile sırf siz çevirdiğiniz için alıp okurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Titanik Bar

Hocam siz özelden yazın. İlgimi çekmezse bile sırf siz çevirdiğiniz için alıp okurum.
    Teşekkür ederim. Daha çok bir başvuru kaynağı olduğu için baştan sona okuyamazsınız zannımca ama haber vereceğim.
  • Sahafçılar bile pahalı ya.

Gerçekten çok pahalı kitaplar. İktidar kitabı 33 lira.

Şimdi öğrenci adamım. PDF okuyayım diyorum bu sefer de gözler gidiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-078AFC984

Sahafçılar bile pahalı ya.

Gerçekten çok pahalı kitaplar. İktidar kitabı 33 lira.

Şimdi öğrenci adamım. PDF okuyayım diyorum bu sefer de gözler gidiyor.
    41 Adet kitaptan oluşan bir liste yapmıştım. İki günde listeden iki kitap satışı olmadığı gerekçesiyle çıkartıldı. Richard Dawkins / Ataların Hikayesi ve Matt Ridley / Genom. Richard Dawkins'in kitabını Nadirkitap.com'da iki sahafta buldum. 185 lira! 185 liraya ortalama 12 tane kitap alıyorum ben.
  • Gelişmeleri maalesef üzülerek takip ediyoruz.

Yayınevlerine Sorduk: “Ne Olacak Bu Ekonominin Hâli?”
    Yazı biraz uzun ama okumanızı tavsiye ederim.
    https://kayiprihtim.com/dosya/yayinevlerine-sorduk-ne-olacak-bu-ekonominin-hali/
    Yazının tarihine dikkat ederseniz 5 Haziran 2018
    o gün dolar 4.60 liraymış.

e-kitap çözüm mü?
    Bana göre değil. böyle bir geçiş yaşarsak yayın evleri bunu kendi lehine çevirecek. kimse "insanlar okusun" derdinde değil. Herkes cebine girecek parayı düşünüyor. Onlar da evine ekmek götürüyor ya da lüks arabasının vergisini ödüyor.
    maalesef kitaplar ülkemizde lüks tüketim. pahalı olursa satışı azalır. Çoğu yayın evi bunun derdinde diye düşünüyorum.

şu an bile kitaplara pahalı diyoruz. keşke zam gelmese, keşke kağıt fabrikalarımız yeniden açılsa, keşke ekonomimiz düzelse... keşke, keşke, keşke...

• Lazer yazıcıda kağıt gramajını ne kadar dusurebiliriz? Artık bizim de gramaj düşürmeniz lazım, olmuyor böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında krizin geleceğini öngörerek kitap ve oyun stoku yapmıştım. Bu yıl onu tüketeceğiz artık.
  • Hocam benim kırtasiyem ve kitap evim var . Emin olun 5 ay önce 100 bin TL lik kağıt almış olsaydınız şuanda %100 kar ile satabilirdiniz , bekletirseniz daha da çok kazanırdıniz . Kağıt fiyatlari üzerine süper baskı var . Hem kitapçı olarak fiyat artışından hemde kırtasiye de ki defter okul kaynak kitapları ve normal kâğıtta ki artışlar müşterilerin de yanlış anlamasına sebep oluyor . Bu bizlik bir durum değil fakat musterilerimiz sanki kârı arttırmak için zammı bizim yaptığımızı düşünüyor . Öyle ki ben artık her üründen kar oranimi düşürdüm yine yaranamiyorum olan benim gibi orta ( büyük) işletmeciye olacak

• Listemdeki 7 tane kitap daha temin sıkıntısı sebebiyle sipariş verilemiyor. Ne tuhaftır ki tamamı bilim konulu kitaplar. "Geçici olarak temin edilemiyor" denilen ürünün sonu %95 "Satış yok / Tükenmiş" oluyor.

• Haziran'da ve daha öncesinde aldığım bazı kitapların şimdiki fiyatlarına baktım. Kriz vurmuş arkadaşlar.

Çoğu kitapta fiyatına göre 2 ila 5 lira arası zam var. Haziran'da toplamda 464,98 TL tutan 25 kitap şu anda 516,78 TL tutuyor. Yani iyi ki toplu alım yapmışım. Yoksa şimdi durduk yere 50 lira fazla ödeyecektik.
  • Bu yasima geldim, kitabevi disinda hicbir yerden kitap almadim, almayacagim. E-kitaba da siddetle karsiyim.

Gereksiz bircok masrafimiz var, onlardan kisarak kitap almaya devam edecegim. Gunde 1 paket sigara yerine, 2 gunde 1 paket icmek gibi.

Alfa, Is Bankasi, YKY, Dogan, metis, ayrinti, iletisim, Everest, kirmizi kedi, timas, can, tekin, oda ilk aklima gelen yayinevleri. Bunlari internette takip ediyorum, fiyatlandirma politikalarini izliyorum.

Samani ithal eden bir ulkenin krizde oldugunu bilmemek imkansiz, reddetmek ise tamamen kalasliktir.

• Son yatan kyk kredimi tamamen kitaba gömmeyi düşünüyorum. hepsini okumam belki de birkaç yıl sürer ama fiyatların düşmesi ülkenin durumunu göze aldığımızda imkansız.
  • Devamı geliyor :(

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.