Şimdi Ara

Kahve anksiyeteyi tetikliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Neredeyse her gün kahve içerim. Ancak saat 19-20 den sonra kahve içtiğimde kaslarımda biraz titreme ve zihinsel olarak anksiyete benzeri bir durum(sanırım) yaşıyorum. Ki normalde hiç yasamadığım bir sey bu. Sanki tedirgin oluyorum. Dediğim gibi sabah öğle yok ama akşam saatlerinde kahve içince olay bu. Bugün saat 8 de bir americano üstüne 2 çay içtim, fazlasıyla yasıyorum o hissiyatı. Yaşayan var mı bunu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kahve Anksiyeteyi Tetikler mi?

Kahve, dünya genelinde tüketilen en popüler içeceklerden biridir. Birçok insan, kahve içmenin onları uyarıcı ve uyanık hissettirdiğini bildirir. Ancak bazı kişiler, kahve içtikten sonra anksiyete semptomları yaşayabilir.

Kafein, kahvede bulunan uyarıcı bir maddedir. Kafein, stres hormonu olan kortizolün salınımını tetikleyebilir. Kortizol, "savaş ya da kaç" tepkisinden sorumludur ve bu da anksiyete semptomlarına yol açabilir.

Araştırmalar, kahve içmenin herkeste anksiyeteye neden olmadığını göstermiştir. Bazı kişiler, kahveden etkilenmezken, diğerleri hafif ila şiddetli anksiyete semptomları yaşayabilir.

Kafein duyarlılığı, kahve içtikten sonra anksiyete yaşayıp yaşamayacağınızı etkileyebilecek bir faktördür. Kafein duyarlılığı olan kişiler, küçük miktarlarda kafein bile anksiyeteye neden olabilir.

Anksiyete bozukluğu olan kişiler, kahve içtikten sonra daha şiddetli anksiyete semptomları yaşayabilirler.

Eğer kahve içtikten sonra anksiyete semptomları yaşıyorsanız, kafein alımınızı azaltmayı veya kahve içmeyi bırakmayı deneyebilirsiniz. Alternatif olarak, kafeini daha düşük miktarlarda içeren dekafe kahve veya çay gibi içecekleri tercih edebilirsiniz.

Kahve içtikten sonra anksiyete semptomları yaşıyorsanız ve bu semptomlar günlük hayatınızı etkiliyorsa, bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • alkol kullanıyor musunuz?
  • Tetikler, içme. Çarpıntı yapar, çarpıntı olunca da anksiyeteye meylin varsa bunu yanlış algılar psikiyatrik bir korku haline geçersin. Psikiyatride de eğer bir şeyin olmasını beklersen o şeyi çağırmış olursun.
  • Hocam sen arkadaşlık istediğimi kabul ettikten sonra neden sildin?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sempatik sinir sistemi uzerinde etkili oldugu icin tetikler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece kahve değil tüm kafeinli urunler tetikler, genel anlamda uyarici maddeler depresyon ansiyete panim atak ve uykusuzlugu tetikler

• Kafein tetikler evet.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kahve iyidir zihin acar uyku acar
    Ama abartmamak kaydiyla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün kafein çeşitleri yapar bunu. Fazla kafein mahveder adamı. Bir zamanlar çok tüketirdim. Bir sınava 6 bardak filtre kahveli bir şekilde girince, kalemi elimde sabit tutamadığımı ve oksijenin yetmediğini hissedince tövbe dedim. (o anın heyecan ve anksiyetesi ile birleşince birde, kalp krizi geçirmeme ramak kalmıştı)

Günlük, sabahları 1 bardak. O da amacına hizmet etsin, o kadar.
  • %100 tetikler kendimden biliyorum, 9 senedir anksiyete panik atak hastasıyım, o yüzden kahveyi bıraktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_Non_Grata -- 18 Ağustos 2019; 23:37:52 >
  • Nescafe iciyorsaniz tetikler . Filtre kahve deneyin .

• quote:

Orijinalden alıntı: Edmund Husserl

Hocam sen arkadaşlık istediğimi kabul ettikten sonra neden sildin?
    Kayra denen adam ile irtibat kurduğunu görünce vazgeçtim.

• Dopaminden dolayı psikozları arttırdığını biliyorum bana yasaktı, anksiyeteyi de tetiklemez ama düşüncelerini arttırır diye tahmin ediyorum tam bilmiyorum nasıl çalıştığını yanlış yorum olmasın
  • Dohtor bana saat 4 ten sonra icme dedi cayi kahveyi. Ama ben iciyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konusuna yorum yazmak irtibat mı?

• Gunde 1 tane turk kahvesi ilaciniz içtikten 2-3 saat sonra içebilirsiniz. Herhangi bir sıkıntı yaratmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.