Şimdi Ara

Kamu Bankalarından 3 yeni kredi (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
25
Favori
31.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar fikirlerinize açım lütfen bir fikir verin aracım var corolla 2013 otomatik ortalama 100 bin 110 bin lira arası fiyata satarım hemen. Bulunduğum yerde daireler 300 binden başlıyor ortalama 350 bin liraya bir ev alsam 100 bin lirayı arabaya sayıp 250 binini kredi çeksem sizce mantıklı bir iş mi yapmış olurum? Benim fikrim minimum 10 sene vadeli çekmek ama sizlerinde fikrini almak istedim.

Edit: Arkadaşlar eşimde bende memuruz kiracıyız ve gurbetteyiz memleketimizden kendi evimizi almayı düşünüyoruz kiracı olmayalım diyoruz(kötü anılarımız var) ilk tayin anındada kendi evimizde oturalım diye böyle bir karara vardık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 68023967 -- 1 Haziran 2020; 19:43:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çakal emlakçı 20bin zammı eklemiş,
    Hukuk devleti olsa bu kansızların sahibinden deki fiyat değişimini gösterip lisanslarını iptal eder, guguk devleti olduğumuzdan serbest piyasa der geçerler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılandırma yok malesef

• arkadaşlar çok heveslenmeyin lütfen hali hazırda sıfır arabalara 20-30 bin arası zam yapıldı yani kredinin avantajı kadar zam geldi,evlerde muhtemelen zamlandı birde ev olayında şöyle birşey var banka eksperleri fiyat biçiyor senin 500 bine anlaştığın eve bu 500 bin etmez 350 bin diyor kanunen hiçbir yere itiraz edemiyorsun herşey danışıklı döğüş beyaz eşyalarda ne olur bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapezounta_

hangi aracı düşünüyorsun?
    208 thp allure
  • 68023967 kullanıcısına yanıt
    Araba şu an ve yakın zamanda zorunlu ihtiyaç değilse bence gayet mantıklı.
  • lafalaf kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum hocam ne bileyim araba gelir geçer ama ev farklı oluyor

• vakıfla halk a 10.000 tl ye kadar destek kredisi için başvuru yaptım vakıftan red geldi halk cevap bile vermedi findeksimi bilmiyorum ama şimdi baksam en az 1700 bunların bişey vereceği yok show yapıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 2 Haziran 2020; 3:7:58 >
  • Ne zaman krediler düşse emlakcıların agzı sulanıyor ve evlere 2 katı pahalıya satmaya çalışıyorlar. Senelerdir takip ediyorum her böyle haberde fiyatlar güncelleniyor. Özellikle istanbulda 20 * 30 yıllık dandirik evler bile 200 - 400 milyar. kredi ile oldu sana 500 600 ölene kadar öde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 68023967

Arkadaşlar fikirlerinize açım lütfen bir fikir verin aracım var corolla 2013 otomatik ortalama 100 bin 110 bin lira arası fiyata satarım hemen. Bulunduğum yerde daireler 300 binden başlıyor ortalama 350 bin liraya bir ev alsam 100 bin lirayı arabaya sayıp 250 binini kredi çeksem sizce mantıklı bir iş mi yapmış olurum? Benim fikrim minimum 10 sene vadeli çekmek ama sizlerinde fikrini almak istedim.

Edit: Arkadaşlar eşimde bende memuruz kiracıyız ve gurbetteyiz memleketimizden kendi evimizi almayı düşünüyoruz kiracı olmayalım diyoruz(kötü anılarımız var) ilk tayin anındada kendi evimizde oturalım diye böyle bir karara vardık
    Büyükler araba yer ev yedirir derdi hocam. Bide araba almak kolay 2bin fazla verir gene alırsın istediğin arabayı ama evde öyle değil evde kat bile 15bin oynatıyor

• Sıfır/Birinci el konut deniyor ya.
    Buradaki birinci el tabiri ne anlama geliyor tam olarak?
  • Üreticinin tüketiciye henüz satamadığı konut sıfır konuttur

Gidip müteahhit den aldıktan sonra oturmasaniz bile Konutunuz ikinci el konut oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: pacasi_camurlu

Üreticinin tüketiciye henüz satamadığı konut sıfır konuttur

Gidip müteahhit den aldıktan sonra oturmasaniz bile Konutunuz ikinci el konut oluyor
    Yani birinci el denmesinin bir anlamı yok. Sıfır ile aynı şey tamamen.
  • chessmania kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam 👍

• No_FeaR2266 N kullanıcısına yanıt
    Kesin bilgi mi ?
    Bende pek olacağını düşünmüyorum, 0,79 çektim Şubat ayında. O dönem 0,99 ile çekenleri yapılandırmamışlardı. Benzer olay bunda da olur gibi.
  • Arkadaşlar bizim mahallede 245 bine bı ev buldum. En fazla 8-9 yıllık sanirim.Benim arabanın da 55 lira borcu var. 300 kredi çeksem o şekilde bana banka kredi verir mi? Arabami satmak işime gelmiyor. Arabanın borcunu kapatır ikisini öderim.

Hatta 15 yıl 315 bın kredi 0.74 den ayda 3.170 rahat öderim vermiş olsa. Ne diyorsunuz bilgi verebilir misiniz?

• 250 bin kredi başvurdum :D 180 ay vadeli aylık 2700₺ taksitle. Bu parayla şimdi araç aldın mı 2 sene sonra kredisini kapatır üstüne 2 yıl sıfır araca binmiş olurum. Çıkarsa transporterin yanına bi merso yakışır. Biladerim transporterle bende merso ile işleri yürütmeye devam ederiz.
  • .Predatör. kullanıcısına yanıt
    ev kredisini öyle vermezler bence. Tapuyu falan alman lazım öyle para geçiyor. Ama 300 lira lıp 55 lirasını diğer krediyi kapatırsan kardasın demek. Bu kredi uygun maliyetli çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Predatör.

Arkadaşlar bizim mahallede 245 bine bı ev buldum. En fazla 8-9 yıllık sanirim.Benim arabanın da 55 lira borcu var. 300 kredi çeksem o şekilde bana banka kredi verir mi? Arabami satmak işime gelmiyor. Arabanın borcunu kapatır ikisini öderim.

Hatta 15 yıl 315 bın kredi 0.74 den ayda 3.170 rahat öderim vermiş olsa. Ne diyorsunuz bilgi verebilir misiniz?
    Olay o şekilde olmuyor maalesef. Ev için alacağınız kredi sadece ev için kullanılabilir. Para size değil doğrudan taşınmaz sahibine geçiyor. Ayrıca kullanabileceğiniz kredi miktarı gayrimenkul değerleme sonucuna (ekspertiz) göre belirleniyor. Mesela bir ev için kredi çekeceksiniz diyelim ve fiyatı 300bin. Krediyi çekmeden önce ekspertiz bu evin emsal değerini 250 bin olarak belirleyebilir ve 250 bin üzerinden kredi çekebilirsiniz minimum %10 peşinat ile. Geri kalanını kendiniz tamamlamanız gerekir.

Öyle 300 bin çekeyim 50'sini arabaya vereyim 250'sini eve vereyim gibi bir durum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halilowich -- 2 Haziran 2020; 12:49:15 >

• Halilowich kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgilendirme için sağolun.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.