Şimdi Ara

Kalorifer ılık üflüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2013 model 1.25 Fiesta sahibiyim. Hararet göstergesi 90 dereceye gelmesine rağmen kalorifer ılık üflüyor. Yaklaşık 10-15 dakika sonra tamamen sıcak üflemeye başlıyor. Sorun ne olabilir?

• LPG varmı.lpgli araçlarda şu tesisatindan hat çekiyorlar.buda suyun değişimi düşürüyor.bunun dışında kalorifer peteği tikalidir.
  • LaViTz kullanıcısına yanıt

Lpg bulunmuyor hocam. Kalorifer peteği makine ile temizleniyor sanırım?

• bi tylol hot içer miyiz kullanıcısına yanıt

Evet makine ile temizleniyor am en sağlıklısı değiştirmek.

• Daha önce benimde Opel Corsa aracımda aynı durum olmuştu. Makine ile temizlettim kalorifer çok iyi ısıtmaya başladı yani sorun çözüldü.
  • Daha önce Astra aracımda başıma gelmişti. Termostat arızası olması muhtemel.

• Bazı arabalarda kalorifer peteği elektronik kontrollü muslukla kontrol edilir, sorun buradan kaynaklanıyor olabilir.

Peteğin önünde, klima peteği ile ikisini ayıran bir parça daha olur, eğer o parça hareket etmiyorsa araba petekteki havayı çekmez, ılık üflerken klimayı açın, eğer soğuk üflerse bu parçada sıkıntı vardır.

Bir de bloktan kaynar su çıkarken peteğe gelene kadar soğuyabiliyor, araba 10 dk çalışsın, kaloriferi en sıcağa alın ve hava devirdaim modunu açıp 2 bin devir sabit gaz verin, birden sıcak hava gelirse sorun yoktur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima soğuk üflemiyor........
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • n a v y_35 N kullanıcısına yanıt

Tek belirti bu muydu?

• Ilık üflerken klimayı açtım soğuk üflemedi hocam. Sorun bu değil gibi.

Şöyle sorayim hararet 90 a buluyo mu buluyorsa hala soğuksa muhtemelen devirdaim çarkı kırık ya da şu devirdaim yapamiyo .Hararet de yükselmiyor sa kesinlikle termostat açık kalmış .Bunun dışında kalorifer peteği tıkalı olabilir muhtemelen antifriz vakası da olabilir pas tikanmistir çeşme suyu vs ile

Edit şimdi okudum tekrar termostat değil muhtemelen devirdaimin çarkı kırık devirdaiminkontrol ettir araçta antifrizini hiç degistirmediysen değiştir bu arada triger ve devirdaimi de değiştir hiç degismediyse bende de 2013 Fiesta 1.25 var fabrikasyon 8-9 yıl yeni devistirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 26 Aralık 2021; 22:9:59 >

Arıza ışığı da yanmıştı diye hatırlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Şöyle sorayim hararet 90 a buluyo mu buluyorsa hala soğuksa muhtemelen devirdaim çarkı kırık ya da şu devirdaim yapamiyo .Hararet de yükselmiyor sa kesinlikle termostat açık kalmış .Bunun dışında kalorifer peteği tıkalı olabilir muhtemelen antifriz vakası da olabilir pas tikanmistir çeşme suyu vs ile

Edit şimdi okudum tekrar termostat değil muhtemelen devirdaimin çarkı kırık devirdaiminkontrol ettir araçta antifrizini hiç degistirmediysen değiştir bu arada triger ve devirdaimi de değiştir hiç degismediyse bende de 2013 Fiesta 1.25 var fabrikasyon 8-9 yıl yeni devistirdim.

Arabayı yeni aldım, hiç değişmemiş, bu yaz değiştireceğim.

Bugün tekrar denedim, 10 dakika sonra sıcak üfledi yine.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.