Şimdi Ara

Kamera Pilini Akü Sayesinde Şarz Etmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba,Benim Kameramın 7.4 V/10.4 WH....1400 MAH Bataryam Var..Seyahetlerim Sırasında Bataryam Biterse Bunu Şarz Etmek İstiyorum....Elektronik Bilgim Fazla Yok Anca Prizden 220V Güç Geliyor..Şimdi 12V Akü Alsam,,Bunu 220V Yapsam..Telefon Ve Kameramı Şarz Edebilirmiyim?
    Genel Olarak Bataryalarımı Şarz Edicem....

Tam Olarak Nasıl Bir Yol İzlemem Lazım?

220 İstememin Sebebi,Cep Telefonu,Laptop Yada Kamera Hepsinin Voltajları Degişiyor..220 Olursa Prize Takar Gibi Kullanırım..Ama Bunun Eksi Yönleri Varmıdır Bilmiyorum..
    Şunu Bile Yapabilirim:)

https://www.youtube.com/watch?v=QNId0YbzNqw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRJinKazamaTR -- 29 Temmuz 2015; 12:44:03 >

• Hocam 150w araç inverteri alırsanız bütün cihazlarınızı şarj edebilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tşkr Ederim,İnverteri İnceledim..Tam İşime Yarıyan Cihazmış

Peki Elektronik Hesapla 12V-12A Degerinde Akü İle 7.4 V/10.4 WH....1400 MAH Bataryamı Kaç Kere Şarz Edebilirim

12*12 144 Watt Yapıyor,

Benim Bataryam Saatte 10 Watt Dersek 14 Saat Kesintisiz Güç Saglarmı?

Yada Voltaja Göre Düşünürsem Benim 12 Volt Enerjim Var,bataryam 7 Volt..%50 Kadar Fazla Enerjim Var

Bu Durumda 14 Saatin Üstüne %50 Eklersem 20 Saat Boyunca Güç Saglayabilirmiyim..Bunu Nasıl Hesaplarım...

Basit Bir Formulle Gösterme Şansın Varmı:D

Birde Bu 9 TO 220 V Dönüşümde Enerji Kaybım Ne Boyutta Olur?
  • Mesajımı alıntı yapmadığınız için geç gördüm :)

simdi kaba hesap söyle
    akü 12000 mah / cihaz 1400 mah
    yani kayiplarida hesaba katarsak yaklasik 7-8 kez tam dolum yapabilir.

eger inverterden saatte 144 w cekerseniz akünüz 1 saat boyunca enerji verebilir.

inverterin bostayken cektigi akimi ve cihazinizin sarj olurken cektigi akimi bilmedigim icin bazi sorulariniza cevap veremiyorum.

eger inverterden saatte 10w cekerseniz akunuz 14 saat boyunca size enerji verebilir.

iyi aksamlar..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız teorik çalışmışsınız hocam. Inverterler yüksek wattlı olmalarına rağmen dezavantajları kayıplarının yüksek olmasıdır.O yüzden hesaplardan 12AH'in %5-10 civarını kafadan önce bir ayırın. Ve %50 enerji fazlalığı diye bir şey yok. Voltaj yüksek olunca enerji fazla olmaz aksine azalır. Önemli olan voltaj değil watt. Bu yüzden sadece watt üzerinden hesaplama yapın. Akunun wattı 144Wh olarak belirtmişsiniz. Kayıplarla kabaca boşta/yukte kayıplarıyla 90-100Wh desek cihaz da 10Wh ise bu o cihazı teorik olarak 9-10 kez tam şarj edebilir demek.Ama tabii bu inverterın kalitesi, akunun yaşı,bataryanın yaşı,kalitesine bağlı olarak değişkenlik gösterir.Teorik olarak hesaplamayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lesop

Mesajımı alıntı yapmadığınız için geç gördüm :)

simdi kaba hesap söyle
    akü 12000 mah / cihaz 1400 mah
    yani kayiplarida hesaba katarsak yaklasik 7-8 kez tam dolum yapabilir.

eger inverterden saatte 144 w cekerseniz akünüz 1 saat boyunca enerji verebilir.

inverterin bostayken cektigi akimi ve cihazinizin sarj olurken cektigi akimi bilmedigim icin bazi sorulariniza cevap veremiyorum.

eger inverterden saatte 10w cekerseniz akunuz 14 saat boyunca size enerji verebilir.

iyi aksamlar..

quote:

Orijinalden alıntı: 15 Kisiye Saldirdim

Yalnız teorik çalışmışsınız hocam. Inverterler yüksek wattlı olmalarına rağmen dezavantajları kayıplarının yüksek olmasıdır.O yüzden hesaplardan 12AH'in %5-10 civarını kafadan önce bir ayırın. Ve %50 enerji fazlalığı diye bir şey yok. Voltaj yüksek olunca enerji fazla olmaz aksine azalır. Önemli olan voltaj değil watt. Bu yüzden sadece watt üzerinden hesaplama yapın. Akunun wattı 144Wh olarak belirtmişsiniz. Kayıplarla kabaca boşta/yukte kayıplarıyla 90-100Wh desek cihaz da 10Wh ise bu o cihazı teorik olarak 9-10 kez tam şarj edebilir demek.Ama tabii bu inverterın kalitesi, akunun yaşı,bataryanın yaşı,kalitesine bağlı olarak değişkenlik gösterir.Teorik olarak hesaplamayın

Yardımcı Oldugunuz İçin Tşkr Ederim,Pratik Hesapla 7-8 Şarz Saglayabilirim Sanırım..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.