Şimdi Ara

KALBİNDE ZERRE KADAR ALLAH'A İMANI OLAN KİMSE CEHENNEM'DE EBEDİ OLARAK KALMAZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün takvim yaprağımda gördüğüm bu hadis-i kutsi yani Allah'ın resulüne bildirdiği hadis beni hem Cehennem korkusundan dolayı korkuttu hemde inşaallah Cennet'e gireceğimiz için ümitlendirdi çünkü çok şükür Allah'a imanım olsada günahlarımda var :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla kutahyali hurafe fabrikasi gibisin, hadisi kutsi nedir ya? Her hadis diye okudugunu direk kabul ediyormusun? İblisi cennete gondermeye ne kadar da heveslisiniz..

Çünkü ben sizin görmediğiniz şeyler görüyorum. Ben Allah’tan korkarım. Allah, cezası çetin olandır” demişti.” (Enfal 8/47-48).

Yukaridaki ayet iblisin sozu.. Daha baskalarida var.. İman etmek demek tam guvenmek demektir, bir konuda Allah ile arana bir sey koy imanin gider..

• Kardeş hadisler ikiye ayrılıyor

1: Normal hadis : Peypamberimizin bildirdiği hadisler

2:Kutsi hadis : Allah'ın peygamberimizi vahiyle bildirdiği hadisler

• İmansız olsun imanlı olsun kimsenin sınırlı bir hayatta yaptığı kötülükler nedeniyle sonsuz bir azap görmesi ölçülü olmaz.
  • Bu felsefi bakışa şöyle bir eleştiri getirilmiş mi; Bizim bu dünyada yaşadığımız zaman dilimi sonsuz bile olsa aynı işleri yapacağımızın kanıtı olduğu için tanrı gerek görmüyor ve belli bir süre ölçüsünde sınama sunuyor. Yani bir örnekleme gibi düşünelim. Yatıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır gibi bir şey Bir adama 10 kez şans verdik 10unda da başarısız oldu. Adil olması için sonsuz kere şans mı vereceğiz?
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    Eleştiriden ziyade cevap diyelim. İslam felsefecileri ve din alimleri bu konu üzerine kafa yormuşlar fakat çok az yormuşlar. Hristiyan teolojisi bu problemle-cehennem problemi- ile çok uğraşmış. Aynı işleri yapacağımızın kanıtı nedir? Bağdaşırcı özgür irade ile sonsuza kadar kötülük yapacağını bildiği için insanı sonsuza kadar cehennemde yakması adil olabilir Ama liberteryen özgür irade ile bu cevap işlemeyecektir. Neden işlemediğini açıklardım ama gereği yok. Kötülük problemi hakkında kısa bir yazı yazmıştım birazdan buraya konu açar yazıyı paylaşırım. O yazıda liberteryen özgür iradeden bahsetmiştim. Bence bir teist bağdaşırcı olmalı bence de çünkü bağdaşırcılık kader problemini falan kökten çözüyor. İslam bence bu anlayışta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 7 Mayıs 2019; 18:42:52 >
  • Doğru diyon unutuyom sizin jargonları kusura bakma, cevap daha doğru bir kelime din felsefesi olarak. Ben olsam ulen biz tanrının bilgisinin çok az bir kısmına sahip ademoğluyuz, o yeterli süre yaşadınız diyorsa yeterlidir sınama için; gibi bir argüman sunardım. Demekki biz 1000 sene de yaşasak 10000000000000000000000000 sene de yaşasak cennetlik veya cehennemlik olacaktık o sebepten o kadar yaşamaya gerek yok derdim. Anket gibi ancak sonucu kesin anket. Çünkü anketör Allah/tanrı; hata payı yok yani ankette. Ne gerek var o zaman? Kelebeğin ömrü 1 gün, biz ortalama 60-90 yıl arası yaşıyoruz Kur'an diyor ki o da 1 gün. Bu zaman muhabbeti çok subjektif. Savunmak da iddia sunmak da objektiflikten uzak.

Kötülük problemi ayrı, ona ayrı ben de bir konu açmayı planlıyorum. Beni kategorize etme ben belki problemleriyle mutlu bir Müslümanım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Öyle bir argüman var zaten felsefeciler her şeyi bildiklerini çözebileceklerini söylemiyorlar zaten şüpheci teizm diye bir görüş var yaygın olarak teist filozoflar bunu savunmakta bakabilirsin.https://forum.donanimhaber.com/kotuluk-problemi-tanri-ile-kotulukler-arasinda-mantiksal-bir-celiski-var-midir--138197351#138197351
  • Hayatı boyunca inançlı müslümanlardan çok daha fazla yararlı olmuş, insanlara daha fazla yardım etmiş, daha iyi daha temiz gönüllü bir insan sıfr Ateist olduğu için cehenneme gidecekse çok da boş yapmayın İslamiyetin hoşgörülülüğünden, bağışlayıcılığından.
    Sonsuz azap , hangi kötülüğün karşılığı bu arkadaş. Dünyada eziyet ahirette eziyet . Bu mu Allah olmak.

• Evet yapacak bir şey yok Allah düzeni bu şekilde kurmuş hepimiz hiç bir gücü olmayan zavallı kullarız işte bu yüzdendirki batılılar BATMAN, SÜPERMAN ve SPİDERMAN gibi hayali kahramanlar bulmuşlar ve bu kahramanların bir sürü filmlerini çekmişler işte bu kahramanlar insanların güçlü olma hevesinden kaynaklandığı için çok sevilmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınırsız hayatta nasıl sınav yapıcak allah seni xd
  • hadislerden ziyade Kuran'da ne yazıyor ona bakıyorum, şimdi biri çıkacak namazın kılınışı da Kuran'da yok falan diyecek..o konular ayrı, namaz hergün yapıldığı için uygulamaya dayalı olarak bugünlere kadar değişmeden aktarılabilecek olan ibadetlerdir, ama konudaki gibi ifadeler için Kuran'a bakmak lazım.
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    Problem o değil problem sınırlı sınav yapıyorsa neden sonsuz ceza verdiği.
  • Namazın nasıl kılınacağı hususu çokça tartışılıyor ancak şu husus gözden kaçırılıyor.

Namaz sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Yani namazın şeklini bir yahudiye veya iseviye veya onun kitabına sormanız lazım geliyor. Yani bu konuda sorgulanacak kitap kutsal kitabımız ya da ümmeti değil.

Bu sorunun bir yönü diğer yönü daha da acayip. Şimdi ben diyebilirim ki önceki kitaplar açıkça tahrif edilmiş ancak ilahi kudret bunu es geçmiş. Yani namaz demiş farz etmiş ve şekli konusunda da öncesini beyan etmiş ve bitirmiş.

Tamam tahrif var da tahrif edenin suçu benim değil derken hoppala zaten aynı adama farz ettim derse yani ölülerin yeniden haşri var da numara yapma biliyorsun dedik o kadar demişse işte bu acayip olurdu.

Sonuçta bi kopyayız ve ilk insana benzeyen şeyin devamıyız. Yani arada bir şeyleri tahrif etmiş olmamız kabul de bahane değil zira topluluk aynı topluluk. Hatta belki gerçekten aynısı. Ben fizik ve anlayış olarak 7000 yıl önceki birisinin aynısıyım aslında. O zaman tahrif ettim de bu kabul görmemiş gibi.

• Çünkü geçici cezalar kişileri iflah etmek için verilir, Allah'ın öyle bir amacı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuharremAylar

Hayatı boyunca inançlı müslümanlardan çok daha fazla yararlı olmuş, insanlara daha fazla yardım etmiş, daha iyi daha temiz gönüllü bir insan sıfr Ateist olduğu için cehenneme gidecekse çok da boş yapmayın İslamiyetin hoşgörülülüğünden, bağışlayıcılığından.
    Yillardir bu teori ortalarda dolanıyor bir ara ben de dusunmustum taaa cocukken veletken düşünmüştüm her insanin aklina gelen bir soru

Acaba bunun bir ornegini taniyor musunuz? Ateist ama super insan olan? Ben hala hic gormedim ondan soruyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.