Şimdi Ara

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (427. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: the spooks , macoamca Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.548
Cevap
327
Favori
548.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
49. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 424425426427428
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba biz filtreleri yeni değiştirdik, değişimden sonra filtreleri tek tek yıkamamız gerekiyormuş sanırım bilmiyordum, sadece 1 - 2 tank kadar suyu akıttık, bir sorun olur mu? ya da filtreleri tek tek yııkama işlemini bundan sonra yapmanın bir anlamı olur mu artık? ne yapmamı önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lebowskia -- 22 Aralık 2024; 6:4:54 >
  • lebowskia L kullanıcısına yanıt
    yok hocam bir sorun olmaz membran tıkanmamış üretim olduğuna göre.sadece suyu bir kaç tank karbon tozlunalırsınız oda düzelir zaten
  • IhtiyaR87 I kullanıcısına yanıt
    x master modeli bulunuyor forum indirimiyle havale ödemesinde 9800 tl oluyor.
    tüm filtrelee usa menşeili omnipure kx purtex markasından oluşuyor memnranı filmtec marka,alkali filtresi ise omnipure 2551 modeli.pae tank ve swun chyuan plastik parçalardan birleştirilmiş bir cihaz

https://puretronwater.com/urun/x-master-alkali-su-aritma-cihazi/
  • Merhabalar. Kapalı kasa cihazımla ilgili bir sorunum var. Musluktan akan su 10 saniye basınçlı takıyor daha sonra çok ciddi basınç düşüyor. Cihazın tankının boşken basıncının 8 psi olması gerektiğini söylemişlerdi. Ben de bu şekilde hava bastım. Aynı cihazdan başka bir arkadaşımda var onunki çok daha basınçlı su veriyor. Arkafaşımın cihazında basınç biraz düşünce hemen pompa devreye giriyor bende ise çok geç devreye giriyor artık neredeyse su iplik gibi akmaya başlıyor ondan sonra. Filtreleri yeni değiştirdiğimde de durum değişmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basarbulut -- 22 Aralık 2024; 10:47:58 >
  • ctnuyr kullanıcısına yanıt

anladım saolun, birde şöyle bir sorun var, tds değeri 120 , 140 çıkıyor yani yüksek ve hep aynı değer çıkmıyor, neden böyle oluyo anlayamadım.

• Spring water kullanan varmı, kaç litrelik tank alsak yeterli olur 4 kişilik için.
  • Arkadaşlar geçtiğimiz şubat ayında aldığım ihlas arıtma için servis sarlayıp duruyor. Benim filtrelerim yüzde 50 seviyesinde daha. Çatıda ayrı bir arıtmam var bunu söylüyorum ama senesi doldu mutlaka değişecek bakteri üretir suya temas süresi vs diyorlar. Bu filtrelerin yıl ömrü varmı yoksa bitmesini bekleyinmi?
  • Selamlar,

Bugün bir çılgınlık yapıp arıtıcıyı birazcık revize ettim sizlerin yazılarından sonra. Sistemi pompalıya çevirdim selonoid valf eklemesi yaptım. Mebran adetini ikiye çıkarttım membranlar pallas marka biri 100 diğeri 80lik. 10 yıllık sistem olunca depoyu iptal ettim. Direk akışlıya cevirdim.

Filtrelere fazla para kaçırmak istemedim. Esli filtre takımı aldım. Sediment 2 adet yaptım. Sonrasına 2 ve 3 numaralı filtreleri taktım. Mebranların çıkışına mineral ve tatlandırıcıyı ekledim. suyu membranlara vermeden önce yaklaşık bir kova sedimentlerden ve ön filtrelerden arıtma yaptım pompayı membranların önüne taktım, membranı direk dört veya beş bar verebilmek için. Daha önce filtre değişimi yaptıktan sonra iki tank bazen üç tank boşa akıtıyorduk bunda öyle bir şey yapmadım yani sadece bir veya 2 litre su döktüm boşa. Daha dökmem gerek mi bilmiyorum.

-Mebranlar daha uzun süre dayanması için sediment filtre sayısını 2 yaptım bu şekilde 4 ön filtreleme oluyor şuan.

-şebeke tds 420-440 arası

-Mebran çıkılı TDS 10 ila 15 arasında geziyor.

-ilk musluk çıkışı 150. 1 litre su aldığımda 70e düşüyor. Filtreler daha yeni olduğu için ya da biraz daha boşa su akıtmam lazım bilmiyorum.

-Mebran çakışı atık TDS 1300 bu çok fazla geldi bana nedenini anlamadım. Tek aklıma gelen filtreler daha temİzlenmedi.

-Flow 150 bunu değiştirmeme gerek var mı? (300 mebranları rahatlatır gibi) Garanti olsun diye Flow by-pass sistemi yaptım arada Mebran yıkamak için.

- Atık ise 1 litre su alımına karşılık 1,15 ya da 1,3 arasında değer alıyorum.

- Depo iptal olunca shut off da iptal oldu bu normal bir durum sanırım.

- Bu alcak basınç yüksek basınç ve selonaid vana bağlantılarını kendi mantığıma göre yaptım. 3 nolu filtreden sonra önce alcak basınç arkasına selonaid bağladım oradan pompaya giriş yaptım. Yükek basıncı ise 2. mebran temiz su çıkışa bağladım. Burada bir hata varsa lütfen düzetmeme yardımcı olun.

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri

• invisible_blue İ kullanıcısına yanıt

filtreleri yeni değiştirdim ve tds yüksek çıkma sorunu bende de var, 120 - 140 arası çıklıyor ve hep aynı değer çıkmıyor, filtreleri tek tek temizlemedim bilmiyordum, direkt 1 - 2 tank su akıttım acaba filtreleri tek tek temizlemedim mi diye düşünmüştüm, nedenini anlamaya çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lebowskia -- 23 Aralık 2024; 20:36:0 >

post carbon ve minarelden önce direk mebran çıkış TDS değerine bakın. Orası düşük minaral ve post carbondan sonra yüksekse ne mutlu size harika bir tatlandırıcı ve minarel filtreniz var demektir. Demem o ki, sıfır tds iyi birşey değil. Mebrandan çıkan 10 olabilir, fakat tatlandırıcı ve mineralden sonra 100 olabilir, buda güzel birşey.

• Koctaştan mil su aritici aldım 14 filtreli. Aldığımız günden beri atık su kesmiyor. Pompa alın dediler pompa aldık. Yine kesmedi. Shut off dediler. 2 kez değiştirdik yine kesilmedi. Su faturası 4 kat gelmeye başladı. En son 1400tl su faturası geldi. Bu nedir yaaa. Bu atık suyu neden kesmiyor bilen var mı? Firmanin teknik destek bölümüyle bu işi çözemedik. Tank dolunca su girişini vanadan kapatıp acıyorum atıksu kesiliyor. Ama kendi kendine kesmiyor. Mesela tank doluyken atık su kesikken pompayı fişe takıyorum. Atık su atmaya başlıyor. Falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trbeyazcocuk -- 24 Aralık 2024; 19:2:24 >
  • trbeyazcocuk T kullanıcısına yanıt
    değişmeyen check valf ve memnran kabı kalmış.
    bunu servis çok basit şekilde yapabilir.siz bu parçaları kendiniZmi değiştiriyorsunuz?
  • ctnuyr kullanıcısına yanıt

Yerinde servisleri yokmuş. Video çekip teknik destek e atıyorum. Onlarda arızayı tespit edip parça gönderiyor. Ben kendim takıyorum. Ama arıza aynen devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trbeyazcocuk -- 24 Aralık 2024; 20:17:54 >
  • Merhaba arkadaşlar, 2200 TL gibi ucuza satılan cihazlar alınır mı? Ya da sağlığımızdan olmamak için kaç para harcanması gerek bu işe, gerçekten çok fazla seçenek var, işin içinden çıkamadım.

www.hepsiburada.com
    15 Aşamalı Mineral & Alkali Vontron Membran Nsf Çelik Tanklı Fiyatı
    https://app.hb.biz/1JppU11x7UEW
  • trbeyazcocuk T kullanıcısına yanıt
    Çekvalf değiştireceksiniz , değiştirken de dnt marka almayın , mümkünse başka marka alın , fiyat performans ve nsf sertifikalı olarak swun chyan alabilirsin . Pahalı gelirse önce dnt marka da alınıp sorun çözülüyor mu bakılır sonra swun da alınabilir , membrandan iki tane çıkış hattı var , oranın fotoğrafını çekme şansın var mı kasayı açıp ?
  • invisible_blue İ kullanıcısına yanıt
    Çift membran varsa atık kısıcıyı büyüt hocam 300 lük ile atık az olur ama membranlar erken gidebilir , en azından 550 yap tds değerin yüksek .

Atık suda tds fazla olur çünkü membranın arıttığı tuz vs oraya gidiyor , doğal olarak tds şebekeden de yüksek olur .
    İlk üç filtreden çıkan hortumu Membrana vermeden önce , membran girişinden çıkarıp suyu boşa atıkmak iyidir , karbon küllerini çöpe atmak membran ömrü açısından iyi olur . Filtreler yeni iken membran düzgün çalışması için en az 4-5 tank su geçmesi gerekir . İyice yıkanması sonrası tds hala yüksek ise membran bozuk olabilir sahte olabilir bayat olabilir vs . Suyu da direk membran çıkışından almak gerekir . Ölçüm için de en az 1.5 litre akıttıktan sonra tds ye bakmak gerekir .
  • Dampierre kullanıcısına yanıt
    Bütçe sınırı varsa ihlasın baz modelini alın . Montaj sırasında şebeke basıncınızı da öğrenin , eğer 5 bar altında basınç varsa pompa takılmasını da sağlayın bu da en az 2 bin tl daha fiyatı arttırır . Arıtmada ucuz cihazlardan kaçınmanızı tavsiye ederim .
  • umut3513 kullanıcısına yanıt
    Her yıl Membran hariç tüm filtreleri değiştirmek doğrudur . Bakteri üreme riski vs doğru . Servisin periyoduna uygun hareket edebilirsiniz .
  • 
Sayfa: önceki 424425426427428
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.