Merhaba arkadaşlar, Daha önce bu mesajı http://forum.donanimhaber.com/m_48693628/mpage_1/f_/key_//tm.htm adresine de yazmıştım ama kimse cevap vermedi. Belki o konuya bakan kimse olmamıştır düşüncesinden hareketle yeni bir konu açarak soru sormayı tercih ettim. Bu sebeple soru kirliliğine sebep olduysam (yani bilmeden forum kurallarını çiğnediysem) yönetici arkadaşlar kusura bakmasın.
Evimdeki kalorifer tesisatındaki bir sorunun çözümü için fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Öncelikle bu konulardan hiç anlamadığımı belirteyim. Apartman Kayseri'de 15 katlı (son kat dubleks, dubleks ile 16 katlı). Biz son katta GBK cephede oturuyoruz. Her katta üç daire var ve her dairenin kalorifer tesisatının dağıldığı kendi dolabı (bir nevi pano gibi) var. Bu dolabın içinde ayrıca kullandığımız sıcak suyu ölçmek için bir de sayaç var. Bu arada bu dolap bizde yatak odasında, diğer iki dairenin ki ise merdiven dairesinde yani dairelerinin dışında. Kalorifer sistemi en üstten dağılacak şekilde, yani bodrumdaki kazan sıcak suyu en yukarı çatıya pompalıyor, sonra yer çekimin etkisiyle yukarıdan aşağıya dağılıyor. Yani (tahminim) teorik olarak en fazla ısınan kat bizim kat sanırım. Sorunum şu: Kalorifer yanmaya başladığında, bizim dağıtım dolabının içinde 20-30 saniyede bir (bir süre önce/sonra 1-2 saniyede bir) çat çat diye ses gelmeye başlıyor ve bu 20-30 dakika sürüyor. İnşaat firmasının garantisi var güya fakat çözüme ilişkin onların cevabı şu şekilde oldu: Sıcak su yukarı doğru basıldığında borular soğuk olduğu için borular sıcak su ile karşılaşınca genleşmeye başlıyor, ses de o yüzden oluşuyor, yapacak bir şey YOK. Çevremdeki bazı kişilerin analizi ise şu şekilde: Sistemde hava vardır, sistem suyu basmaya çalıştıkça sistemdeki havadan dolayı ses oluşmaktadır. Yani, kısacası kimse çözüm bulamıyor ve kış gelince biz bu odayı kullanamıyoruz (çünkü sabahın 3ünde 4ünde yanmaya programlanmış, dolayısıyla gecenin bir yarısı uykumuzu kaçırıyor). Acaba gerçekten sorun ne olabilir? Bu normal midir? Normal değilse nasıl çözülebilir? Önerisi olan arkadaşlardan (garanti bitmeden) acil cevap bekliyorum. Teşekkürlerimle...
Not: Eğer bu durum normal ise o zaman böyle bir daireyi bize kakalamış oldular sanırım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme