|
Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (414. sayfa)
-
-
suya boklu su karışırsa falan mı işe yarıyor yani
-
Aynen öyle hacım koloni bakterisi falan karısırsa uv ısıgı veriyor cuvvvvv diye mikrobu yakıyor
-
Herkese merhaba,
omnipure 5605 sediment filtre
omnipure 5633 karbon filtre
filmtec 75 gpd membran
omnipure cl10rot33 post karbon filtre
Bu dizilim sizce nasıl? Çeşme TDS değerim 150 lerde. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SiTeMKaR_ -- 6 Kasım 2024; 23:45:33 > -
gayet iyi,en kaliteli filtreler zaten kendi alanında -
İkinci bir karbon filtreye gerek var mı sizce hocam? -
tds değerini düşük hocam,klorda çok fazla olacağını düşünmüyorum tek karbon yeterli.max yılda bir değişim yaparsanız sorun çıkarmaz -
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. -
İhlas Cebilon Silver arıtma var bugün filtre değişimi için gelmişler. Hanım evdeydi 2500 liraya bi pompa var çıkan atık suyu azaltır vs demişler. Bu aleti de aldık kullanıyoruz memnunum ama teknik kısmından anlamam. Nette de baktım ihlas için falan bir şey göremedim. Nedir bu zımbırtı bi işe yarar mı? Bi pompa buldum o da yüksek katta oturanlar, basınç sorunu olanlar için falan sanırım ama bizde öyle bir durum da yok.
-
pompa iyidir basınc yeterli olsa da, tam gereken basıncı vererek daha iyi arıtma yapar, ne kadar yüksek basınc o kadar düsük TDS söyledikleri gibi hem atığı azaltır hem de ön filtrelere yüksek basınc gitmesini engelleyerek fayda sağlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Kasım 2024; 12:19:17 > -
hocam omnipure sedimente bin kusur para vereceğinize üç tane cck marka sediment alın daha iyi olacaktır. Yazık günah sediment filtreye 1000 tl. Aynı satıcıda mevcut zaten cck sediment. Diğer karbonlar da size kalmış ama yine cck tercih edilebilir.
-
Hocam haklısınız galiba. Su arıtma dipsiz bi kuyu gibi :) Filtre cihaz nsf ansi derken kafam yandı :) Direkt tercih edebileceğim cihaz öneriniz var mı? -
topladığınız cihazı sedimenti değiştirip alabilirsiniz , pae tank likuan musluk ile alınabilir. ekleme Forum indirimi yüzde 10 nakit alımda yüzde 15 indirim yapıyor satıcı bilginiz olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 7 Kasım 2024; 14:2:19 > -
Tabii canım karbona falan gerek yok sen 3 tane CCK sediment al catır catır membran calıstırırsın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Kasım 2024; 14:54:38 > -
Hocam bi öneri de sizden alabilir miyim? :) -
Bunlar gayet güzel.. Yani bütce bu filtreleri almak icin yeterliyse bunları almak en iyisi olur. Ayrıca üzerlerinde diyelim su kadar galon yazıyor diye mutlaka o kadar galon gidecek diye bir sey yok.. Karbonları ve sedimenti yıkayarak kullanım süresi uzatılabilir tabii karbonların üzerlerinde mikro gözenekler oluyor bu gözenekleri yıkayarak temizleyemiyoruz ama yine de filtre icindeki büyük tortuları falan yıkayarak uzaklastırabiliriz ve karbonlar belki iki katı galona kadar hizmet edebilir.. TDS yükseldikce sadece membranı yenileyerek omnipure filtreleri muhtemelen daha uzun süre kullanabiliriz..
omnipure 5605 sediment filtre
omnipure 5633 karbon filtre
filmtec 75 gpd membran
omnipure cl10rot33 post karbon filtre
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Kasım 2024; 16:41:26 > -
Karbondan su geçirerek karbon ömrünü uzatmak mı ? Anladım reis döktürüyor yine 😂 -
Mikro gözenekler elbette yıkamakla temizlenmez zaten filtrelerin belirli bir galondan sonra degistirilmesi gerekliligi bu yüzdendir.. fakat filtrelerde daha büyük tortular olabilir bunlar uzaklasınca daha rahat bir flow sağlanabilir performans bir miktar artabilir ve kullanılmaya devam edilebilir.. üzerinde mesela 2500 galon 3000 galon 5000 galon yazıyor diye o kadar galon degil yani onlar tahmini değerler..
-
Detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim. Omnipure filtreler parasını hakkediyor anladığım kadarıyla. Omnipure harici tavsiye edeceğiniz filtreler var mı? Özellikle fiyat/performans anlamında. -
Ben markalı filtrelerde omnipure haric tavsiye etmem.. Ben de eskiden omnipure kullanıyordum ama Türkiye'de maliyeti yüksek cünkü fazla kullanan yok, rekabet olmayınca, arıtmacılar fazla fiyat cekiyorlar rekabet olsa fiyatı ucuzlardı.. hem de ben sürekli filtre degistiriyorum bir seti 6 ay bile kullanmadıgım olabiliyor onun icin üzerinde bizim buradaki arıtmacının etiketi olan hindistan cevizi filtreler kullanıyorum, o da esliden alıyor ama ben 5 - 6 ayda bir membran dahil tüm filtreleri degistiriyorum ve yeni set alıyorum üstelik internet sitelerindeki fiyattan da daha ucuza alıyorum cok uygun fiyatlı oluyor ve sürekli olarak degistirdigim icin performansı da korumus oluyorum.. benim arıtma kullanım stratejim bu sekil..
Size markalı filtre alacaksınız mutlaka omnipure tavsiye ederim.. cünkü en iyi filtreler onlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Kasım 2024; 20:37:42 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X