Şimdi Ara

Reflü,Yemek Borusu Yanması.%100 tedavisi yok mu? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
39.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunun çözümü zor değil. Doğal yollardan mide sağlığına kavuşmak mümkün ama hiç kimse ilgilenmiyor. Kaç yakınıma söylediysem hep kulak ardı ediyor, dikkate almıyor ama şahsen ben bizzat mide sağlığıma kavuştum.

Kefir içeceksiniz.

Gidip marketten SADE kefir alacaksınız. Her sabah aç karnına (yemekten 1 saat önce) bir çay bardağı içeceksiniz. Akşam yemekten 1 saat sonra da bir su bardağı kefir içeceksiniz.

Asla ve asla acı, asitli, yağlı yemeyeceksiniz bu süre boyunca.

Meyveleri çeşit çeşit yiyeceksiniz. En fazla 4-5 ay sonra midenizin sıfırlanacağına şahit olacaksınız.

Not: Bu söylediğimi okuyup geçmeyin. Sizin için basit ve çok ucuz bi yöntem. Midenizi kazanmak için denemeye değer.
  • Tamam,kefiri de deneyelim.zaten konuyu bu yüzden açmıştım.o kadar araştırmama rağmen bilmediğim birçok şey öğrendim.yukarıda kantaron yağı,kekik suyu ve karbonattan bahseden arkadaşlar var.karbonatın olumlu etkisini gördüm mesela.

Kefir olarak bu işimizi görür mü?bulunduğum yerde sadece bu ürün var çünkü.

Reflü,Yemek Borusu Yanması.%100 tedavisi yok mu?
  • Kudret narı etkili olur.
  • Yukarda arkadaşın bahsettigi gibi cips çikolata türevleri yağlı yemekler kızarmış yemekler bunlardan uzak duracaksın bende 5 yıl çektim bunu çok basit bi yöntemle kurtuldum yıllarca hap içtim hiçbir faydası olmadı aşırı kola tüketirim ben ayrıca şuan gece uykudan kalkıp 1 litre kola içip geri yatıyorum inan bana hiçbi sıkıntı çekmiyorum yatarken gögüs ve başın biraz yüksekte olacak düz zeminde yatma bunun nasıl geçtigine gelince de sabahları nane limon bal karışımı içtim 1 ay boyunca ilk günler daha kötü oldu midem daha çok ekşime oldu ama en sonunda midede asit falan kalmadı dedigim gibi nane limon bal 1 ay sabahları aç karnına içince geçti ve şuan şok şükür kurtuldum sınırsız kola cips devam :)
  • İlave olarak eğer çay içiyorsan kesinlikle azalt veya vaz geç! Çünkü çay ve kahve mide asiti çok fazla artırıyor.
  • Zaten birşey yiyip içince asit atağının başlamasından şiddetinden hangi gıdaların ne derece etkilediğini yıllardır kendi kendime deneyimledim.sizlerinde belirttiği gibi,kola,çay kahve,kızartmalar,turşu,sucuk,sigara,alkol.bunların üzerine birde günlük stresi vurduk mu,al sana boğaza kadar çıkan bir alev topu.artık alkol kullanmıyorum.sigarayı ara sıra içiyorum.günde bir iki dal.bazen günlerce hiç içmediğim oluyor.ama yeme,içme kısmına gelince maalesef kendime hakim olamıyorum.yaptığım hatalardan biride günün en ağır yemeğini akşam öğününde yiyorum.ve o şekilde yatmaya gidiyorum.sabah uyandığımda akşam yediklerim ağzıma geliyor.günümüzde bu hastalığın çok artmasının sebebi stres ve bozuk beslenme tarzı.ama ne kadar uğraşsakta yaşam şartları yüzünden bunlardan yeterince uzak kalamıyoruz.birde hassas bir mideye sahip olunca ki bendekinin kalıtımsal olduğunu düşünüyorum işimiz daha zor.

quote:

Orijinalden alıntı: Wild_BlaCk

gece uykudan kalkıp 1 litre kola içip geri yatıyorum

Hocam maşallah,sendeki mide tenekeden galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

Zaten birşey yiyip içince asit atağının başlamasından şiddetinden hangi gıdaların ne derece etkilediğini yıllardır kendi kendime deneyimledim.sizlerinde belirttiği gibi,kola,çay kahve,kızartmalar,turşu,sucuk,sigara,alkol.bunların üzerine birde günlük stresi vurduk mu,al sana boğaza kadar çıkan bir alev topu.artık alkol kullanmıyorum.sigarayı ara sıra içiyorum.günde bir iki dal.bazen günlerce hiç içmediğim oluyor.ama yeme,içme kısmına gelince maalesef kendime hakim olamıyorum.yaptığım hatalardan biride günün en ağır yemeğini akşam öğününde yiyorum.ve o şekilde yatmaya gidiyorum.sabah uyandığımda akşam yediklerim ağzıma geliyor.günümüzde bu hastalığın çok artmasının sebebi stres ve bozuk beslenme tarzı.ama ne kadar uğraşsakta yaşam şartları yüzünden bunlardan yeterince uzak kalamıyoruz.birde hassas bir mideye sahip olunca ki bendekinin kalıtımsal olduğunu düşünüyorum işimiz daha zor.

quote:

Orijinalden alıntı: Wild_BlaCk

gece uykudan kalkıp 1 litre kola içip geri yatıyorum

Hocam maşallah,sendeki mide tenekeden galiba

Son durum nedir ?

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwe. -- 23 Ocak 2024; 0:2:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne kadar önlem alsanızda bazı şeylerin önüne geçilmiyor

birinci kişi günde 2,5 lt kola tüketiyor, kızartma , fast food tüketiyor bolca , midesinde tek bir sıkıntısı yok

ikinci kişi ise hiç hastalığı yokken vücuda zararlı olduğu için tüm kolayı vs çıkarıyor hayatından hatta domatesi bile azaltıyor asitli olduğu için , lakin her sabaha mide ağrısıyla uyanıyor, aylarca kusuyor midesinden onlarca kez doktora gidiyor ve iyileşemiyor rennie lansor hiç etkide yapmıyor bünyeye
  • Reflü, gasrit ne çektim gaviscon,protex,rennie,talcid bunlarla hayatım geçti ve daha 20 yaşında bile değilim
    bulgur pilavı yiyemezsin dokunur kraker ekmek soğan sarımsak öldürür aç kalamazsın kramplardan ölürsün aç karna su içemezsin işkence gibidir kraker kola cips hazır olan tüm besinler bunlar zaten direk bidende bıçak var hissi verir ev yapımı olmayan hiç bir şey yiyemezsin poğaça simit o mide ekşimesi ve kramp fazla tuzlu yada şekerli yiyemezsin pasta bisküvi kek mideye mil sokuyorla hissi verir

Tek besin ev yapımı yoğurt yağsız gevrekle arkadaşlarla cafe ye gidildiğinde herkes yaş pasta,patates köfte yerken salep içersin tarçın acıdır midene dokunur gerçekten yaşamayan bilmez
    Ha bu kadar besini tüketememe rağmen bide troid sorunundan dolayı kilo problemi var yani halinize şükredin bazen midemi koparıp atsam ne olur diye düşünüyorum
    Unutmadan yıllık endoskobiler vardır ilkini 8.Sınıfta oldum ve uyuşturmadan ağzıma kocaman bir hortum sokuldu burnumdanda olmuştu sanki hatırlamıyorum ha bide profesyonel bi yanları havada doktorlar hastalığı bulamazlar ama özenle endoskobi yaparlar sanki insanların mide sine hortum vb şeyler sokmak en büyük eğlenceleriymiş gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lykke.. -- 20 Nisan 2015; 0:44:45 >

• Ben de fistik ezmesi, cips , portakal yiyip yatarsam 3-4 saat yemek borusu yaniyor, uyku iskence oluyor. Mideme kulak verdim , yatmadan agir seyler tuketmiyorum , sikinti kalmiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: theGodDelusion

Reflü, gasrit ne çektim gaviscon,protex,rennie,talcid bunlarla hayatım geçti ve daha 20 yaşında bile değilim
    bulgur pilavı yiyemezsin dokunur kraker ekmek soğan sarımsak öldürür aç kalamazsın kramplardan ölürsün aç karna su içemezsin işkence gibidir kraker kola cips hazır olan tüm besinler bunlar zaten direk bidende bıçak var hissi verir ev yapımı olmayan hiç bir şey yiyemezsin poğaça simit o mide ekşimesi ve kramp fazla tuzlu yada şekerli yiyemezsin pasta bisküvi kek mideye mil sokuyorla hissi verir

Tek besin ev yapımı yoğurt yağsız gevrekle arkadaşlarla cafe ye gidildiğinde herkes yaş pasta,patates köfte yerken salep içersin tarçın acıdır midene dokunur gerçekten yaşamayan bilmez
    Ha bu kadar besini tüketememe rağmen bide troid sorunundan dolayı kilo problemi var yani halinize şükredin bazen midemi koparıp atsam ne olur diye düşünüyorum
    Unutmadan yıllık endoskobiler vardır ilkini 8.Sınıfta oldum ve uyuşturmadan ağzıma kocaman bir hortum sokuldu burnumdanda olmuştu sanki hatırlamıyorum ha bide profesyonel bi yanları havada doktorlar hastalığı bulamazlar ama özenle endoskobi yaparlar sanki insanların mide sine hortum vb şeyler sokmak en büyük eğlenceleriymiş gibi

Hocam naptiniz yaww ?? Sizinki biraz ileri düzey gibi.. Ben şükrediyorum sadece bogazimda var geri kacmalar falan ama beni deli ediyor. Bu gün balik yedim o baligin tadi bogazimda kaldi resmen yagi geri kacti geri kacti bide sürekli gegirince ... Ben nerde hata yaptim ? Daha 1 yila kadar superdim derken basladi 2-3 yil once serviste ikram edilen kolayi geri cevirirdim kola icmezdim ama nafile.. Gecen ay akraba geldi bizimde buzdolabinda kola var hediye geldi siparisten icmiyoz iccenmi dedim adam 1 litreyi dikti tek seferde... Sonucmu ? Hic bisicik olmadi..

• Kilo verirsen cok rahatlatır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem konumu hortlattınız devam edelim Aradan geçen süre içinde pek birşey değişmedi.geçen yaz endoskopi oldum.sonuç:gastrit,reflü,ülser.helikobakter de bu hastalığa sebep oluyormuş ama çıkmadı.yine de belki işe yarar düşüncesiyle helipak denilen 3 lü hapı kullandım.normalde 14 günlüktü ama 7 günde bıraktım.içindeki antibiyotikler çok ağır geldi.en son gittiğim doktor lansor vs.yerine nexium verdi.bu ilaç daha gelişmiş olanmış.gerçektende diğerlerine göre daha çok işe yarıyor gibi.bundan birkaç ay önce midemde yara vardı sanırım.çok acıyordu.hiçbir mide ilacı fayda etmiyordu.bitkisel tedavileri araştırırken sığla yağını gördüm.mümkün olduğunca doğal olanını muğladan sipariş ettim.tek yapıldığı yer orası zaten.kokusu,rengi,kıvamı tıpkı vernik gibi.hergün aç karnına kestane balıyla birlikte kullandım.bir süre sonra midemdeki yara iyileşti.işin ilginç tarafı reflüye yanmaya pek etkili değil.bugünlerde de kudret narı kullanıyorum.mesela birgün ilaç birgün kudret narı şeklinde deneme yapıyorum.eğer ilacımı 3 gün içinde almazsam yine başa dönüyoruz.bitkisel ürünlerin işe yaradığı yerler var,ama ilaç olmadan olmuyor maalesef.
    Bir ay önce yine endoskopi verildi.gitmeyi düşünmüyorum.

• tranko buskas ben haziranda kullandığımda etki etmemişti ama şimdi kullandığımda işe yaradı

Prospektüsühttp://www.ilacprospektusu.com/ilac/70/tranko-buskas-20-draje
  • merhaba aynı hastalık ailesel olarak bizde de var mutlaka endoskopi yaptır bi baksınlar içerde neler dönüyor sonra detaylı bir kan testi yaptır mesela benim midemin ekşimesi falan hepsi ürik asitin çok fazla olmasından kaynaklanıyor beslenmene dikkat et et yeme asitli içecek içme cips yeme kuru yemiş yeme sigara alkol kullanma böyle biraz azaltabilirsin mesela bende öğürme çok oluyor ama kusmuyorum sadece böyle asit var yani hissediyorum ben urikoliz kullanıyorum midende gaz falan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

ne kadar önlem alsanızda bazı şeylerin önüne geçilmiyor

birinci kişi günde 2,5 lt kola tüketiyor, kızartma , fast food tüketiyor bolca , midesinde tek bir sıkıntısı yok

ikinci kişi ise hiç hastalığı yokken vücuda zararlı olduğu için tüm kolayı vs çıkarıyor hayatından hatta domatesi bile azaltıyor asitli olduğu için , lakin her sabaha mide ağrısıyla uyanıyor, aylarca kusuyor midesinden onlarca kez doktora gidiyor ve iyileşemiyor rennie lansor hiç etkide yapmıyor bünyeye

O endoskopiyi kanser ihtimalini ekarte etmek icin yapiyor.
    Mide kanseri kitle kocaman olup da mideni sikistirip yemeni icmeni engellemeden semptom vermiyor cunku.
    o durumda da bulunsa bile cogunlukla metastaz yapmis oldugu icin hasta ameliyat olamiyor ve birkac sene sonra ölüyor.
    Hastanin biri de cikip doktorun boru sokmaya bayiliğini anlatinca super oluyor.

Konu hakkinda bilgiler vereyim bari.
    reflu midedeki asit icerigin yemek borusuna kacmasidir. Sebebi yemek borusunun altindaki sfinkterin gevsek olmasi.
    Yapilacak tedaviler :
    1. Mide asit salgisini azaltan ilaclar.
    2. Anlik olarak asidi notrlestiren bazik antiasidler.(bikarbonat da benzer etkiyle rahatlatiyor) ama bunlar kisa etkili dogal olarak.sonraki yemekte yeni bastan asit gelecek sonucta.
    3. Ozefagus sfinkterini sikacak kas kasici tedaviler.ki bunlar kuanilmiyor pek cok verimli degil.
    4. Ordaki sfinlteri(valf) operasyonla tekrar yapmak.Burda da midenin bir kismi kullanilip orda yeni bir vana yapiliyor.

Sonuc olarak burda onemli olan sizin hastaliginizin durumu.
    ama siz diyetinize dikkat etmezseniz de doktor ne yapsin. Asitli yiyeceklerden uzak durmaniz gerekiyor.
    Yatmadan once yememeniz gerekiyor.
    bunlar olacak ve halen daha sorunlar devam ediyorsa cerrahi en son ihtimal olarak denenir. Ki onun da basarisi %100 degil tabi ki.
    Durumlar boyle yani.
    gecmis olsun...

• Öncelikle merhabalar hocam, söyleyeceklerim umarım işine yarayacaktır.

Kendimden bahsedeyim önce; 28 yaşındayım ve kendimi bildiğimden bu yana, (hatırladığım 7. sınıf) sürekli midem reflü denen illetten yanıyordu. Ama bu hastalık, mide kapakçıklarındaki bu sorun babamda, amcamın çocuklarında, amcalarımda da mevcut. Yani dediğiniz gibi irsi. Önceleri yandığında Ta...id, Re....ie gibi mide ilaçları içerdim. Sonra üniversite yıllarımda bu benim hayat kalitemi inanılmaz şekilde düşüren ve neredeyse hayattan zevk alamayacak duruma getiren bir durum haline dönüştü. Çay seviyorsunuz, içemiyorsunuz. Kola seviyorsunuz, içemiyorsunuz, acılı yemek seviyorsunuz, yiyemiyorsunuz, susamlı&mayalı unlu mamüller yemek istiyorsunuz, yiyemiyorsunuz. Yani yerseniz acısını gün boyu çekiyorsunuz. Bu böyle bir illet işte. Sonraları bu bahsettiğim anlık rahatlama sağlayan ilaçlar da fayda etmemeye başladı, şeker gibi 3-4 tableti 1 saat içinde çiğnememe rağmen en ufak bir rahatlama sağlayamaz oldum. Sonra bir dönem bu ilaçların bana verdiği fayda 0'a inince Gav.....on adında bir şurup içmeye başladım. O bunlara nazaran fayda etmeye başladı. Ama bir süre sonra şişeyi kafaya dikmeye başladım, çünkü o da fayda etmemeye başlamıştı. Ondan sonra bir doktor bana Ne...um adlı ilacın 40 mg olan tabletini kullanmaya başladım. Onun kullanımı diğerleri gibi çiğneme şeklinde değildi. Her sabah aç karnına 2 ay kullanmam söylendi, ve sonuç "MÜKEMMELDİ". Bu ilacı 2 ay kullandıktan sonra doktor tekrar gelmemi istemişti, ülkemizin meşhur doktorları arasında olan bu doktor o iki ay içerisinde trafik kazasından öldüğü için gidemedim. Ama o iki ay boyunca ne yersem yiyeyim, ne içersem içeyim bir an olsun midem yanmıyordu. Bunun keyfine öyle alışmıştım ki, yeniden doğmuşcasına mutluydum artık. Akabinde ilacı bırakır bırakmaz 3 gün içerisinde eskidi gibi oldum. Sonra doktora gitmedim, ve 5 sene boyunca istisnasız her sabah, sabah unutursam akşam, o ilacı kullandım. İlaç gerçekten aç karnına alındığında inanılmaz fayda ediyordu, çünkü midedeki asit dengesini ayarlıyordu. Ama ilacı almadığımız zaman ise durum yine aynı oluyordu. Geçen yıllarda nexium da etkisini ilk aldığım yıllara nazaran %60 oranında kaybedince, bu sefer doktora gittim. İlk defa korkumu yendim ve endoskopi çektirdim. Doktor artık reflünün bir sonraki evresine girmek üzeresiniz dedi, kesin çözümün ameliyat olduğunu söyledi. Mide kapakcığım 1,5 cm açıkmış, ve bunun 2 cm olması direkt mide fıtığı anlamına geliyormuş, o zaman kesin ameliyat olmam lazım iken, şimdi benim tercihime kalıyormuş. Yani bu şu demekti, dünyanın hemen hemen yenilebilen tüm zevklerinden kendimi mahrum bırakıp, ömür boyu bir diyet demekti.

Sonra ben sigarayı bıraktım, (reflü için değil, sağlığım için) ve o sene 80 kilodan, 98 kiloya çıktım. 1 yıl içerisinde, sonra geri sigaraya başladım (kilo aldım diye değil, tekrar alıştım) ve sonrasında da kilolarım yüzünden diyetisyene gittim. (Reflü ile ilgili değil, kilolar yüzünden, ve bu arada hala o ilacı içiyorum, günde 3 adet 40mg.) Ve inanılmaz şekilde 98 kilodan 74 kiloya düştüm. Ve şu anda inanılması güç gibi ama, artık ne ilaç içiyorum, ne de reflü diyeti yapıyorum. Acı, ekşi, pasta, börek, çörek, asitli içecekler, çay, kahve, sigara... Ne varsa yiyip içiyorum ve bir kez olsun midem yanmıyor. İşte böyle bir serüven benimkisi. İnanın bana bunun yerine bana büyük ikramiye çıksa, bu kadar sevinmezdim. Düşünün bir yahu, 20 senedir rezil bir hayat standardı yaşıyorken, şimdi hepsi bir anda kaybolup gidiyor, ilaç yok, doktor yok, ameliyat yok...

• tek çare ameliyat..ilaç ve yediklerine dikkat edersen rahatlarsın sadece..akşam yemeğinden sonra birşey yeme,kola içme yediklerine dikkat et rahat uyursun..gündüz ayaktasın pek rahatsız etmez,az yemek yiyeceksin,diyet yapacaksın..ben yatmadan önce panthec kullanıyorum...amleliyatta zımba yapıyorlar kapakçığa kurtuluyorsun..boyle boğaz kanseri riski var,yediklerine dikkat etmezsende mide kanseri...ameliyat olmam dersen ömür boyu rejim artı ilaç..
  • ozzo27 kullanıcısına yanıt
    İyileşmenize çok sevindim.bende bir süredir nexium kullanıyorum.sabahları 40 mg.o gün için oldukça rahatlatıyor.yalnız nasıl iyileştiğinizi tam anlayamadım.kilo verdiğiniz için mi?yoksa ilaca devam ettiğiniz için mi?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.