Şimdi Ara

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (426. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Mixenon Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.548
Cevap
327
Favori
548.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
50. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 424425426427428
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

cck filtreler paslo değil değil mi . bu tak çalıştır olanlarlardan. bedekileri şimdi kontrol ettim bağlantı kısımları pasolu değil.

• 6 filtreli açık sistem arıtma için filtre değişimi yapıyorum. Membrandan sonraki iki aşama için bir adet alkali filtre bir adet de postkarbon filtre var. Önce postkarbon, sonra alkali filtre koysam sorun olur mu? Yoksa membrandan sonraya alkaliyi, en sona postkarbon filtreyi mi koymalıyım? Şu anda filtreleri takma aşamasındayım, acil yardım bekliyorum.

• ctnuyr kullanıcısına yanıt

Kahramanmaraş merkez

• invisible_blue İ kullanıcısına yanıt
    evet inline quick girişli filtreler.kapalı kasa cihazlara uyumlu
  • Dr.Aequitas D kullanıcısına yanıt
    standart olarak membrandan sonra alkali filtre(girişine tee aparat takılır) alkaliden çıktıktan sonrada post takılı olur

Yanıt için teşekkür ederim. Ben gerekli bağlantı parçası olmadığı için membrandan sonraya postkarbon tatlandırıcı filtreyi, en sona alkali filtreyi takmak zorunda kaldım. Henüz tam olarak kullanmaya başlamadık sistemi. Bu şekilde kullanımda sorun olur mu? Suyu bir süre akıtmama rağmen bembeyaz akıyor ve tadı da hoş değil. Sıralamayı değiştirmeli miyim?

• @ctnuyr bey Merhaba konu hakkında sizin çok bilgili olduğunuzu okudum. Bir konu hakkında fikrinizi almak için rahatsız ediyorum sizi. Kusura bakmayın lütfen. Ben bir su arıtma cihazı almak istiyorum. İstanbul Çekmeköy'deyim. Atık su oranı benim için hassas bir konu. Siz hangi markayı önerirsiniz.

• dilfikar D kullanıcısına yanıt

Hocam atık su oranının marka/model ile doğrudan bir bağlantısı yok. Su basıncı düşükse atık su oranı artacaktır, o yüzden pompasız sistemlerde atık su oranları pompalı sistemlere göre daha fazla oluyor.

Bu arada atık suyu direkt olarak gidere vermek yerine eğer uygun bir yeriniz varsa, bir yerde biriktirip bitki sulama, genel amaçlı kaba temizlik vs gibi şeylerde değerlendirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Aequitas -- 19 Aralık 2024; 17:6:3 >
  • Merhaba bizim arıtmada tds değeri hep farklı çıkıyor, ilk ölçtüğümde 12 çıktı normalde bu kadar düşük olmuyordu sanki mineral filtresinden geçmemiş gibi, sonra 53 çıktı, sonraki ölçümlerimde 23 çıktı, neden böyle oluyor anlamadım, filtreler biraz kalitesizdi sanırım, acaba mineral filtresinde mi sorun olabilir? değişim zamanı geldi zaten, değiştireceğim

• Selamlar yaklaşık 11 aydır İhlas Cebilon Aura Silver kullanmaktayım, daha önce filtre değişmedi şuan ki testlerde 12ppm ve 7.8ph alıyorum ve tat olarak neredeyse aynı fakat fark var. Hangi ürünleri almamı tavsiye edersiniz. ?

• takip

• bende 15 yıllık bir su arıtma cihazı var. tabi ki kullanıma bağlı filtre değişimlerini yaptık. çok bilindik bir marka değildi. son ikidir taktırdığımız filtrelerden memnun değiliz. suyun tadı hiç iyi değil. cihazda artık yaşlandı diye f/p açısından bir arayışa girdim.

bugün biraz bakındım. tasarımı gereği Spring Water markası çok hoşuma gitti şu tankı ve filtreleri tek kasada olan modeli.

bir çok ürünü var. 2 kişilik bir ev için hangisi ideal olur acaba? günlük su tüketimimiz maksimum 4-5lt olur oda yemek ve çay falan yapılırsa.

• Merhabalar herkese, Sulax ın hizmet verdiği 5 filtreli bir arıtma sahibiyim, yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum, hep teknikerden destek aldım bugüne kadar ama yıllar içinde acayip artış gösteren filtre fiyatlarından sonra acaba kendim alıp söküp takabilir miyim diye konuya göz atıyorum. Öncelikli olarak 8 ayda bir filtrelerin değişmesi gerektiği doğru mu ? Şu an coconatlı tat veren filtremin değişme zamanı gelmiş, bakteri oluşma riski varmış, bu filtre hangisi oluyor ve fiyatı ne kadar acaba ? Ve hangi kalite kullanıyorlar bilen var mı ?
    Yukarıda bir trendyol linki paylaşmışsınız, 5li set 699 tl gibi bir fiyat, onların sitesine bakıyorum 5li set 4999 tl... Tamam eve gelip taktıkları için işçilikte var ama bu kadar fark ediyor mu ? Kafamda deli sorular...
  • Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre TavsiyeleriGalip ARDUÇyoutube
    Bu videomuz da inline filtrelerle nasıl arıtma cihazı yapabileceğimizi anlattık, amaç hobi amaçlı veya profesyonel şekilde iyi bir arıtma cihazına en ucuz ve kolay yönden sahip olmak. Video da Kullandığım Parçaların Adları; 1 adet Swun Chyan marka RO-Q0001W modeli Quick Membran Kabı 1812 1 adet Swun Chyan marka F-T33-12-PP-Q modeli İnline Quick 5 Micron Sediment Filtre 1 adet Swun Chyan marka F-T33-12-GAC-Q modeli İnline Quick Granül Aktif Karbon Filtre 1 adet Dupont marka TapTec TT Plus HF model membran 1 adet Pentair GS-10Ro Post Tatlandırıcı Filtre ( https://royalgreen.com.tr/urun/pentair-gs-10ro-post-tatlandirici-filtre/ ) sadece burada satıldığı için linkini ekledim. 1 adet CRS marka 3/8" Kombo Hatalma Uzatması 1 adet Swun Chyan marka 1/4 Dişli Dirsek Z-Q-4044 modeli (Pentair post karbon çıkışında kullanıldı) 1 adet Swun Chyan marka Z-Q-6044 model ortadan dişli T (Pentair post karbon çıkışında kullanıldı) 2 adet Swun Chyan marka Z-C0001L modeli tekli 2,5 clips (sediment filtreyi duvara montaj için kullanıldı) 4 adet Swun Chyan marka Z-C0002LL modeli çiftli 2,5 inc clips (sediment, gaç ve membran filtre housingini tutturmak için kullanıldı) 2 adet Swun Chyan marka Z-C0002SS modeli 2,5-2" çiftli clips (post karbon filtreyi tutturmak için kullanıldı) 1 adet Swun Chyan marka Z-SV-Q0404W modeli şatof valf 1 adet Swun Chyan marka Z-CV-Q1544 modeli çekvalf 1 adet Swun Chyan marka Z-FR-Q420 modeli flow atık kısıtlayıcı 1 adet Pae (TankPAC) marka RO-132 modeli 12 Litre Su Arıtma Tankı 8 metre Swun Chyan marka T-0402 beyaz renkli hortum (hortum en az 6 metre alın, kurulum yapacağınız yere göre fazla gidebilir ama 6 metre genelde yeterli oluyor) 8 metre alırsanız daha rahat olur. 1 adet swun Chyan marka Z-Q-SE4044 modeli 1/4 inc çubuklu hareketli dirsek (membran kabının temiz su çıkışında çekvalfe yön vermek için kullandık) isterseniz kullanmasanız da oluyor, videoda bahsettiğim hani bunlardan tasarruf ediyoruz dediğim fittings bu model işte. #suarıtmacihazı #galiparduc #arıtmatamiri
    https://www.youtube.com/watch?v=Vu-CuHZKE94&ab_channel=GalipARDU%C3%87
  • dilfikar D kullanıcısına yanıt

merhaba,ters osmoz sistemlerin neredeyse hepsi aynı atığı sağlar.marka farketmeksizin. burda atığı düşürmek için yapılacak olan pompalı cihaz ve selenoid valfli almak olacaktir.iyi bileşenlerden oluşturulan bir sistem tercih edebilirsin.filtre-tank-muslık-plastik parçaların markalı veya sertifikalı olmasına dikkat etmeniz yeterlidir.

• furkanxtr kullanıcısına yanıt

o bölgede şu anda cihazlarımız sorunsuz çalişiyor hocam,bazı bölgelerde basınç sorunu oluşuyor hala o yüzden pompalı bir model her türlü çalişacaktır.aşağıda gönderdiğim tasarlama cihazı inceleyebilirsiniz,forum indirimi ve havale indirimiyle 8150 tl oluyor.

Kendi Su Arıtma Cihazını

• Kendin Tasarla  × 1Kasa Seçiniz: Kapalı Kasa (+2,750₺)
    • 1. Filtre (Sediment - Tortu Filtresi): C.C.K sediment (+350₺)
    • 2. Filtre: C.C.K Gac karbon (+350₺)
    • 3. Filtre: C.C.K Gac karbon (+350₺)
    • 4. Filtre (Membran): Vontron ULP 75 gpd Membran (+400₺)
    • 5. Filtre (Alkali / Mineral Filtre): Puretron Mineral Filtre (+700₺)
    • 6. Filtre (Post Karbon Filtre): C.C.K 10 inch (+300₺)
    • Pompa Seçimi: Basınç Pompası (+1,500₺)
    • Valf Seçimi: Shut Off Valf (+0₺)
    • İkinci Membran Seçimi : İstemiyorum
    • Tank Seçimi: Tankpac PAE 8 Lt. NSF (+1,450₺)
    • Musluk Seçimi: Likuan NSF (+900₺)
    • Kaçak Su Kesici: İstemiyorum
    • Uv Filtre: İstemiyorum
    • Montaj - Kurulum: İstiyorum (+600₺)

burda fiyat düşürmek için tank ve musluk seçeneklerini değiştirirsek ortalama 1000 tl daha fiyat düşüyor

• Gaara34 kullanıcısına yanıt

hocam 15 yıllık cihazda herşey miadını doldurmuştur.koku yapmaya her parça sebep olabilir.zamanla değişmesi gerekiyor özellikle tank ve plastik parçaların.eğer değişmediyse en kaliteli filtreleri dahi kullansanız maalesef tad ve koku problemi yaşarsınız.

bilgiler için teşekkür ederim. şuan ki cihazım bu; dediğiniz gibi iki seferdir filtre değiştirsem dahi artık suyun tadı istediğim gibi olmuyor. mecbur sistemi komple değiştireceğim artık. şuan kullandığımda tezgah üstünde musluğu yok. su almak için sürekli eğilip hortumundan alıyoruz o da can sıkıcı biraz. düşündüğüm markanın yanında musluğu da geliyor. kurulumda bu kalınlıkta bir mermeri sorunsuz delip montaj yaparlar değil mi? spring water markasını önerir misiniz bu arada?

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 21 Aralık 2024; 11:36:35 >

• Gaara34 kullanıcısına yanıt

herhangi bir sorun olmaz hocam sorunsuz delerler o tezgahı punch ile.daha iyi olur değiştirmeniz çok eski bir model çunku

• Arkadaşlar. Maksimum 10.0000 tl ye alabileceğim en iyi ve fiyat performans ürünü olan su arıtma cihazı tavsiyelerinizi beklıyorum.. tşkler şimdiden...
  • 
Sayfa: önceki 424425426427428
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.