Şimdi Ara

Kalorifer peteği nasıl kapatılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
13.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Boşa yanan bir peteği klapatmak istiyorum.Sağda ve solda 1 tane vana var nasıl kapatacağım ? Birşey olur falan diye denemeye çekiniyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kalorifer Peteği Nasıl Kapatılır?

Evinizde veya iş yerinizde kullanılmayan petekleri kapatarak enerji tasarrufu yapabilirsiniz. İşte kalorifer peteğini kapatmak için adım adım bir kılavuz:

• Ana Vana Kontrolü: Öncelikle, kalorifer peteğine bağlı ana vanayı kapatın. Bu vana genellikle peteğin yanında veya giriş borusunda bulunur.
    • Termostatik Vananın Kapalı Olması: Termostatik vana varsa, bunun da kapalı olduğundan emin olun.
    • Kilit Somunun Gevşetilmesi: Kelepçelerin yanında bulunan kilit somunu saat yönünün tersine çevirerek gevşetin.
    • Peteğin Ayrılması: Kilit somunu gevşettikten sonra, peteği hafifçe sallayarak borulardan ayırın.
    • Kalan Suyun Boşaltılması: Ayrılan petekten kalan suyu boşaltmak için bir kap veya havlu kullanın.
    • Montajın Tersine Yapılması: Tüm adımları tersine uygulayarak peteği sisteme yeniden takın.

İpuçları:

• Tüm petekleri birden kapatmayın. Bu, sistemde dengesizliklere neden olabilir.
    • Kullanmadığınız odalardaki petekleri kapatın.
    • Doğalgaz peteğini kapatmak için benzer adımları uygulayabilirsiniz.

Bu adımları izleyerek, kullanılmayan kalorifer peteklerini kolayca kapatabilir ve enerji maliyetlerinizden tasarruf edebilirsiniz. Enerji verimliliği konusunda daha fazla bilgi için lütfen yetkili bir uzmana danışın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Vananın üstünde + ve - olması lazım. - olan tarafa doğru çevir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lionel Fusco kullanıcısına yanıt
    2 tane vana var ikisindede birşey yazmıyor
  • Sokaliptüs kullanıcısına yanıt
    O zaman kafana göre bir tarafa döndür. Bir süre sonra Soğumaya başlarsa kapanmıştır. Soğumazsa tam tersine döndür

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse yardım etmemiş kardeşim

kafana göre bir tarafa döndür. Bir süre sonra Soğumaya başlarsa kapanmıştır. Soğumazsa tam tersine döndür
  • kimse yardım etmemiş kardeşim

kafana göre bir tarafa döndür. Bir süre sonra Soğumaya başlarsa kapanmıştır. Soğumazsa tam tersine döndür
  • hocam vallahi forum ölmüş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bütün petekleri kapatıcaksan kombiyide kapatmalısın
  • yarım saattir iki vanayıda kurcalıyorum sıcaklık hiç değişmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam evdeki petekteki vanada sayılar var 3-4-5 en son 3 e iniyor yanmaya devam ediyor nerden kapatacağiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tacimmüdür -- 28 Kasım 2020; 9:0:36 >
  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    5 yıl olmuş hocam 😁
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bitmişim.

5 yıl olmuş hocam 😁
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.