Şimdi Ara

Kali Linux Kurulumda Diski Algılamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az önce kali linuxu bilgisayara dual boot olarak kurarken bilgisayarın ssd si disk belirleme bölümünde görünmedi ben ayrıca kali linuxu kurmak için küçültmüştüm de.Görünen tek depolama birimi kali linuxun iso dosyasını barındıran usb bellek.Acaba neden böyle bir sorun ortaya çıktı yardımcı olabilirmisiniz.Dual boot olarak kurduğum için herhangi bir görüntü koyamıyorum.

• Ctrl+Alt+T yapın. Terminale lsblk yazıp buraya çıktısını atarmısınız?

Kolay Gelsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

Ctrl+Alt+T yapın. Terminale lsblk yazıp buraya çıktısını atarmısınız?

Kolay Gelsin
    Ctrl+Alt+T yapınca hiçbir şey olmadı.Live systemde terminale Isblk yazınca da kodu bulamadı.Kali Linux Kurulumda Diski Algılamıyor
    Yazdığım gibi diskleri bölümleme yerinde bilgisayarın ssdsini görmüyor sadece usbyi görüyor.

• mysrgc M kullanıcısına yanıt
    Yüksek ihtimal kernel uyumsuzluğu vardır. Ben mesela Android X86 kurmaya çalıştığımda aynen sizdeki gibi sadece usb bellekler görünüyordu. Harddiskim görünmüyordu. Ama remixos kurmaya çalıştığımda harddiski gördü. Sonra remixos içindeki kerneli Android X86 içine atıp kuruluma geçtiğimde harddiskimi görebildim.

Sizde Linux mint'te, Manjaro da vs. bunlardada aynı sorunu yaşıyormusunuz?

• Kernelini uyumlumu uyumsuzlukmuş olduğunu kontrol edince yazarım.Diğer bahsettiğiniz linux dağıtımlarını kurmadım daha önce eğer dediğiniz gibi kernel uyumsuzluğu varsa büyük ihtimalle bunlardada olurdu yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mysrgc M kullanıcısına yanıt
    Ama diğer dağıtımlardada aynı kernel yokki. Bence diğerlerinde harddiskiniz görünür diye düşünüyorum. Linux Mint'ten başlayın isterseniz.

Kolay Gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

Ama diğer dağıtımlardada aynı kernel yokki. Bence diğerlerinde harddiskiniz görünür diye düşünüyorum. Linux Mint'ten başlayın isterseniz.

Kolay Gelsin
    Linux mint ve ubuntumım kendisi de dahil olmak üzere ubuntu ve ubuntu tabanlı dağıtımların hiçbirini şahsen hiçkimseye tavsiye etmiyorum. Bunlar stabil değildir. Sorun çıkartmaya ve garip davranmaya yatkın dağıtımlardır. Debian stable sürüm varken bu tarz dağıtımların kullanılması çok ilginç gerçekten. Üstelik Debian kurulumu artık text tabanlı değil ve kolay kurulum ve kullanımda ubuntu mint gibi orjinalin modifiyesi olan dağıtımlardan bir farkı yok ama tabii ki daha stabil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 10 Kasım 2019; 12:36:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kali linux vs Ubuntu ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.