Şimdi Ara

Kalbimin çarpması vücudumu sallandırıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
17.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu zamana kadar fark etmemiştim son bir aydır fark ediyorum öncelikle
    Kalbim attıkça sanki başım da küt küt alıyor gibi vücudumun sallandığını hissediyorum veya sallanıyor
    Normal mi bu durum? Kalbin çarpıntısından dolayı sallanıyormuş gibi hissetmek?

dipnot: genellikle oturan biriyim sınava hazırlanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FullSpeedAhead -- 8 Şubat 2018; 10:12:29 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kalbinizin Atışı Vücudunuzu Sallıyor mu?

Kalbinizin atması sırasında vücudunuzda sarsıntı veya titreşim hissediyorsanız, bunun çeşitli tıbbi nedenleri olabilir. Bu durumun nedenlerini anlamak ve uygun tedaviyi almak önemlidir.

Kalbiniz düzenli olarak atarken, vücudunuzda hafif bir sarsıntı hissetmeniz normaldir. Ancak bu sarsıntı aşırı veya rahatsız edici hale gelirse, altta yatan bir tıbbi durumun belirtisi olabilir.

Kalbinizin Atışının Vücudunuzu Sallıyor Olmasının Nedenleri:

• Kalp atış hızının artması ( taşikardi): Kalp atış hızınız dakikada 100'ün üzerine çıktığında, kalbinizin atışları daha güçlü hale gelebilir ve bu da vücudunuzda sarsılmaya neden olabilir.
    • Kalp kapakçığı sorunları: Kalp kapakçıklarınız düzgün çalışmadığında, kan akışında türbülans oluşabilir ve bu da kalp atışlarınızı daha güçlü hale getirebilir ve vücudunuzu sarsabilir.
    • Kalp kası hastalıkları (kardiyomiyopati): Kalp kaslarınız zayıfladığında veya hasar gördüğünde, kalbinizin pompalama yeteneği azalabilir ve bu da kalp atışlarınızın düzensizleşmesine ve vücudunuzun sallanmasına neden olabilir.
    • Tiroid sorunları: Tiroid bezi aşırı aktif olduğunda (hipertiroidizm), kalp atış hızınız artabilir ve vücudunuzda sarsılmaya neden olabilir.
    • Anemi: Vücudunuzda yeterli kırmızı kan hücresi yoksa, kalp atış hızınız artabilir ve bu da vücudunuzda sarsılmaya neden olabilir.

Ne Yapmalısınız?

Kalbinizin atışının vücudunuzu salladığını fark ederseniz, altta yatan tıbbi durumu belirlemek için bir doktora görünmeniz önemlidir. Doktorunuz, tıbbi geçmişinizi gözden geçirecek, fizik muayene yapacak ve gerekli testleri isteyecektir.

Tedavi, altta yatan nedene bağlı olacaktır. Örneğin, taşikardi için ilaçlar veya kalp pili gerekebilirken, kalp kapakçığı sorunları için cerrahi gerekebilir.

Kalbinizin atışının vücudunuzu sallamasına neden olan altta yatan tıbbi durumun erken teşhis ve tedavisi, daha ciddi komplikasyonları önlemeye yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende hissediyorum bazen

Kalbin Torku artıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Bende hissediyorum bazen

Kalbin Torku artıyor

Kafeinden mi oluyor acaba
    Kahve içiyo musunuz hocam?
  • Akciğer enfeksiyonu
  • Bende de oyle oluyor endiselenecek bisey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FullSpeedAhead

quote:

Bende hissediyorum bazen

Kalbin Torku artıyor

Kola çok içiyorum , böyle durduk yere relax yatarken mesela tak tak tak diye vurmaya başlıyor ama çok değil 10 sn falan .

Ama kalp rahatsızlığım yok Allah'ıma çok şükür.
  • anksiyete olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bende hissediyorum bazen

Kalbin Torku artıyor

Kaç mg kafein tüketiyorsunuz ve ne kadar sıklıkla? Ne kadar egzersiz yapıyorsunuz bir haftada?
  • Muhtemel anksiyete olabilir. Yani heyecana bağlı, korku ve kaygı. Ben doktor değilim yanlış bir bilgi vermek istemem ama sınav stresini bilirim.
  • ya tansiyonun var ya kolestrol kilolu biriysen kolestroldür büyük ihtimal
  • Anksiyete başlangıcı olabilir. Yol yakınken kendini dinlemeyi bırak, bırak çarpsın bırak sallansın vücudun. Hiçbir şey olmadığını görünce kendi kendine büyüttüğünü anlarsın. Tabi bu dediğimi yapmadan önce doktora git mutlaka ve bir şey çıkmadığından emin ol.
  • Güçlü bir kalbin var demek

Imza avatar
  • Ritim bozukluğu vardır hocam bir ekg çektirin. Sağlık ocağından yaptırabilirsiniz
  • Hocam genellikle, gün içinde 2 bardak nescafe içiyorum bir de türk kahvesi
    Egzersiz yapmıyorum denebilir zayıfım , bir de sürekli masa başında ders çalışıyorum
  • A D M I R A L kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam
  • Sağolun herkese tüm yorumlarınız için
  • quote:

Hocam genellikle, gün içinde 2 bardak nescafe içiyorum bir de türk kahvesi
    Egzersiz yapmıyorum denebilir zayıfım , bir de sürekli masa başında ders çalışıyorum

"Hocam genellikle, gün içinde 2 bardak nescafe içiyorum bir de türk kahvesi "

Önemli olan mg hesabı yapmanız, bildiğim kadarı ile Türk kahvesinde 50 mg kafein var. Bunun için ne kadar zamandır tükettiğinizi söylemeniz gerekiyor, her tüketmeniz beyinde adenosine resepsörlerini arttıracağı için bir zaman sonra kafeinin etkisi kaybolur.

"Egzersiz yapmıyorum denebilir zayıfım , bir de sürekli masa başında ders çalışıyorum"

Nedeni büyük ihtimal bu, neden egzersiz yapmıyorsunuz? Öğrenmede en büyük yardımcı hareket etmektir, tüm vücuda giden kan akışını hızlandırdığı için. Ayrıca hareket etmek beynimizin evrimleşmesindeki temel etkenlerden bir tanesiydi, sizi insan yapan en temel davranış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dilectio Sapientiae

quote:

Önemli olan mg hesabı yapmanız, bildiğim kadarı ile Türk kahvesinde 50 mg kafein var. Bunun için ne kadar zamandır tükettiğinizi söylemeniz gerekiyor, her tüketmeniz beyinde adenosine resepsörlerini arttıracağı için bir zaman sonra kafeinin etkisi kaybolur.

"Egzersiz yapmıyorum denebilir zayıfım , bir de sürekli masa başında ders çalışıyorum"

Nedeni büyük ihtimal bu, neden egzersiz yapmıyorsunuz? Öğrenmede en büyük yardımcı hareket etmektir, tüm vücuda giden kan akışını hızlandırdığı için. Ayrıca hareket etmek beynimizin evrimleşmesindeki temel etkenlerden bir tanesiydi, sizi insan yapan en temel davranış.

Yaklaşık bir buçuk-iki yıldır aynı diyebilirim kafeinle ilgili

Komik gelecek ama kilo vermekten korkuyorum hocam Kilo alamıyorum bari kilo vermeyeyim diyorum. En fazla kısa kısa yürüyüşler yapıyorum hep oturduğumdan dolayı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dilectio Sapientiae

quote:

Yaklaşık bir buçuk-iki yıldır aynı diyebilirim kafeinle ilgili

Komik gelecek ama kilo vermekten korkuyorum hocam Kilo alamıyorum bari kilo vermeyeyim diyorum. En fazla kısa kısa yürüyüşler yapıyorum hep oturduğumdan dolayı

Ciddi ciddi bir senedir kafein mi tüketiyorsunuz? Kafeinin beyin yapısını değiştirdiğinin farkında mısınız?

"Komik gelecek ama kilo vermekten korkuyorum hocam Kilo alamıyorum bari kilo vermeyeyim diyorum"

Kafein sempatik sisteme geçirdiği için kilo kaybedersiniz, özellikle yağ yıkımı (lipolysis) oluşur bu süreçte. Kilo vermemeye çalışır iken kafein tüketiyorsunuz, beslenmenizi bilmediğim için tam olarak yorumda bulunamıyorum.

"En fazla kısa kısa yürüyüşler yapıyorum hep oturduğumdan dolayı"

Şınav çekin; squat yapın, abdominal kasları ve merkezi çalıştırın. Asıl egzersizler bunlar, yüksek etkili patlayıcı hareketler. Ayrıca esneme de yapın.

• Hocam taşikardi olabilir ritim bozukluğu önemli bir olay kesinlikle doktora görün kalp düzenin bozulursa diğer fonksiyonlarınıda etkiler önemli bir organ sonuçta kalbin dinlenme sırasında hızlı atmasına taşikardi denir sebepleri genetikde olabilir veya dışarıdan alınan fazla kafeinde olabilir ama sen doktora görünmeyi ihmal etme sağlıcakla kal
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.