Şimdi Ara

Kalp hastalığı ve askerlik. (muafiyet ya da spor yapamaz raporu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
26.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kaygılanacak bir şeyim yokmuş. 50 yaşına kadar hatta belki de 70 yaşına kadar bir problem çıkarmazmış. Çıkardığında ise çok basit ve sıfır riskli ameliyatı varmış. Askerlik için ve gündelik hayat için hiçbir risk teşkil etmiyormuş. Ayrıca tüm şikayetlerim geçti. Boşuna kaygılanmışım. Şubatta yolcuyum.

Merhaba.

2 ay önce 2018 şubatta gitmek için işlemlerimi hallettim. Memura ve doktora sağlıklıyım hiçbir hastalığım yok demiştim. Doktor zaten tanıdığım aile hekimim olduğu için muayene bile etmemişti direk kağıda elverişlidir yazıp onaylamıştı. İşlemleri halletmeden öncede aslında şikayetlerim vardı fakat hastalıktan haberim olmadığı için doktora ve memura bilerek söylememiştim.

Epeydir bir takım şikayetlerim vardı. Bu yüzden bugün kardiyoloji bölümüne gittim ve kalp hastalığım oldugunu öğrendim. Kalpte her sağlıklı insanda 3 tane yaprakçık/kapakçık olurmuş. Ama ben de 2 tane varmış. Doktor ayrıca sızdırma/kaçak ta var dedi.

Ekg yapıldı. Eko yapıldı (kalbe ultrason)
    Efor testi için ise 11 gün sonraya 27 kasıma gün verdiler. Bu hastalığın tıptaki adı aort kapak darlığı/biküspit aort kapak.

Bu durumun benim üzerimdeki yansımaları neler? Yazayım.

- Çok çabuk yoruluyorum.
    - 5-10 dk yürüdükten sonra yürüyemeyecek duruma gelip durmak/dinlenmek zorunda kalıyorum. (bu bide yürürken. koşsam sanırım 1 dk de pert olurum)
    - Özellikle sağ ayak pert oluyor.
    - Arada çarpıntı oluyor (kalp sert atıyor otururken vücudumu sallayabiliyor)
    - Kalp atışlarımı ciddi oranda hissediyorum özellikle geceleri
    - Hem sağ hem sol göğsümde ağrı/ağırlık var

İnternette araştırdığım kadarıyla tsk nın askerlikte çürük konusunda en hassas olduğu konu kalpmiş. Kalpten sıkıntısı olanları hastaneye sevk edip yeniden kontrol edip direk çürük veriyorlar diye duydum. En çok çürüğü kalp rahatsızlıklarına veriyorlarmış.

Bu hastalığı biraz araştırdımda kesinlikle koşmaması,ağır kaldırmaması gerekiyor deniyor. Kendini ve dolayısıyla kalbini zorlamaması gerekiyor deniyor. Ağlamayı bile yasaklıyorlarmış ağlamak bile kalp için sakıncalıymış.

Bana çürük verirler mi? Çürük vermeseler bile en azından spor yapamaz raporu verirler mi?
    Açıkçası askerde spor yaparken düşüp ölmek istemiyorum.

Şimdi diyeceksiniz ki bunları doktora niye sormadın. Doktor bugün bana bu hastalıgı söylediğinde şimşek çarpmışa döndüm. Akıl falan kalmadı. Zaten devlet hastanesine gittim. Doktorun normalde herkese 5 dk ayırması gerekirken bana 20 dk ayırdı. 15 dk sı eko(ultrasondu zaten) Yani inanın askerliğime nasıl etki eder ne olur diye soracak ne fırsatım ne de aklım olmadı.

Dediğim gibi şubatta gitmek için 2 ay önce işlemlerimi halletmiştim ve sağlıklıyım demiştim. Şimdi bu olay ortaya çıktı.

Ne yapmalıyım? Şubeye mi gideyim? Memurlara ne diyeyim? Yeniden evrak mı doldurtacaklar yoksa hastaneye mi sevk edecekler?

Bu durumda çürük almak için ya da spor yapamaz raporu almak için nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz?

4.12.2017 edit:
    Kaygılanacak bir şeyim yokmuş. 50 yaşına kadar hatta belki de 70 yaşına kadar bir problem çıkarmazmış. Çıkardığında ise çok basit ve sıfır riskli ameliyatı varmış. Askerlik için ve gündelik hayat için hiçbir risk teşkil etmiyormuş. Ayrıca tüm şikayetlerim geçti. Boşuna kaygılanmışım. Şubatta yolcuyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 4 Aralık 2017; 15:19:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kalp Hastalığı ve Askerlik

Kalp hastalığı, askerlik durumunu etkileyebilecek önemli bir sağlık sorunudur. Askerlikten muaf olma veya spor yapamaz raporu alma koşulları, kalp hastalığının türüne ve şiddetine göre değişmektedir.

Kalp Kapakçığı Hastalığı

Kalp kapakçığı hastalıkları, askerliğe engel olabilir. Örneğin, biküspit aort kapak gibi ciddi kalp kapakçığı hastalıkları, genellikle askerlikten muaf olmaya neden olur.

Taşikardi ve Ritim Bozukluğu

Taşikardi ve ritim bozuklukları gibi kalp ritmi problemleri de askerliğe engel olabilir. Bu durumların şiddetine bağlı olarak, askerlikten muaf olma veya spor yapamaz raporu alma söz konusu olabilir.

Kalp Romatizması

Kalp romatizması, kalbe zarar veren ve askerlik uygunluğunu etkileyebilecek bir hastalıktır. Kalp romatizması olan kişiler, genellikle askerlikten muaf olurlar.

Askerlikten Muaf Olma Şartları (Kalp)

Kalp hastalığına bağlı askerlikten muaf olma şartları şunları içerir:

• Kalp yetmezliği
    • Ciddi kalp kapakçığı hastalığı (örn. biküspit aort kapak)
    • Kalp krizi geçirmiş olmak
    • Şiddetli taşikardi veya ritim bozukluğu
    • Kalp nakli geçirmiş olmak

Önemli Not:

Bu bilgiler genel niteliktedir ve tıbbi tavsiye niteliği taşımaz. Kalp hastalığınız varsa ve askerlik durumunuzla ilgili endişeleriniz varsa, bir sağlık uzmanına danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba

Mitral ve trikuspit kapak yetmezligi ile askeriyeye gittim.Bu kadar yetmezlik oldugunu bilmiyordum.Sadece kosamadigimi ve asiri yoruldugumu belirttim acemi birligindeki muayenede usta birliginde baksinlar dendi

Antep’e gittim.Oradaki tabip binbasiya komutanim kosamiyorum dedim ama hic bir sey yapilmadi

En sonunda kendimi hastaneye sevk ettirebildim cunki ozellikle kosu sirasinda baya baya sikinti cikiyordu

Devlet hastanesinde kosu bandina ciktigimda 196 nabiz 19/3 tansiyon gorduk.Askeri hastaneye sevk ettiler

Gataya gittik yapilmadik sey kalmadi.Mitral ve trikuspit kapak yetersizligi cikti ama onlarin deyimine gore her insanda olabilen seylerdi bunlar

Anjiyo yapildi (!) ama yapilirken damarlarima verilen siviya alerjim oldugunun testi yapilmadi 2 gun yogun bakimda yattim nabiz 185’e cikmis.Ve en komik noktasi bunun testi varmis, bu sividan olen de varmis

Holter cihazi takildi finalde sen kosamazsin dendi birligime geri dondum.Oradaki vatandaslar 10 gun izin verdiler saolsunlar

Birlige geri dondugumde ben spor yapamam dedim kimse bisi demedi

Sorunsuz bi sekilde bitirdik askerligi sukurler olsun ama 15 gun ankara gatada 10 gun evde olmak uzere 25 gunu yedik tabi.Arada canimizdan da oluyorduk..

Son 8 aydir da ritm bozuklugu cikti onunla ugrasiyorum..

Dostum sana kisisel tavsiye kim ne der ne soyler bilemem ama eger sikintin varsa git gataya rapor al.Gidince madalya, kapida karsilama, odul toreni yada kirmizi hali tarzinda bisiler seni beklemiyor

En buyuk asker bizim asker diye ugurlananlar 2 gun sonra tuvalet temizliyor yada 6 saat nobet tutuyorlar

Askeriyede yapmadigim gorev, konusmadigim insan evladi kalmadi.Sofor, nobetci onbasi, yazici ve revir islerini yaptim.Yeri gelince 10 saat sancak nobeti de tuttum

1 yil sonra (ki 8.5 ay civari yaptim kalaninda evdeydim) askeriyeden cikinca bir daha yesil renk gormek dahi istemiyorsun.Kendi acimdan oyleydi sahsen

Insanlara verilen deger, hitap sekilleri, insanlarin topluluk halinde yasamalari cok farkli seyler.Gecenin 2.5 unda birinin bagira cagira kufur edip herkesi uyandirmasi ve gunluk 2-2.5 saat uyuyabilmek, yemegin yenemeyecek kadar kotu olmasini gectim insanlarin gozunde sen insan degil bir malsin

Diger arkadaslar askerliklerini nasil yapti, rambo olarak mi gorev aldilar, helikopterden helikoptere atlarken sarjor mu degistirdiler bilemem ama yine de secim senin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepestSea

Merhaba

Mitral ve trikuspit kapak yetmezligi ile askeriyeye gittim.Bu kadar yetmezlik oldugunu bilmiyordum.Sadece kosamadigimi ve asiri yoruldugumu belirttim acemi birligindeki muayenede usta birliginde baksinlar dendi

Antep’e gittim.Oradaki tabip binbasiya komutanim kosamiyorum dedim ama hic bir sey yapilmadi

En sonunda kendimi hastaneye sevk ettirebildim cunki ozellikle kosu sirasinda baya baya sikinti cikiyordu

Devlet hastanesinde kosu bandina ciktigimda 196 nabiz 19/3 tansiyon gorduk.Askeri hastaneye sevk ettiler

Gataya gittik yapilmadik sey kalmadi.Mitral ve trikuspit kapak yetersizligi cikti ama onlarin deyimine gore her insanda olabilen seylerdi bunlar

Anjiyo yapildi (!) ama yapilirken damarlarima verilen siviya alerjim oldugunun testi yapilmadi 2 gun yogun bakimda yattim nabiz 185’e cikmis.Ve en komik noktasi bunun testi varmis, bu sividan olen de varmis

Holter cihazi takildi finalde sen kosamazsin dendi birligime geri dondum.Oradaki vatandaslar 10 gun izin verdiler saolsunlar

Sorunsuz bi sekilde bitirdik askerligi sukurler olsun ama 15 gun ankara gatada 10 gun evde olmak uzere 25 gunu yedik tabi.Arada canimizdan da oluyorduk..

Dostum sana kisisel tavsiye kim ne der ne soyler bilemem ama eger sikintin varsa git gataya rapor al.Gidince madalya, kapida karsilama, odul toreni yada kirmizi hali tarzinda bisiler seni beklemiyor

En buyuk asker bizim asker diye ugurlananlar 2 gun sonra tuvalet temizliyor yada 6 saat nobet tutuyorlar

Askeriyede yapmadigim gorev, konusmadigim insan evladi kalmadi.Sofor, nobetci onbasi, yazici ve revir islerini yaptim.Yeri gelince 10 saat sancak nobeti de tuttum

1 yil sonra (ki 8.5 ay civari yaptim kalaninda evdeydim) askeriyeden cikinca bir daha yesil renk gormek dahi istemiyorsun.Kendi acimdan oyleydi sahsen

Insanlara verilen deger, hitap sekilleri, insanlarin topluluk halinde yasamalari cok farkli seyler.Gecenin 2.5 unda birinin bagira cagira kufur edip herkesi uyandirmasi ve gunluk 2-2.5 saat uyuyabilmek, yemegin yenemeyecek kadar kotu olmasini gectim insanlarin gozunde sen insan degil bir malsin

Diger arkadaslar askerliklerini nasil yapti, rambo olarak mi gorev aldilar, helikopterden helikoptere atlarken sarjor mu degistirdiler bilemem ama yine de secim senin..

hayatın gerçeği bunlar

çok geçmiş olsun

• 4.12.2017 edit:

Hocam bu işleri halletmek askere gittikten sonraya kalırsa büyük sıkıntı olur. Baksana arkadaş ne demiş. Derdini bile anlatamazsın yalan söylüyorsun sanarlar muhatap bulamazsın. İnsan değil, mal gözüyle bakıyorlarsa ölsende umurlarında olmaz. Askere gitmeden halletmem lazım. Salı günü şubeye gidip durumu izah edicem. Umarım hastaneye sevk verirler.

Benim çekincem şu. 2 ay önce işlemleri hallederken sağlıklıyım dedim. Memurlar şöyle demesinler sen zaten işlemlerini halletmişsin ve sağlıklıyım demişsin bu yüzden iş işten geçti deyipte hastaneye sevk vermemezlik yapmasınlar.

Ayrıca şunu da sormak istiyorum belki biliyorsunuzdur. Eskiden herkesi istanbul gataya sevk ediyorlarmış. Fakat gatanın ismi artık değişti ve sivil hastane oldu. Şimdi nereye sevk ediyorlar bilginiz var mı?

4.12.2017 edit:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 4 Aralık 2017; 15:20:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hayaligenc

quote:

Orijinalden alıntı: DeepestSea

Merhaba

hayatın gerçeği bunlar

çok geçmiş olsun

Maalesef ki oyle hocam.Ama askeriyeye gidince kimse seni onemsemiyor.Bu yuzden sivilken ne yapabilirsen askeriyede de ona gore dokunulmazligin oluyor

Ama soyle bi durum var ki o daha kotu

Bir asker tek seferde 6, gun icinde 8 saat nobete gidebilir

Sen spor istirahati alirsan yazicilar seni nobete dikicekler..Ben bolugumu degistirmistim.Allahtan yaptigim isten dolayi insanlarla (yarbay, binbasi) aram iyiydi

Durumu anlatinca personel yarbay bolugumu degistirmisti.Kendisine ne kadar tesekkur etsem azdir

Son 3.5 ayimda baya bi rahatlamistim

• Öncelikle geçmiş olsun kardeşim. Öncelikle tekrar şubeye gittiğinde kimse sana hani sağlamdın, noldu hasta mı oldun? demeyecek. Aynı şeyleri ben yaşadım çünkü. Demeye hakları da zaten yok. Neyse, evet GATA'nın adı değişti. Diğer arkadaşlar sadece adı değişti felan demiş ama sadece adı değil, içindeki kaliteli doktorlar da değişti. Önceden oradaki doktorlar askeri doktorken, şimdi her yerdeki doktorlardan da doktorlar girdi. Sevk konusuna gelince, askerlik şubelerinin belirli hastaneleri var, seni normal vatandaşın gittiği hastaneyede sevk edebilirler. Ama yine de orada ısrar et, rica et, GATA ya almaya çalış. Belki ismi değişti, doktorlar değişti ama yine de devlet hastanelerinden iyidir. Devlette doktor 2 dakikada muayene ediyor. 6 aydır kalbim için girmediğim test kalmadı, kalbimde delik var mı diye doktorlar onca teste soktu Siyami Ersek'te, askerlik şubesinin sevk ettiği devlet hastanesinde doktor 2 dakikada (abartmıyorum) askere elverişlidir raporu verdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun dostum benim de 1. derece biküspit aort yetmezliğim var ve askerlikten muaf tutuldum. Ben rahatsızlığımı önceden bildiğim için askerlik şubesine gittiğimde belirtmiştim ve askeri hastaneye sevk etmişlerdi. Muayenenin ardından kurul karşısına çıkmıştım ve ertesi yıla bırakma verilmişti. Ertesi sene tekrar gittiğimde kurul bu sefer muaf raporu verdi. Ben raporu alalı 4-5 sene olduğu için şu anda sistem nasıl işliyor bilmiyorum ama pek bir fark yoktur.
    Şubeye gidip durumunu izah et, rahatsızlığını sonradan öğrendiğini söyle ve hastaneye sevk iste yardımcı olurlar. Ha iş işten geçtiyse de acemi birliğine gittiğinde durumunu belirtirsin ama uğraşır durursun o yüzden gitmeden halletmeye bak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIOnlyForYouII

Geçmiş olsun dostum benim de 1. derece biküspit aort yetmezliğim var ve askerlikten muaf tutuldum. Ben rahatsızlığımı önceden bildiğim için askerlik şubesine gittiğimde belirtmiştim ve askeri hastaneye sevk etmişlerdi. Muayenenin ardından kurul karşısına çıkmıştım ve ertesi yıla bırakma verilmişti. Ertesi sene tekrar gittiğimde kurul bu sefer muaf raporu verdi. Ben raporu alalı 4-5 sene olduğu için şu anda sistem nasıl işliyor bilmiyorum ama pek bir fark yoktur.
    Şubeye gidip durumunu izah et, rahatsızlığını sonradan öğrendiğini söyle ve hastaneye sevk iste yardımcı olurlar. Ha iş işten geçtiyse de acemi birliğine gittiğinde durumunu belirtirsin ama uğraşır durursun o yüzden gitmeden halletmeye bak.

4.12.2017 edit:

@IIOnlyForYouII
    @Heinrich Karl Bukowski

Sağolun hocam teşekkür ediyorum.

Bulunduğum yerde özel hastanelerde en iyi kardiyoloji doktoru kimdir diye araştırdım soruşturdum ve özelde bir doktora gittim. Efor testi+ekg+kan tahlili+kalbe ultrason yapıldı. Ve doktor sen sağlamsın sana askerlik muafiyeti vermezler dedi. Spor muafiyeti bile vermezler sağlamsın dedi.

Evet gerçekten 3 değilde 2 kapakçığım varmış. Kaçak oranı ise mm. oranında yani az bir miktarda dedi. Belki 50 yaşına kadar götürür, belkide 70 e kadar götürür dedi. Götüremeyecek duruma gelince zaten kendini belli etmeye başlayacak dedi ve o durumda kapakçık ameliyatı yapılacak dedi. Düzenli olarak takip et muayene yaptır dedi, yılda bir kere muayene yaptırsan yeter dedi.

Benim karşıma milli bir sporcu olarak sağlık kontrolü için bile gelseydin o zaman bile sana sağlamsın raporu verirdim dedi. Ya sabır dedim döndüm geri.

Doktor öyle deyince ben de şubeye gidip sevk istemeye tenezzül etmedim. Bu doktor bile öyle dediyse sevk edecekleri doktor kesin sağlamsın der. Bakalım şubatta yolcuyum.

4.12.2017 edit:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 4 Aralık 2017; 15:18:47 >

• Kalbimde ritim bozukluğu var sinüzal taşikardi bundan 1 sene önce spor lisansı alıcaktım rahatsızlığımdan dolayı spor lisansi vermediler muaf olurmuyum yoksa sadece spor yapamaz raporumu verirler yardımcı olursanız sevinirim ona göre gidicem tecili bozucam muayene olucam hiçbiri olmayacaksa bozmaya gerek yok bu sene dgsye hazırlanıyorum myo mezunuyum 2 yıl daha uzatıcam normalde gidicektim sınava gireceğim için gitmiyorum aydınlatırsanız sevinirim

• SAYIN YETKİLİLER SESİMİZİ DUYUN

sizin çocuğunuzda bu durumda olabilirdi.Askerlik durum belgesinde askerlik durumumuz "MUAFİYET(ÇÜRÜKLÜK) NEDENİ" değilde "ASKERLİK GÖREVİNİ TAMAMLAMIŞTIR" ibaresi tek kullanılırsa.TOPLUMA VE AİLEMİZE YÜK OLMAYIZ.Bizlerinde bir ONURU VE ŞEREFİ var.Biz istemedik elimiz yada kolumuzun olmamasını.Lütfen cimere yazalım.Namuslu insanlar illaki sesimizi duyacaktır...Birlikten kuvvet doğar.İŞ BAŞVURUSUNDA AMAÇ ASKERLİK GÖREVİNİ YAPTIMI YAPMADIMIDIR.LÜTFEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.