Şimdi Ara

Kaliteli bir Bluetooth kulaklık varsa telefonun ses çipi önemini yitirir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaaşlar bu mesajı eski telefonum samsung olduğu için o başlığa açtım, kulaklık genel bölümüne de açtım ama hiç cevap gelmedi, acaba mantıksız bir şey mi sordum veya belki iyi ifade edemedim. Ayrıca HTC telefonlar ses konusunda en iddialı olanlar diye biliyorum, belki beni aydınlatan bir arkadaş çıkar. Ben android telefonumu en çok müzik dinlemek için kullanıyorum. Sennheiser MM200 Bluetooth kulaklık ile ses kalitesinden memnunum. Eskiden S3 kullanırdım zaten taşıdığı wolfson ses çipi ile iyi bir ses kalitesi vardı, şimdi Asus zenfone2 Laser E geçtim. Korktuğum gibi ses kalitesinde bir düşüş yaşamadım. Aklıma bir soru geldi. Acaba kaliteli bir Bluetooth kulaklık kullanıyorsak, telefondaki MP3 ün ses bilgisi dijital olarak Bluetooth sinyalleri ile kulaklığa iletiliyor, bluetooth kulaklık da bu sinyalleri alıp kendi içindeki ses işleyici donanımı ile analog sese çevirip kendisine bağlı kulakiçi bölüme iletiyor ve biz de müziği duymaya başlıyoruz. Eğer Bluetooth kulaklığımız da kaliteliyse kaliteli bir ses elde ediyoruz. MP3 ün dijital ses bilgisi analog ses sinyallerine telefon üzerinde çevrilmediği için de telefonun ses donanımı devreye girmemiş oluyor. Yani kaliteli bir Bluetooth kulaklığımız varsa kullandığımız telefonun ses kalitesi çok da önemli değil. Telefonun ses çıkış kalitesi ses jakına kablolu kulaklık takıp dinlediğimiz Zaman kendini belli eder.Acaba doğru mu düşünüyorum? mesela bir HTC one M8-9 telefona geçsem gene aynı bluetooth kulaklığımı kullansam kalte artar mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.