Şimdi Ara

Reflü,Yemek Borusu Yanması.%100 tedavisi yok mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
1
Favori
39.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 15 yıldır bu illeti çekiyorum.kalıtsal galiba.annemde de aynı sorun vardı.ilk askerlik dönemimde ciddi olarak hissetmeye başladım.sonraları da pek önemsemedim.ara ara vurup geçiyordu.inanılmaz ama stresin bu hastalığın en büyük tetikçilerinden biri olduğunu fark ettim.2 yıldır düzenli olarak ilaç kullanıyorum.önceleri rennie gibi çiğneme tabletleri kullanıyordum.kısa süreli rahatlama sağlıyordu.sonra sabahları aç karnına,Aprazol,Lansazol,en sonda Lansor gibi ilaçları kullanmaya başladım.bunlarda gün boyu rahatlama sağlıyordu.artık ne çiğneme tabletleri ne de diğer ilaçlar eskisi kadar etkili değil.rahatsızlığım daha da hassaslaştı.rahatsızlığı en çokta yemek borusunun alt kısımlarında hissediyorum.bazen midemi söküp atasım geliyor.nette yaptığım araştırmalarda kalıcı çarenin ameliyat olduğu görünüyor.ama bu bile kesin sonuç sağlamıyor.
    Bu konuda tecrübeleri,önerisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.bitkisel tedavi yöntemlerine de açığım.belki bilmediğim,gözden kaçırdığım birşeyler vardır.

• Dostum bir önceki mesajımda belirttim, ilaç sadece anlık tedavi sağlıyor. Hatta tedavi de değil, rahatlama. Diyetle beraber sağlıklı beslenme ve kilo kaybı benim 15-20 senelik sorunumu çözdü. Öncesinde hayatımın hiçbir evresinde ilaçsız ve yankısız bir an geçirdiğimi hatırlamıyorum.
  • alkolü bırakmalısın, en azından 6 ay 1 sene içme faydasını göreceksin
  • Aynı hastalığı bende yaşıyorum. Doktor alkol, kafein, asit içeren her şeyi yasakladı. Çok sıcak ve de çok soğuk şeyleri de tüketmemem konusunda uyarılarda bulundu. 2 yıldır elimden geldiğince düzgün beslenmeye çalışıyorum. Tabi ara sıra kaçamaklar olmuyor değil ama genel itibari ile dikkat ediyorum. Yaklaşık olarak ta son 1 yıldır bir sıkıntı yaşamadım.
  • Alkol kullanmıyorum.eskiden nadiren kullanıyordum.ama diğerlerine pek dikkat ettiğimi söyleyemem.
  • Rennie tablet
  • Rennie yi asit ataklarında zaten kullanıyorum mecburen.kısa süreli bir çözüm.sabahları aç karnına kahvaltıdan 2-3 saat önce de lansor kullanıyorum.gün boyu bir rahatlama sağlıyor.ama bir gün kullanmasam herşey eskisi gibi oluyor.hatta bazen bu hapları kullandığım halde bile kurtulamıyorum bu rahatsızlıktan.
  • kalbinin üstüne yat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rahat etmek istiyorsan salçalı yemekler,kola,gazoz,hazır meyve suları,cips ve her çeşit hazır gıda,abur cubur,bisküvi,kuruyemiş,alkol,sigara,bütün kızartmalar,acı gıdalar,çeşnili gıdalar'dan uzak duracaksın ve yemeyeceksin. Ben mide kanaması geçirdim ülser'den dolayı.2 sene oldu 1 sene kadar lansor tipi ilaç kullandım.Şuan çok şükür hiç sıkıntı yaşamıyorum.Yeri geliyor kola da içiyorum,asit artıyor midemde 1 adet pantpas atıyorum 1 ay yetiyor.
  • Bu arada ekmek,hamurdan yapılan tatlılar ve kek vs. yememeye çalışın.Bu tip hastalıkların kesin tedavisi yoktur.Ömür boyu içinizde taşırsınız.Kendinize bakarsanız rahat yaşarsınız.Ama bakmazsanız yeniden hortlar.
  • Reflünün en büyük sebeplerinden birisi strestir.Bulunduğun ortamdan başka ortama geçmeni tavsiye ederim.

Elma, muz gibi bazik yiyecekler ye.Asit oranı fazla olan yiyeceklerden kaçın.

En önemlisi de ;
    Hakiki Kantaron Yağını kesinlikle kullan.Sahte kantaron yağı olmayacak dikkatini çekerim hakikisini kullan.

• hocam bi tanıdık reflü yoktur çok yemek vardır demişti bunu düşün bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

Yaklaşık 15 yıldır bu illeti çekiyorum.kalıtsal galiba.annemde de aynı sorun vardı.ilk askerlik dönemimde ciddi olarak hissetmeye başladım.sonraları da pek önemsemedim.ara ara vurup geçiyordu.inanılmaz ama stresin bu hastalığın en büyük tetikçilerinden biri olduğunu fark ettim.2 yıldır düzenli olarak ilaç kullanıyorum.önceleri rennie gibi çiğneme tabletleri kullanıyordum.kısa süreli rahatlama sağlıyordu.sonra sabahları aç karnına,Aprazol,Lansazol,en sonda Lansor gibi ilaçları kullanmaya başladım.bunlarda gün boyu rahatlama sağlıyordu.artık ne çiğneme tabletleri ne de diğer ilaçlar eskisi kadar etkili değil.rahatsızlığım daha da hassaslaştı.rahatsızlığı en çokta yemek borusunun alt kısımlarında hissediyorum.bazen midemi söküp atasım geliyor.nette yaptığım araştırmalarda kalıcı çarenin ameliyat olduğu görünüyor.ama bu bile kesin sonuç sağlamıyor.
    Bu konuda tecrübeleri,önerisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.bitkisel tedavi yöntemlerine de açığım.belki bilmediğim,gözden kaçırdığım birşeyler vardır.

bizde de genetik 2 ablamda bi doktora gittiler sorun çözüldü hangi doktor bilmiyorum sormam lazım

• Bende oruç tutunca oluyor.Geçen yıl bunun yüzünden 10 gün falan oruç tutamadım 2-3 ayda geçmedi
  • Kekik suyu kesinlik yarım çay bardağı 1 günlük acıyı kesiyor. Bende içiyorum her gün.
  • Renie Duo, Gaviscon bir de yeşillik ve yoğurt. Midemde yara çıktığında 3 ay kullandım şimdi gayet iyiyim. Ama asit arada yokluyor. O zaman da Talcid tablet iyi oluyor. ama bi doktora danışmakta fayda var.

• dostum bu tip hastaliklarin dogal yollardan tedavisini arastirmani tavsiye ederim ve zorunda kalmadikca ilac kullanma her hastaligin sifasi mevcut bitkilerde

• bende gece reflüsü var . eger karbonhidrad yani pilav filan yersem yanıyor. onlarıda zaten gece filan yiyoruz. geçmiş olsun benımde midem yanımda çok kötü oluyor çok lanet birşey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedkum

Rahat etmek istiyorsan salçalı yemekler,kola,gazoz,hazır meyve suları,cips ve her çeşit hazır gıda,abur cubur,bisküvi,kuruyemiş,alkol,sigara,bütün kızartmalar,acı gıdalar,çeşnili gıdalar'dan uzak duracaksın ve yemeyeceksin. Ben mide kanaması geçirdim ülser'den dolayı.2 sene oldu 1 sene kadar lansor tipi ilaç kullandım.Şuan çok şükür hiç sıkıntı yaşamıyorum.Yeri geliyor kola da içiyorum,asit artıyor midemde 1 adet pantpas atıyorum 1 ay yetiyor.

Hocam naaptın yav?bunları yemeyeceksek hiç yaşamayalım daha iyi

Bu arada karbonat hakikaten işe yarıyormuş.eskiden karbonatın mideye iyi geldiğini duymuştum ama bu hastalık için kullanmak bugüne kadar hiç aklıma gelmemişti.iki gündür sabahları aç karnına karbonatlı su içiyorum,hiç ilaç kullanmadım.ilaç kullandığım günlere göre daha rahatım sanki.midemden kaynaklanan ağzımdaki o kötü tuhaf tat,kokuda geçti.ayrıca benim sinüslerimde tıkalı.tuzlu karbonatlı suyu burnuma çekince rahat nefes alıyorum.bilgi olsun diye yazıyorum.burun tıkanıklığına birebirdir.

• Bende de var bu lanet hastalık :S ALLLAH hepimize şifa versin kardeş.Ben genelde çikolata yediğim zaman oluyor.Şuan herhangi bir ilaç kullanmıyorum.Sadece ağrı olduğu zaman gaviscon içiyorum.Ama bundan sonra ALLAH göstermesin tabi olursa karbonatlı su içecem.Bakalım nasıl olacak.
  • Tedavisi yok ben de küçüklüğümden beri çekiyorum. Uykunu düzenli hale getirebilirsin, yatmadan önce yemek yememeye dikkat et, yemek yedikten sonra dik otur vs. Psikojenik olarak çok stres altındaysan o da tetikleyebilir diyorlar her zaman.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.