Şimdi Ara

Kamerama Hafıza Kartı Yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Full HD dijital kameram var, galiba bazı hafıza kartları kaliteyi düşürüyormuş. Bende bu iki ürün arasında kaldım

http://www.teknosa.com/urunler/135176818/sandisk-sdsdunb-064g-gn3in-64gb-c10-48mbs-sd-hafiz
    http://www.teknosa.com/urunler/135176833/sandisk-sdsdunc-032g-gn6in-32-gb-c10-80mbs-hafiza

aslında bana hafıza lazım fakat 48mbslik olan kaliteyi düşürüyorsa onu almayacağım, galiba aktarma hızı tam bende bilmiyorum önceliğim kaliteyi düşürmesin, yardım edeseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetimer -- 15 Nisan 2016; 20:32:48 >

• Kart video kalitesini düşüremez. En çok olsa olsa yavaşlığından dolayı kayıt esnasında makina uyarı verir ve kaydı durdurur. Bu ortamlara kayıt edilen veri fiziksel bir çizim vb. falan gibi değil ki düşürsün. Karta kayıt edilen şey temelde 0 ve 1'lerden oluşan dijital veri, veri bozulur ise kayıt edilen dosya işlev görmez ama öyle eksik, daha kalitesiz vb. kayıt edemez. Onun için bir kere kartın bir bilinci olmalı ! Yani "A.I. yapay zeka yani kartta yüklü bir yazılım ve onu işletecek de bir işlemci olmalı ve bu yazılım da 'dur bana şahane veri akışı var ben bunun kalitesini bir güzel düşüreyim de kayıt edeyim, madem böyle yavaş-dandik SD kart altı hak ettiğinden fazlasını bu kişiye vermeyeyim" diyemez. Öyle birşey yapsalar kartın fiyatı artar zaten. Bu söylediğiniz şeyin aslı-astarı yok, yanlış bilgi edinmişsiniz.

Her Full HD kayıt da aynı değildir. videoların bitrate değerleri de vardır. Bunlara örnek verecek olursak,

Kamerama Hafıza Kartı Yardım?

Modelini belirtmediğiniz makinanızın bitrate'i düşük ise hızlı bir kart istemez, zaten bitrate'i düşük olması da video kalitesinin bitrate'i yüksek video kayıt yapabilen makinalardan kötü olacağının açık bir göstergesidir. Bitrate kayıt edilen videonun saniyede içerdiği görsel ve işitsel verinin büyüklüğünü gösterir. Bu "bitrate" in yüksek olması makinanın donanımsal özelliklerine de bağlıdır. En önemlisi makinadaki büyük veriyi hızla işleyebilecek işlemci gücüdür. Daha sonra video codec'i vs. girer bu konuya. Genelde üreticiler kullanım kitaplarında uygun SD kart sınıfı bilgisini verirler. Boşuna ondan daha hızlısına para vermenin de manası yoktur. Hız için vereceğiniz parayı kapasitesi büyük olana vermeniz daha mantıklı olacaktır.

Tekrar belirtmek isterim kayıt ortamı video yada fotoğraf kalitesini değiştirmek gibi bir işlem yapamaz. Makina ona ne yolluyor ise onu kayıt eder(etmeye çalışır), kayıt edemediği durumda da uyarısını verir ama dediğim gibi bir bilinci olmadığından "Ya hadi sıkayım dişimi 5 dakika video çekecek kastırıyim de şunu hızım yetmese de kayıt edeyim" gibi tepkiler veremezler. Video kalitesini düşüren şey makinanın üreticisi, içerdiği donanımsal ve yazılımsal özellikleridir.

• Anladım, yani 48mbs ile 80mbs arasındaki tek fark pcye aktarma sonucu değişen hız, o zaman 64gb'a 48mbs alsam daha iyi olur, hız konusunda üst düzey bi fark yaşıyacağımı düşünmüyorum çünkü, ek olarak benim dediğim şey Class kısmıydı galiba ikisininde Class'ı 10 muş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetimer -- 16 Nisan 2016; 14:47:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.