Hem daha faydalı hem de aromalı oldu tavsiye ederim |
Kakaolu filtre kahve yaptım
-
-
No ss no güven
-
Çikolata da at içine, stardan daha iyi mocha olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çikolatayı kekin içine koymuştum hocam. Uzun bir süre yine şeker tüketmemem lazım.
Bu arada kullandığım kakao tozu alkalize edilmiş kakao tozu imiş ve bu da içeriğindeki sağlıklı bileşenlerin çoğunu önemli ölçüde azaltıyormuş. BİM'de satılan kakao tozunun böyle olmasına şaşmamalı.
Ham kakao tozlarına baktım onlar da ciddi anlamda pahalı. Olsun yine de en azından kalorisiz ve sağlıklı..
-
ss olmadan böyle konu açmaya utanmadın mı hiç. şikayet ediyorum hemen. konu kilit üye ban! @natashaalyinovna
-
-
Hocam ben de ilk defa böyle kakao tozu alıp denedim ama bu ağır metal olayını bilmiyordum. Nadir olarak tüketildiği sürece sıkıntı olacağını sanmyorum.
-
Ağır metal ne ya
Balıklarda olur o dip baliginda
Kakaoda ağaç nereden gelmiş ağır metal hayreeett
Özellikle mi katiyolar bunu
vet, kakao tozunda ağır metal riski olabilir, ancak bu risk genellikle düşük düzeydedir ve birkaç faktöre bağlıdır. Özellikle kakao ürünlerinde kadmiyum ve kurşun gibi ağır metallerin bulunabileceği, araştırmalarla tespit edilmiştir. Bu metaller, doğal olarak toprağa veya çevresel kirlilik yoluyla kakao çekirdeklerine geçebilir.
Kakao ve Ağır Metal Riski
- Kadmiyum:
- Kakao, kadmiyumu doğal olarak topraktan emebilir. Özellikle kakao üretiminin yapıldığı bölgelerdeki toprak yapısına bağlı olarak kadmiyum seviyeleri değişiklik gösterebilir.
- Kadmiyum, uzun süreli yüksek dozda alındığında böbrek sağlığını olumsuz etkileyebilir ve kemik hastalıklarına yol açabilir.
- Kurşun:
- Kurşun, genellikle çevresel kirlenme yoluyla kakao çekirdeklerine bulaşabilir (örneğin, hasat, kurutma veya işleme süreçlerinde).
- Kurşun, özellikle çocuklarda bilişsel gelişim üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir.
Riskler Nasıl Azaltılır?
- Düşük ağır metal içeriği olan üreticileri tercih et: Bazı markalar ürünlerinde ağır metal seviyelerini düzenli olarak test eder ve yasal sınırların altında tutmaya özen gösterir.
- Organik ürünlere yönelmek: Organik tarım yöntemleriyle üretilmiş kakao ürünleri genellikle daha güvenli olabilir, ancak bu tamamen bir garanti değildir.
- Günlük tüketimi sınırlamak: Kakao tozunu ve çikolata gibi ürünleri aşırı miktarda tüketmekten kaçınmak, maruziyeti azaltabilir.
Düzenlemeler ve Güvenlik
- Avrupa Birliği ve ABD gibi bölgelerde kakao ürünlerindeki ağır metal seviyeleri için sıkı düzenlemeler vardır.
- Örneğin, Avrupa Birliği'nin kadmiyum için belirlediği maksimum limit, kakao tozunun türüne ve kakao içeriğine bağlı olarak değişir (0,1–0,8 mg/kg arası).
Eğer sürekli olarak yüksek miktarda kakao veya çikolata tüketiyorsanız, güvenilir markaları tercih etmek ve ürünlerin sertifikasyonlarını kontrol etmek iyi bir önlem olabilir. 😊
-
Volkan aklıma gelmedi mantikli
Kalorisiz?
0 anlamında değil ihmal edilecek kadar az anlamda kalorisiz dedim. Koskoca bir yemek kaşığında 10-15kcal içeriyor ihmal edilebilir. Kahvenin içine attığım 1 tatlı kaşığı bile değildi.
-
ben de kuru fasülyeli pilavlı dubai çikolatası yaptım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X